מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרהליטל07/09/2014
שלום, בעלי ואני שנה וחצי בנסיונות להיכנס להריון וללא הצלחה.
לאחר שבעלי עשה בדיקת זרע (3 במספר) לא נמצאו תאי זרע.
בדיקת דם שערך הראו: LH 16.8
FSH 34.4
testosterone 6.2
כל השאר נורמאלי.
בדיקת איידס והפטיטיס שלילית
לפי הבנתי זו לא חסימה בצינורות הזרע. אלא שאין ייצור זרע כלל.
האם לדעתך הוא צריך לעשות בדיקת קריוטייפ? הייתכן שהוא סובל מתסמונת קליינפלטר? ואם כן האם יש סיכוי לייצור/ מציאת זרע? ואיך? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר07/09/2014חשוב לעשות בדיקת קריוטיפ וכמו כן בדיקת חסרים על כרומוזום Y. אחת האופציות במקרה של העדר תאי זרע היא תסמונת קליינפלטר.
כדאי לפנות להמשך בירור אצל אורולוג מומחה לפריון הגבר.
בהצלחה לכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זוהי בדיקת דם רגילה?
ליטל08/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זוהי בדיקת דם רגילה? - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר08/09/2014כן אך חשוב שהבדיקה תאושר קודם ע"י הקופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים והמשך תהליךשואלת07/09/2014
האם יש צורך לנוח/לשכב אחרי החזרת העוברים?
האם יש מניעה להטיל שתן מיד לאחר מכן?
בנוסף, האם ניתן לחזור למשטר אימונים רגיל מיד לאחר ההחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים והמשך תהליך - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2014אפשר לתת שתן מיד וצריך להתנהג כרגיל.
לגבי אימונים אז כדאי לחכות.כנראה שאפשר אך אין מי שבדק זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חוםחוה07/09/2014
שלום רב,
תחילת שבוע 9. בשבוע 6 התגלתה המטומה והיה דימום קל.
אולטרסאונד שנעשה לאחרונה הראה כי ההמטומה קטנה משמעותית ובהתהליכי היקרשות.
בימים האחרונים החל לי מעין דימום חום לעתים עם מעין סיבים שכאלה, תחילה כחום כהה וכעת חום בהיר.
איני יודעת האם זה סימן חיובי או שלילי.
מה עליי לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום חום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/09/2014דימום חום הינו דימום ישן הנובע כנראה משרידי ההפרשה של ההמטומה שהולכת ונמוגה,במובן זה לדעתי זה סימן חיובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיונות להרותמעיין07/09/2014
אנחנו מנסים להרות קיבלתי מחזור וכשחשבתי שהוא הסתיים ויש רק מעט הפרשות בניגוב נכנסתי לבריכה כשיצאתי ראיתי שעדיין יש מעט דימום
האם זה פוגע בסיכויי להרות החודש? יש בבריכה כלור ואני חוששת שהמים עם הכלור יכנסו לנרתיק ואם הצוואר פתוח בגלל הדימום הוויסתי יכול להיכנס מים עם כלור לצוואר? האם יש סיבה לדאוג שמי הבריכה בזמן הדימום יפגעו במשהו בסיכויינו להרות החודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיונות להרות - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2014אין שום סיכוי שהכלור יכנס לרחם.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאחר הזרעהאני07/09/2014
היי,
ביום שישי היתה ליהזרעה שניה.
באותו יום היו לי כל היום כאבי מחזור ובשבת כאבים שבאים והולכים (חלשים) האם זה נורמלי?
בהזרעה הקודמת זה לא היה...יכול להיות שעכשיו בגלל שהיו לי יותר זקיקים אז זה נובע מהשחלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לאחר הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/09/2014השילוב של הליך ביוצי +הזרעה בהחלט יכול לעורר כאבים מסויימים אשר נמוגים תוך זמן קצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהזוהר07/09/2014
שלום ,
עברתי החזרה ביום חמישי האחרון של שני עוברים ומאז נחתי לפי בקשת הרופא.
אני עובדת בפעוטון עם 3 תינוקות בני חמישה חודשים.
האם אני כבר יכולה לחזור לפעילות מלאה ורגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2014יכולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ אחרי היסטרוסקופיהאורית07/09/2014
שלום.עברתי ביום שישי היסטרוסקופיה טיפולית בה הוציאו לי פוליפ קטן והפרידו הידבקויות.מועד הביוץ אמור להיות היום .מעבר לעובדה שממילא לא מומלץ לקיים יחסים לאחר הפעולה, האם יש השפעה של הפעולה על קיום הביוץ עצמו? מכיוון שאינני מזהה את ההפרשות האופייניות לביוץ.דימומים מעטים לאחר הניתוח הין אתמול וכמעט לחלוטין פסקו היום.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ אחרי היסטרוסקופיה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2014אין השפעה של הפעולה על הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים- הקפצהשיר07/09/2014
שלום, בת 37 רווקה יש רזרבה שחלתית
מטרה להקפאת ביציות
שלושה נסיונות פורטוקול קצר מינון 600
קיימים 14 זקיקים מיתוכם תמיד גודלים רק שניים לגודל 18 ל 20 מ"מ,
אחד 15 מ"מ והשאר קטינים
1. אם קיימים זקיקים קטנים מדוע לא גודלים ?
