מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השלמות פוריגוןאמא לשניים02/09/2014
שלום רב. התחלתי היום הזרקת פוריגון 225 לכול יום. חיפשתי את התרופה בכמה מקומות בכמות של 900 כפי שהתבקשתי ולא ניתן היה להשיג. הרוקח אמר לי שאני יקח את ה600 ואקנה יותר כי זה אותו דבר רק הכמות שונה. עתה שבעלי הזריק לי הוא קרא שאסור לנו להשתמש בשאריות שנותרו משתי הזרקות. האם זה נכון? האם לא ניתן להשתמש בזה להחליף מחט ולעבור לאמפולה הבאה? אשמח לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השלמות פוריגון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2014אינני רואה כל בעיה להזריק משתי המזרקים את הכמות הייעודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ אשכנזי- ביצעתי הזרעה והרופאאסתר02/09/2014
התבסס רק על אולטרסאונד זקיקים לעומת זאת רופא אחר נעזר גם בבדיקות דם של פרוג' ו E2. האם כדי לדעת מתי יש ביוץ לקראת הזרעה יש צורך גם בבדיקות דם? אני חוששת שהרופא שטחי מידי ולכן הסתפק רק בזקיקים. מהי עמדתך בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופ אשכנזי- ביצעתי הזרעה והרופא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2014עמדתי בנושא שבמרבית המקרים ניתן לנהל את המעקב וההוראות על סמך בדיקת האולטרסאונדבלבד, בדיקות הדם הינם בד"כ בקורלציה מצויינת עם מספר הזקיקים וגודלם,מטרתה העיקרית של בדיקת הדם הינה למנוע גירוי עודף וגרימת גירוי יתר,אולם כל עוד התגובה נשמרת בגבולות של 4 זקיקים הגדולים מ-15 מ"מ בעת מתן האוביטרל(בהתאם לדף העמדה של האגודה הישראלית לפוריות)ניתן להסתפק במקרים אלו במעקב אולטרסאונד בלבד לצורך ניטור הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון ושתן ודלקת..אני02/09/2014
שלום
בשל דלקת בדרכי השתן ערכתי שנית את הבדיקה ולהפתעתי יש ערכים חריגים (לא הופיעו בבדיקה הקודמת). יש לציין ששוב תדירות מתן שתן עלתה.
אני בהריון שבוע 17. על מה זה יכול להעיד? צריכה אנטיביוטיקה?
תודה
SG 1.01 SG
LEUCOCYTES UR. 500.00 LEUK./UL
NITRITE NEGATIVE
PH (URINE) 7.00
PROTEINE UR 10.00 MG/DL
+-
GLUCOSE URINE NORMAL
KETONES NEGATIVE
UROBILINOGEN NORMAL
BILIRUBIN UR NEGATIVE
ERYTHROCYTES NEGATIVE
URINE CULTURE טרם בוצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון ושתן ודלקת.. - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר02/09/2014חשוב להמתין לתוצאה של תרבית השתן (לפי התשובות בוצעה אך טרם התקבלה תשובה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון ושתן ודלקת.. - תגובה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר02/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתלי02/09/2014
סליחה שאלה נוספת,
חובה לקחת אוביטרל יומיים לפני שאיבה , יום לפני לא טוב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר02/09/2014על מנת שישאבו ביציות בשלות יש להזריק את האוביטרל 34-38 שעות לפני השאיבה. אם תזריקי יום קודם (24 שעות) הביציות לא יספיקו להבשיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןקרן02/09/2014
שלום אני בשבוע 9+4 התחילו לי כאבי בטן אין דימום וגרד בפי הטבעת האם נורמלי האם עליי לגשת להבדק ? מה יכולה להיות הסיבה?
כאבי בטן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2014נראה לי שיש מקום להפנות את תשומת ליבו של הרופא המטפל לממצאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - דימום אחרי הזרקת גונל Fme02/09/2014
שלום רב,
אני ביום 10 למחזור. אחרי הזרקת גונל 75 במשך 5 ימים.
קיימנו יחסים ביום ראשון בלילה.
