מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קירנון שאולי לא נלקח כמו שצריךמיכל18/04/2023
אחרי החזרת עובר יום 2 על מחזור טבעי
לוקחת אוביטרל לתמיכה כל 3 ימים וקרינון 1 בבוקר
היום הקרינון היה באוטו החם ובזמן הנטילה היה נוזלי
אני חוששת שהוא לא הגיע כראוי ליעדו
האם יש מה לחשוש
האם עלי לקחת מנה נוספת?
האם לקיחת מנה נוספת דווקא יכולה לשבש עניינים מאחר ולא אמשיך איתה מחר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כלום תמשיכי כרגיל
פרופ` דוד בידר18/04/2023לא קרה כלום. תמשיכי רגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתדה רבה!!
מיכל18/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לדעת מה חושב דוקטורשרית18/04/2023
8 ימים אחרי החזרת עובר מוקפא בן 3 ימים
מטופלת בזריקת Prontogest
עשיתי בדיקה ביתית יצאה חיובי
האם אפשר להסתמך על הבדיקה
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח
פרופ` דוד בידר18/04/2023אפשר להסתמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה הריון ?
שרית18/04/2023למה שכתבתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם בדיקת היריון היא חיובית אז זה היריון
פרופ` דוד בידר18/04/2023אם בדיקת הריון היא חיובית אז זה הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפייה בתהליך החזרת מוקפאיםדורית17/04/2023
שלום פרופסור
עברתי היום החזרת מוקפאים..צפיתי בתהליך דרך המסך של האולטרא סאונד,אולם לא ראיתי את הצנטר ולא את העוברים משתחררים לחלל הרחם...לפי מה שהבנתי ולפי מה שראיתי בתוכנית האחרונה ששודרה על טיפולי פוריות אמורים לראות את זה על המסך.
זה נראה כמו נקודת אור .
כמובן שלפי האמברילוגית לא נותרו עוברים במזרק חלילה.
אשמח לשמוע מה דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא תמיד קל למטופלת לזהות את תהליך ההחזרה
פרופ` דוד בידר18/04/2023לא תמיד קל למטופלת לזהות את תהליך ההחזרה על ידי הרופא המטפל.
על מנת לראות את מהלך הקטטר ואת הנקודה הלבנה שיוצאת מהקטטר, שזה למעשהשש הנוזל שבו נמצא העובר, היית צריכה לבקש מהרופא/ה המטפל/ת להראות לך בבירור.
אבל אם תהיה בהריון סימן שהיה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי הורמונים לאחר בלבול רב עם הבדיקת ביוץרחלי17/04/2023
שלום,
בת 31 אחרי 2 לידות מנסה להיכנס שוב להריון
(טבעי)
לאחר תשעה ימים של בדיקות ביוץ חיוביות ובילבול רב ניגשתי לבדיקת הורמונים.
תוצאות:
TSH - 1.88
E2 - 329
פרוגסטרון - 40
1. האם היה ביוץ?
2. האם לפי התוצאות ניתן לדעת מתי היה הביוץ?
3. האם לאור התוצאות יש סיכוי להריון?
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להיריון תמיד יש אם היה זרע בזמן ביוץ
פרופ` דוד בידר18/04/20231.היה ביוץ.
2. ביוץ היה לפני כ 7-10 ימים.
3. סיכויי להריון תמיד יש אם היה זרע בזמן ביוץ אך לפי התוצאות אין לדעת בודאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך שאלה נוספת
רחלי18/04/2023הבנתי שלאחר הביוץ הפרוגסטרון עולה ואז יורד.
1. כיצד חישבת 7-10 ימים? יכול להיות שהוא לפני השיא? או שזה על בסיס הורמונים אחרים?
2. האם מוקדם לבדוק הריון בבדיקת דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובה תודה רבה 🙏🙏🙏
רחלי18/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקלת להתחיל הזרעה עם הורמונים לאחר 4 חודשי ניסיוןשיר17/04/2023
שלום.
בת 33, ברקע 2 הריונות ספונטניים ומהירים מאוד.
כרגע מנסה להיכנס להריון כ-4 חודשים ללא הצלחה, כל הניסיונות היו עם בדיקות ביוץ ביתיות, בניסיון האחרון גם היה מעקב זקיקים ובדיקת דם כך שלא פיספסנו בוודאות את הביוץ.
