מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקה לאחר החזרהשירלי14/08/2014
שלום אני יומיים לאחר החזרה של בלסטוציסטים,
ביום ההחזרה הרופא ביקש שאגיע אליו לביקורת בערך 6 ימים לאחר ההחזרה.
מה המטרה של הבדיקה?
האם זה בסדר לעשות לי אולטרסאונד אחרי החזרה אם נקלטו העוברים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקה לאחר החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/08/2014קרוב לודאי שהרופא נוקט בזהירות יתר כדי לבחון אם היתה תגובת יתר או כל תופעת לואי אחרת,ואין כל בעיה בביצוע אולטרסאונד(הרי גם החזרת העוברים נעשית תחת אולטרסאונד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונלשירן13/08/2014
שלום, התחלתי היום זריקות של גונל.
האם יש אזהרות מיוחדות שאסור לעשות?
תודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גונל - תגובה
פרופ` דוד בידר14/08/2014לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבטןהילה13/08/2014
שלום רב .
אני אחריי חמישה ימים של החזרת עוברים .אני מרגישה נפיחות בבטן
וקושי בנשימה . הנפיחות בבטן ודקירות מדאיג אותי מאוד האם זה מהטיפול האם זה אומר חלילה שלא הצליח הטיפול ? ומה אפשר לעשות שהנפיחות תעלם פשוט קשה לנשום ככה .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בבטן - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר13/08/2014נפיחות בבטן וקושי בנשימה עלולים להיות סימנים לגירוי יתר. ממליצה לפנות להבדק בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
הילה13/08/2014תודה רבה. אם מחר זה לא יעבור אני ילך להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירויייתר שחלתי - לכי למיון !
אופירה14/08/2014הי הילה. אני בדיוק אחרי מצב כזה של גירויי יתר שחלתי, עם הריון בתחילתו, וגם אני הרגשתי נפיחות משמעותית בבטן העליונה. נבדקתי במיון ונמצא באולטראסאונד שיש לי מיימת בחלל הבטן, וזו תוצאה של גירויי יתר שחלתי. אישפזו אותי לחמישה ימים כדי להשגיח שאני לא מפתחת מים בריאות, אם את כבר סובלת מקושי בנשימה כדי לא להסס ולגשת מייד למיון בי"ח. הם יטפלו בך כדי לעודד את הנוזלים לצאת במהרה מהגוף. ישנה גם סכנה של התייבשות לכן נתנו לי עירוי נוזלים.החלמה מהירה, אופירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אופירה
הילה14/08/2014תודה רבה אופירה זה בדיוק מה אני מרגישה בבטן העליונה . יש לי שאלה האם זה יכול להשפיע על קליטת העוברים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע שקיפות עורפיתשג13/08/2014
שלום,
שאיבה 7/7 החזרה 9/7 , גיל עובר לפי אס 10/8 = שבוע 6+1
מה התאריך האופטימלי לשקיפות עורפית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצוע שקיפות עורפית - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר13/08/2014הזמן האופטימלי לביצוע שקיפות הוא בין שב 11 ל-13+6. לאחר השקיפות מומלץ להשלים ב. דם - סקר טרימסטר ראשון, גם היא מבוצעת בלוח זמנים זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה ע"י ציטוטקסיון13/08/2014
שלום !
ביום חמישי האחרון קיבלתי ציטוטק לנרתיק, בפעם ה2.
רק שלשום הרגשתי "נפל" לי משהו. ומאז, "ממשיך ליפול. "היום התחיל לי דימום, יותר מדימום חודשי. ו' הנפילות ממשיכות".האם הדבר דורש התעיחסות רפואית? זומנתי לבדיקה חוזרת בבית חולים מחר, אך מעדיפה להמתין לרופא שלי ביום ראשון.
