מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת זרע מיוחדתדידי03/04/2014
לבעלי יש אספרמיה ומפיקים זרעונים בודדים מסירכוז השתן. ניתוחים לסוגיהם לא הביאו להצלחה גבוהה יותר לעומת הזרע מהשתן.
שאלתי:
איך אפשר לבדוק את הזרעונים ולמיין אם מוצאים רק 5-10 בודדים?
במידה ויקפיאו, האיכות אחרי הפשרה מן הסתם תהיה ירודה..
ובמידה וימצאו שהזרע פגום מאד, (מיעוט הפריות) הרי זה הזרע היחיד שאיתו אפשר להפרות...?
איך ניתן לשפר את התוצאה במצבינו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע מיוחדת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2014קיימות שיטות לגרום לכך שהשתן יהיה בסיסי כדי למנוע פגיעה קטלנית בזרע שרצוי להפיקו מהשתן מייד לאחר השפיכה הרטרוגרדית(לאחור),כמו כן קיימות שיטות להעריך אם הזרע חי או מת,קשה לי להאמין שניתן לברור זרע במצב זה אלא להפרות אם תאי הזרע החחים את הביציות ןלךקוות שתהיה הפריה מוצלחת שתניב עובר ראוי והריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעות ופרוגסטרוןליטל03/04/2014
היי,
אני אחרי הזרעה ראשונה עם הורמונים בגלל בעיית זרע.
נתנו לי מינון יחסית נמוך של גונאל 75 ובתוך שמונה ימים של הזרקות כבר היו לי שבעה זקיקים בגדלים שבין 13-18 (כשאני מבייצת בזקיק 20) ועוד זקיקים קטנים יותר (האסטרדיול היה 3000) והפרוגסטרון שלי הגיע למעל חמש לפני ביוץ..
יכול להיות שאני פוליציסטית? יש לי מחזור לא סדיר עם ביוצים בין הימים ה-12-18 למחזור (חודש אחד 12, וחודש אחריו אני יכולה לבייץ פתאום רק ביום ה-18) ואקנה וכו' ובפרופיל ההורמונלי ההורמונים הגבריים היו בטווח אבל בחלק העליון של הסקאלה. ה-FSH יצא 6.7 וה-LH יצא 6.
מה כדאי לעשות כשאני מגיבה ככה? כדאי לעשות עוד הזרעות או לקפוץ ל-IVF? איזה מינון כדאי לנסות אם הגבתי ככה ל-75? ומה אתם ממליצים לעשות עם הפרוגסטרון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעות ופרוגסטרון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2014הטיפול במצבך נעשה במינונים נמוכים תוך עלייה מדורגת וזהירה של המינונים עד להגעה למינון אפקטיבי, המטרה הינה זקיק בודד ובשופ פנים לא יותר מ-4 זקיקים בגדלים הגדולים מ-15 מ"מ ,ניתן לבצע הליך מבוקר כזה ללא קושי רב,במידה ותיכשלי במספר נסיונות אז יש לשקול את האפשרות של הפריה חוץ גופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי רירית מתעבה?דידי03/04/2014
מהו הזמן במהלך החודש שבו הרירית מתעבה?
האם אחרי ביוץ היא ממשיכה להתעבות?
האם קיים סיכוי לרירית טובה כשביום ביוץ היא 5?
אמורה לעבור החזרה 3 ימים אחרי הביוץ. היא יכולה להספיק להתעבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתי רירית מתעבה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2014עיקר ההתעבות של הרירית מתרחשת בשולשה ארבעה ימים לפני הביוץ ,ביוץ מוקדם עלול להפריע להתפתחות רירית תקינה,קיימים אמצעים לדחות זאת ולאפשר הליך תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לבדוק הורמונים אחרי החזרהאני03/04/2014
או שמיותר ?
ואם כן מתי בודקים ? ולאיזה ערכים לצפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם לבדוק הורמונים אחרי החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2014מיותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה אם המבייץ היה דקאפפטיל
אני04/04/2014גם לא צריך לבדוק פרוגסטרון ?
