מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גלולותאחת16/08/2014
שלום
אני מחכה תרומת זרע ובינתיים הרזרבה השחלתית שלי לא טובה FSH 20 וגם שאר הבדיקות לא טובות.
אפשר לקחת גלגלות ברצף בהוראת רופא כמובן - ולמנוע וסת וביוץ כמה חודשים על מנת לשמר את הרזרבה?
שנית - צילום רחם אסור לבצע כשיש דלקת בחצוצרות. איך אני יודעת שאין לי? כואב לי בבדיקה חודרנית ויש לי דלקת באגן שחוזרת מדי פעם גם כרגע הכל כואב ברחם ובאגן. איך אפשר לדעת אם צילום הרחם אפשרי או לא?
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
פרופ` דוד בידר17/08/2014אי אפשר לשמור על רזרבה שחלתית ולא עושים הזרעה ב FSH -20.
מדוע בכלל את צריכה צילום רחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרפופסור בידר
אחת17/08/2014יש לי מיומה גדולה בקוטר 6 סמ שמכאיבה לי ברחם.
על מנת לדעת אם היא תפריע להריון אני עושה צילום רחם.
בכל מקרה אני הולכת להפריה חוץ גופית. אני בת 37 כך שהרזרבה בעייתית אבל אני מבייצת ויש מספר זקיקים בשלים בכל ביוץ תחת הורמונים. אתה חושב שאפשר לוותר על צילום רחם?
ודרך אגב הזרע מתעכב ויש לי התלבטות אם לנסות להרות לידיד דרך הפריה חוץ גופית רק שנתוני הזרע שלו בעייתיים. תנועתיות 24% ומורפולוגיה 4% ובבדיקה לפניה - תנועתיות אפס ומורפולוגיה 3%. האם זה להסתבך וכדאי להמתין לתרומת הזרע המשובחת או שאפשרי לנסות עם הידיד? שיקולים אחריםלא חשובים לצורך העניין, רק להצלחת ההפריה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור בידר
אחת17/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרפופסור בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר17/08/2014בשביל מיומה לא צריך צילום רחם!
לא ציינת מה כמות הזרע של הידיד.
בדיקת זרע לא קובעת יכולת להרות.
בכל זרע יש סיכויים להרות.
את יכולה לנסות טבעי ואולי זה יצליח יותר מהר מטיפולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת?
אחת17/08/2014אבל אם מנסים טבעי - צריך לוודא קודם שאין הידבקויות וכאלה לא ואת זה עושים בצילום רחם.
והבנתי שאחרי צילום רחם יש סיכוי טוב יותר להיקלט.
ניסיתי טבעי חודשיים עם בן זוג עם זרע טוב ולא נקלטתי. בינתיים עברו עוד כמה חודשים ואני לחוצה.יש לי רזרבה שחלתית FSH 20 והבנתי שממהרים לעשות הפרייה כדי לא לפספס את הסיכויים.
מה דעתך, שווה לעשות צילום רחם מיד אחרי הוסת וקצת לפני הביוץ ולנסות עוד פעם או פעמיים טבעי או אולי השבחה?
אני מתה מפחד מהפריה אבל הבנתי שאין ברירה.
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת? - תגובה
פרופ` דוד בידר18/08/2014אם לא עברת שום פעולה חודרנית לרחם אז מספיק בדיקת אולטרה סאונד לראות האם החלל תקין.
לעניין ההריון אחרי צילום רחם ,זה יכול לקרות לאלה שעברו פעולות ברחם ואולי זה עשוי לעזור ,אך זה גם בספק ולא בשביל זה עושים צילום רחם.
מה שאת צריכה לעשות זה לחזור על הפרופיל ההורמונלי ואם FSH הוא 20 אז הטיטפול היחיד שיתן לך הריון זה תרומת ביציות.
לא ממהרים בFSH כזה לשום מקום,המהירות לא תביא לתוצאות בערכים כאלה.
את יכולה לנסות ולראות מה קורה בשתי שאיבות, ולפי זה נדע בדיוק מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מפנה לתרומת ביצית לפני הפריה?
אחת18/08/2014אני מבייצת 7 זקיקים כל חודש. לא ברור איכותם אבל הכל תקין מלבד הרזרבה. בבדיקה חוזרת יצא FSH 14
אני בת 37. כל הרופאים אמרו שבהפריה יש סיכוי טוב, למה אתה מפנה לתרומת ביצית בצורה חד משמעית לפני שממצים את הסיכויים הטבעים? בוטה לקרוא את זה ואל במקום.
