מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אורגלוטרן וגופיף צהובדוש22/04/2023
התחלתי להשתמש בגונאל ופרגבוריס ואורגלוטרן מהיום השני זריקות ומהיום ה3למחזור אורגלוטרן הבנתי שהוא מונע ביוץ אם אקח אוביטרול שיהיו זקיקים ויהיה ביוץ אז התמיכה אורגסטן או קרינון יגרמו שיהיה הריון תקין וזה על בסיס יחסים אז זה יהיה. אפשרי להיות בהריון ככה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האפשרות קיימת אם כי הטיפול הייעודי הזה אינו נדרש לצורכי הזרעה
פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי28/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מקדים ואין תשובהדוש22/04/2023
אשמח שתתנו לי תשובה כבר 3חודש המחזור שלי מגיע פעם בשבועיים 3פעמים החליפו פרוטוקול פעם גונטל ומונופור פעם גונאל לבד פעם גונאל ופרגבוריס ולטרוזול אל תרשמו לא מתאים הטיפול למה המחזור מקדים ולא מגיע פעם בחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממליץ לבדוק פרופיל הורמונלי ונתוני רזרבה שחלתית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור בידרנטע22/04/2023
שלום, בסיטואציה שבא נניח ויש לגבר וירוס פפילומה והוא נגע באיבר שלו ולאחר כמה דק נגע בדגדגן שלי ( לא החדיר אצבעות מגע שיטחי בלבד למשך דקה. האם ישנה אפשרות בסיטואציה כזאת הידבקות? ,שיהיה לי וירוס פפילומה בצוואר ברחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר22/04/2023בסיטואציה כזו לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי מזרק אביטרלדינה22/04/2023
אני קיבלתי חצי מזרק אוביטרול אחרי טיפול באיקקלומין
האם ההשפעה של חצי מזרק אותה השפעה של מזרק מלא מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למינון ישנה השפעה מצטברת ולכן ההשפעה של מינונים שונים עשויה להיות שונה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאריות אוביטרל או הריון?טל22/04/2023
עשיתי החזרה של שני עוברים יום חמש בחמישי 13.4
באותו יום בערב חצי מזרק אוביטרל
היום 21.4 בערב בדיקה ביתית חיובית אבל מאוד מאוד חלש.
יש סיכוי שזה עדיין שאריות של האוביטרל?
צריכה לעשות בטא בראשון ומתה מפחד אחרי כל כך הרבה שנים של ניסיונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאריות
פרופ` דוד בידר22/04/2023זה לא מהאוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר!
טל22/04/2023מקווה שגם הבטא תהייה חיובית 🙏
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעדכנת שבטא שלילית למרות הכל... 😔
טל23/04/2023סתם כדי שמי שתראה ותחפש כמוני תדע 😭😔
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה שלילית אחרי הזרעהאחרי הזרעה21/04/2023
שלום,
בת 33,
יש לי 2 ילדים ספונטניים מנישואין קודמים.
לאחר שנה של ניסיונות להריון 3
עשינו הזרעה
הזרע של בעלי הנוכחי:
נפח: 2.5 לפני השבחה, 0.6 מ"ל אחרי
ריכוז 56 מליון אחרי 95 אחרי
נפח*ריכוז סה"כ תאי זרע: 140 אחרי 57
תנועתיות 60% אחרי 70%
איכות דרגה 3 אחרי 3.6
סה"כ תאי זרע בתנועה במיליונים 84 ואחרי השבחה 39.9
לי היה זקיק 24 כשקיבלתי אוביטרל (טופלתי בגונל 75-100) היה פרוגסטרון נמוך מ2 וlh 3.6
שאר הזקיקים היו קטנים
קיבלתי תמיכה דופסטון 2 ביום
היום תוצאה בטא פחות מ5
פרוגסטרון פחות מ2
אין הריון
לפני תחילת טיפול: מקבלת מחזור קבוע כל חודש. שמתי לב שיש כמות מחזור גדולה יותר מבעבר ומלווה בקרישי גם. הרופא לא אמר לי כלום על זה. רק ציין שה fsh. קצת גבוהה היה 10.3
בעבר הייתי עם שחלות פוליציסטיות עם זאת נקלטתי בלי בעיה.
