מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערך פרוגסטרוןד19/06/2014
שלום, יצא לי ערך פרוגסטרון 10.48. האם אפשר להסיק מכאן באיזה שלב של המחזור אני נמצאת? אני פוליציסטית ואני רק יכולה להעריך שהמחזור יגיע בעוד שלושה ארבעה ימים. האם ערך זה מצביע על כך שהתרחש ביוץ? האם נמוך מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לציין שככל הנראה אני 11 יום אחרי
ד19/06/2014ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת אחרונה
ד19/06/2014הערכים הם ב ng/ml אם זה משנה משהו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערך פרוגסטרון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2014יש בהחלט סיכוי שאכן הביוץ התרחש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא ודאי?
ד19/06/2014בנוסף שאלתי האם הערך תקין או נמוך מדי (יומיים/שלושה ימים לפני הוסת הבאה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה לא ודאי? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2014הערך תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכפלת בטא של 1.5יעל19/06/2014
היי,
ביום 12 לאחר החזרת שני עוברים טריים עשיתי בטא והתוצאה הייתה 164.7
ביום 14 לאחר ההחזרה עשיתי בטא והתוצאה 256.2
פרוגסטרון 15.5
האם תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכפלת בטא של 1.5 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2014גבולי ביותר דורש ביקורת בגלל האפשרות שהתתפתחות עלולה להשתבש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמרב19/06/2014
האם באירופה יש מקומות שמשתמשים בשיטתmicrosort
להפרדת זרע ?
איך ניתן לברר איפה יש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד
מרב21/06/2014תודה
האם זאת שיטה באמת אמינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ועוד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/06/2014המרכזים המבצעים מפרסמיםנאת שיעור ההצלחה שלהם בבחירת המין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאאדל19/06/2014
היי ב1,6 הבטא היתה 87 ב5,6 650 וב17,6
23,000
האם תקין עדיין לא ביצעתי us
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2014הכול תקין מבחינת הביטה יש לבצע כבר בדיקת אולטרסאונד על מנת לזהות דופק עוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 7אדל19/06/2014
שלום רב
שבוע 7 עדיין לא ביצעתי us היום התחיל לי מעט מעט דימום יש סיבה להילחץ ,,,? מקבלת גסטון 3 פרוגינובה ו9 אוטרוגסטון 3 בוקר 3 צהריים ו3 ערב
תודה בשורות טובות ב״ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 7 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2014רצוי לבצע בדיקת אולטרסאונד בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים והזרעהדנה18/06/2014
הוסבר לי שעדיף לקחת הורמונים לפני הזרעה עמ להגביר הסיכויים גם אם יש ביוץ תקין ואצלי הכל בסדר. בפועל, לקחתי הורמונים והיה לי זקיק מוביל אחד לפני האוביטרל. השאלה שלי היא מדוע לקחת הורמונים? הרי גם בביוץ רגיל יש זקיק מוביל אחד... אשמח להסבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הורמונים והזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2014ההליך ההורמונלי מעצים את האיכויות הקליניות של כל מדדי התגובה,ביוץ,רירית רחם רמות אסטרוגן ,תגובת התאים (גרנולוסה העוטפים את הביצית,מאפשרת תיזמון יותר מדויק של הביוץ ומתזמנת את מועדי ההזרעה האופטימלית,באופן כזה הפוטנציאל הפריוני משתפר פי 3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכן רופאים יקריםאני18/06/2014
אני צריכה את עזרתכם..
הופרתה לי ביצית אחת באיכות טובה 4 תאים. והוחזרה. (היתה עזרה בהנצה)
לאחר ההחזרה אמר לי הרופא שאין לי צורך בהמשך לקיחת דוקסולין בניגוד לרופא אחר שאמר לי להמשיך לקחת דוקסלין 5 ימים ברצף.
קבלתי רק תמיכה של קרינון
האם אני אמורה לדעתכם להמשיך לקחת דוקסולין ???
אם בוצעה עזרה בהנצה, האם אוכל להקלט גם ללא לקיחת דוקסולין??
תודה לכם על מתן התשובות הקבוע והמקצועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום לכן רופאים יקרים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2014מקובל לתת את הטיפול בדוקסילין למשך 5 ימים ,אם כי אינני בטוח שהוא כלל נחוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג דם דחוףטל18/06/2014
שלום, לאחר ivf icsi בהריון שבוע 20, יש לי סוג דם o עם rh חיובי, משמע o+ אם הבנתי נכון. האם במצב כזה יש משהו שצריך להתייחס אליו או להתכונן? האם זה כמו סוג דם שלילי שדורש חיסון אנטי די בהריון? או שעם סוג דם o+ אין צורך בהתייחסות לכך בהריון/לידה מבחינת ערבוב הדם של האם עם העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סוג דם דחוף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2014אין צורך לכל התערבות במהלך ההריון כשמדובר בסוג הדם הנדון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןד18/06/2014
שלום רב, אני פוליציסטית (לא בדרגה גבוהה), מקבלת מחזור כל חודש וכנראה שיש ביוצים.. לא מצליחה להרות כבר חצי שנה. האם איקקלומין יכול לעזור במצב כזה? האם בכלל יש טעם באיקקלומין כאשר לא עושים הזרעה? הבנתי שהתרופה משנה את ריר צוואר הרחם ופוגעת בזרעים... כמו כן, הרירית שלי לא עבה במיוחד. האם תכשיר אסטרוגני ימנע בודאות את השפעת הכדור?