הבוקר החל דימום.
מה לעשות? מה הסיבה האפשרית לכך?
האם אוכל בכל זאת לבצע הזרעה (ושהיא תהיה אפקטיבית)?
פרוגסטרון הבוקר -2.6
E2 - 1264.
זקיקים משמאל - 20, 16, 15, 13, 10
מימין- 11, 10
(הגונל ניתן כחלק מטיפול אחרי שלא נמצאה בעיה הורמונלית ביום 5 למחזור; צילום רחם תקין; מורפולוגיה 2% במעבדת אסותא - לפי Who (לא קרוגר))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף - דימום אחרי הזרקת גונל F - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2014נראה שמקור הדימום שלך אינו ברחם ,או רירית הרחם,רמות ההורמונים תקינות,ובנסיבות אלו איני רואה סיבה להפסיק את הטיפול,אם כי יש לבדוק את מצב צואר הרחם שלך(פאפ)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' אשכנזי
me02/09/2014האם עם נתוני זרע בהם בעיית מורפולוגיה כאמור בהודעתי הקודמת כדאי לבצע הזרעה אחרית (36 שעות אחרי אוביטרל) או 2 הזרעות מחר ומחרתיים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2014המלצתי היא לבצע הזרעה כפולה-חהלן ההסבר
מחקרים מראים
- תאי זרע חיים באיברי הרבייה הנשיים 24-40 שעות בממוצע. לעומת זאת, טווח הביוץ לאחר עליית הורמון הביוץ (או זריקת אוביטרל) יכול להתרחש גם נעל 34-40 שעות.
- רק 10% מתאי הזרע עשויים להימצא בחצוצרה בזמן ההפריה של הביצית. לכן, יש לבצע את ההזרעה לא יותר משעות ספורות לפני הביוץ.
- ביצית מקבלת יכולת הפריה כ- 6 שעות לאחר הביוץ. יכולת זו נשמרת למשך 18 שעות נוספות.
- לעיתים, בזמן הביוץ, בדיקת הביוץ אינה מזהה את הורמון ה- LH (הוא הורמון הביוץ).
- כאשר ניתן אוביטרל להשראת ביוץ על בסיס מעקב הזקיקים, גודל הזקיקים לא תמיד משקף את מועד הביוץ בגלל יכולת ההשתנות של גודל הזקיקים לפני הביוץ. ביוץ יכול להתרחש 22-47 שעות לאחר זריקת אוביטרל. מאחר שאחרי הביוץ, עומדות לרשותנו 24 שעות נוספות של ביצית בעלת כושר ההפריה, יש לנו כ-71 שעות אפקטיביות ממועד זריקת האוביטרל להפריה של הביצית.
התנאים להפריית הביצית
נתונים אלו מראים, כי הזרעה כפולה מספקת זמן רב יותר להפריית הביצית ותלויה בשלושה גורמים עיקריים:
- זמן נדידת הזרע לאזור האמפולרי שבחצוצרה, במטרה להפרות את הביצית.
- משך הזמן מרגע פליטת הביצית מהזקיק עד לקליטת הביצית על-ידי הקצה הפיבריאלי הרחוק של החצוצרה.
- משך זמן החשיפה של הביצית לזרע, בסביבה של החצוצרה.
יש שטוענים, כי במחזורי טיפול בהם נעשה שימוש בתכשירים לעידוד ביוץ, לאחר זריקת אוביטרל ייתכנו ביוצים עוקבים בטווח של כמה שעות. בדרך זו, ההזרעה הראשונה תספק לנו מספיק תאי זרע לביצית הראשונה אשר התבייצה, וההזרעה השנייה תספק מספיק תאי זרע לביציות הנוספות, אשר חרגו בשלב מאוחר יותר. תא הזרע זקוק לזמן כדי לקבל את יכולת ההפריה (קפסיטציה), אשר דורש זמן נוסף.
מה המסקנה?
לאתר הפריה של ביצית, הזרעה כפולה יכולה לספק יותר תאי זרע לזמן רב יותר, מה שעשוי להגדיל את שיעור ההריונות המושג באמצעות ההזרעות, ובמיוחד את שיעור ההריונות שמקורן בהזרעות של תורם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' אשכנזי - הסבר מלומד ומאלף
me03/09/2014ראשית תודה על השקעת הזמן למענה מפורט.
