מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ריח חריף של גזשרון21/12/2013
אני מספר ימים אחרי ביוץ עדיין לא יןדעים אם הצלחנו.
יש לנו בבית מערכת חימום מים על גז והיום בזמן שהמערכת עבדה הלכתי אליה על מנת להוריד את טמפרטורת המים והרחצי לכחצי
דקה בזמן שעמדתי ליד יציאת הגז קיח חריף של גז האם זה יכול לפגוע בסיכויי ההקלטות/ ההריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריח חריף של גז - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2013סיכוי אפסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון לפני שאיבהלילי21/12/2013
עקב הישארות בדיכוי ארוך (3 דקפפטיל 3.75)לאחר טיפול IVF שנכשל ללא מוקפאים, הוחלט על התחלת טיפול נוסף ללא מדכא. פרוגסטרון בתחילת הפרוטוקול היה 3, יתר המדדים מתאימים לדיכוי. לאחר 8 ימי זריקות עלה ל5.5, ולאחר 10ימי זריקות (יום לפני מתן אויבטרל) עלה ל 6.3. מספר הזקיקים בערך 10. בעקבות עליית הפרוגסטרון התחלתי ליטול אורגולטרן מיום 8 לזריקות. האם כדאי לא לבצע החזרה? האם כן נצפו הריונות חרף העליה בפרוגסטרון? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוגסטרון לפני שאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2013עליה מוקדמת של הפרוגסטרון לפני מתן זריקת האוביטרל כרוכה בשיעור השתרשות נמוך יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישה?שאלה דחוף21/12/2013
שלום רב
אני בטיפולי IVF לאחר 2 הפלות ותוצאות קרישה:
1)
APTT-sec : 36.4 Sec
יש לי ערך מחוץ לטווח
וערך תקין הינו בין 36.0 -22.0
2)
APTT-R :1.23 Ratio
יש לי ערך מחוץ לטווח
וערך תקין הינו בין 0.80- 1.20
3)
PROT-S ANTIGEN (FREE : %59
יש לי ערך מחוץ לטווח
וערך תקין הינו בין 60-130
שאר תוצאות קרישה בטווח תקין , קיוטיפ תקין צילום רחם בסדר
אבל הרופא שלי לא חושב שצריך לקחת תרופות בשביל תוצאות בדיקה למעלה
הוא אומר שהם כמעט בטווח הנורמה
האם שיקול דעת שלו נכון?
איזה תרופה אפשר לקחת בלי להזיק להתפתחות הריון?
תודה רבה לעזרה
זה דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרישה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2013עלייך להיוועץ עם המטולוג מתקבל הרושם שיתכן ומדובר בקרישיות יתר שעלולה להיות גורם להפלות חוזרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שאלה דחוף21/12/2013תודה רבה על התשובה המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- zrgרות21/12/2013
האם תיתכן בדיקת זרע תקינה עם מורפולוגיה ותנועה מצוינים אך תוצאות בדיקת הלוספרם מעל 30%?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
zrg - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2013בהחלט כפונקציה בעיקר של השפעות סביבתיות -עישון,השמנה,עליית הטמפרטורה באשך,אלכוהול ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישיותטל21/12/2013
שלום,
איך אני יכולה להשיג הפניה לבדיקת קרישיות יתר? למי לפנות?
(היו שני הריונות כימיים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת קרישיות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2013היוועצי ברופא המטפל שיכול להפנות אותך להמשך הבירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עוד אפשר לעשות?אני21/12/2013
היי
אני כבר ממש מיואשת...
בעלי ואני עברנו הזרעות, עכשיו בשלב ההפריות. הזרע לא מצטיין אבל דיי בסדר והושגו הפריות ומוקפאים תודה לאל!
יש לי השימוטו ונוגדנים- אני מאוזנת מבחינת הערכים ומנסה גם לשלב עם פרדניזון (לנוגדנים).
עכשיו גם בסבב הזה יש ניסיון של קלקסן אמפירי (60 מ"ג)- אני שוקלת יותר.. זה לא לפי מ"ג לקילו.
אני תוהה כבר מה צריך עוד לעשות?
איך דבר כזה טבעי לא מצליח?? אוףףףףףףףףףףף
מציינת שההחזרות נעשו על בסיס הורמונלי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה עוד אפשר לעשות? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2013בשלב זה הראה שאת עושה את הנדרש-בהמלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהקשר לשאלתי כן או לא הריון אניסוניה21/12/2013
מוסיפה ושואלת...
האם ייתכן שביום ה-14 מזריקת האוביטרל וביום ה-13 מההזרעה (בבדיקת דם ביום שישי 20.12)הבטא קטן מ-5, כלומר אין הריון ובתוך יומיים- יום ראשון הקרוב (מחר)(22.12)הוא פתאום יראה הריון???
נאמר לי שביצעתי בדיקת דם מוקדם מידי, האם באמת יש סיכוי שהבטא תצא חיובית ועם ערך כפי המצופה בתוך יומיים???
תשובתכם מאוד חשובה לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהקשר לשאלתי כן או לא הריון אני - תגובה
פרופ' שלמה משיח21/12/2013הסיכוי להריון קטן מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלותרות21/12/2013
אצלי לא מצאו בעיה, האם במקרה של תוצאות זרע תקינים עם morphology 10% וריקוצלה בשני הצדדים דרגה 1-2 , 2 הריונות כימיים, 2 הפלות בשבוע 6-7.