שנית, אמרת שאחרי שתי שאיבות נהיה יותר חכמים ואני מסכימה עם זה. אבל ייתכן שאלך על זה עם זרע באHכות ירודה (כמו שכתבתי תנועתיות 24% מורפולגיה # אחוז ובדיקה ישנה יותר 0% תנועתיות ו-4 אחוז מורפולוגיה -
האם כדאי דווקא בגלל חשד שהביציות לא הכי טובות - לבצע הפריה רק עם זרע משובח וצעיר שעבר את כל הבדיקות (מתרומה) על מנת לשלול בעיות שנובעות מהזרע?
או שזרע ירוד לא קשור לאכות העוברים ושרידותם?
אחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולשאלתך על הזרע
אחת18/08/2014כמות
כלורמ נפח - 3 מ"ל
ריכוז- 27
תנועתיות - 24
סוג תנועה - פרוגרסיבית
מורפולגויה 3%
אנילא שואלת על התעברות והפריה אלא על החוזק והתקניות של העוברים. אם לא עברתי הפריה ואני צריכה לדעת אם מצב הביציות שלי תקין האם התעברות מזרע לא תקין גם אם ההתעברות הצליחה - משמעה עוברים חלשים או פגיעים יותר או סיכויים גדולים יותר להפלות ווכ'?
זו השאלה החשובה עבורי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מפנה לתרומת ביצית לפני הפריה? - תגובה
פרופ` דוד בידר19/08/2014לא מפנה ישר.
ב FSH מ 20 ומעלה לא יהיה הריון.
אמרתי לך לחזור על הבדיקה ולנסות כ 2 מחזורים לראות מה קורה.
מי שאמר לך שהסיכויים טובים אינו צודק כאשר מדובר ב FSH גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאמר לי שמה שחשוב זה גיל האישה
אחת19/08/2014ובגיל 37 כשיש 8 זקיקים וביוץ מלא הרזרבה חשובה כי צריך למהר אבל יש סיכוי טוב כי צריך רק אחת מבייצת.
לא ייתכן שכל הרופאים טועים ורק אתה צודק ובטח לפני שאומרים משהו כזה פטאלי לפונה.
אני מקווה שבקליניקה שלך אתה פותח בפני הפונות את כל האפשרויות ולא מדכא אותן. זה הדבר האחרון שנשים צריכות במצב כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאמר לי שמה שחשוב זה גיל האישה - תגובה
פרופ` דוד בידר20/08/2014הי
כאשר הFSH מוגבר אף רופא לא יכול להגיד לך שיש סיכויים טובים.
גם אמרתי שצריך לנסות לעשות הפריה ב FSH מתחת ל 20.
רק אחרי טיפולי הפריה נדע את התשובה האמיתית.
אני בקליניקה שלי עושה את המיטב בשביל המטופלות שלי ואומר להם בדיוק את הדברים הנכונים ולא מוכר להם לוקשים.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור אשכנזידנה16/08/2014
היי
החזרת 2 בלסטוציסטים לפני שבוע
שאיבה של 16 ביציות
כבר כמה ימים שהבטן שלי ממש נפוחה וקשה כזו ויש לי תחושת אי נוחות בבטן
הייתי אצלך בביקורת ביום חמישי והכל היה תקין.
מה יכולה להיות הסיבה ממש מודאגת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפרופסור אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/08/2014תמיד קיימת אפשרות שמדובר בגירוי יתר עקב כניסה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות לאחר החזרת עובריםליאת16/08/2014
שלום , ביום רביעי האחרון הוחזרו 2 בלסטוציסטים יפים וטריים.. בלסטוציסטים כיוון שחוויתי הריון חוץ רחמי בעבר ורצו למנוע נדידה של העוברים.
מיום השאיבה אני לוקחת קרינון פעמיים ביום וכך אני ממשיכה גם לאחר ההחזרה.
יומיים לאחר ההחזרה קבלתי הוראה מהרופא שלי להזריק דיקפפטיל (מנה אחת) שהזרקתי.
יש לציין שמיום ההחזרה אני עם הפרשות כתומות- נוטות לוורודות ונראה שרק מתחזקות
ממשיכה עם הקרינון.