שנית, שאלתי היא האם ההזרעה הכפולה כעולה מהסברך כוונה להזרעה 36 שעות לאחר אוביטרל ו-70 שעות לאחר אוביטרל? או שמא 12 שעות ו-36 שעות אחרי אוביטרל?
הזרקתי אתמול ב-00:00 קרי ביום שבין שלישי לרביעי. מחר הולכת להזרעה. בדרכ עושים אותה ב-10:00-11:00 משהו כזה. האם הייתי אמורה לעשות הזרעה אחת הבוקר או הזרעה נוספת ביום שישי.
אין לי בעיה לעשות פעמיים (ואפילו 3 אילו היה צורך), הבעיה היא מורפולוגיה בינונית וכ- 30 מיליון זרעונים בתנועה למ"ל. אני מניחה שבמתן זרע יום אחרי יום יש ירידה בריכוזו ו/או איכותו. מה צריך אם כן לעשות במקרה כזה בעניין ההזרעות (אחת / כפולה)?
תודה מראש על הקדשת זמנך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופ' אשכנזי - הסבר מלומד ומאלף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/2014יש לבצע הזרע כ-24 שעות לאחר האוביטרל ו-48 שעות לאחר האוביטרל-תאי הזרע שהוזרקו בהזרעה האחרונה אמורים להיות פעילים ובעלי פוטנציאל הפרייתי עוד 24 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
me04/09/2014החודש זה כבר לא יקרה. הזרקתי אוביטרל ביום ג' בלילה - 24:00.
ההזרעה הייתה היום ב-11:30, קרי 35.5 שעות אחרי האוביטרל.
מחר כבר לא אפקטיבי?
האם כדאי גם לקיים יחסים היום / מחר? באיזו שעה בערך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה אחרונה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/09/2014תמיד כדאי לא יכול להזיק,קיימי בצהריים או אחה"צ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים לשאיבהלי02/09/2014
שלום, צריכה לעבור שאיבה והקפאת ביציות
כרגע יום 13 להורמונים (מינון 600 +צטרוטייד)
זקיקים: 17 מ"מ , 17.5 מ"מ , 10 מ"מ , 12 מ"מ
הבנתי שיש לקחת אוביטרל יומיים לפני שאיבה, לכן מבחינת ימים יש בעיה,
הייתי רוצה לקחת הורמונים עד יום חמישי ושישי לקחת אוביטרל שאיבה יום ראשון
1. - אם הזקיקים של 17 יעברו 22 מ"מ - יכולים לבייץ או ישמרו לשאיבה יום ראשון ?
- אפשרי כן לשאוב יום ראשון ולהוריד מינון מ 600 ?
יום שישי אין שאיבה
2. אם אשאב יום חמישי זה אומר להזריק אוביטרל היום והשניים הקטנים לא יגדלו
הרופא שלי מטלבט גורם לי להטלבטות
מנסיונכם הרב,
אשמח לדעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זקיקים לשאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2014התשובה חייבת לקחת בחשבון גם את תוצאות בדיקות הדם,בכל מקרה לעיתים עדיף ציפור ביד על פני שתיים על העץ,להערכתי שאיבה ביום שישי(בתנאי שהנתונים ההורמונלים אינם מצביעים על ביוץ קרוב)אמורה לתת את העיתוי האופטימלי לשאיבת הביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהב.דם
לי02/09/2014תודה על תשובתך
בדיקות דם
E2- 2722
פרוגסטרון - 3.3
יום שישי אין שאיבה.
או חמישי או ראשון
לראשון יהיה מאוחר מידי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספתי בדיקות דם
לי02/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ב.דם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2014להערכתי יום ראשון עלול להיות מאוחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרתך הדחופה ביותר
שיר03/09/2014US מהיום- זקיקי 19 מ"מ, 18 מ"מ
הרופא החליט לשאוב יום שישי
עד שעה 12:00 יהיה תוצאות בדיקות דם - ורק אז יחליט על אוביטרלרק עכשיו שמתי לב שהוא לא מבין/ סידר אותי!
