מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לאתר החזרת עובריםרימונה06/08/2014
שלום רב,
אני לאחר החזרת עוברים וסובלת באופן קיצוני ממעיים רגיזים. הפעם תמיכת הפרוגסטרון הועלתה משמעותית ואני קושרת את התופעות של כאבי הבטן והגזים אליה.
האם ניתן לקחת ללא חשש כדורי ״פחם״ כדוגמת קרבוקל/ נוריט ודומיהם?
תודה רבה
רימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאתר החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/08/2014אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרהדנה06/08/2014
שלום
בת 27 שאיבה היום
עברתי עד כה 3 החזרות של מוקפאים(3עוברים בכל טיפןל)
ו3 החזרות של טריים גם 3 עוברים כל טיפול.
בדרכ ההחזרה 3 ימים לאחר השאיבה והעוברים מוגדרים בדרגה הטובה ביותר כלומר מאוד איכותיים.
האם אוכל להחזיר הפעם 4 עוברים?
האם זה בסדר מבחינת החוק??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/08/2014הדבר בהחלט עומד בדרישות דף העמדה בקשר עם החזרת עוברים,יחד עם זאת הייתי שוקל לגדל את העוברים לבלסטוציסטים כדי לבדוק את טיבם ולהימנע מהחזרת עודף עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה
דנה06/08/2014ביקשתי מהרופאה שלי היא אמרה שהיא מעדיפה להחזיר ביום 3....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בעיה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/08/2014באופן כללי ניתן לומר שאם יש יותר מחמישה עוברים כדאי לשקול את האפשרות של החזרת בלסטוציסטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לפני שאיבהעדי06/08/2014
שלום רב!
14 ימים של גונל מיום שני לווסת מתוכם 5 ימים עם גונל וצטרוטייד.
במעקב אחרון רירית רחם 4 ממ וזקיקים דל 16,16,11,11
E2 1998 ופרוגסטרון של0.9
תוצאות אלט מאתמול.
היום התחיל דימום
האם ניתן לבצע שאיבה במצב כזה?
האם ניתן לקחת פרןגינןבה בכדיי לעצור את הדימום?
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום לפני שאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/08/2014בתנאים אלו הייתי שוקל לבצע את השאיבה ולהקפיא את העוברים כדי למנוע כשל בהשתרשות עקב תנאי רירית הרחם ,ומברר את הסיבה(היסטרוסקופיה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום לפני שאיבה
עדי06/08/2014תודה רבה על תשובתך המהירה
אני סובלת מדימומים בין וויסתיים ומה שעוזר לי למנוע זאת זה פרוגינובה פעמיים ביום
כלומר יש חי חוסר איזון הורמונלי ולכן זה עוצר את הדימום
האם לאור עובדה זאת עדיין אצטרך לדעתך היסטרוסרופיה?
יש לציין כי בעבר עשיתי בגלל חשש לפוליפ והכל היה תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דימום לפני שאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/08/2014לדעתי בכל מצב ההיסטרוסקופיה חיונית כדי לשלול גורם אורגני לדמם,בגורמים הפונקציונלים(הורמונלים) לא תהיה בעיה לטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מעלה סיכויים לתאומים?פרופ` דוד בידר06/08/2014
שלום, האם זה נכון שהחזרת בלסטוציסט מעלה את הסיכוי לתאומים זהים בגלל נטייתו להתחלק לשניים? העניין הוא שאני אחרי שאיבה שהתבצעה ביום שלישי ואמרו לי שיודיעו לי אם ההחזרה תתבצע בחמישי, יומיים אחרי, או ביום ראשון במידה ויתפתחו בלסטוציסטים. קראתי שסיכויי הבלסטוציסטים להצלחת הריון גדולים יותר, ועמיתתך פה בפורום כתבה לי שגם הסיכוי לתאומים זהים עולה כתוצאה מתחלקות של בלסטוציסט, ואף הציעה לי להחזיר אחד ולא שני בלסטוציסטים כדי להוריד סיכוי להריון תאומים, בתור אם יחידנית לעתיד...זה גדול עליי , אני מודה.
האם אתה מסכים עם זה? מהי דעתך בעניין? אשמח לתשובה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר06/08/2014מה הסיבה שאמרו לך שיחזירו ביום 3 או 5?
