מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוביטרל והזרעה תזמון נכוןדחוף רגע לפני04/04/2023
שלום, אני לקראת ביוץ מטופלת בגונל אף (2 הריונות ספונטניים וקושי בהריון 3)
מקור אי פריון לא ידוע.
היום בבוקר היה זקיק מוביל 23 ממ והשאר 11-12.
תוצאות דם הבוקר e-2 1200 lh 3.4 prog<2
הרופא אמר להזריק היום עוד גונאל 100 ורק מחר בערב אורביטרל (מחר יום ד)
ביום שישי בבוקר לעשות הזרעה.
לא מאוחר מדי?
חשבתי אולי לקיים יחסי מין לפני ההזרעה בחג ביום חמישי על מנת לא לפספס. מצד שני אמרו להמנע מיחסי מין מכיוון שעושים השבחה לפני הזרעה.
מה היית ממליץ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לטעמי יש חהזריק היום אוביטרל,הזרע מחר ,וקיום יחסים בחמישי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
רגע לפני04/04/2023תודה על התשובה אך מאוחר מדי
ז"א היום הזקיק 23 והזרקתי גונאל כבר
לכן רק מחר אזריק אוביטרל
האם אפשר לקיים יחסי מין לפני הזרקת אוביטרל/בחמישי יום לפני ההזרעה של שישי כך לכסות את האופציה שלא נפספס?
או שקיום יחסי מין יכול לפגוע באיכות הזרע להזרעה של יום שישי?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האוביטרל הוא הגורם המתזמן את הביוץ,ולכן ברירת המחדל היא לקיים יחסים בעיתוי הצפוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא אחרי דימום דואגת מאודדלירז04/04/2023
ב13.3 הייתה החזרת עובר מוקפא בלצסטו
הייתי במעקב יום יומי אחרי הורמונים ובטא בגלל היסטוריה של צניחת פוגרסטרו
היו הכפלות תקינות בשבת האחרונה דיממתי כמה שעות דימום ויסתי
במוצאי שבת הלכתי למיון נצפה שק עם רקמה עוברית מתאימה לשבוע
התבקשתי לעשות בטא ביום ראשון-7555
ביום שני 10864
היום 12081
האם זה תקין בשלב זה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצההההה
לירז04/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בשחב זה הביטה אינה קובעת התקינות נקבעת על סמך ממצאי האולטרסאונד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון לאחר יומיים מאביטרוללין03/04/2023
שלום רב
עשיתי בדיקת שתן ונמצאו 2 פסים אחד בהיר ואחד חזק. כמו כן עשיתי בדיקת דם מצורף תוצאות . האם יש סיכוי שההריון לא אמיתי אלא מושפע מאביטרול בדם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדיקה מעידה על היריון במידה והאוביטרל ניתן מעל ל-7 ימים ממועד הבדיקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לטרזול ביום השישי למחזור. האם תקין?חני03/04/2023
שלום רב קיבלתי מחזור בשבת בערב (בדיוק שבועיים אחרי אוביטרל וסבב 2 כדורי לטרזול) 1.4,
היום עשיתי בדיקות דם והרופא נתן לי להתחיל סבב חדש ביום חמישי 6.4
לא בטוחה שעדיין אהיה במחזור עד אז
ממה שידוע לי לטרזול לוקחים ביום השני -שלישי למחזור.
האם החלטת הרופא נכונה? מצרפת את תומאות בדיקות הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
חני04/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יכולה חהתחיל עדיין ישפיע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום הריון על ידי ציטוטקאביטל03/04/2023
בת 39 אחרי החזרת עובר. עד הבוקר הייתי שבוע 7+6. לצערי היה שק הריון ושק חלמון עם קוטב עוברי המתאים לשבוע 5+5 ללא דופק. היום קיבלתי 4 כדורי ציטוטק ושלוש שעות לאחר מכן החלו כאבי בטן, דימום וגם ראיתי מעין חתיכה ג'לטנית (קריש דם) די גדולה. שאלותיי הן: 1. האם ייתכן שהחתיכה שראיתי היא שק ההריון בשלמותו שיצא החוצה או שמא התיאור שלי יותר מתאים לקילוף הרירית? 2. כמה ימים ממתן הציטוטק קיים הדימום? האם ייתכן דימום רק של יום יומיים או שחייב להיות ארוך יותר? בכל אופן מוזמנת ל US חוזר בעוד שבוע לוודא את התרוקנות הרחם. 3. כמה זמן לאחר "הפלה" עם ציטוטק ניתן לחזור לעוד סבב של החזרת עוברים מוקפאים? אשמח למענה מהיר. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עליך לעבור בדיקה אצל רופא לאשש פליטת ההיריון בשלימותו,להתחיל טיפול חדש במחזור הבא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר להריוןשרון פרסקי03/04/2023
היי, בעלת שחלות פוליטצסטיות שמאופיין במחזןר לא סדיר, 3 שבועות הפסקת הנקה, אחרי שנתיים + הנקה בהן לא קבלתי וסת, נצפה ביוץ ורירית 9 מ"מ (בדיקת דם אסארדיול 406 ופרןגסטרון 56) ב28 למרץ. בדיקת הריון ביתית שלילית. כדאי לעשות בדיקת דם? לא קבלתי וסת כאמור.
בצעי עוד בדיקת היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורומנלימיכל03/04/2023
בת 36+ 2 ילדים.
רוצה להיכנס להיריון.
בדיקה בוצעה ביום החמישי למחזור.