האם כדאי להגדיל את מינון גונאל בהזרעה הבאה?
מדוע הפרוגסטרון היה נמוך מ2 אם אני מקבלת תמיכה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה
פרופ` דוד בידר21/04/2023כדאי להקדים ולבצע הפריה חוץ גופית.
פרוגסטרון נמוך כי לא נקלט הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה השאלה שלי
אחרי הזרעה21/04/2023האם יתנו להקדים את הנושא דרך הקופה? הרופא אמר 3 הזרועות עם הורמונים ורק אז הפריות.
יש משהו בכמה שכתבתי שיכול להיות גורם מקדם להפריה בלי הזרועות נוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר22/04/2023הזרעות של זרע תקין הוא טיפול מיותר.
הייתי, לפחות, מבצע צילום רחם, זה יכול לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוצע לפני חודשיים בדיקת רחם תקינה
צילום רחם תקין22/04/2023רחם תקין מעבר חצוצרות הכל תקין.
רק FSH 10.3 מעט מוגבר נבדק פעם אחת לפני מס חודשים בזמן מחזור וE-2 225.
אולי הרזרבה או איכות הביציות אינה תקינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר22/04/2023לאור זאת יש לעבור להפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מקדים ואין ביוץדוש21/04/2023
בת 32פוליציסטית מטופלת בגונאל ופרגבוריס כבר 4חודש מקדיםלי המחזור במקום להגיע פעם בחודש הוא מגיע פעםבשבועיים חודש שעבר ישתמשתי בלטרוזול ופרגבוריס וגונאל וגם לא היה הריון אני עם יחסיםולא ivf ואל תרשמו לי תעברי לטיפול הזה אני רוצה לדעת מה לא בסדר למה יש כל שבועיים מחזור זה אומר שאני לא מבייצת והתרופות. לא באמת עוזרות האם אסטרופם יגרום שאולי יהיה ביוץ והמחזור לא יגיע פעם בשבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הטיפול הרפואי שקיבלת לטעמי אינו מתאים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריומולוט נור - ivfחן20/04/2023
הי, אני בטיפול ivf ו.א 13.4, פרוטוקול ארוך. הוצע לי לשלב פרימולוט נור לסייע ב'איפוס' המערכת כדי שהזקיקים יגדלו אותו דבר ככל הניתן. לפני שאחליט לגבי הפרוטוקול אשמח להבין
מתי נהוג לקחת את הפרימולוט - האם כבר מעכשיו (ו.א 13.4) או רק לאחר הביוץ ובדיקת הדם שמראה שהמערכת מתחילה להתאפס?
לכמה ימים נהוג לקחת?
לאור מועד ו.א מתי רלוונטי לעשות בדיקת דם ראשונה לבדוק אם המערכת התחילה 'להתאפס'?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נסיבות המקרה שתארת אינן ברורות ביחס לטיפול שקיבלת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם לגיוס זקיקיםרווית20/04/2023
בסבב הקרוב אתחיל בתוכנית פלרה אפ, פרוטוקול קצר, למטרת שימור פוריות (הקפאה, לא החזרה). הפעם אמרה הרופאה שהיא רוצה שאתחיל ליטול אסטרופם לאחר הביוץ, למטרת גיוס זקיקים שיהיו באותו הגודל. שאלותיי:
1) האם נטילת אסטרופם אמורה לגרום לשינוי בתאריך בו מופיעה הווסת? אני אמורה לקבל ב-1.5.
2) אם כן - בכמה ימים הווסת צפויה להידחות?
3) האם צפוי שינוי בדימום? נניח חזק מבדרך כלל?