פרט לכאבי מחזור לעיתים, אני מרגישה מצוין. מהי המלצתכם? האם עליי להגיע לבית חולים? האם אמור להיות דימום חזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה ע"י ציטוטק - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר13/08/2014במידה והתחלת לדמם זה מעודד וניתן לחכות לביקורת אצל הרופא שלך ביום ראשון באם אין חום או כאבים/דימום חזקים. ה"נפילות" יכולות להמשך מספר ימים שכן קרוב לוודאי מדובר בפליטת תוכן ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותמודאגת13/08/2014
אני מנסה להרות כבר הרבה מאוד זמן ויש לי שאלה... האם בתקופה שלקראת הביוץ (בימים הפוריים) וגם בתקופה שאחרי הביוץ מותר להיכנס לבריכה (ציבורית) שיש בה כלור? האם זה יכול לפגוע בביוץ? בחומציות הסביבה בנרתיק או לחילופין בסיכויי ההפריה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר13/08/2014אין איסור להכנס לבריכה לאחר הביוץ. במידה ואת מנסה הרבה זמן להרות חשוב לפנות לרופא פוריות לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפה מבוהלת בבקשה עזרה.Fr13/08/2014
10.8 בטא ראשונה 185 פוגסטרון 35.7
לוקחת תמיכה 4 אנדומטרין 4 אסטופרם 100 גסטון
היום ביצעתי שוב בטא והפוגסטרון
בטא: 825 פוגסטרון 120.9
היום נגשתי לעשות גם אולטסרסאונד שבבדיקה לא ראו שק הריון
ההחזרה הייתה ב29.7.
לפי החישוב שלי אני נמצאת בשבוע 5.1 זה הגיוני שלא ראו עדיין שק הריון?
והעליה של הבטא והפוגסטרון תקינה?
תודה רבה והמשך יום נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפה מבוהלת בבקשה עזרה. - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר13/08/2014אנחנו מצפים לראות שק הריון כאשר ערכי בטא מעל 1000. הפרוגסטרון תקין לחלוטין. מציעה לחזור על ב. בטא מחר ועל האולטראסאונד בתחילת השבוע הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני13/08/2014
שלום,
התחלתי בטיפולים לפני כחודש. הזרקתי מס' ימים גונל F ואז אוביטרל.
ההזרעה נכשלה. ובביצוע אולרסאונד וגינלי כשקיבלתי מחזור לבדוק את מצב השחלות הרופא ראה צסטות ואמר שזה אופייני לטיפול הורמונלי וגם למישהי שפורייה.
לכן בחודש הזה נתנו הפסקה עד למחזור הבא כשאשוב ואבדק.
שאלותיי הם :
1. האם בטוח שהציסטות שהתפתחו בעקבות הטיפול יעברו לי ?
2. האם זה אומר שאם אעשה החודש טיפול שוב חודש לאחר מכן יתפתחו ציסטות?
3.הרופא אמר לי שככל שהאישה יותר פורייה כך יש ציסטות בעקבות הטיפול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/08/2014ציסטות יעלמו,
הציסטות זה זקיקים שמהן יצאה הביצית ויכולות להופיע אחרי כל טיפול.
אין קשר בין ציסטות ליכולת הפוריות של האישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות הורמונליותאירה13/08/2014
שלום רב,
בת 25 ברקע כריתת שחלה אחת ופוליציסטית.לאחר 4 הזרעות ובדיקות זרע (מורפולוגיה 2% ותנועה 46%) הוחלט לעבור לIVF (גונל F במינון 150 בתוספת אורגלוטרן). בשאבה הראשונה נשאבו 2 ביציות על אף שנצו 6 זקיקים. הייתה הפריה אחת עם היריון כימי . הימים לאחר ההחזרה היו מלאים בכאבים והתכווציות ברחם שאף הובילו ללפרוסקופיה. לאחר סבב קשה כל כך החלטתי לקחת הפסקה. במהלך 4 חודשי ההפסקה המחזורים היו תקינים וסדירים (דבר שמעולם לא היה והייתי יכולה לקבל מחזור אפילו פעם בשנה). הוחלט לחזור לסבב נוסף בחודש הבא. קיבלתי הפניה לביצוע בדיקות הורמוניות ולהלן התוצאות (יום 5 למחזור):
DHEA SO4: 6
E2: 217
FSH: 7.53
LH: 5.23
PROGESTRONE: 2.32
FREE ANDROGEN INDEX: 2.35
TESTOSTERONE: 1.81
PRG-17-OH: 2.4
האם התוצאות תקינות? הפעם הרופא רוצה לנסות להחליף את הגונל בפרגובריס בכדי לנסות לשפר את תוצאות השאיבה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקות הורמונליות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/08/2014הפרופיל ההורמונלי תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחיצות על הפניםשירלי13/08/2014
שלום,
אני כמה ימים לאחר החזרה של בלסטוציסט,
אתמול לחצתי על הפנים על מנת להוציא פצעים.