LH = 3.3
FSH = 5.3
E2 = 142
Progesterone=2.7
יש מה לדאוג מרמת הפרוגסטרון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ` דוד בידר03/04/2023הפרופיל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר יום 3חן03/04/2023
שלום,
נאמר לי לקחת אוביטרל מחר בערב (שלישי) ולהביע להחזרת עובר יום שלוש ביום שני.מחזור טבעי.
אתחיל קרינון בוקר ערב אחרי ביוץ
לפי החישוב שלי צריכה להגיע בראשון
אמרו לי עדיף 3 ימי תמיכה מלאים ורק אחכ החזרה זא בשני
אשמח לשמוע את חוות דעתכם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר03/04/2023זה נכון שלפי האוביטרל ההחזרה צריכה להיות יום א, אך טרנימחושב שגם יום ב זה לא בעייתי להחזיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פוריותשקד03/04/2023
שלום
אני בת 32, ברגע 5 הפלות בשבועות מוקדים (3 מתוכם לאחר דופק) ללא סיבה שמצאו
בהפלה אחרונה ביצענו טריו אקסיום ונמצא ששנינו נשאים לגן הקונקסין, העובר היה עם הגן משתינו
בעקבות כך החלטנו ללכת לתהליך של PGD
עברתי שאיבה ראשונה לפני כשבוע (המינון היה 150 גונאל) נשאבו סהכ 7 ביציות הופרו 3 ולצערי ההפריות לא המשיכו להתפתח בשביל לקחת דגימה
אציין שהייתי חולת קורונה לאחרונה
1. האם זה מעיד על איכות הביציות?
2. האם יש שיש קשר להפלות שהעוברים לא הצליחו להתפתח?
3. האם יש מצב שהקורונה פגעה בתהליך?
4. האם יש סיכוי בפעם הבאה שהעוברים יהיו תקינים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר03/04/20231. לא מעיד על איכות ביציות
2. חושב שלא.
3.הקורונה לא פגעה.
4.יש סיכויים.
לדעתי הבעיה היא בפרוטוקול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי בתחילת הריוןשירי02/04/2023
האם מותר לעשות עיסוי בשליש הראשון להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי
פרופ` דוד בידר04/04/2023רצוי שלא כי אין מידע אז עדיף לקחת לחומרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא אחרי החזרה עובריםחיה02/04/2023
בתאריך 21.3 החזרתי שני עוברים מוקפאים יום 5.
ביום חמישי שעבר 31.3 בדיקת ביטא 9
היום 2.4 ביטא 20.
ברשו עוד בדיקה ביום שלישי
מה זה אומר? האם יש סיכוי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצד ימין
חיה03/04/2023בנוסף רוב הזמן יש לי כאבים חזקים בצד ימין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
פרופ` דוד בידר04/04/2023צריך להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 10-האם זה הריון?!הילה02/04/2023
שלום,
עשיתי בדיקה לאחר יום של איחור ותוצאת הבטא היא 10.
מה זה אומר?הריון או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר04/04/2023זה חיובי רק שהערך ממש נמוך ולכן רק בדיקה נוספת תגיד מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סינרל מעכב מחזור?מיכל02/04/2023
שלום,
טני 13 ימים לאחר החזרת עובר, הבטא שלילית אבל המחזור מאחר.
לקחתי עד היום סינרל- 2 הסנפות ביום.
האם סינרל גורם לעיכוב המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינרל
פרופ` דוד בידר04/04/2023לא, אלא אם את לוקחת אותו כל הזמן רצוף במשך הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףףףף דימום בתחילת הריוןלירז02/04/2023
ב13.3 הוחזר עובר בין 5 ימים
בשבוע שחלף עקבתי אחרי הבטא שההכפלות היו תקינות בטא אחרונה ביום חמישי האחרון 2642
היום בשבת היו לי כמו כאבי מחזור וכאבי ברכיים בדיוק כמו במחזורים שלי
התחילו לי דימומים בכמןת ןיסתית
עם על הפד וגם שהתפנתי
יצאו כמו 2 קרישי דם כמן בווסת.
בשעה שש בער הדימום נעצר כלא היה
נסענו למיון שם הרופאה ראתה שק הריון תוך רחמי ורקמה עוברית תואמת שבוע
שאלתי אותה איפב שק חלמון?היא אמרה שהיא לא מצליחה ךראות כי הכל קטן ממש
אשמח לדעת מה הרופאים חושבים
מחר אעשה בטא כדי שהתמונה תתבהר
מצורף אולטראסונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה
פרופ` דוד בידר02/04/2023יש להמשיך טיפול ולחזור על אולטרה סאונד בעוד שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףףףף דימום בתחילת הריוןלירז02/04/2023
ב13.3 הוחזר עובר בין 5 ימים
בשבוע שחלף עקבתי אחרי הבטא שההכפלות היו תקינות בטא אחרונה ביום חמישי האחרון 2642
היום בשבת היו לי כמו כאבי מחזור וכאבי ברכיים בדיוק כמו במחזורים שלי
התחילו לי דימומים בכמןת ןיסתית
עם על הפד וגם שהתפנתי
יצאו כמו 2 קרישי דם כמן בווסת.
בשעה שש בער הדימום נעצר כלא היה
נסענו למיון שם הרופאה ראתה שק הריון תוך רחמי ורקמה עוברית תואמת שבוע
שאלתי אותה איפב שק חלמון?היא אמרה שהיא לא מצליחה ךראות כי הכל קטן ממש
אשמח לדעת מה הרופאים חושבים
מחר אעשה בטא כדי שהתמונה תתבהר
מצורף אולטראסונד
בשחב זה אין חשיבות לביטה,מה שחשוב ההתפתחות הנצפית באולטרסאונד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)