מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הרמת משקל ביום החזרהיוליה23/04/2023
הוחזרו לי היום 2 עוברים בני 3 ימים. באותו יום, לאחר כ 5 שעות הרמתי שקית במשקל של כ4 קילו לכמה שניות בודדות. האם זה יכול לפגוע בסיכויי הצלחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמה
פרופ` דוד בידר23/04/2023לא יפגע בסיכויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרמתי כמה פעמים, כל פעם לכמה שניות.
יוליה23/04/2023אפילו שהרמתי פעמיים? כל פעם לכמה שניות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילו
פרופ` דוד בידר24/04/2023לא יקרה כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול לאחר החזרהליבי23/04/2023
שלום פרופ׳
כחצי שעה לאחר ההחזרה של 2 עוברים טריים, היה לי שלשול (כנראה שתיתי יותר מדי מים או מהלחץ). האם זה יכול לפגוע בסיכויי ההשרשה? האם יש סכנה של נפילת העוברים מהרחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע, התפתחות עובר ותרופות קבועותאלירן23/04/2023
שלום רב,
אני בן 37, בריא, מנהל אורח חיים ספורטיבי ובריא כל חיי.
אני ובת זוגי בת ה-35 מתכננים הריון (גם טבעי וגם כגיבוי שימור ביציות מופרות).
מגיל 22, כלומר כבר 15 שנה, אני נוטל פינסטריד 1 מ"ג, ומשתמש בשמפו קטוקונזול פעמיים בשבוע על מנת לשמור על שיערי (מה שמצליח בצורה מופלאה). מעולם לא חוויתי תופעות לוואי מהתרופות האלו - לכל הפחות לא משהו שיכולתי לשים עליו את האצבע.
מכיוון שאני סובל מהפרעות קשב וריכוז, אני נוטל בחלק מימי העבודה אדרל במינון נמוך (5 מ"ג לכל היותר).
התבקשתי על ידי רופא הפריון לבצע בדיקת זרע בסיסית כחלק מהתהליך.
ככל הידוע לי, לפינסטריד אין השפעה על פוריות הגבר ועל התפתחות העובר ברוב הגורף של המטופלים. כנ"ל לגבי קטוקונזול טופיקלי.
לגבי האדרל - אין לי מושג.
מן הסתם, הייתי מעדיף לא להפסיק עם התרופות שכן הן תורמות רבות לחיי.
שאלות:
1. האם כדאי לגשת לבדיקת הזרע הראשונה ללא הפסקת התרופות הקבועות, ואז במידה ומשהו לא תקין, להפסיק למספר שבועות ולנסות שוב?
2. האם נמצא קשר בין שימוש בתרופות הללו בגבר לבין התפתחות העובר?
המון, המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.לא להפסיק,2. אין קשר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנה עם אאורה וטיפולי פוריותמישהי23/04/2023
שלום פרופ׳
לפני מספר ימין עברתי שאיבה במסגרת טיפולי פוריות על רקע בלתי מוסבר (לבעלי מורפולוגיה 0 שפחות מתייחסים אליה). השאיבה הראשונה הניבה שישה עוברים מהם בלסטו שאף אחד מהם לא השתרש. חודשיים אחר כך, הוצאת חצוצרה עקב היריון חוץ רחמי שנוצר באופן ספונטני. מאחר ואינני צעירה (39), כעת עלי להיכנס להילוך גבוה מבחינת הטיפולים. שאיבה שנייה לאחר שעברתי רופא, נשאבו 7 ביציות וצלצלו מהמעבדה להגיד שהיו 3 הפריות (אין לי מושג כמה עוברים). שכחתי לציין בפני הרופא שאני סובלת ממיגרנות עם אאורה מזה כ7 שנים. האם לפני ההחזרה ההמלצה היא ליטול אספירין? אני בכל מקרה איידע אותו אבל רציתי לשמוע עוד חוות דעת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רצוי לידע ,אם כי בנטילת אספירין אין בעיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה או הזרעה-אשמח לעזרתכםיעל23/04/2023
שלום רב,
בת 26, שחלות פוליציסטיות, פרופיל הורמונלי תקין, ואין בעיות נוספות אצלי. לגבי בעלי: פרופיל הורמונלי תקין, עבר טיפול של צנתור ורידי האשך לפני 5 חודשים עקב וירקוצלה דרגה קלה-בינונית.