בלסטוציסטים תלויים בגיל ובטיב העוברים.
אם רואים עוברים יפים ביום 3 אז כדאי להחזירם
,כי לפעמים עוברים יפים לא מגיעים למצב של בלסטוציסטים.
אצלנו עדיין יום 3 עדיף על יום 5 עקב אילוצי מעבדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך....
לוני06/08/2014הסיבה היא שהשאיבה היתה ביום שלישי, ואמרו לי שההחזרה תהיה ביום חמישי או בראשון. השאלה המרכזית שלי היא האם זה נכון שבמקרה של החזרת בלסטוציסט הסיכוי להריון שלתאומים זהים ממנו הוא גדול יותר מאשר החזרה של הפרייה בת שלושה ימים ? יש אמת בדבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.... - תגובה
פרופ` דוד בידר06/08/2014יש פרסום כזה אך זה לא ודאי.
מניסיוני זה לא נכון.
יש גם עבודות חדשות שלא מצאו את מה שאת אומרת.
בארצנו , בשלב זה, עדיף יום 3 על יום 5.
עדיין לא ברור לי מדוע אמרו יום חמישי, שזה יום 2 או ביום ראשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה לדר בידר
לוני06/08/2014לשאלתך, כמו שכתבתי, שאבו לי ביציות ביום שלישי, וביום שישי שזה היום השלישי לחלוקתם, אבל לא מתבצעות החזרות ביום שישי עד כמה שידוע לי בהר הצופים. זאת הסיבה שאמרו לי שאתקשר ביום חמישי בבוקר ויגידו לי אם לבוא באותו יום להחזרה או ביום ראשון. האם יתכן שהם יגידו לי ביום ראשון שלא התפתחו בלסטוציטים ראויים להחזרה וידחו לי את ההחזרה למחזור שאחרי ? זה קורה לדעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה לדר בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר06/08/2014לא ידעתי שהם לא מחזירים ביום שישי.
ככה לא צריכה לעבוד יחידת הפריה.
יכול להיות שלא יהיו בלסטוציסטים ביום א...
עדיף להחזיר יום ה, לא הבנתי למה אמרו שיודיעו לך ביום ה, הרי היום כבר יודעים הפריות...
אלא אם יש לך בעית ביציות עקב גיל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיירין06/08/2014
שלום, אני אמורה לבצע החזרת מוקפאים עוד שבועיים
האם אני יכולה לקחת לאחר החזרה כדור שנקראה primolut nor כדי שידחה לי מחזור במידה והחזרה לא תצליח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר06/08/2014כשמחזירים עוברים במחזור טבעי אז אפשר.
אם את לוקחת תרופות להחזרה אז אפשר להמשיך רותם עד שתרצי לקבל וסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור לאחר החזרת מוקפאים
איירין11/08/2014תודה על תשובה, אבל קבלתי עוד תשובה שזה לא מומלץ.. מדוע נאמר לי שזה לא מומלץ? על מה זה משפיע? ומה הסיכון בזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור לאחר החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר12/08/2014מה לא מומלץ?
אם הכוונה לקחת על מנת שלא לקבל וסת אז אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרומניפולציהחסוי06/08/2014
האם חייבים לבצע מיקרומניפולציה בתרומת ביצית? האם אפשר לבקש בלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרומניפולציה - תגובה
פרופ` דוד בידר06/08/2014אפשר לבקש בלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקרומניפולציה
חסוי06/08/2014האם בלי מיקרומניפולציה בתרומת ביצית זה יפחית את הסיכויים להפריה?
מה ההמלצה שלך לבצע מיקרומניפוצליה או לא ?
הבנתי גם שבמיקרו' יש יותר סיכון למומים חס ושלום יותר מאשר ברגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
חסוי06/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקרומניפולציה - תגובה
פרופ` דוד בידר06/08/2014אפשר בלי או עם.
אני לא חושב שיש יותר מומים במיקרומניפולציה , למרות שיש דווח על עליה קלה.
