מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מהמטומה בהריוןלירי23/06/2014
שלום.
אני לאחר IVF שבוע 7. נצפה דופק.
החל כשבוע לאחר ההחזרה החלו דימומים וכאבי מחזור קלים, לעיתים.
מקבלת אנדרומנטין וזריקת גסטון.
היום הלכתי לרופאת נשים מהקופה ואמרה שיש לי מהמטומה בגודל 2.7 ס"מ.
היא אמרה שהיא עשויה להיספג ..ומכיוון שיש דופק לעובר סיכויי להמשך הריון טובים.
שאלותיי:
1. מתי זה עשוי להעילם?
2. מה עליי לעשות או להימנע מלעשות?
3. האם מומלץ לקחת אנדרומנטין וגסטון בשל הדימומים?
4. מה סיכויי להריון תקין ובריא לדעתך?
רוב תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מהמטומה בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2014ספיגת ההמטומה עשויה להיות בטווח זמן קצר ,רצוי בכל מקרה לקחת טיפול תומך בנרות ,זריקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מהמטומה בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2014ספיגת ההמטומה עשויה להיות בטווח זמן קצר ,רצוי בכל מקרה לקחת טיפול תומך בנרות ,זריקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות והורמוניםהדר23/06/2014
שלום, אני בת 29 לקראת תחילתם של טיפולי פוריות (הבעיה לא אצלי אלא אצל בעלי) בעבר כאשר לקחתי גלולות למניעת הריון היו לי הקאות נוראיות ונאלצתי במשך שנה שלמה ללכת למוקד לקבל אינפוזיה (לא הפסקתי את הגלולות למשך כל השנה) לאחר בירור עם רופא נשים התאימו לי אמצעי מניעה בשם טבעת להחדרה וגינלית, כבר בשימוש הראשוני שוב הגעתי לאותו מצב של הקאות ואינפוזיה, השאלה שלי היא האם ההורמונים בכל התהליך ואו עוד כל מיני דברים שאני אצטרך לקחת לא יכולים לגרום לאותו מצב ולהוות לי סיכון? תודה רבה, הדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולי פוריות והורמונים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2014בטיפול מבוקר יש להניח שהתופעות לואי יהיו מזעריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה לדלקת בדרכי השתןפרופ` דוד בידר23/06/2014
שלום רב, רציתי לדעת האם אנטיביוטיקה לדלקת בדרכי השתן (זינט וציפרו) יכולה לגרום לאיחור בוסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטיביוטיקה ומחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2014לעיתים בהחלט יכולה לשבש את הופעת מחזור הוסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סדרחן23/06/2014
שלום, בת 37, עד לפני כשנה היה לי ווסת סדיר וזרם תקין.
כשנה יש לי אי סדר (פעמים בחודש או איחור ) וכשמקבלת היה ווסת מועד למשך יומיים.
עכשיו לאחר האי סדר ווסת מועט קיבלתי
ווסת מלא שנמשך כבר שמונה ימים
האם זה מראה סימן טוב / לא טוב, מעיד על משהו ?
תודה.
עד לפני כשנה היה לי ווסת סדיר וזרם תקין.
כשנה יש לי אי סדר (פעמים בחודש או איחור ) וכשמקבלת היה ווסת מועד למשך יומיים.
