מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היסטרוסקופיה ניתוחיתאני15/08/2014
היי,
האם ניתן לעשות בכל שלב בחודש היסטרוסקופיה ניתוחית?
האם אפשר לפני מחזור?
ממש אחרי ביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היסטרוסקופיה ניתוחית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2014אין בעיה לבצע את ההיסטרוסקופיה הניתוחית בכל שלב של המחזור בתנאי שלא קוימו יחסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור- השאלה אם
חסויה15/08/2014המנתח יראה טוב בכל שלב. כלומר אם הרירית עבה למשל זה יכול להשפיע איכשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אני16/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה פרופסור- השאלה אם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/08/2014לא אמורה להיות למנתח כל בעיה בכל מצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסים לאחר החזרהדנה15/08/2014
שלום
אני 5 ימים אחרי החזרת בלסטוציסטים
היום קיימנו יחסי מין
רציתי לשאול אם האורגזמה והזרע עלולים לפגוע ביכולת ההשתרשרות??
אודה לתשובתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קיום יחסים לאחר החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2014הסיכוי אפסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך צוואר הרחםדנה15/08/2014
שלום פרופסור, בהריון תאומים (2 שליות). מהו אורך צוואר הרחם שאמור להיות בשבוע 24?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אורך צוואר הרחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2014מעל 4 ס"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אורך צוואר הרחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2014מעל 4 ס"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתרהילה15/08/2014
שלום רב .
אתמול הייתי בבית חולים לגילו שיש לי גירוי יתר ושחלות מוגדלות .
רציתי לשאול אני חמישה ימים אחרי החזרת עוברים .האם זה מסכן את הטיפול ?
בבקשה אני מפחדת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי יתר - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/08/2014גירוי יתר אינו מסכן את הטיפול ואינו מקטין את הסיכוי לקליטת הריון. חשוב לשתות הרבה ולפנות שוב להבדק שנית לאחר יומיים שלושה. באם מופיעות בחילות הקאות, שלשול או קוצר נשימה יש לפנות להבדק מוקדם יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותחוה15/08/2014
שלום רב,
אני מתנצלת על השאלה המביכה.
אני בשבוע חמש וסובלת מעצירות.
האם התאמצות בשירותים עשויה לפגוע בהריון?
סליחה שוב על השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/08/2014התאמצות אינה פוגעת בהריון בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור אשכנזי או בידר!!!דנה15/08/2014
ביום ההחזרה הזרקתי אוביטרל ו-4 ימים אחרי ההחזרה, הזרקתי עוד אוביטרל. כנראה שרמות ההורמונים שלי היו גבוהות ולא הייתי צריכה להזריק עוד אוביטרל כי כבר בלילה, הרגשתי חולשה נוראית, נפיחות עזה בבטן ובחילות. לאחר 5 דקות, זה עבר. האם עדיין יש סיכוי שהעובר נקלט או שזה ברור מאוד שהוא לא נקלט??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לפרופסור אשכנזי או בידר!!! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2014לאירוע אין כל קשר לסיכוייך להרות או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות זרעמעיין15/08/2014
רציתי לשאול - אנחנו מקיימים יחסים יום כן ויום לא מיד מתום הדימום הוויסתי ועד לביוץ כאשר ביומיים לפני הביוץ אנחנו מקיימים כל יום במשך יומיים רצוף יוצא סה"כ לקיים יחסים בערך 6-7 פעמים מתום הדימום ועד הביוץ כשבהתחלה זה בהפרשים של יום כן יום לא ואחר כך רק יומיים רצוף בביוץ
האם זה מדלל את הזרע בצורה משמעותית? אין לנו בעיית זרע אך האם קיום יחסים יום כן יום לא מדלל את הזרע באותה המידה כמו כל יום??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות זרע - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/08/2014הסיכוי להרות הוא הגבוה ביותר בקיום יחסים יום טרם הביוץ וביום הביוץ. על מנת לקבל זרע אופטימלי, מומלץ להמנע מקיום יחסים כיומיים עד שבעה ימים טרם הנסיון להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע+ הזרעהאור15/08/2014
שלום ד"ר,
אני בת 24 בריאה, פרופיל הורמונאלי תקין, מבייצת באופן טבעי על פי מעקב זקיקים שביצעתי.
