מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רמות amh 1.23 בת 30 ... האם זה נמוך ?סמדר01/04/2023
אני בת 30 עם רמות AMH של 1.23 .. האם זה תקין או שנחשב לנמוך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין-סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר יום 3 באיחור של יוםנועה01/04/2023
שלום,
הוחזר לי עובר יום 3, ביום הרביעי לאחר הביוץ (יום 3 לאחר הביוץ יצא על יום שבת ולכן הוחלט להחזיר לי את העובר ביום הרביעי לאחר הביוץ). האם זה פוגע בסיכויי ההשרשה של העובר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסינדרום בין התפתחות רירית הרחם להתפתחות העובר עדוי לשפר את הסיכויים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוב לוטאלי קצר- דילגו עליידפנה01/04/2023
בת 33, בהיסטוריה הפסקת וסתות לתקופות מסוימות על רק תת משקל.
בחודשים האחרונים מנסה להיכנס להריון אך חוששת שאולי יש בעיה. הביוץ כפי שמגיע לידי ביטוי בהפרשות ובבדיקות ביתיות מגיע בערך 3 שבועות לאחר הוסת, ואילו הוסת שאחרי מגיעה שבוע אחרי , כלומר מקדימה, מה שנראה כמו שלב לוטאלי קצר. פרופיל הורמונלי נלקח 4 ימים לאחר בדיקת ביוץ חיובית ו3 ימים לפני שהגיעה וסת:
פרוגסטרון 9.1
LH 0.9
אסטרדיול 275
FSH 3.5
פרולקטין 146
נראה כי הפרוגסטרון נמוך לשלב זה, נכון?
האם נראה כי קיים אולי ביוץ חלש? שלה לוטאלי לא תקין?
האם זה שלב על סמך המידע הנ״ל להתחיל בירור או התערבות למרות שאנו מנסים רק 3 חודשים? פשוט לא רוצה לבזבז זמן לשווא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנתונים שאת מוסרת אינם מבססים אבחנה כדאי שהדברים יעשו במעקב מקרוב על ידי הרופא המטפל ולא להשאירם לספקולציות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון- שלב לוטאלי קצר?דפנה01/04/2023
שלום, בת 33, בהיסטוריה הפסקת וסתות לתקופות מסוימות על רק תת משקל.
בחודשים האחרונים מנסה להיכנס להריון אך חוששת שאולי יש בעיה. הביוץ כפי שמגיע לידי ביטוי בהפרשות ובבדיקות ביתיות מגיע בערך 3 שבועות לאחר הוסת, ואילו הוסת שאחרי מגיעה שבוע אחרי , כלומר מקדימה, מה שנראה כמו שלב לוטאלי קצר. פרופיל הורמונלי נלקח 4 ימים לאחר בדיקת ביוץ חיובית ו3 ימים לפני שהגיעה וסת:
פרוגסטרון 9.1
LH 0.9
אסטרדיול 275
FSH 3.5
פרולקטין 146
נראה כי הפרוגסטרון נמוך לשלב זה, נכון?
האם נראה כי קיים אולי ביוץ חלש? שלה לוטאלי לא תקין?
האם זה שלב על סמך המידע הנ״ל להתחיל בירור או התערבות למרות שאנו מנסים רק 3 חודשים? פשוט לא רוצה לבזבז זמן לשווא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראי תשובתי להלן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק היריון שפתאום נעלםטליה31/03/2023
היי, אחרי החזרת עוברים, היה דימום ולמרות זאת בטא חיובית, בשבוע 6 נצפה שק היריון עם כל מה שצריך בו, באותו היום שנצפה השק היה דימום שנמשך יום אחד, ובאולטראסונד לא נצפה דימום בתוך הרחם. יומיים אחריי בדיקת אולטראסאונד נוספת פתאום נעלם השק . איך יתכן ? לאן נעלם? יש סיכוי שקיים ? אציין שהיו שלשולים וכאבי בטן חשבתי שמדובר בקלקול כיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק
פרופ` דוד בידר01/04/2023קשה להבין כי אני לא יודע מה ראה המבצע הראשון.