4) האם מעבר לדברים אלו לאסרופם יש תופעות שונות שאני אמורה לצפות להן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ברורה הסיבה והיעוד של האסטרופם בנסיבות שתארת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטענת הרופאה האסטרופם עוזר בגיוס זקיקים
רווית23/04/2023אם לוקחים אותו לפני תחילת הדימום הווסתי, מיד לאחר הביוץ. ברזרבה נמוכה - אם יש מספר זקיקים שאינם באותו הגודל, הוא עוזר להם לצמוח יחד, ואז בשאיבה במקום לשאוב אחד, יהיו יותר. זו המטרה של נטילת האסטרופם בנסיבות אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטענה
פרופ` דוד בידר23/04/2023לא עוזר בגיוס זקיקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר שאיבהליהי20/04/2023
שלום פרופ׳
היום עברתי שאיבה שנייה שבה נשאבו 7 ביציות במינון יחסית נמוך של הורמונים אצל רופא חדש. דימום אדמדם קל נצפה על נייר. האם יש ממה להיות מודאגת? שאיבה ראשונה נשאבו קרוב ל20 ביציות ולא היה דימום
ממה נובע הדימום? האם זה מסוכן??
בנוסף, האם הפער בין כמות ההורמונים יכול להצביע על הפער בכמות הביציות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סיבה חדאגה בדמם היא מאיזור הפצע הזהיר שנוצרת בעת הדיקור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיבוי רירית בכשל שחלתינעמה20/04/2023
לאחר נטילת אסטרופם 3 פעמיים דרך הפה רירית עדיין מאוד דקה הרופא ביקש שאוסיף גם פעמיים ביום דרך בנרתיק. ולחזור על הבדיקות בעוד שבוע… ב2.5 אני צפויה לעבור היסטרוסקופיה האם הדבר עלול לפגוע התוצאות הבדיקה? דרך נוסף האם יש הנחיות מיוחדות בלקיחה דרך הנרתיק?
לא יפגע אדרבא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים סיכוי קליטהשילה20/04/2023
שלום
האם באמת יש חשיבות לדירוג העוברים כסיכוי להיריון? הוחזרו לי 2 עוברים יפים, ממתינה לבדיקת דם, מה סיכוי היקלטות בכללי ומה סיכוי קליטת שניהם, היריון ראשון היה IVF שהחוזרו 2 עוברים 1 יפה 1 פחות ונקלט אחד , ב"ה היא בת שנה .
הייתי בת 32.8, עכשו אני בת 34.4. רירית לפני שאיבה 7.5, אני עם תמיכה של 3 דופסטון+ 2 קרינון. במה באמת תלויה קליטת העוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיכוי שלך הוא קרוב ל-30% בנסיבות גילך ואיכות העוברים 1/5 מההריונות המתקבלים יהיה היריון תאומים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים ואוננוצ.20/04/2023
מותר לאונן ביום ההחזרה (לאחר ההחזרה כמובן)
או עדיף יום אחרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיף לפחות יום אחרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-אוננות ביום החזרה
.23/04/2023ואם בכל זאת זה כבר קרה
זה בסבירות גבוהה פגע בהשתרשות?
ביום ההחזרה ולאחר ההחזרה אוננתי מס פעמים כולל גם הגעה לאורגזמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש באופן קבוע בהריוןספי20/04/2023
שלום רב,
שבוע 23 , כחודשיים כאבי ראש כל יומיים.
בצעתי את כל הבדיקות האפשריות כדי לשלול דברים- הכל תקין.
יוצא שאני לוקחת (בהנחיית הרופא המטפל שלי)- 2 כדורי אקמול
בערך כל יומיים-שלושה באופן קבוע (כי כאבי הראש לא עוברים לבד).
האם מינון כזה באופן קבוע יכול להזיק לי/לעובר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן שנסיבות המקרה אינן מותירות ברירה,ברמת העקרון יש להמנע ככל האפשר מתרופות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון הזרעה………………..יעל20/04/2023
שלום,
בבדיקת דם שבוצעה אתמול בבוקר הLH היה 14 בנוכחות זקיק בגודל 19 ממ. באותו ערב הזרקתי אוביטרל. האם האוביטרל יתזמן את הביוץ ל-36 שעות מרגע הזריקה? או שבגלל שהLH שלי התחיל לעלות עוד לפני הזריקה אז לאוביטרל כבר אין משמעות מבחינת הזמן שהביוץ יקרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט האוביטרל ישלים ויתכנן את העיתוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)