האם זה יכול בדרך כלשהיא לפגוע ביכולת ההשתרשות?
או אם הייתה השתרשות אז לפגוע בהריון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחיצות על הפנים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/08/2014אין סיכוי שזה יפגע בסיכויי ההשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת טיפול די דחוף...יובלי13/08/2014
שלום רופאים יקרים
ביום ראשון האחרון קיבלתי מחזור יחסית מאוחר בסביבות 21-22 בלילה.
אתמול עשיתי בדיקות דם לאישור תחילת סבב החזרת מוקפאים ונטילת אסטרופם.
התוצאות שקיבלתי הינם אסטרדיול 123 פרוגסטרון 3.2 וlh 10.3 הרופא שלי חוזר היום מחו״ל ועדיין לא חזר אלי עם אישור לתחילת טיפול וזה מלחיץ אותי. האם ניתן ליטול אסטרופם? האם לחכות להוראתו וגם אם אתחיל באיחור זה לא נורא? מה לעשות?
היום כבר יום רביעי מפחדת לפספס...
תודה רבה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסיף רק שאני אחרי סבב טריים שנכשל
יובלי13/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התחלת טיפול די דחוף... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/08/2014יכולה להתחיל ממילא זה לא ישנה כלום אם מדובר ביום השלישי או הרביעי למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלאני13/08/2014
שלום
אני נוטלת פרנטל. צריכה לקחת ברזל.
1. האם מומלץ לקחת תוסף ברזל פולקס שיש בו 400מג חומצה פולית או לקחת תוסף ברזל ללא חומצה פולית?
2. מה הכמות המומלצת לקחת חומצה פולית? ואם לוקחים יותר זה מסוכן לעובר?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברזל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/08/2014תכשיר המכיל 400 מ"ג של חומצה פולית בהחלט מספיק כאמור גם עודף עלול להזיק,בכל מקרה תטעמי לקיחת תכשיר המכיל את שני המרכיבים של ברזל וחומצה פולית נוח יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי טיפולי פריוןרותם13/08/2014
שלום רב,
אני בת 32, לפני 12 שנה עברתי כריתת שחלה לפני טיפולים כימוטרפיים (במטרה לשמר פוריות).
בחמשת החודשים האחרונים אני נמצאת במעקב פריון (בדיקות זקיקים וקיום יחסים תחת אוביטרל), עקב ערכי LH ו- FSH גבוהים ובדיקת AMH עם תוצאה: 0.38. האבחנה היא שיש לי רזרבה שחלתית נמוכה.
החודש קיבלתי לראשונה טיפול באיקקלומין, בנוסף לאוביטרל.
הרופא המטפל בי הגיש אותי לוועדה לאישור טיפולי IVF, בטענה שאין טעם לחכות עוד.
אציין כי בדיקת הזרע של בן הזוג שלי תקינה בכל ערכיה, חוץ מהמורפולוגיה - 2% (הבנתי מהרופא שזהו המדד הכי פחות קריטי להצלחת ההפריה).