(הרי שאם להמשיך פורטוקול ימים לגדילת הקטנים שני המובילים ייבייצו)
2. אולי לא נוסה הפורטוקול הנכון / יש טיפול מסויים שכל הזקיקים הקיימים יגדלו ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זקיקים- הקפצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/09/2014התגובה ומספר הזקיקים המתפתח תלוי בשהי מרכיבים מרכזיים האחת הרזרבה השחלתית שלך ,השני הוא המינון הטיפולי והפרוטוקול הטיפולי שטופלת,יתכן ויהיה צורך בשינוי הפרוטוקול הטיפולי בטיפול הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה07/09/2014
שלום
אני בהריון מהפריה שבוע 6.
אני ממוצא עיראקי ורציתי לדעת
אם לתינוק יש g6pd ואני אוכלת פול בהריון
זה יכול לפגוע בעובר?
העובר יכול להינזק מזה עוד לפני שנולד??
(כי הרי אנחנו לא יכולים לדעת אם יש או לא עד הלידה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2014לא פוגע.
לך מותר לאכול פול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה07/09/2014היי
לי כן מותר אני לא אלרגית...
רק חששתי לאכול שאם הילד יצא
אלרגי אז לא ידעתי אם אכילה בהריון
יכולה לפגוע בו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר08/09/2014לא יפגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
דנה08/09/2014בשבוע 7
מפסיקים את התמיכה בבת אחת
או שבהדרגה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה - תגובה
פרופ` דוד בידר09/09/2014בבת אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום!אני07/09/2014
לפני כשבוע אובחנתי ב-דלקת באגן (היה לי אף חום)
נטלתי במשך השבוע פלגי'ל ואנטיביוטיקה נוספת.
כרגע שבוע אחרי האבחנה ועדיין יש לי כאבי בטן תחתונה ואגן חזקים אף יותר-
ללא חום.
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/09/2014לפנות לביקורת רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעותמרינה06/09/2014
שלום,
עקב בעיות זרע אצל בעלי (ספירה בין 10 ל 15 מיליון/סמ"ק), אני עומדת להתחיל הזרעות עם הורמונים.
אני חוששת מהיריון מרובה עוברים (מעדיפה אחד, אפשר לחיות עם תאומים, שלישיה לא בא בחשבון).
מהוא מספר הביציות שהייתם ממליצים עליו בטיפול הזרעה עם השראת ביוץ כך שיתאים להעדפה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעות - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2014בזקיקים יותר מאחד תמיד יש סיכויים להריון מרובה עוברים.
צריך להתחיל ממינון קטן ולנסות שיהיו 2-3 זקיקים.
כמו כן תמיד אפשר לעשות דילול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפל- האם זה יכול להזיק?היי06/09/2014
ראיתי שמישהי שאלה על גרידה של הרירית לצורך ביופסיה ולי עשו כחלק ממחזור הטיפול, הרירית תמיד מצויינת .. ראיתי שפרופסור בידר אמר שזה יכול להזיק.!! האם זה נכון?? חברות שלי עשו ולא קרה להן כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפל- האם זה יכול להזיק? - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2014לרוב אין נזק אך בכל פעולה חודרנית יכולה להתפתח דלקת או תהליך צלקתי.
לא צריך לבצע פעולות ללא צורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיפל- האם זה יכול להזיק? - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2014דרך אגב, בפח לא עושים ביופסיה אלא שואבים
ועל ידי כך נשאבים תאי רירית שאותם אפשר לבדוק , אבל זה שונה מלקיחת חומר מרירית על ידי מכשיר בזמן היסטרוסקופיה.
שני הדברים שונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, עשו לי פיפל אחרי 3 כשלונות
היי07/09/2014והריון כימי אחד. רק פיפל עשו לי:-) הרירית תמיד מצויינת , אין לי מה לדאוג? היו לי הפרשות חומות בניגוב עד יום אחרי ומיחושים קלים. אגב אני אמורה חקבל מחזור ביום שישי.. יכול להיות שהוא יקדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, עשו לי פיפל אחרי 3 כשלונות - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2014כן
פיפל בדרך כלל לא מזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להפרייהחסוי06/09/2014
עדיין לא קיבלתי מחזור אבל אקבל בערך ביומיים הקרובים אני אמורה להתחיל סבב חשל זריקות ואז שאיבה והחזרה אבל הבעיה שאני טסה ל4 ימים ב25.9 ואני מפחדת שלא אספיק את הטיפול או שאהיה אחרי שאיבה ואז לא יהיה פה בשביל ההחזרה. אם אקבל ביומיים שלוש הקרובים האם יש טעם להתחיל טיפול או שאני לא אספיק? מתבאסת לפספס כי אני נוסעת רק ל4 ימים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם מישהו יענה לי..