עכשיו לאחר האי סדר ווסת מועט קיבלתי
ווסת מלא שנמשך כבר שמונה ימים
האם זה מראה סימן טוב / לא טוב, מעיד על משהו ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי סדר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2014במקומך הייתי פונה לביקורת רפואית על מנת לבדוק את הרקע לבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי לתאומים?בטיפול23/06/2014
שלום
החזרת 3 עוברים טריים
בטא ראשונה 127
מה האחוז שההריון יהיה מרובה עוברים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכוי לתאומים? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2014קיים סיכוי אם הביטה נעשתה כעבור 12 יום מההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ivfשולמית23/06/2014
שלום, מה הסיכויים להצלחה בטיפולי ivf. אני ובעלי מתחילים החודש, שנינו בני 28 הסיבה לאי פוריות בלתי מוסברת, כל הבדיקות שנעשו תקינות. אני חוששת
שישנה בעיה שטרם עלו עלייה כי כבר שנתיים וחצי אנחנו מנסים להרות ללא הצלחה ואני מפחדת שגם הivf לא יניב את ההריון המיוחל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Ivf - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2014אל דאגה הטיפול בהפריה חוץ גופית במקרים של אי פריון על רקע בלתי מוסבר מסתיימים בשיעור הריונות גבוה ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורולוג
מישהי25/06/2014היי,
האם הלכתם לאורולוג - רופא מומחה לפוריות הגבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אורולוג - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/06/2014אין צורך באורולוג בשלב זה מספיק לפנות לרופא מומחה לפוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות אמיתית להמשך הדרך- הפריההיי23/06/2014
בת 27 נשואים כמעט שלוש שנים, אחרי צילום רחם שבו התגלתה חסימה בחצוצרה אחת, היה כשל השרשה באותו חודש ן עברתי 2 הזרעות עם הורמונים וטיפול עם איקקלומין..שנכשלו. עברתי להפריות . הפריה ראשונה נשאבו 7 והופרו 6, עוברים ביום השלישי מצויינים, 8 תאים וללא שברים- הוחזר אחד ונכשל. סבב שני מוקפאים ששרדו יפה הפשרה ונכשל. סבב שלישי- הפריה שניה הפעם עם מינון גבוה של מונופור( לעומת גונל) 5 ביציות והשאר זקיקים קטנים הופרו 4 ושוב עוברים מצויינים, הפעם הוחזרו שניים - נכשל( נשארו 2 מוקפאים יפים). הרירית מצויינת והיסטוסקרפיה תקינה. אני מבינה שהתגובה להורמונים שלי נמוכה לגילי, אבל הביציות איכותיות, זרע מצויין ויש עוברים מצויינים.. מה ההמלצה להמשך??... מעוניינת בתגובה אמיתית לגביי הסיכויים שלי מבלי להתחשב ברגשותיי. מה הלאה?
התייעצות אמיתית להמשך הדרך- הפריה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2014השאלה היא לגבי החסימה החצוצרתית-אם מדובר בחסימה פרוקסימלית(במעבר מהרחם לחצוצרה) אין בעיה ,אם מדובר בחסימה דיסטלית(בקצה המרוחק של החצוצרה) ,יתכן וקיים הידרוסלפינגס(נוזל בחצוצרה) -גורם העלול להפריע להשתרשות למרות כל הנתונים הטובים,ואז קיים צורך להרחיק את החצוצרה החולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
חס24/06/2014בצילום רחם רשום ששתי החצוצרות הודגמו ואין מעבר השמאלית אולי עקב הדבקויות .. מצריך המשך בירור. בהיסט ובקרואטיה הרחם ושברירי תקין והמעברים של שתי החצוצרות תקינים.. אז אני מבינה שמדובר בצד המרוחק.. זב שקרוב לשחלה. יכול לביות שיש נוזל ולא עלו על זה.. אני אבקש מהרופא לפרוסקופיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2014שווה התיעצות עם הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לכאבים ולחץ דם בהריוןדנה23/06/2014
בשבוע 15 הריון תאומים. אתמול היה לי כאב ראש חזק כ 24 שעות והלילה הזה היו לי כאבי גב עליון עד אמצע, בחילות, לא ישנתי טוב כל הלילה ובבוקר קמתי עם כאבי גב ובחילה וחולשה כללית ואף צמרמורות (אין חום). מדדתי לחץ דם הבוקר בבית והערכים הם 190/71 ודופק 93... האם לחץ הדם תקין? מה עלי לעשות? האם ישנן בדיקות שכדאי לעשות?
תיקון הקלדה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2014כל הנתונים נראים תקינים ולא נראה שיש לםך בעיה עם לחץ בדם בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןנילי23/06/2014
אני יוצאת לחופשה בחו"ל וביקשתי בשל כך לקבל משהו שידחה את הווסת מבלי למנוע הריון. הרופא רשם לי אוטרוגסטן 200 למשך עשרה ימים וציין שניים ביום- אך לא ציין האם יחד או אחד בבוקר אחד בערב. - הוא גם אמר להתחיל לקחת שבוע מהביוץ.
עכשיו קראתי שזו תרופה שלוקחים וגינלית- ואני לא מבינה איך הוא לא ציין זאת (כל הרעיון היה לא להימנע מיחסים בחופשה).