בהריון רגיל יש סביב 2-4% מומים ואולי במיקורו מניפולציה אחוז אחד יותר, ככה שזה לא ממש משנה אם תעשי או לא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר שאיבהשירה06/08/2014
שלום
האם כאבים בגב תחתון יומיים אחרי שאיבה זה דבר נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר שאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/08/2014נורמלי למדי ,כמובן עד לגבול מסוים ,אם הכאבים מתגברים שווה לבצע ביקורת רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי06/08/2014
האם במהלך טיפולי פריון מותר לקבל חיסון נגד טטנוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר06/08/2014כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ אשכנזי שלום שאלה לגבי החזרהלוני06/08/2014
חשוב לי לשמוע את דעתך לגבי שאלתי, האם זה נכון שהחזרת בלסטוציסט מעלה את הסיכוי לתאומים זהים בגלל נטייתו להתחלק לשניים? העניין הוא שאני אחרי שאיבה שהתבצעה ביום שלישי ואמרו לי שיודיעו לי אם ההחזרה תתבצע בחמישי, יומיים אחרי, או ביום ראשון במידה ויתפתחו בלסטוציסטים. קראתי שסיכויי הבלסטוציסטים להצלחת הריון גדולים יותר, ועמיתתך פה בפורום כתבה לי שגם הסיכוי לתאומים זהים עולה כתוצאה מתחלקות של בלסטוציסט, ואף הציעה לי להחזיר אחד ולא שני בלסטוציסטים כדי להוריד סיכוי להריון תאומים, בתור אם יחידנית לעתיד...זה גדול עליי , אני מודה.
האם אתה מסכים עם זה? מאוד חשוב לי לשבוע את דעתך, אתה מבחינתי פה ה"גורו" !
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופ אשכנזי שלום שאלה לגבי החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/08/2014הדרך היעילה ביותר להקטין את שיעור ההריונות מרובה העוברים ובמובן זה הריון תאומים הינה החזרה של עובר בודד,החזרת בלסטוציסט מאפשרת את החזרת העובר האיכותי ביותר שהבשיל והגיע לשלב המתאים להשתרשות ,היכולת לשלוט על התהליך הצלחתו והקטנת שיעורי ההריונות מרובה העוברים עוברת דרך החזרת בלסטוציסט בודד,וכך משיגים שתי צפורים במכה אחת(שיעור השתרשות,ומניעת הריון מרובה עוברים),כאמור אין הדבר שולל לגמרי את האפשרות שהעובר יעבור הליך הקרוי twining שבו הדיסיק האמבריונלי עשוי להתחלק ויתהוו תאומים זהים(אם כי בשיעור נמוך )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה ע"י ציטוטקאורין06/08/2014
בוקר טוב.מס' שאלות-סליחה מראש!
ביום ראשון קיבלתי כדורי ציטוטק לנרתיק, באותו הערב בגעתי למיון לאחר איבוד הכרה מרוב כאבים,אך ללא הועיל,מבד' נמצא כי צוואר הרחם סגור.עד היום אני סובלת מכאבים לסרוגין(מעין צירים).אך לא מתבצעת הפלה.רופאי הציע כדורים בשנית,אך אני מפחדת.אמר להמתין עד יום א' ולנסוע למיון בשנית.
1-במידה ואקבל שוב כדורים,האם חווית הכאב תהיה זהה? או שכבר עברתי את הכאב הראשוני?
2-במקרה של ביצוע גרידה,האם ישנן השלכות לגבי הריונות עתידיים? אחרי כמה זמן אוכל לשוב לטיפולים? אני בת 39 ,לאחר IVF ראשון.
3-מה ההבדל בין הפלה באמצעות ציטוטק, לבין גרידה?
תודה רבה על מענה, אני חייבת לקחת החלטה כיצד להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפלה ע"י ציטוטק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/08/2014מידת הנזק האפשרי לרחם בעקבות התערבות כירורגית עולה על זו מבשימוש בכדורים,באשר לכאבים האפשריים ,יתכן ותהייה הקלה מסויימת בעקבות הנסיון הקודם,בכל מקרה אם נסיון נוסף לא יעלה יפה יהיה צורך בהתערבות ניתוחית לריקון הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורין06/08/2014האם עוד ישנה אפשרות להפלה? עד כה מיום א' ישנם מעט דימומים וקרישי דם.