האם אוביטרל אחרי השאיבה ו3 אינדומטרין יספיקו ?
האם מותר ליטול 9 אינדומטרין במקום 9 אוטרגסטון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ומה אם המבייץ היה דקאפפטיל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/04/2014במקרה שהביוץ נעשה באמצעות דקפפטיל הרי שיש לתת מינון פרוגסטרון מסיבי הכולל זריקות גסטון יומיות ונרות אנדומטרין 3 ליום ואסטרופם של 2 מ"ג שלושה כדורים ליום,אין ליטול 9 אנומטרין במקום 9 אוטרוגסטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה לך הבעיה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/04/2014הערכתי שהכול יהיה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה מלאך ...אני חייבת לך המון
אני05/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איזה מלאך ...אני חייבת לך המון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/04/2014תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי היום בדיקה הורמונים כדי להרגע
אני06/04/2014אתמול היתה לי הפרשה חומה לכמה דקות ופסקה האם השרשה
הערכים
אסטרודיל 2061
פרוגסטרון 99
האם תקין 4ימים אחרי החזרה
האם להוסיף תמיכה בעקבות הדקאפפטיל כמבייץ?
לתמיכה אני מקבלת 6 אנדומטרין וקבלתי 1/4אוביטרל אחרי שאיבה .
בהמלצתך הוספנו אסטרופם 3 האם להוריד ?
רב תודות מתה לפגוש אותך ולהודות לך אישית על העזרה ...תגיע לגליל אכין לך אוכל ערבי אותנטי שחבל לך על הזמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמור03/04/2014
24SURE- צ'יפ גנטי ל IVF (הפריה חוץ גופית)
טכנולוגיה מתקדמת לשיפור בהצלחת טיפולי פוריות באמצעות בחירה גנטית של העובר המתאים להחזרה
אשמח לדעת מה זאת השיטה הזאת
האם יש את זה בארץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2014בדיקה גנטית טרום השרשתית(PGS) הוצעה במשך מספר שנים כאמצעי לשפר את תוצאות ה-IVF ובחירת עוברים תקינים להחזרה. מגבלות השיטה היו ניתוח של 5-12 כרומוזומים בלבד דבר שגרם לפספוס של עוברים (אניאופלואידים -בלתי תקינים )שהוחזרו. בשלושת השנים האחרונות פותחה שיטה המזהה את התקינות של כל ה-24 כרומוזומים הקרויה -BlueGnome 24sure -בשיטה זו ניתן לבצע אנליזה גנטית של כל הכרומוזומים תוך פחות 12מ- שעות,באופן המתקבל ניתוח מלא של כל הכרומוזומים של תא העובר/הביצית הבודדת -דבר המבטיח את הסיכוי הטוב לבחור בעובר/הביצית (euploid –תקינה)לפני לפני ההשתלהברחם. 24sure משמש בהצלחה רבה לנתח את הגופיפי הקוטב (הראושני והמשני),תא עובר בודד(בלסטומר) של עובר בין 8 תאים ,בלסטוציסט,טרופקטודרם עוברי ואפילו של תא זרע.
ללא ספק שיטה זו תשפר את סיכויי ההריון מהפריה חוץ גופית ותאפשר בחירת עובר בודד להחזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ אחרי הפלהשחר03/04/2014
3 שבועות אחרי הפלה נצפה באולטראסאונד זקיק בגודל 19מ"מ
1. האם בטוח יתרחש ביוץ בימים שאחרי??
כי ההפרשות החלבוניות נעלמו עוד באותו יום שנצפה הזקיק
2. ביצית יכולה להשתחרר גם מזקיק בגדול 20מ"מ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ אחרי הפלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2014האפשרות לביוץ קיימת ,ובהחלט זקיק בגודל של 20 מ"מ עשוי להתבייץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגילוטון וביוץאני03/04/2014
שלום רב, התחלתי לקחת חפיסת פרוגילוטון ביום המחזור החמישי לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית (לצורך תמיכה ברירית). מתי אמור להתרחש הביוץ? האם כבכל חודש לפי המחזור הטבעי שלי, או לפי חפיסת הכדורים? האם כדורים אלו משנים את מועד הביוץ או מבטלים אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידע.