שאלותיי הן-
1. מדוע התבקשתי לקחת את הדיקפפטיל כיומיים לאחר ההחזרה?
2. מהם ההפרשות? האם כבר להספיד את ההריון?
3. האם נרות הקרינון יכולים לגרום להפרשות?
אני כ"כ מפוחדת ומבוהלת בכל פעם שאני נכנסת לשרותים..
לתשובתכם בהקדם אודה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרשות לאחר החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/08/2014ההפרשות אינן ממקור רחמי ולכן הן אינן מסכנות את תהליך ההשתרשות,לכל היותר מדובר בבעיה מקומית בצואר הרחם,מתן הדקפפטיל נעשה עקב הודעות של מספר מחקרים שיש בזה לשפר את תהליך ההשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המתנה בין סבבי מוקפאיםיום אחד16/08/2014
שלום. יש לי 9 עוברים מוקפאים.
בקרוב עושה סבב הפשרה ראשון על בסיס אסטרופם. במידה והסבב נכשל, האם יש בעיה לעשות סבב נוסף במחזור הבא, או שיש צורך במחזור מנוחה בין לבין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המתנה בין סבבי מוקפאים - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר16/08/2014ניתן לעשות סבב נוסף במחזור הבא. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד מונחיםאלה16/08/2014
באולטראסאונד מה המשמעות:Hc hadlock, AC hadlock, , bpd, FL hadlock תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד מונחים - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר16/08/2014מדובר בפרמטרים על פיהם מעריכים את משקל העובר:
BPD המרחק בין עצמות הגולגולת
HC הקף הראש
AC הקף הבטן
FL אורך עצם הירך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתיתליאת16/08/2014
ביצעתי החזרה בתאריך 8/8/14 - לפני 9 ימים, האם בדיקת הריון ביתית שתתבצע היום יכולה לתת תשובה אמינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת הריון ביתית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/08/2014לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמוןפ15/08/2014
קראתי שאתם ממליצים לחכות פרק זמן של חודש בין טיפול לטיפול. למה הכוונה בין טיפול לטיפול? האם בין שאיבה לשאיבה? עברתי שאיבה ב - 29/7, החזרה ב - 31/7, וסת לאחר טיפול 15/8 - מתי מומלץ להתחיל את הסבב הבא, בין היתר, על סמך העובדה כי הטיפול הקודם היה על בסיס טבעי עם תמיכה לתזמון ביוץ ותמיכה לאחר החזרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזמון - תגובה
פרופ` דוד בידר16/08/2014הכוונה בין שאיבה לשאיבה.
אם זה מחזור טבעי אז לא הכרחי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
פ16/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה ניתוחיתאני15/08/2014
היי,
האם ניתן לעשות בכל שלב בחודש היסטרוסקופיה ניתוחית?
האם אפשר לפני מחזור?
ממש אחרי ביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היסטרוסקופיה ניתוחית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2014אין בעיה לבצע את ההיסטרוסקופיה הניתוחית בכל שלב של המחזור בתנאי שלא קוימו יחסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור- השאלה אם
חסויה15/08/2014המנתח יראה טוב בכל שלב. כלומר אם הרירית עבה למשל זה יכול להשפיע איכשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אני16/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה פרופסור- השאלה אם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/08/2014לא אמורה להיות למנתח כל בעיה בכל מצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסים לאחר החזרהדנה15/08/2014
שלום
אני 5 ימים אחרי החזרת בלסטוציסטים
היום קיימנו יחסי מין
רציתי לשאול אם האורגזמה והזרע עלולים לפגוע ביכולת ההשתרשרות??
אודה לתשובתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קיום יחסים לאחר החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2014הסיכוי אפסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך צוואר הרחםדנה15/08/2014
שלום פרופסור, בהריון תאומים (2 שליות). מהו אורך צוואר הרחם שאמור להיות בשבוע 24?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אורך צוואר הרחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2014מעל 4 ס"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אורך צוואר הרחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2014מעל 4 ס"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתרהילה15/08/2014
שלום רב .
אתמול הייתי בבית חולים לגילו שיש לי גירוי יתר ושחלות מוגדלות .
רציתי לשאול אני חמישה ימים אחרי החזרת עוברים .האם זה מסכן את הטיפול ?