אם אקח אוביטרל סביבות ארבע בצהרים ושאיבה תיהיה יום שישי בשמונה בבוקר
אין 36 שעות ? (חשבתי טוב- מארבה צהריים היום לשישי שמונה בבוקר, כמה שעות?
פחות מ 36 שעות זקיקים לא יבשילו, נכון ?
ויום ראשון אולי יהיה מאוחר מידי.
עזרתך בחישובי השעות, מה אני עושה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עזרתך הדחופה ביותר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2014יש לקחת היום יום רביעי 3/9 את האוביטרל בשעה 8-9 בערב אם מתכוננים לבצע שאיבה ביום ו(בחשבון פשוט מדובר ב-36 שעות ממתן האוביטרל עד לביצוע השאיבה ביום שישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שלי03/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטגסטרוןיעל02/09/2014
אני מקבלת אוטגסטרון 200 מ"ג פעמיים ביום. כבר שבועיים עם הטיפול כרגע אני בשבוע 9 התחיל לי גרד וגם כאבים וכאבי בטן כשאני מחדירה את הכמוסות איך עליי להוריד את המינון בהדרגה . יש לציין שהרופא שאליו הוצמדתי לא ממש אהבאת העובדה שרופאת הפוריות נתנה לי טיפול מסוג זה אחרי הזרעה אבל עליה אני סומכת הרבה יותר רק שלצערי היא לא רופאה המבצעת מעקב היריון. אשמח לתובנה האם להתחיל להוריד למינון של פעם ביום ועד איזה שבוע לקחת עד שבוע 10 כולל או עד שבוע 12 כולל.
אוטגסטרון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2014בשלב זה של ההריון אין כל צורך בתמיכה הורמונלית ,התמיכה ההורמונלית סיימה את תפקידהממזמן,אין בעיה להפסיק את הנרות מהיום למחר ,אין כל צורך לדרג זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלמון גדולFr02/09/2014
שלום בוקר טוב
אני בשבוע 7 אחרי החזרת מוקפאים נקלט עובר אחד ראו שק חלמון דופק הכל תקין
בשבוע 4 קיבלתי זריקת אנטי די בגלל דימום קל שהיה לי.
יום חמישי האחרון היה לי בניגוב שוב דימום קטנטן נגשתי לבדיקה והכל היה תקין היה דופק תקין.
היום נגשתי לעשות אולטרסאונד היא אמרה שהכל תקין יש דופק הכל מתאים לשבוע שאני נמצאת רק שהשק חלמון מוגדל בקוטר 7 מ״מ.
היא טיפה הלחיצה אותי.
מה זה אומר?
שהריון לא תקין?
תודה רבה והמשך יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חלמון גדול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2014גודל שק החלמון אינו עובר בד"כ את ה-6 מ"מ בשבוע 10 ,אי סדירות שלו או שק חלמון גדול עלולים להצביע על בעיה עם העובר שעלולה להסתיים בהפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר מכטינגראחת02/09/2014
הי
עם רזרבה שחלתית נמוכה, בנסיון להרות.
כתבתי בעבר על כאבים באגן שמאל, שחלה שמאלית ורצפת האגן. יש שרירן שמאלי סב סרוטי בקוטר 6.6 סמ.
אני הולכת למומח הלאנדומטריוזיס בשבוע הבא. זה דבר אחד.
אבל איך שוללים קיומה של דלקת או זיהום באגן?
בשקיעת דם תמיד הערכים אצלי גבוהים.
השאלה איך יודעים שהמקור הוא שם?
עברתי הזרעה לפני יומיים, הפריה מתוכננת לביוץ הבא במידה ולא ניקלט (והלוואי וניקלט ונפסיק להציק לכם פה בפורום :) ).
גם ככה בירור של כאב כזה זה סיפור. אבל איך מגיעים לרופא שיודע לאבחן דלקת?