פרופיל הורמונלי תקין (חוץ מfsh) בדיקת זרע תקינה, צילום רחם תקין.
הגעתי לרופא פוריות בשל ממצא של fsh-13. הופנתי לבדיקת amh,הערך יצא 2.77 והבנתי שזה תקין.
כעת מבחינת הרופא ניתן להתקדם להזרעות/הזרעוץ עם הורמונים, אני לא יודעת איך להמשיך- מצד אחד- לכאורה הכל תקין אך אני לא נקלטת, כל חודש זה מפח נפש שמשבש לי את השגרה ובנוסף אני רותה ילד רביעי ככה שמבחינת הגיל אין לי את כל הזמן שבעולם כרגע.
מצד שני- אני לא יודעת אלו השפעות יהיו להורמונים על הגוף שלי (אני עם גושים שפיריים בחזה במעקב), אם אתחיל הזרעה ולא אצליח אני אכנס ללחץ גדול יותר אז אולי כדאי לנסות טבעי עוד חודש/חודשיים.
אשמח לעצה והאם כדאי לנסות הזרעה ללא הורומנים- האם זה משנה את הסיכוי מאשר קיום יחסים מתוזמן?
מצד שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לעשות צילום רחם
פרופ` דוד בידר18/04/2023כדאי לעשות צילום אחם וכמו כן לבדוק מה קורה עם הזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע אשמח לעזרתכםחן17/04/2023
שלום אשמח מאוד לעזרתכם בפענוח בדירת זרע
תקין LIQUEFACTION
7.2=> 8.1 SEMEN PH
צמיגות תקינה SEMEN VISCOSITY
תקין SEMEN COLOR
6.5 ml >=1.5 SEMEN VOLUME
אין SPERM AGGLUTINATION
58.0 million/ml 15=>SPERM CONCENTRATION
377.0 million TOTAL SPERM NUMBER
40=> % 60.0 SPERM MOTILITY 1 HR
32=> % 48.0 TOTAL PROGRESSIVE
% 12.0 NONPROGRES MOTILITY
4=> 7.0 MORPHO NORMAL
אין CYTOPLASMIC DROPLETS
יש
MORPHO DEFECTS TAIL
יש
NECK-MIDPIECE DEFECT
יש
HEAD ABNORMALITIES
3.0 million/ml 1< ROUND CELLS
תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע תקינה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך
חן19/04/2023תודה רבה פרופ׳
שאלה נוספת ברשותך, ה round cell שיצאו 3 million/ml האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש לבצע בדיקת תרבית זרע כדי לשחול נוכחות כדוריות דם לבנות על רקע דחקת בא פ אי הרביה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לקנדידה בזמן טיפולי פוריות וצילום רחםשיר17/04/2023
שלום,
אובחנתי עם פטרת בנרתיק ועליי להתחיל טיפול, גם מקומי וגם בכדורים. אני אמורה לקבל מחזור בימים הקרובים אז הרופאה הציעה שאתחיל אחרי, העניין הוא שאני צריכה לעשות בשבוע הבא צילום רחם. האם אפשר לעשות את הצילום בזמן הטיפול לפטרת? האם אפשר לעשות הזרעה בזמן הטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מניעה,נרות אגיסטן עשויים לסייע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה דחוף בבקשהאלינה17/04/2023
8 ימים אחרי החזרת עובר מוקפא בן 3 ימים
מטופלת בזריקת Prontogest
עשיתי בדיקה ביתית יצאה חיובי
האם אפשר להסתמך על הבדיקה
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם לא קיבלת אוביטרל לפחות לפני 8 ימים,תשובה חיובית יכולה להעיד על היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות נטילה קבועות לתרופהנויה16/04/2023
שלום, אני בפרוטוקול ארוך, כרגע מזריקה גונאל (ככל הנראה שאיבה בעוד כשבוע)
נוטלת פעמיים ביום תרסיס סינרל. הודגשה בפניי חשיבות השעה הקבועה ואני מקפידה על 11 בבוקר ובלילה.
ייצא לי השבוע יום אחד להקדים ב 4 שעות את שעת הנטילה
ויום נוסף להקדים בשעתיים
האם זה יפגע גם אם במעט בתהליך של הטיפול? פערי השעות של כשעתיים וארבע שעות מהשעה הקבועה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא צריך זמן מדויק והשעות שציינת לא משנות כלום
פרופ` דוד בידר17/04/2023לא צריך זמן מדוייק, ושעות שציינת לא משנות כלום.