בעלי ביצע בדיקת זרע לפני חצי שנה שהייתה תקינה (לאחר התנזרות של שלושה ימים). אנו מנסים להרות מעל לשנה.
השבוע, החלטנו לבצע הזרעה. התבקשנו לקיים יחסי מין בערב ולמחרת לבצע השבחה לצורך ההזרעה.
להלן תוצאות בדיקת הזרע:
צבע- לבן שקוף
זמן התנזלות- 50.0
נפח 4.1
ריכוז[6^10]- 0.7
מספר זרעונים כללי [6^10]- 2.9
אחוז תנועה- 35%
תנועה קדימה- 20%
תנועה במקום- 15%
זרעונים בתנועה [6^10]- 1.00
אגלוטינציה- 0
תאים עגולים- 0
אטרוציטים- 0
לבסוף נכתב כי תנועה קדימה- בודדים.
ביצענו את ההזרעה. האם יש סיכוי להיקלט להריון על סמך תוצאות בדיקת הזרע?
הבנתי מהרופא כי הבדיקה לא תקינה, וזאת לאחר שהבדיקה הקודמת נמצאה תקינה. יכול להיות שזה נובע מקיום יחסי מין בלילה קודם?
מודה לך מאוד,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע+ הזרעה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/08/2014בדיקת הזרע הנוכחית אכן לא תקינה והסיכוי להרות בהזרעה עם נתונים כאלה אינו גבוה. היות וקיימתם יחסים יום קודם, יש אפשרות שהיתה השפעה כלשהי על הזרע.
היות ואת מציינת כי בדיקת הזרע לפני מספר חודשים היתה תקינה לחלוטין לדברייך, כדאי בשלב הראשון לחזור על בדיקת הזרע. במידה ובדיקת הזרע עדיין לא תקינה כדאי גם לערב אורולוג המתמחה בפוריות הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!!דנה15/08/2014
אני 4 ימים אחרי החזרת עוברים. הזרקתי אוביטרל ביום ההחזרה וגם ביום הרביעי אחרי ההחזרה. ביום הרביעי אחרי ההחזרה בלילה הרגשתי לא טוב למשך 5 דקות. חולשה כללית ומעין קשיי נשימה. זה עבר לאחר 5 דקות. מה זה יכול להיות והאם יש עוד סיכוי שעובר יקלט?
שאלה חשובה!! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2014אין לאירוע שום קשר עם סיכוייך להרות או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקול קיבה ביום החזרת מוקפאbaby14/08/2014
שלום,
היום הוחזר לי בלסטוציסט מוקפא בן 6 ימים בצהרים. ואחרי הצהרים המאוחרות התחיל לי קלקול קיבה (שבא לידי ביטוי בשלשולים) האם זה יכול להשפיע על השתרשרות העובר?? חוששת ממש...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקול קיבה ביום החזרת מוקפא - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/08/2014אין קשר, חשוב לשתות הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציותשולי14/08/2014
האם אישה מעשנת יכולה לתרום ביציות?
תרומת ביציות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2014יכולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדתאושרית14/08/2014
תחילה תודה על הפורום הנפלא.
בת 41 + 4.
החודש עשיתי טיפול פוריות גונל f בעקבות בדיקת זרע ירודה של בעלי.
האם אני "זקנה" בשביל הריון נוסף?
האם אני בסיכון?
האם העובר יהיה בסיכון?
אני ממש פוחדת כבר שהצעד שלי מוטעה?? ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרדת - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר14/08/2014אושרית שלום רב,
אכן הריון בגיל מבוגר כרוך בעליה במומים כרומוזומליים בעובר. עם זאת, קיימות היום בדיקות עזר רבות על מנת לאתר ליקויים כאלה (דיקור מי שפיר, צ'יפ גנטי, בדיקת NIPT כרומוזומים של העובר בדם אמהי).