ממליץ לחזור לראשון שיבדוק ואולי הוא יראה שוב את מה שהבודק או הבודקת לא ראו פעם שניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב גיל הריון ivf ודופק עוברי- דחוף!!!אביטל31/03/2023
בת 39 לאחר החזרת עובר טרי בן 3 ימים. ו. אחרונה ב 7/2. שאיבה ב 21/2 והחזרה ב 24/2. לפי רופאת הנשים אני בשבוע 3+7 אך היא חישבה לי לפי ו. אחרונה. קראתי בפורומים שונים שחלק מחשבים לפי ו. אחרונה וחלק לפי זמן השאיבה. אשמח אם תוכל לחשב לי כך שאדע בוודאות איזה שבוע אני. וגם אשמח לדעת עד איזה שבוע נותנים צ'אנס להופעת דופק עוברי. כשעשיתי בדיקת us ראשונה זה היה שבוע 6 עגול אך הטכנאית אמרה שמתאים לשבוע 4+5 ועוד לא היה ניתן לראות דופק. ראיתי שבנות כתבו בפורומים שאצל חלקן הופיע דופק סביב שבוע 9. האם זה ייתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע
פרופ` דוד בידר31/03/2023הרוםאה שלך חישבה נכון את גיל ההריון, בגיל זה חייבים לראות דופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שבוע אני נמצאתיעל31/03/2023
החזרת עובר בתאריך 16/2 לא על בסיס מחזור טבעי
(וסת אחרונה 6/2
איך אני מחשבת באיזה שבוע אני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
9 שבועות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה לאחר החזרהיעל31/03/2023
שלום. שבוע 5. לוקחת תמיכה : חצי זריקה פרוגסט. 3 אנדומטרין בוקר 3 ערב. אסטרופם 2 מג 3 ביום
ואחד 2 מג לנרתיק 1 ליום.
נראה לי כי התמיכה מוגזמת. אציין שאני בת 50 הריון שני מתרומה כפולה
הכל תקין וערכים תקינים. מתי יכולה להפסיק את האסטרופם ואן להוריד מינון כי למה סתם לקחת יותר?
אציין שמעקב הריון עושה בקופה ולא אצל רופא פרטי שעשה לי את ההחזרה כי זה מאוד מאוד יקר!!! ואין לי אפשרות
בגלל שאני לא ממשיכה אצלו (בר חווה)
הצוות שם לא עונה לשאלתי)
לכן לא יודעת מה לעשות . מתי לדעתכם יכולה להפסיק את התמחות האלה או להפחית
אודה לתשובתכם מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא צריכה להוסיף אסטרופם לנרתיק
פרופ` דוד בידר31/03/2023לא צריכה להוסיף אסטרופם לנרתיק
לעבור רק ל 2 אנדומטרין ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד מתי תמיכה
יעל31/03/2023תודה. עד מתי לוקחים תמיכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליותאמה31/03/2023
שלום
ביצעתי בדיקת דם הורמונלית, הפסקתי ליטול גלולות לפני כארבעה חודשים. טרם קיבלתי וסת (בת 29). אשמח לתובנתכם
estradiol E-2 122 pmol/L
LH 5.70 IU/L
FSH 9.8 IU/L
PROLACTIN 103.8 mIU/L
Progesterone <2
testosterone total 0.50 nmol/L
DHEA SULPHATE 1.92 nmol/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ` דוד בידר31/03/2023סך הכל בסדר למרות שהורמון ה FSH בגבול .
רצוי לעשות מעקב של אסטרוגן ופרוגסטרון ואם לא מתקדם אז תלוי מה הכוונות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
אמה01/04/2023אשמח להיריון בשנה הקרובה, כיצד נכון לפעול? עליי להיות מודאגת מכך שטרם הגיעה הוסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר01/04/2023כתבתי לחזור על הבדיקה.
כמו כן הייתי ממליץ להקדים להרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצשך
אמה01/04/2023אבל כיצד אם טרם הגיע מחזור? כלומר כנראה שלא היה ביוץ עדיין..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר01/04/2023בבדיקה חוזרת, אם ההורמונים לא משתנים זה דבר אחד, ואם כן עולה זה דבר אחר. בדיקה חוזרת תיתן אבחנה סופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
אמה01/04/2023ב3.1 (לפני שלושה חודשים) הערכים היו:
E-2 ESTRADIOL 138 כלומר ירד מעט
LH 6.4 כלומר ירד מעט
FSH 10.2 ירד מעט
PROGRESTERONE <2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אמה04/04/2023אשמח למענה, נראה כי תגובתי האחרונה התפספסה.. תודה רבה!
פרופ` דוד בידר04/04/2023אם ההורמונים כל הזמן באותם ערכים אז אין ביוץ ויש לגרום לביוץ על מנת להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל מה היית ממליץ?