הכוונה בהזרקות, אם זה אחרי הצהריים אז בין השעות 14-18
או בערב 20-23* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע לאחר החזרהלאה16/04/2023
שלום,
שבוע לאחר החזרת עוברים,מקבלת דופסטו ואסטרופם 3 פעמים ביום ושותה כ2 ליטר מים. האם יתכן שהכדורים גורמים לעיתים לסחרחורות וכאבי ראש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמו כן יכול להיות מזה שאת שותה הרבה
פרופ` דוד בידר17/04/2023יתכן מהכדורים.
כמו כן יכול להיות מזה שאת שותה הרבה ,שזה מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון באיחור שבוע אחרי החזרהמיטל16/04/2023
שלום,
כשבוע אחרי החזרת עבר יום 2 על מחזור טבעי קרינון בבוקר לתמיכה. היום לקחתי את הקרינון באיחור של שעה. האם יכול לפגוע בתהליך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את יכולה לקחת קרינון במשך היום
פרופ` דוד בידר17/04/2023את יכולה לקחת קרינון במשך היום ולא צריך שעה מדויקת.
יכולה היום בבוקר ומחר בצהריים, זה לא משנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להיות הריון?חן16/04/2023
שלום,
ב5.4 אוביטרל להשראת ביוץ 10.4 החזרת עובר יום 2
10.4 תמיכה אוביטרל 250 ערב
13.4 תמיכה אוביטרל 250 בערב
היום 10 בבוקר בדיקת דם הריון 99
האם יכול להיות הריון או שזה הכל אוביטרל?
רב תודות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות מאוביטרל אלא שגם יתכן שיש היריון
פרופ` דוד בידר17/04/2023יכול להיות מאוביטרל אלא שגם יתכן שיש הריון לכן הבדיקה החוזרת תחכים אותנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות ביציות כתלות במספר סבבשמולחק16/04/2023
פרופ נכבדים שלום,
רציתי לדעת אם יש איזו סטטיסטיקה או הבדלים עקרונים בין סבב הכנה ושאיבה ראשון לבין סבב שני בעקבותיו אחרי המחזור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם את מתכוונת להתחיל טיפול
פרופ` דוד בידר17/04/2023אם את מתכוונת להתחיל טיפול דני מיד בוסת לאחר מחזור שבוצעה בו גירוי שחלתי הרי שזה פחות טוב לסבב שני ורצוי לחכות חודש.
ההסבר: השחלות עדיין תחת השפעת הגירוי ולא כל הזקיקים שנשאבו נספגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת היריון לאחר החזרת עוברים טרייםשילה16/04/2023
שלום
בוצעה החזרה של עוברים ביום שני ה-10.04
מתי עליי לבצע בדיקת היריון מבחינת תאריך?
אם אעשה בשישי ב-21.4 בדיקת דם זה יהיה מוקדם?
שאלה נוספת מתי משתרשים העוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרם קיבלתי תגובה,אשמח לתגובה
שילה17/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך לעשות ב21.4
פרופ` דוד בידר18/04/2023יכולה לעשות ת ב 21.4
העוברים משתרשים ביום 5-6 של גיל העוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אבל בכל זאת שואלת על מנת להיות בטוחה
שילה18/04/2023אני לא רוצה סתם לעשות בדיקה מוקדמת
לא רשמתי ביום שני ה-10.04 העוברים היו בני 3 ימים
אז ב-21.04 יום שישי יהיה ניתן לדעת אם יש היריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהסתמך
פרופ` דוד בידר18/04/2023ב 21.4 זה חייב להיות חיובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 7 ימים לאחר החזרת עובריםלאה15/04/2023
שלום,
אני 7 ימים לאחר החזרת עוברים.היום התחלתי לחוש כאבים בבטן התחתונה ואני מחזיקה את עצמי ולא לוקחת אקמול.האם עצם זה שבעצם סובלת ולא לוקחת כדור יכול להשפיע על קליטת העובר ?
אומרים שאפשר לקחת כדור אקמול רגיל ,האם ניתן לקחת כל פעם שזה בלתי נסבל או עדיף להמנע מלקחת בכלל ?מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 7 ימים
פרופ` דוד בידר16/04/2023אםשר לקחת אקמול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)