כמה זמן להמתין על מנת ליטול כדורים בשנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/08/2014לפחות 72 שעות מהנסיון הקודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכהאני05/08/2014
ביום ה 14 להחזרה בטא 10 ,הפסקתי תמיכת גסטון ואסטרופם וקבלתי מחזור כואב במיוחד עם קרישים גדולים ,סליחה על התיאור ,ייחסתי את כמות הדימום לתמיכה החזקה שקבלתי .
היום להפתעתי במקום שהערך יתאפס הוא עלה ל 60,והפרוגסטרון נמוך ביותר עומד על 6 ,בטח שאין הפרשה של הגוף הרי אני אחרי דקפפטיל כמבייץ.
האם יש תקווה להריון הזה?
האם יש השרשה מאוחרת ?
הרופא הורה לעקוב אחרי הבטא אבל לא התייחס לעניין התמיכה ..
בכל זאת אם מתפתח משהו אני לא רוצה שזה ישתבש בגלל חוסר התמיכה.
מה עליי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא נמוכה - תגובה
פרופ` דוד בידר06/08/2014זה לא מצב תקין.
יש לעקוב אחרי הבטא ועם עולה יש לפנות למיון לטיפול.
תמיכה תמיד מפסיקים כשההריון לא תקין!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלסטוציטים ותאומים המשךלוני05/08/2014
ראשית תודה על תגובתך.
לפי מה שהבנתי מתשובתך קיים סיכוי גדול יותר שבהחזרת בלסטוציסט תהיה חלוקה לתאומים זהים, מאשר החזרת עוברים ביום השני אחרי השאיבה. הבנתי נכון? אם כן, אם אני, כאם יחידנית, מעדיפה להתמודד עם תינוק אחד ולא עם תאומים עדיף שלא אחזיר שני בלסטוציסטים אלא אחד? האם אני יכולה להכריע בעניין הזה או שהרופאים מחליטים כמה בלסטוציסטים להחזיר בהתאם לנסיבות? אשמח אם תכתבי לי מה את ממליצה, כי עם כמה שזה נשמע אכזרי ההתמודדות עם שניים תהיה לי קשה. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלסטוציטים ותאומים המשך - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר05/08/2014היות ומדובר בנסיון ראשון, כדי להפחית ככל שניתן את הסיכוי/ן להריון מרובה עוברים, מסכימה שכדאי להחזיר בלסטוציסט אחד ולא שניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתאני05/08/2014
שלום
האם 500 מג חומצה פולית שיש בפרנטל מספיקים או שיש לקחת תוספת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר05/08/2014ההמלצה כיום היא 400 מקג. רק במקרים מיוחדים, מומלץ על 5מג ליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה לדעתכםאני05/08/2014
שלום, בהריון אבל נעזרתי בכם לא מעט בתקופת הטיפולים שכעת מתקשה לפנות לפורום אחר. עקב דלקת בשתן שהתגלתה במקרה ללא סימנים קיבלתי זינט 250 מ״ג פעמיים ביום למשך שבוע. שבוע לאחר סיום האנטיביוטיקה ביצעתי בדיקת תרבית חוזרת, הפעם התגלה חיידק אחר ( e-coli). מאחר ורופא מעקב ההריון שלי בחופשה, פניתי לרופאת המשפחה שקצת התלבטה אבל המליצה על זינט 500 מ״ג פעמיים ביום. לטענתה המינון הקודם היה נמוך מידי. האם הגדלת המינון רצויה ? מאחר ונשארו לי כדורים מהסבב הקודם שהם 250, האם ניתן ליטול 2 כדורים בכל פעם כדי להגיע למינון שהומלץ על ידה ? אציין שאני ללא כך תופעות. בשתן כללית יצאה רמה מעט גבוהה של לויקוציטים וכן רמה מעל הנורמה של חלבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לדעתכם - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר05/08/2014חשוב לעשות תרבית ולוודא למה החיידק רגיש.
זינאט 500 הוא טיפול מקובל וניתן לקחת במקום כדור אחד של 500 שני כדורים של 250.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהדנה05/08/2014
שלום
מספר ימים לאחר החזרה.
רציתי לשאול את האסטרופם והאנדומטרין מחלקים לבוקר ולילה או שאפשר לקחת שתיים ביחד?משנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר05/08/2014רצוי לחלק לפעמיים ביום על מנת לשמור על רמה קבועה של התרופות בגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)