לגבייך - הריון בגיל יותר מבוגר כרוך בעליה בסכרת הריונית ומחלות לחץ דם. במידה ואת בריאה בד"כ הסיכון יורד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אושרית14/08/2014תחילה תודה רבה לך די הרגעת אותי.
בהריון האחרון לפני 7 שנים הייתי עם סכרת הריונית שהיתה מאוזנת ע"י דיאטה בלבד והילדה נולדה 2.960.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/08/2014סכרת הריונית כרוכה בסיכון גבוה יותר להתפתחות סכרת שאינה הריונית בגיל מבוגר יותר.
מציעה שתבדקי רמת גלוקוז (סוכר) בצום, וכמו כן HA1C.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר16/08/2014מצויין, שמחה שאנחנו יכולים לעזור. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 17 ימים אחרי הזרעה בטא שלילי אין מחVika14/08/2014
שלום
עשיתי הזרעה על בסיס ביוץ טבעי עם אוביטרל בתאריכים 27-28/7/14
בדיקת שתן ביום שלישי שלילי והיום בדיקת דם שלילי אבל המחזור לא מגיע
אני לא מבינה מדוע? הרי הביוץ היה וחייב לבוא מחזור?
גם אין סימנים לו
מה נשאר לי לכשות? לחכות שיבוא? מה השתבש אצלי? מאז שהיתה לי הפלה וגרידה בשבוע שמיני בדצמבר 2013 שום דבר לא הולך כל ההזרעות מאז כשלו
בצילום רחם ביוני שחררו סתימה בחצוצרה שמאלית ימנית היתה בסדר
מה עושים מכאן? לעבור לזריקות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 17 ימים אחרי הזרעה בטא שלילי אין מח - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר14/08/2014ויקה שלום רב,
מציעה לבצע בדיקת דם לפרוגסטרון ולאסטרוגן ביום ראשון וכמו כן אולטראסאונד לזקיקים ולעובי רירית. על פי התוצאות נוכל לתת לך מידע מדוייק יותר מתי את צפוייה לקבל מחזור.
לדבי המשך הטיפול - מאוד תלוי בגיל ובמספר ההזרעות שעברת.
היות ואת לאחר גרידה - כדאי גם לבצע ב. הסטרוסקופיה אבחנתית להערכת חלל הרחם ושלילת הדבקויות.
כמו כן, ניתן להרות עם חצוצרה אחת פתוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת 35.6 לכן הלחץ שלי. מה הלאה??
Vika14/08/2014אני אחרי 6 הזרעות על בסיס ביוץ טבעי ועם זריקת אוביטרל
בצילום רחם שעשיתי לפני חודשיים לא היו רואים אם יש הדבקויות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת 35.6 לכן הלחץ שלי. מה הלאה?? - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר14/08/2014לאחר 6 הזרעות במחזור טבעי, הייתי ממליצה על נסיון טיפול בזריקות גונדוטרופינים (במידה ורק חצוצרה אחת חסומה).
הסטרוסקופיה תתן לנו מידע נוסף וחשוב לגבי חלל הרחם, נוסף לצילום הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עובראני14/08/2014
מתי נהוג להרגיש תנועות עובר בהריון ראשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר14/08/2014משתנה מאוד. בדרך כלל אחרי שבוע 20. לעיתים התנועות מאוד עדינות ולא מפענחים אותן כתנועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהשירה14/08/2014
שלום,לפני 4 -3 ימים עשיתי הזרעה..כואבת לי בטן כמו מחזור,לא חזק.זה נורמלי?הזרעה קודמת לא הרגשתי כאבים.תודה על התשובה.
הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/08/2014בהחלט האפשרות קיימת,בכל מקרה אם יופיע חום יש לפנות לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)