חסוי03/04/2014ממה שאני יודעת ומנסיון כשנוטלים פורגילטון לא מתרחש ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרוגילוטון וביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2014ההליך עם הפרוגילוטון אינו מכוון את הביוץ העלול להתרחש או לא בנסיבות הקיימות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף- השתרשות או תחילת מחזורדנה02/04/2014
היי פרופ׳ , לאחר 9 ימים מההזרעה הופיעו קצת הפרשות חומות בהירות. לא הרבה ולא כל הזמן וגם מעין תחושה שצריכה לקבל. האם ייתכן שהמחזור יקדים בשבוע וחצי?? או שייתכן וזה דווקא חיובי? עשיתי בדיקת הריון ויצאה שלילית. אשמח לקבל הסבר קצר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דנה03/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דחוף דחוף- השתרשות או תחילת מחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2014המחזור אמור להופיע בין 12-14 יום מזריקת האוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר?? אם עברו רק 6 ימים מהאוביטרל
דנה04/04/2014אז מה זה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצההההה
דנה04/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצההההה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2014זהו מועד ההשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמן בעה.. הלוואי ואכן הרגשתי את
דנה04/04/2014הגוף שלי נכון, תודה פרופ. אמתין בסבלנןת עד יום א
אמן בעה.. הלוואי ואכן הרגשתי את - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/04/2014בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דופקנטע02/04/2014
שלום רב,
האם ניתן לראות דופק בשבוע שישי וחמישה ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שיענו
טל02/04/2014לפעמים יש סיכוי שכן אך לרוב רואים דופק בשבוע 7. עדיין יש סיכוי שכן או שלא לכן לא וודאי ילרוב מזמינים בשבוע 6 אחרי זיהוי שק להגיע שוב לשבוע אחרי לזיהוי דופק אך לעיתים יש מיקרים שגם בשבוע 6 מזהים. אולי יש איזשהו סיכוי אצלך כי זה סוף שבוע 6 אבל אל תילחצי אם לכ יזהו עדיין זה נורמלי ואז תמתיני לשבוע 7 וחצי למשל. בהצלחה!
בדיקת דופק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2014חייבים לראות בשלב זה דופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Usטל02/04/2014
שלום, הריון תאומים ivf+icsi , היום שבוע 8+3 בוצעה בדיקת דופק תקינה ב״ה וגודל עובר אחד 8+2 ואילו העובר השני בגודל 8+0 האם זה תקין ונורמלי לעת עתה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Us - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2014תקין,להמשיך לעקוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהUs
טל04/04/2014תודה ד"ר, עד מתי לדעתך אני צריכה לקחת את האנדומטרין ? עד שבוע 9 כולל אותו שבוע?
Us - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2014בהחלט סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוזאיקת טרנר+ פרוטוקול ארוךגיגי02/04/2014
ערב טוב,
לפני שבוע התחלתי פרוטוקול ארוך (דיכוי בדקפפטיל 0.1) אתמול קיבלתי תשובת קריוטיפ שלה המתנתי שלושה חודשים . התשובה חזרה עם מוזאיקת
46xx(26), (2) 45x (2), 47xxx .
אני בת 37, לאחר 7 הזרעות, שכלל הריון בנסיון השלישי והפלה בשבוע 9, ועכשיו אחרי שני ivf שכללו 7 החזרות (רובן ממוקפאים) שכללו מס׳ הרינות כימיים .
הבנתי שזוהי מוזיאקה ברמה מאד נמוכה, שאלותי הן:
הייתכן שמוזיאקה זו היא הסיבה לאי פריון?
האם מומלץ פרוטוקול ארוך?
האם מומלץ PGD או PGS ?