אמה04/04/2023תודה רבה, על מה היית ממליץ? יש עוד ערכים שכדאי לבדוק לאור בדיקות הדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבר עקר עם נתוני זרע מתחת לנורמהטל30/03/2023
נתוני הזרע של גבר (נערכו 2 בדיקות והתוצאות די דומות) -
מורופלוגיה - 3%
ריכוז - נע בין 9 ל-10
נפח - נע בין 2 ל-3
תנועתיות - 30% שכוללת תנועה מהירה ותנועה לא מהירה.
מן הסתם, ברור שבכל הפרמטרים התוצאה מתחת לנורמה.
כל שאר הנתונים (צמיגות וכו') תקינים.
בהינתן שבלאו הכי מבוצע ICSI, מהי הסבירות שלא יהיה ניתן להשיג הריון עם זרע כזה? האם אפסית? (ללא קשר לאישה)
ואם התשובה שקיימת אפשרות שלא ניתן להשיג הריון לעולם עם נתוני זרע כאלה - אשמח להבין למה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבר
פרופ` דוד בידר31/03/2023מזרע כזה יהיה הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטה 9 אחרי 10 ימיםחיה30/03/2023
ביום שלישי 21.3 עשיתי החזרה ל 2 עוברים מוקפאים בני 5 ימים. אמורה לעשות ביטא ביום ראשון. היום עשיתי בדיקה בקופה ויצא
Progestrone 33.9
Estradiol 2584
Bhcg 9
לא לקחתי אובטריל
האם יש סיכוי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בצעי בדיקה חוזרת עוד יומיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטה 9 אחרי 10 ימיםחיה30/03/2023
ביום שלישי 21.3 עשיתי החזרה ל 2 עוברים מוקפאים בני 5 ימים. אמורה לעשות ביטא ביום ראשון. היום עשיתי בדיקה בקופה ויצא
Progestrone 33.9
Estradiol 2584
Bhcg 9
לא לקחתי אובטריל
האם יש סיכוי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר30/03/2023אי אפשר לדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המערכת החיסונית בתקופת טיפוליםרוני30/03/2023
שלום,
תוך ככדי סבב ארוך (אחרי כמעט 3 שבועות של זריקות) חליתי בקורונה.
חטפתי את זה הרבה יותר קשה מכל מי שסובב אותי וגם יותר קשה ביחס לעצמי אם משווים לפעם הקודמת שבה חליתי.
האם יתכן שהמערכת החיסונית מוחלשת במהלך סבב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת
פרופ` דוד בידר31/03/2023הטיפול לא מחליש את המערכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השרשה של עובר - שאלהדינה30/03/2023
שלום רב
בפורום אמבריולוגיה נאמר כי עובר יום 3 שמוחדר לרחם שוהה בחלל הרחם עד ליום 6 שלו ורק אז מחפש מקום להידבק אליו בדופן חלל הרחם עד להשרשה (הכוונה מתחיל לנצל את יכולת ההידבקות שלו)
וכך גם עובר יום 5 שמוחדר לרחם שוהה בחלל הרחם עד ליום 6 להידבקות לדופן ואז לרירית.
השאלה-
האם לפני שנדבק לדופן חלל הרחם חווית כיווץ רחמי (לדוגמא תוך כדי פעילות גופנית או באורגזמה) תוכל לפלוט אותו, שהרי אינו קיבל אחיזה וניצל עדיין את יכולת ההידבקות שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שום אורגזמה לא תוציא עובר שהשתרש
פרופ` דוד בידר30/03/2023שום אורגזמה לא תוציא עובר שהשתרש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השרשה
דינה30/03/2023הכוונה עוד לפני שהשתרש.
כלומר כאשר עוד נמצא בחלל הרחם וטרם נדבק לדופן ולרירית
בעובר יום 5- ביום ההחזרה
בעובר יום 3- 3 ימים ראשונים עד ההשרשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר31/03/2023אורגזמה לא פוגעת בהשתרשות, ככל הנראה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי אישות לאחר ממצאי אולטרסאונדדניאל30/03/2023
שלום
אני עברתי תהליך PGD בגלל גן שקיים במשפחתי ואני נשאית, הושג הריון בוצע בדיקת אולטרסאונד נמצאו כל הממצאים הנדרשים כולל דופק, בכל התקופה של הטיפולים אני ובעלי השתמשנו באמצעי מניעה בשביל למנוע הריון שעובר ישא את אותו הגן , בשלב זה שהושג הריון עם עובר בריא, האם ניתן לקיים יחסים ללא אמצעי מניעה ולהיות בלב שקט , אין סיכוי להקלטות הריון נוסף בזמן הריון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים
פרופ` דוד בידר30/03/2023אין סיכוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)