חסוי07/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנוגע להפרייה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2014את צריכה תחילה לקבל וסת ואז נוכל לחשב האם תספיקי או לא.
מקסימום תעשי חודש אחרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חשוב
חסוי07/09/2014הבעיה שחודש אחרי אני לא אוכל לעשות כי אסותא רמת החייל בפגרה של כמעט חודש אז זה אומר שאני לא יעשה טיפול כמעט שלושה חודשים. הפסקתי טיפול חודש שעבר באמצע בגלל שלא התפתח יפה. יש לך איזה רעיון בשבילי בשביל לא לחכות עוד שלושה חודשים עכשיו? או שנחכה קודם כל למחזור? תודה רבהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חשוב - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2014אפשר לעשות בהרצליה אם סיכויים לא פחות טובים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה אתה מקבל?
חסוי08/09/2014איפה אתה מקבל מטופלת חדשה ואיפה עושים את כל הבדיקות ואת השאיבה והכל? ואיך אני עוברת אלייך? תודהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים- תיקון הודעהשיר06/09/2014
שלום, בת 37 רווקה יש רזרבה שחלתית
מטרה להקפאת ביציות
שלושה נסיונות פורטוקול קצר מינון 600
קיימים 14 זקיקים מיתוכם תמיד גודלים רק שניים לגודל 18 ל 20 מ"מ
והשאר אחד 15 מ"מ והשאר קטינים
1. אם קיימים זקיקים קטנים מדוע לא גודלים ?
2. אולי לא נוסה הפורטוקול הנכון / יש טיפול מסויים שכל הזקיקים הקיימים יגדלו ?
זקיקים- תיקון הודעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/09/2014התגובה ומספר הזקיקים המתפתח תלוי בשני מרכיבים מרכזיים האחת הרזרבה השחלתית שלך ,השני הוא המינון הטיפולי והפרוטוקול הטיפולי שטופלת,יתכן ויהיה צורך בשינוי הפרוטוקול הטיפולי בטיפול הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיקים
שיר09/09/2014תודה על תשובתך
"התגובה ומספר הזקיקים המתפתח תלוי בשהי מרכיבים מרכזיים האחת הרזרבה השחלתית שלך ,השני הוא המינון הטיפולי והפרוטוקול הטיפולי שטופלת,יתכן ויהיה צורך בשינוי הפרוטוקול הטיפולי בטיפול הבא"
מינון טיפולי- להעלון מינון מ 600 ליום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/09/2014600 יחידות ליום הינו המינון המקסימלי -אין מקום להעלות את המינון מעבר למינון זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לפני החזרהעדי06/09/2014
שלום רב
לפני החזרת מוקפאים:
לאחר 9 ימים של פרוגינובה הרירית עומדת על 5 מ"מ עם פרוגסטרון0.9 ואסטרדיול 1200,
באותו היום של המעקב התחיל דימום , הרופא העלה מינון ל3 פרוגינובה במקום 2 והדימום רק מתגבר...
ברור לי שהחזרה לא תהיה החודש כי הרירית מתפרקת.
שאלתי האם ניתן יהיה להתייחס לדימום שיופיע אחרי הפסקת התמיכה כדימום של ווסת? על מנת להתחיל שוב להכין את הרירית להחזרת המוקפאים?
מה הייתם ממליצים לעשות לפני ההחזרה הבאה?
תודנ רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לפני החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2014הדימום קורה לפעמים עקב נטילת הפרוגינובה וזה לא וסת.
אפשר להחזיר עוברים במחזור טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה! - שאלה נוספת
עדי07/09/2014אמרת שזה לא ווסת,
1. אז האם עליי להמתין לווסת על מנת להחזיר במחזור טבעי?
2. הרירית שלי פשוט מאוד דקה ואני סובלת מדימומים בין ווסתיים, לכן הוחלט על החזרה על בסיס הורמונלי...
3. האם יש טעם לנסות ולעבות את הרירית עם עוד תכשרים של פרוגסטרון ואסטרוגן על אף הדימומים?
פרופסור בידר תודה רבה על תשובותך המקצועיות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה! - שאלה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2014הייתי מנסה לראות מה קורה במחזור טבעי ואם לא הולך אז משנה לאסטרופם 2 דרך הפה ואחד לנרתיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)