בבקשה אני מפחדת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי יתר - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/08/2014גירוי יתר אינו מסכן את הטיפול ואינו מקטין את הסיכוי לקליטת הריון. חשוב לשתות הרבה ולפנות שוב להבדק שנית לאחר יומיים שלושה. באם מופיעות בחילות הקאות, שלשול או קוצר נשימה יש לפנות להבדק מוקדם יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותחוה15/08/2014
שלום רב,
אני מתנצלת על השאלה המביכה.
אני בשבוע חמש וסובלת מעצירות.
האם התאמצות בשירותים עשויה לפגוע בהריון?
סליחה שוב על השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/08/2014התאמצות אינה פוגעת בהריון בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור אשכנזי או בידר!!!דנה15/08/2014
ביום ההחזרה הזרקתי אוביטרל ו-4 ימים אחרי ההחזרה, הזרקתי עוד אוביטרל. כנראה שרמות ההורמונים שלי היו גבוהות ולא הייתי צריכה להזריק עוד אוביטרל כי כבר בלילה, הרגשתי חולשה נוראית, נפיחות עזה בבטן ובחילות. לאחר 5 דקות, זה עבר. האם עדיין יש סיכוי שהעובר נקלט או שזה ברור מאוד שהוא לא נקלט??
שאלה לפרופסור אשכנזי או בידר!!! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2014לאירוע אין כל קשר לסיכוייך להרות או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות זרעמעיין15/08/2014
רציתי לשאול - אנחנו מקיימים יחסים יום כן ויום לא מיד מתום הדימום הוויסתי ועד לביוץ כאשר ביומיים לפני הביוץ אנחנו מקיימים כל יום במשך יומיים רצוף יוצא סה"כ לקיים יחסים בערך 6-7 פעמים מתום הדימום ועד הביוץ כשבהתחלה זה בהפרשים של יום כן יום לא ואחר כך רק יומיים רצוף בביוץ
האם זה מדלל את הזרע בצורה משמעותית? אין לנו בעיית זרע אך האם קיום יחסים יום כן יום לא מדלל את הזרע באותה המידה כמו כל יום??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות זרע - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/08/2014הסיכוי להרות הוא הגבוה ביותר בקיום יחסים יום טרם הביוץ וביום הביוץ. על מנת לקבל זרע אופטימלי, מומלץ להמנע מקיום יחסים כיומיים עד שבעה ימים טרם הנסיון להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע+ הזרעהאור15/08/2014
שלום ד"ר,
אני בת 24 בריאה, פרופיל הורמונאלי תקין, מבייצת באופן טבעי על פי מעקב זקיקים שביצעתי.
בעלי ביצע בדיקת זרע לפני חצי שנה שהייתה תקינה (לאחר התנזרות של שלושה ימים). אנו מנסים להרות מעל לשנה.
השבוע, החלטנו לבצע הזרעה. התבקשנו לקיים יחסי מין בערב ולמחרת לבצע השבחה לצורך ההזרעה.
להלן תוצאות בדיקת הזרע:
צבע- לבן שקוף
זמן התנזלות- 50.0
נפח 4.1
ריכוז[6^10]- 0.7
מספר זרעונים כללי [6^10]- 2.9
אחוז תנועה- 35%
תנועה קדימה- 20%
תנועה במקום- 15%
זרעונים בתנועה [6^10]- 1.00
אגלוטינציה- 0
תאים עגולים- 0
אטרוציטים- 0
לבסוף נכתב כי תנועה קדימה- בודדים.
ביצענו את ההזרעה. האם יש סיכוי להיקלט להריון על סמך תוצאות בדיקת הזרע?
הבנתי מהרופא כי הבדיקה לא תקינה, וזאת לאחר שהבדיקה הקודמת נמצאה תקינה. יכול להיות שזה נובע מקיום יחסי מין בלילה קודם?
מודה לך מאוד,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע+ הזרעה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/08/2014בדיקת הזרע הנוכחית אכן לא תקינה והסיכוי להרות בהזרעה עם נתונים כאלה אינו גבוה. היות וקיימתם יחסים יום קודם, יש אפשרות שהיתה השפעה כלשהי על הזרע.
היות ואת מציינת כי בדיקת הזרע לפני מספר חודשים היתה תקינה לחלוטין לדברייך, כדאי בשלב הראשון לחזור על בדיקת הזרע. במידה ובדיקת הזרע עדיין לא תקינה כדאי גם לערב אורולוג המתמחה בפוריות הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)