לתשובתכם המהירה אודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוזאיקת טרנר+ פרוטוקול ארוך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2014בהחלט יש לשקול PGS ולפעול בנחישות לפני שתהיה ירידה ברזרבה השחלתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש העדפה לסוג הטיפול
גיגי04/04/2014תודה רבה, רציתי לציין כמו כן שגם יש לי רחם דו קרני. ובגיל 40 התכנון שלי הוא להכנס למנהפאוזה מבחירה שכן אני גם נשאית brca2 (כריתת שחלות) לכן באמת שהזמן קצר מבחינתי. השאלה אם עובדים בנחישות האם יש פרוטוקולים מועדפים במקרה שלי? כרגע בדיכוי לפרוטוקול ארוך. האם יש הבדל בתמיכה בין גסטון לאוטרוגסטן ? איך אפשר ל״התנחש״ בנוסף?
בתודה רבה רבה מראש וסופ״ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם יש העדפה לסוג הטיפול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2014הפרוטוקול הארוך הינו אחד הפרוטוקולים הטובים ביותר שאמנם מצריך כמות גדולה יותר של הורמונים ומשך זמן ארוך יותר אבל מניב גם איכות מורפולוגית של ביציות טובה יותר ,ובכל העבודות ההשוואתיות הינו פרוטוקול עם תוצאות טובות יותר.
הייתי ממליץ לך לשקול תמיכה באמצעות אוטרוגסטן שאופן לקיחתו קל ופרקטי יותר-דרך הנרתיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאים ב pgdשני02/04/2014
שלום רב
אני אמורה להוציא מוקפאים לpgd ולאחר מכן החזרה.. אמרו ךח שהחזרת מוקפאים על ביוץ טבעי זה הימור במובן זה שלא תהיה החזרה. מה המשמעות הימור?? למה הימור הרי ביוץ ניתן לתזמן עם אוביטרל לא?
באיזה שלב המוקפאים מוחזרים.. ביום הביוץ? אשמח לדעת א מהי הפרוצדורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת מוקפאים ב pgd - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2014רצוי לבצע טיפול עם טיפול הורמונלי תחליפי והכנת רירית הרחם עם אסטרוגן בשלב ראשון ואסטרוגן ופרוגסטרון בשלב שני עד להפשרה ביצוע הבדיקה וההחזרה לפי תזמון בייחס לעוברים המוקפאים והמשך בטיפול התמיכתי לאורך 12 יום נוספים עד לבדיקת הדם להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם יש לי רירית דקה?
שני04/04/2014הבנתי מהרופא שבגלל שיש לי רירית דקה 6.7 אז יש ללכת על הביוץ הטבעי ללא הורמונים מה אתה חושב? האם זה שיקול נכון? אגב אני לוקחת אספירין ןןיטמין e לקחתי גם ויאגרה ורירית עדיין לא יותר מ 6.7.
מה היית מציע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ואם יש לי רירית דקה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2014בהחלט ראוי לבצע כל נסיון ותהייה לקראת השגת רירית אופטימלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה כל נסיון?
שני05/04/2014מה היית ממליץ לאור מה שתיארתי?
מה הכוונה כל נסיון? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/04/2014כמובן שניתן לנסות החזרה במחזור טבעי ,במחזור טיפולי בתכשירים הורמונלים ,באמצעות מתן תכשירים להשריית ביוץ ,בשימוש בכל הטכניקות הקיימות על מנת לעבות את רירית הרחם שלך-ביצוע פיפל ,מתן ויטמין E,אספירין,ויאגרה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אבל מה עדיף? טבעי או הורמונלי
שני05/04/2014לאור בעיית רירית גבולית כשלי
כן אבל מה עדיף? טבעי או הורמונלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/04/2014כאטור יש לנסות את כל אופציות ולבחון מי מבינהן מניבה את התוצאה הטובה ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לפרט לעניין תזמון ההחזרה
שני07/04/2014בעוברים מוקפאים ? לא מחזירים את כולם ביום הביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית הרחםשירלי02/04/2014
שלום
יש לי בעיה עם הרירית שאני לא מצליחה להבין...