אולי אני טועה ואפשר לבלוע אותם? או שיש תכשיר פרוגסטרון אחר שאני יכולה לקחת. ממש מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות אני ממריאה עוד שלושה ימים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוטרוגסטן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2014ניתן לקחת אוטרוגסטן גם דרך הפה,אולם קיימים תכשירים נוחים יותר כמו דופסטון,פרימולוט נור שבכל מקרה כדאי להתחיל איתם זמן קצר (יום יומיים לאחר הביוץ)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרנטל בהריוןדניאלה23/06/2014
שלום
אני בשבוע התשיעי להריון
אני לוקחת טבלית אחת ליום של פרנטל תשעה חודשים של אלטמן
לפני שהתחלתי עם הפרנטל לקחתי כדורי חומצה פולית 400 מק"ג
--
האם הפרנטל מכיל מספיק חומצה פולית ואפשר להסתמך רק עליו מבחינת חומצה פולית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרנטל בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2014בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל ועצירותרחל22/06/2014
שבוע 19 לאחר החלפת כדורי הברזל נעשה לי עצירות ועקב כך טחורים חיצוניים שמאוד כואבים יש לי בבית משחת פרוקטו גלבינל שמיועדת לכך האם ניתן להשתמש בה בהריון מפחדת שיגרם נזק לעוברית או שיש משחה אחרת המותרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליצה בחום על
ליאת23/06/2014ממליצה בחום על משחת פרוקטוצורין במידה ותשיגי אותה וכידוע לי מותרת בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רחל24/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ברזל ועצירות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2014התכשיר משכך כאבים וגם מטפל בטחורים, אינו מכיל סטרואידים,ועם רמת בטיחות גבוהה ביותר, מאושר לשימוש נשים בהריון ולאחר לידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות לאחר צילום רחםדנה22/06/2014
שלום
ביום חמישי עשיתי צילום רחם בבוקר...
מסיום הצילום יש לי הפרשות חומות בכמות לא קטנה...
האם זה בסדר??
מתי אמור להפסיק??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרשות לאחר צילום רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2014בסדר גמור,הפסקת ההפרשות צפויות להסתיים בטווח של מספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בפוריות בעקבות סמרטפון בכיסיםעדינה22/06/2014
בעקבות תוכנית טלוויזיה שבה צפיתי, נודע לי שלפי מחקר שנעשה, קיימת פגיעה ממשית בפוריות הן בגברים והן בנשים במידה ושמים את הסמרטפון או פלאפון בכיסים. הרי רובנו שמים את הסמרטפון בכיסים מה עושים כיצד אפשר להמנע מפגיעה בפוריות האם אפשר למזער נזקים כלומר מה יהיה המרחק של הסמרטפון מאיזור אברי הרבייה?? כיס החולצה ?? אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם יתכן בלבול בעוברים?עדי22/06/2014
לום רב,
בסבב הטיפולים האחרון שלי, נשאבו 23 ביציות. בגלל החשש לפתח גירוי יתר, קיבלתי קרבותרים והעוברים הוחזרו ביום החמישי, אחרי בדיקת דם לוודא שהכל בסדר. במעמד ההחזרה נאמר לי שיש בלצטוסיסט אחד ושתי מורולות והוחלט להחזיר שני עוברים. שבתי הביתה מאוכזבת מכמות העוברים שנותרו וציפיתי להריון המיוחל. ההריון לא נקלט ובפגישה עם הרופא לפתע ציין בפני שיש לי ארבעה קפואים. לא הבנתי מהיכן צצו, אך בד בבד עם הבעת התמיהה, שמחתי על המתנה שקיבלתי והתחלתי בהכנת הגוף להחזרה. אך… בעלי העלה שאלות רבות בעניין ואני תוהה האם יתכן בלבול ואלו אינם העוברים שלי? מדוע נאמר לנו מפורשות שיש רק שלושה עוברים ולפתע צצו עוד שלושה?? אני חייבת לציין שאני מטופלת אצל פרופ' מקסים ואני מרוצה מאוד ממנו ומאסותא ברמת החייל!! אודה על תשובה מהירה. ערב מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם יתכן בלבול בעוברים? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2014במרוץ להקפאת עוברים ניתן להקפיאם בימים 1-6 להתפתחותם,כך שיתכן שחלר מהעוברים הוקפאו בשלב מוקדם יותר וחלק גודלו לבלסטוציסטים.
בכל מקרה הסיכוי לטעות הוא אפסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםסיון22/06/2014
שלום!
לאחר החזרת 3 עוברים של 8.ו10 תאים.
מה סיכויי ההשתרשות?
ביום ההחזרה מותר לעלות קומות?
עליתי פעמיים לקומה 3.כיצד להתנהג עם גופי עד לבדיקה חיובית? תודה על מענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2014לפעילות שלך אין כל השפעה על סיכוייך להרות ,באופן כללי ללא ידיעת פרטים נוספים ניתן לומר ששיעור הממוצע של הריונות לאחר החזרת שלושה עוברים עולה על 30%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סיון24/06/2014בת 39 fsh 6.2
Ivf ראשון, ללא ילדים מס' נסיונות כושל של הזרעות. העוברים הוחזרו ביום ה3 נאמר לי כי יפים מאוד. מפאת גילי הייתי שמחה להריון כפול. האם יש לי סיכויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2014תמיד קיים סיכוי
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)