שאלתי היא - האם לא נכון לנסות לבצע בי הזרעה, כדי בעצם לעקוף את רירית הרחם ולסייע לזרע להיקלט בביצית? כשלב מקדים ל- IVF. הרופא טוען שלא עושים הזרעות כשהזרע תקין, אבל חשוב לי לוודא שאין בכך הזדמנות להגביר את סיכויי ההיקלטות שלי.
כמו כן, אשמח לחוות דעתכם באשר לטיפול שהוצע לי, בהתחשב בפרק הזמן הקצר בו אני ובן זוגי מנסים להרות..
בתודה רבה מראש,
רותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התייעצות לגבי טיפולי פריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/08/2014שלום רותם
לדעתי הצדק הוא עם הרופא המטפל שלך שמשדרג את הטיפול לכיוון הפריה חוץ גופית וזאת במיוחד לאור הרקע שלך ,הרזרבה השחלתית הירודה,האפשרות לפקטור מיכני בעקבות הניתוח שעברת לשימור פוריות(הוצאת השחלה),ונתוני הזרע מצביעים על מורפולוגיה לוקה.הפריה חוץ גופית יכולה למקסם את הסיכוי ויכולה לעקוף במידה לא מבוטלת את כל הבעיות שעולות ממצבך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
רותם13/08/2014תודה רבה על תשובתך, פרופ' אשכנזי.
לאור מה שציינתי,
ברצוני לשאול שוב, האם יש מקום לנסות טיפולי הזרעה לפני שניגשים ל- IVF?
תודה מראש,
רותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לתשובתך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/08/2014כאמור דעתי היא כמו הרופא שלך שיש לפנות בהקדם לטיפולי הפריה,עד אז ניתן לבצע טיפול אחד או שניים עד לאישורים והשלמת כל הדרישות לטיפול ההפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים יקרים תודה ענקיתאני12/08/2014
אני מודה לכם על הפורןם הזה ועל פועלכם בזמנכם החופשי. בזכותכם הנשים המטופלות וגם אלה שנכנסו להריון בעקבות טיפולים או באןפן טבעי מרגישות נוח לשאול וזוכות למענה מהיר , מכבד ומקצועי.
אין לי מילים להביע את הערכתי!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רופאים יקרים תודה ענקית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/08/2014תודה על המילים החמות והוקרת התודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית ומי שפירדורה12/08/2014
שלום רב
אני בת 41 הריון ראשון דרך הפריה שבוע 12+6 היום עשיתי בדיקת שקיפות עורפית שהראתה - CRL (מ״מ) - 65.2
NT (מ"מ) - 2.2
להבנתי ברוך השם הכל תקין בשקלול התוצאות של המחשב ולפי גילי זה הראה שהסיכון הסטטיסטי ל-DS לפי גילי לפני הבדיקה מראה 1:70 ואחרי הבדיקה כולל הגיל 1:125
כלומר הסיכון ירד
שאלתי - האם אני חייבת לעשות בדיקת מי שפיר ? או שזה יהיה בסדר אם אני אעשה בדיקת דם Verifi שזה מראה 99% תוצאות אני מאוד רוצה להימנע מבדיקת המי שפיר
זה הריון ראשון ולאחר מאמצים אני לא יודעת אם יש קשר הבדיקות הגנטיות הכל ברוך השם תקין. אשמח לתשובה כי אהיה חייבת לקבל החלטה בקרוב
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית ומי שפיר - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר12/08/2014בדיקות NIPT מאפשרות היום גילוי של 85% מהבעיות הכרומוזומליות השכיחות ביותר. הן בודקות ליקויים ב-5 כרומוזומים: 13,18,21,X,Y
כיום בבדיקת מי שפיר ניתן לשלוח גם צ'יפ גנטי שמאפשר גילוי של פגמים כרומוזומליים קטנים (לא רק כרומוזום נוסף או טרנסלוקציה).
אין ספק שכאשר מדובר בהרין יקר שווה בהחלט לחשוב על בדיקה לא פולשנית. מציעה שתבצעי סקירה מוקדמת ותוכלי להחליט בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)