בטיפול לקראת שאיבה מתקשה להתעבות מעל 6
המוקפאים מגיעה 7+ וכמה ימים אחרי ניהיית דקה מה יכולה להיות
הסיבה?
אם לא נראתה בעייה בהיסטורוסקופיה יש צורך
בבדיקה נוספת כדי לאבחן את הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רירית הרחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2014לא צריך לבצע בדיקה נוספת ,קיימים תכשירים היכולים לעזור בעיבוי הרירית כמו ויטמין E אספירין ,ויאגרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לקחת וולטרן בהריון???סוניה02/04/2014
רופא אורטופד אמר שאפשר, הרוקחת אמרה שלא כדאי..
.
קיבלתי דיקלופנק לכאבים עזים בכתף...מכיוון שרק בעוד כ 3 ימים אדע אם אני בהריון או לא...אני פוחדת לקחת.
אודה לתשובה מהירה כי אני סובלת מכאבים קשים ביותר ואין לי מה לקחת כדי להקל על הכאבים. אקמול לא עזר!!!)
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה,אני חייבת כדור לכאבים..
סוניה02/04/2014האם ניתן לקחת וולטרן או כל דיקלופנק בתחילת הריון??... או אפשר משהו אחר לכאבים עזים בכתף-כנראה מתיחת גיד או הסתיידות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה!!! דילגו עליי!!! בבקשה תשובה
סוניה03/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנסי לעסות את המקום
אני03/04/2014לשים כרית חמה על המקום ....
בהצלחה עם הבטא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם מותר לקחת וולטרן בהריון??? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2014לא מומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם לקחתי מה קורה??
סוניה05/04/2014מפאת הכאבים העצומים ושום דבר אחר שלא עזר- גם מסג' ומכשיר פולסים....לקחתי כדור וולטרן אחד ביום רביעי ואחד בחמישי...
לפי עצתכם אעשה בטא ביום שני- 7.4...
האם אתם רואים בעיה במידה ואני כן בהריון???- הלוואיייייי...
האם כדאי להתקשר גם לייעוץ טרטולוגי כדי לשאול, בגלל ריבוי הדעות לכאן או לכאן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ואם לקחתי מה קורה?? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/04/2014במקרה ותהרי תפני ליחידה הטרטולוגית של בית חולים הדסה בירושליים לפרופ' אור נוי -היחידה נותנת שרות ציבורי ללא תשלום לפונים בשאלות של השפעת תרופות בשלבים שונים של הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופניתגלי02/04/2014
שלום לכולם,
ביום ראשון האחרון עברתי החזרת עוברים מוקפאים. לפני ההחזרה או לפני שאיבה אני פעילה גופנית כמעט ע"ב יומיומי שכולל פעילות אירובית+ כוח במידה די אינטנסיבית...
כך שנוצר מצב שמרגע ההחזרה או השאיבה אני מפסיקה לגמרי עם הפעילות...
השאלה האם זה בסדר? חצי חודש פעילה מאוד וחצי חודש לא? והאם ישנה פעילות כלשהי שאני כן יכולה לעשות בזמן ההמתנה לתשובות? הליכה? פילאיס? כוח?.... מה מותר ומה אסור?
כמו כן האם זה בסדר שעד ההחזרה/ השאיבה הפעילות הנה אינטנסיבית?....
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית - תגובה
פרופ` דוד בידר02/04/2014זה כמובן לא נושא שנבדק אך עד ההחזרה אין בעיה של פעילות.
לאחר ההחזרה לא ברור האם לפעילות יתר יש השפעה אך ברור שבארבעת הימים לאחר ההחזרה העובר נקלט וקשה להפילו אך בתקופה עד הבדיקה הייתי ממליץ על פעילות יותר קלה כגון :הליכה קלה, פילוס לא מכשירנית,להביא קפה לבעל למיטה וכו׳* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' בעלי יאהב את תשובתך
גלי02/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחח גם בעלי אהב את התשובה
עלמה02/04/2014חחח איזה מלך פרופסור בידר מלך
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)