איקקלומין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2014בהחלט הטיפול הראשוני להשריית ביוץ אצל נשים עם שחלות פוליציסטיות הינו טיפול באיקכלומין,יחד עם זאת תידרש הערכה מקצועית לגבי מאפייני התגובה והמשך הטיפול הרצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ד19/06/2014ואם בודאות מתקיים ביוץ כל חודש (מחזורים סדירים 30 יום ונבדק כי יש ביוצים), האם בכל זאת איקקלומין יכול לעזור לי להרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעבור מטיפולי IUI ל-IVF ויראליענבל18/06/2014
אני בת-40 נשאית של HIV אני בטיפולי פוריות (הזרעות) בבית חולים איכלוב.
עד היום עשיתי 7 הזרעות מתרום זרע .
לאחר כ-3 הזרעות עשיתי צילום רחם ובמהלך הבדיקה פתחו לי סתימה הצד ימין שנפתחה והודגמה .
לאחר כ-2 טיפולים נוספים נכנסתי להריון שנפל בשבוע 9 חשוב לציין שבשבוע מוקדם יותר נצפה דופק ברדיקרדי לעובר ולאחר מכן דופק תקין בשבוע 8 .
השבוע אני עושה שוב הזרעה .
קבלתי החלטה שלאחר הטיפול של החודש הזה לעשות עוד שני נייונות בהזרעות לני שאני עוברת ל-IVF האם החלטה שלי נכונה או כדאי לי לעבור כבר עכשיו לטיפול ב-IVF ?
חשוב לי לציין שאני גרה בתל אביב ומפחיד אותי כל נושא המרחק שבטיפול במרז רפואי בחיפה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לעבור מטיפולי IUI ל-IVF ויראלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2014במקומך הייתי מבצע ניסיון נוסף אחד ובהעדר הצלחה הייתי פונה לטיפול בהפריה חוץ גופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת גסטוןשלי18/06/2014
שלום
עד איזה שבוע אפשר להזריק גסטון ללא חשש שיגרם נזק לעובר?
זריקת גסטון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2014רצוי לתת טיפול תומך מכל סוג שהוא במחזור טרי עד לשבוע 7-8 ובמחזור מוקפאים עד שבוע 12-13
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי רירית הרחםנאנא18/06/2014
הי. הבת שלי בת 26 נשואה כבר שנה ולא נכנסה להריון..עכשיו היא במעקב זקיקים..היום 12 למחזור. זקיק בגודל 20. ועוד קטנים..עובי רירית הרחם 21. האם העובי יקשה על כניסה להריון?האם העובי תקין. מתי לדעתכם יהיה הביוץ?
עובי רירית הרחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2014עובי רירית הרחם גבוה מהרצוי ,יש לשלול פתולוגיה הקשורה ברירית כרקע להתעבות העודפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
נאנא20/06/2014הי האם בעובי כזה לא אכנס להריון?
לא הבנתי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/06/2014הרופא שלך צריך לבדוק אם העובי העודף הינו חריג ונובע מהפרעה ברירית הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטיןאור18/06/2014
שלום-בבדיקות הדם יצא שערך הפרולקטין הוא 387 (ביום הרביעי למחזור)
הבנתי שזה תקין
מעולם לא הפסקתי באמצעי כלשהו את ההנקה-בגלל שההנקה אצלי לא הצליחה כפי שציפיתי החלב התמעט ותוך 3 חודשים כבר נשארו ממש מעט הפרשות צהובות/ כמעט שקופות ,היום 3 שנים אחרי אני עדיין חשה לפעמים שבחזה חם ומעט מלא הפטמות מעט שקועות כמו בהנקה אבל אין הפרשות רק אם ממש אתאמץ לבדוק תהיה מעט הפרשה שקופה
יש לכך איזהשהן השלכות על הפוריות שלא מפסיקים בצורה תרופתית ומבוקרת את ההנקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרולקטין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/06/2014כל עוד ערכי הפרולקטין בתטווח הנורמה ,אין כל בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור על התגובה המהירה.
אור18/06/2014אתה אף פעם לא מאכזב או מפספס אף אחת מאיתנו :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה של חרדתיתיולי18/06/2014
שלום, בשבוע 17, אחרי IVF. שקיפות וסקירה ראשונה תקינים.
התרגלתי לקום כל בוקר עם התקפי רעב קשים. ביומיים האחרונים הם נעלמו ואני נלחצת.
האם יש סיבה לדאגה?
סליחה ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה של חרדתית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/06/2014לא נראה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת טיפולמורי18/06/2014
אני אמורה להתחיל טיפול ivf וכרגע אני לוקחת ברציפות גלולות בגלל שיש לי אנדומטריוזיס נאמר לי להתחיל בזריקות שנשארים לי 4 גלולות אחרונות
האם אני יכולה להתחיל במיידי בהתחשב שאני לוקחת גלולות ברצף כבר חודשים
או שיש חשיבות לסיים את כל החבילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התחלת טיפול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/06/2014מבחינה רופאית נראה שאין שום סיבה שלא תתחילי כבר עכשיו,יחד עם זאת עלייך לתאם זאת עם הרופא המטפל
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)