הייתי גם אצל אורטופד שאמר שייתכן שהכאבים הם מבלט שקיים בעמוד שדרה תחתון - אבל הכאבים שלי עצומים באגם שמאלי, בחיבורים במפרקים, אפילו בישבן השמאלי בעצם, כאב של דלקת כמעט, אני צולעת מרוב כאב ובבדיקות גניקולוגיות זה קטסטרופה, השחלה השמאלית כואבת ורצפת האגן (שמה הקשר בין שתיהן?) והעובדות הן שבשתיהן יש כאבים גם חיצוניים, אם רופא ילחץ על השחלה מצד שמאל או על הגב התחתון או על האגן השמאלי, אני אקפוץ מכאב.
האם מנסיונך כאבים אורטופדים מורגשים גם בחלל הרחם?!
אני מנסה להבין מה קורה כי זה נראה לי לא אחראי להיכנס להפריה עם כאב כזה. הכאב מזכיר אב של צבת חזק, לפיתה של המקום באזור שחלה שמאל, כמו נמק אפילו... כמובן שאני מבצעת א סאונדים לרוב בגלל מעקבי ביוץ ואין ממצאים בשחלה.
תודה רבה ואשמח לסדר. ממה מתחילים ואיך בודקים מה.בעיקר דלקת שזו התחושה. לאור הצליעה באגן והכאבים באזור כולו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדר מכטינגר - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר02/09/2014הי,
לפי הנתונים שאת מציגה דרוש אכן בירור מקיף שלא יכול להתבצע במסגרת הפורום שלנו.
מציעה לפנות לרופא המטפל שלך לבדיקה מקיפה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת לשתף
אני02/09/2014הי.
גם לי יש כאב כרוני באגן המקרין למפשעה, בטן תחתונה , צריבה בעצמות הישיבה והקרנה לרגל. כל בירור שעשיתי, בין אם גניקולוגי או אורטופדי, לא העלה דבר. הכאבים החלו לפני שנתיים בדיוק וקיימים לצערי גם כיום, מדי יןם, אך בעוצמה הרבה יותר פחותה מבעבר. הוצאתי את מיטב כספי על רופאים, הייתי באינספור בדיקות, מחול מטורף של להבין מה יש לי. החוסר וודאות הטריף ועדיין מטריף אותי מה יש לי. יחד עם זאת כן המשכתי בטיפולים : שבע הזרעות וארבע הפריות. ולשמחתי אני כעת בהריון. וגם עכשיו יש לי כאבים. אך באתי לעודד אותך ולהגיד לך שאל תוותרי. ייתכן וזה הקרנה ממקום אחר ולא מהרחם. מאחלת לך שתקלטי במהרה וכמובן מזור לכאבייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקרן
אחת04/09/2014תודה רבה על הדברים
קודם כל מזל טוב גדול, אני מש שמחה בשבילך.
תיארת בדיוק את הכאבים שיש לי, אשמח אם תשאירי מייל כדי שאוכל לכתוב לך.
יש לי כמה שאלות שאולי יפתרו הרבה המריצות שלי.
והכי חשוב - האם משהו מהכאב מפריע להריון?
האם יש לך רזרבה נמוכה (שאולי קשורה לכאב או למקור שלו, אני תוהה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיני ivfoooo02/09/2014
מטופלת בחול. עם עבר של הפריות. שני ילדים. אחד מהפרייה ואחד ספונטני. רירית רחם דקה 4-5 ממ וזרע לא הכי טוב. מורפולוגיה 3%
מנסה להרות שנה וחצי. הפריה אחרונה קיבלתי 450 גונל וצטרוטייד ונשאבו 18 ביציות. 13 היו בשלות. 9 הופרו אך נותרנו רק עם 6 עוברים טובים או סבירים. נעשתה החזרה של טריים ואחכ מוקפאים ולא נקלט.
שוקלת לעשות מה שנקרא מיני ivf לא נפוץ בארץ אבל בחול תופס תאוצה. גירוי קל של השחלות עם לטרוזול/איקקלומין מיום 2 אחכ מוסיפים גונל בתקווה ל3-4 ביציות טובות את העוברים כולם מקפיאים והחזרה במחזור הבא כשה רירית מוכנה וטובה.
אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיני ivf - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2014אין בעיה בביצוע הטיפול הייעודי על בסיס גירוי הורמונלי מינימלי,יחד עם זאת עדיין איני רואה סיבה מדוע לא לבצע את הטיפול הייעודי הבסיסי כפי שעשית במיוחד לאור העובדה שרירית הרחם שלך הינה דקה ,וטיפול עוצמתי יותר עשוי להניב רמות הורמונליות גבוהות יותר העשויות להשפיע לטובה על רירית הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית דקהטלי01/09/2014
לאחר ivf - ברוך השם שבוע 8 יש תאומים עם דופק
תמיד היתה לי רירית דקה שהגיעה גג ל5.5 ס"מ
במהלך הטיפול האחרון עשיתי דיקור, לקחתי אספירין וויטמין e
לא יודעת מה השפיע - אבל ברוך השם אני בשבוע 8
השאלה שלי: האם עדיין יש השפעה של הרירית הדקה בשלב הזה?
זה יכול להשפיע בשלבים מאוחרים?
או שעברתי את סאגת הרירית הדקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רירית דקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2014עם ההריון רירית הרחם הופכת לדצידואה הריונית והיא מתעבה,בשלב זה של ההריון ההשפעה חלפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמורי01/09/2014
הומלץ לי לעשות היסטרו+ ביופסיה מרירית הרחם
יש לציין שבדיקת פאפ שלי לפני 4 חודשיים יצאה תקינה
סובלת מדימומים\הפרשות בין וסתיות
רק שמעתי ביופסיה נעשה לי רע ופחד תקף אותי
האם עושים ביופסיה רק לשם בדיקת של המחלה הנוראית?
או שיש עוד סיבות למה לעשות ביופסיה ?
אשמח לשמוע תגובתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
מור02/09/2014האם בדיקת ביופסיה מרירית הרחם יכולה לפגוע ברירית הרחם ?
כי הרירית שלי מצויינת כל חודש ואני לא רוצה "להרוס" משהו ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2014הביופסיה אמורה לספק הסבר על הרקע לדימום,מלבד האפשרויות האורגניות (פוליפ,מיומה וכו)הסיבה השכיחה הינה הפרעה פונקציונלית הנובעת מבעיה הורמונלית-גם למצב זה הביופסיה תיתן תשובה ואפשר יהיה לתת טיפול בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהמשך שואלת
מורי02/09/20141.האם זה יכול לפגוע ברירית?
2.בדיקות ההורמונים שלי תקינים האם זה קשור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ובהמשך שואלת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2014הביופסיה היא שטחית ביותר וסיכוי לפגיעה ברירית נמוכים ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ אחרי תמיכהאפרת01/09/2014
היי,
הביוץ אצלי סדיר, 13 יום אחרי הוסת.
בחודש האחרון לקחתי קרינון לתמיכה אחרי החזרת מוקפאים (שלא הניבה הריון) וכתוצאה מכך המחזור איחר ב 3 ימים.
מתי יהיה הביוץ הבא? 13 יום אחרי קבלת המחזור בפועל (באיחור) או 13 יום מהיום שהייתי אמורה לקבל וסת במקור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ אחרי תמיכה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2014מאפייני הביוץ שלך לא אמורים להשתנות בעקבות נטילת התמיכה,בכל מקרה כדאי לבצע אולטרסאונד כדי לאתר את המועד הסביר לביוץ שלך וזאת על מנת לדייק יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה ניתוחיתאני01/09/2014
שלום
מאיזה יום במחזור ועד איזה יום ניתן לבצע את הניתוח?
אני ביום השלישי למחזור, זה בסדר שגם ממחר אקח גלולות על מנת שהרירית לא תתעבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה ניתוחית - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר01/09/2014כן, הרירית עדיין דקה בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אני בלי גלולות וביום
אני01/09/2014החמישי אני עושה את הניתוח זה בסדר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם אני בלי גלולות וביום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2014כל עוד אין שרידי דמם זה בסדר לבצע היסטרוסקופיה ניתוחית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)