לפני יומיים ביצענו בדיקת זרע כדי לראות האם חל שיפור בעקבות הצנתור.מצרפת את התוצאות. השאלה שלי היא איזה טיפול אנחנו אמורים לקבל במצב שלנו- האם טיפולי IVF או או טיפולי השבחה והזרעה? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור שינה,אמביאןדנה23/04/2023
האם לאחר החזרה מותר לקחת כדור שינה אמביאן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא רצוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור שינה,אמביאןדנה23/04/2023
האם לאחר החזרה מותר לקחת כדור שינה אמביאן?
לא רצוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורגלוטרן וגופיף צהובדוש22/04/2023
התחלתי להשתמש בגונאל ופרגבוריס ואורגלוטרן מהיום השני זריקות ומהיום ה3למחזור אורגלוטרן הבנתי שהוא מונע ביוץ אם אקח אוביטרול שיהיו זקיקים ויהיה ביוץ אז התמיכה אורגסטן או קרינון יגרמו שיהיה הריון תקין וזה על בסיס יחסים אז זה יהיה. אפשרי להיות בהריון ככה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האפשרות קיימת אם כי הטיפול הייעודי הזה אינו נדרש לצורכי הזרעה
פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי28/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מקדים ואין תשובהדוש22/04/2023
אשמח שתתנו לי תשובה כבר 3חודש המחזור שלי מגיע פעם בשבועיים 3פעמים החליפו פרוטוקול פעם גונטל ומונופור פעם גונאל לבד פעם גונאל ופרגבוריס ולטרוזול אל תרשמו לא מתאים הטיפול למה המחזור מקדים ולא מגיע פעם בחודש
ממליץ לבדוק פרופיל הורמונלי ונתוני רזרבה שחלתית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור בידרנטע22/04/2023
שלום, בסיטואציה שבא נניח ויש לגבר וירוס פפילומה והוא נגע באיבר שלו ולאחר כמה דק נגע בדגדגן שלי ( לא החדיר אצבעות מגע שיטחי בלבד למשך דקה. האם ישנה אפשרות בסיטואציה כזאת הידבקות? ,שיהיה לי וירוס פפילומה בצוואר ברחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר22/04/2023בסיטואציה כזו לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי מזרק אביטרלדינה22/04/2023
אני קיבלתי חצי מזרק אוביטרול אחרי טיפול באיקקלומין
האם ההשפעה של חצי מזרק אותה השפעה של מזרק מלא מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למינון ישנה השפעה מצטברת ולכן ההשפעה של מינונים שונים עשויה להיות שונה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאריות אוביטרל או הריון?טל22/04/2023
עשיתי החזרה של שני עוברים יום חמש בחמישי 13.4
באותו יום בערב חצי מזרק אוביטרל
היום 21.4 בערב בדיקה ביתית חיובית אבל מאוד מאוד חלש.
יש סיכוי שזה עדיין שאריות של האוביטרל?
צריכה לעשות בטא בראשון ומתה מפחד אחרי כל כך הרבה שנים של ניסיונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאריות
פרופ` דוד בידר22/04/2023זה לא מהאוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר!
טל22/04/2023מקווה שגם הבטא תהייה חיובית 🙏
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעדכנת שבטא שלילית למרות הכל... 😔
טל23/04/2023סתם כדי שמי שתראה ותחפש כמוני תדע 😭😔
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה שלילית אחרי הזרעהאחרי הזרעה21/04/2023
שלום,
בת 33,
יש לי 2 ילדים ספונטניים מנישואין קודמים.
לאחר שנה של ניסיונות להריון 3
עשינו הזרעה
הזרע של בעלי הנוכחי:
נפח: 2.5 לפני השבחה, 0.6 מ"ל אחרי
ריכוז 56 מליון אחרי 95 אחרי
נפח*ריכוז סה"כ תאי זרע: 140 אחרי 57
תנועתיות 60% אחרי 70%
איכות דרגה 3 אחרי 3.6
סה"כ תאי זרע בתנועה במיליונים 84 ואחרי השבחה 39.9
לי היה זקיק 24 כשקיבלתי אוביטרל (טופלתי בגונל 75-100) היה פרוגסטרון נמוך מ2 וlh 3.6
שאר הזקיקים היו קטנים
קיבלתי תמיכה דופסטון 2 ביום
היום תוצאה בטא פחות מ5
פרוגסטרון פחות מ2
אין הריון
לפני תחילת טיפול: מקבלת מחזור קבוע כל חודש. שמתי לב שיש כמות מחזור גדולה יותר מבעבר ומלווה בקרישי גם. הרופא לא אמר לי כלום על זה. רק ציין שה fsh. קצת גבוהה היה 10.3
בעבר הייתי עם שחלות פוליציסטיות עם זאת נקלטתי בלי בעיה.
האם כדאי להגדיל את מינון גונאל בהזרעה הבאה?
מדוע הפרוגסטרון היה נמוך מ2 אם אני מקבלת תמיכה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה
פרופ` דוד בידר21/04/2023כדאי להקדים ולבצע הפריה חוץ גופית.
פרוגסטרון נמוך כי לא נקלט הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה השאלה שלי
אחרי הזרעה21/04/2023האם יתנו להקדים את הנושא דרך הקופה? הרופא אמר 3 הזרועות עם הורמונים ורק אז הפריות.
יש משהו בכמה שכתבתי שיכול להיות גורם מקדם להפריה בלי הזרועות נוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר22/04/2023הזרעות של זרע תקין הוא טיפול מיותר.
הייתי, לפחות, מבצע צילום רחם, זה יכול לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוצע לפני חודשיים בדיקת רחם תקינה
צילום רחם תקין22/04/2023רחם תקין מעבר חצוצרות הכל תקין.
רק FSH 10.3 מעט מוגבר נבדק פעם אחת לפני מס חודשים בזמן מחזור וE-2 225.
אולי הרזרבה או איכות הביציות אינה תקינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר22/04/2023לאור זאת יש לעבור להפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מקדים ואין ביוץדוש21/04/2023
בת 32פוליציסטית מטופלת בגונאל ופרגבוריס כבר 4חודש מקדיםלי המחזור במקום להגיע פעם בחודש הוא מגיע פעםבשבועיים חודש שעבר ישתמשתי בלטרוזול ופרגבוריס וגונאל וגם לא היה הריון אני עם יחסיםולא ivf ואל תרשמו לי תעברי לטיפול הזה אני רוצה לדעת מה לא בסדר למה יש כל שבועיים מחזור זה אומר שאני לא מבייצת והתרופות. לא באמת עוזרות האם אסטרופם יגרום שאולי יהיה ביוץ והמחזור לא יגיע פעם בשבועיים
הטיפול הרפואי שקיבלת לטעמי אינו מתאים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריומולוט נור - ivfחן20/04/2023
הי, אני בטיפול ivf ו.א 13.4, פרוטוקול ארוך. הוצע לי לשלב פרימולוט נור לסייע ב'איפוס' המערכת כדי שהזקיקים יגדלו אותו דבר ככל הניתן. לפני שאחליט לגבי הפרוטוקול אשמח להבין
מתי נהוג לקחת את הפרימולוט - האם כבר מעכשיו (ו.א 13.4) או רק לאחר הביוץ ובדיקת הדם שמראה שהמערכת מתחילה להתאפס?
לכמה ימים נהוג לקחת?
לאור מועד ו.א מתי רלוונטי לעשות בדיקת דם ראשונה לבדוק אם המערכת התחילה 'להתאפס'?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נסיבות המקרה שתארת אינן ברורות ביחס לטיפול שקיבלת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)