הרופא דיבר על שברי DNA, האם גם במצב של 10% תקינים יש סיכוי לשברים? קראתי פה שמעל 4% זה איכותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות - תגובה
פרופ' שלמה משיח21/12/2013הבדיקה לשברי DNA היא מיוחדת וניקרא. הלוספרם. אפשר לבצע אות באסותא השלום אם אתם חברים במכבי או בבנק הזרע סופרם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי האחוזים
רות21/12/2013תודה אבל לא הבנתי האם גם במצב של 10% תקינים יש סיכוי לשברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפלות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2013בהחלט קיימת אפשרות כזו כרקע להפלות-המלצתי לבצע בדיקת הלוספרם כדי לבחון את הזוית של הזרע כרקע להפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות זרערעות21/12/2013
שלום,
לפי בדיקת זרע תקינה (who 1999) לפי בדיקה מסוג זה כמה אחוז מורפולוגיה תאים תקינים מתחיל להיחשב כאיכותי (לא על הגבול או סביר, איכותי בלבד), תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איכות זרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2013לפי ה-who 1999 % התאים עם מורפולוגיה נורמלית צריך להיות מעל 4%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוץגלי21/12/2013
האם ידוע במקרה בפורום זה.., אם מאושר הליך אימוץ בישראל, או בעולם, להביא לארץ, בתשלום גבוה אולי..., לאם יחידנית? אחרי גיל 45, או אין סיכוי, יש עדיפות לזוגות.
ו/או ההאם פונדקאות באה בחשבון גם לאם יחידנית?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר21/12/2013פונדקאות לא , אימוץ כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה על המלצה להמשך תהליךדפי20/12/2013
שלום,
לאחר שלא הושגו הריונות טבעיים רק 3 הריונות כימיים ללא ילדים, עברתי את כל הבדיקות כולל צילום רחם תקין ובבדיקת זרע תקינה פרט ל 4% מורפולוגיה, וריקוצלה דרגה 2 ותוצאות בדיקת הלוספרם הייתה 40%. מה עושים כעת? איזה טיפול יכול להתאים במצב כזה? או מומלץ להיעזר בתורם זרע? מה הכי מומלץ לדעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אודה על המלצה להמשך תהליך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/12/2013יש לתת טיפול בנוגדי חמצון ויטמין E וויטמין C לפרק זמן ארוך לפי הצורך ניתן לבצע הפריה חוץ גופית וביצוע הפריה לאחר בחירת הזרע בשיטת ה-IMSI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שאלה נוספת
דפי20/12/2013האם לא עדיף זרע אחר? זה לא בן זוגי אלא שותף להורות ללא התחייבות עד להבאת ילד. מה דעתך האישית? אני כבר בת 38 ושנתיים מנסה ועם FSH 8 שקצת מדאיג אותי. ממש פוחדת שיהיו עוד הריונות כימיים או הפלות ואז גם הסיכוי הזה יקטן. אשמח לתשובה כנה ומתחשבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה שאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/12/2013בחירת בן זוג אחר עם זרע איכותי יכולה לעזור ולשפר את הפרוגנוזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושבת שלום!
דפי20/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ביוץשירלי20/12/2013
אני שלושה ימים בערך אחרי הביוץ ועשיתי היום מקלחת חמה מאוד... לא אמבטיה אלא דוש. האם זה יכוללפגוע בסיכויי ההשתרשות?
אחרי ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/12/2013אין סיכוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כוונתך שאין סיכוי שיפגע בהשתרשו
שרון20/12/2013שאין סיכוי שזה ייפגע בהשתרשות?
האם כוונתך שאין סיכוי שיפגע בהשתרשו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/12/2013אכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיספוס צטרוטיידhope20/12/2013
שאיבה בראשון בבוקר פרוטוקול טבעי,
אתמול בערב הוספנו צטרוטייד ו150 מנופור . אתמול ב1930 הזרקתי צטרו ומנופור והיום בבוקר הייתי אמורה להזריק צטרו שוב ושכחתי ברוב טיפשותי. נזכרתי ב 1630 והזרקתי.
עד כמה נורא הנושא? האם יש סכנה שדפקתי את הסבב??!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיספוס צטרוטייד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/12/2013לטעמי לא נגרם כל נזק אם נזקקת לקחת את הצטרוטיד יותר מאוחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירוף מקרים או קשור?אריאלה20/12/2013
אני אחרי הזרעה, ואחרי גירוי יתר אבל עכשיו הכאבים פחתו.
אני 10 ימים אחרי ההזרעה וכבר 3 ימים שאני מרגישה בלב הרגשה כמו של בזמן התרגשות. כאילו הלב פועם חזק, אם אני מדברת מרגישה שזה מתחזק עוד יותר, לפעמים אפילו מכביד קצת על הנשימה. הרגשה כאילו אני נורא מתרגשת... אבל בעצם אני לא, זה רק פזיולוגי.
בדקתי דופק ולחץ דם הרבה פעמים גם בזמן ההרגשה הזו והכל תקין.
1. האם יש קשר כלשהו לטיפולים שעברתי או לכל הסיטואציה?
האם יש צורך להתייחס לתופעה או שיעבור?
2. האם כאבים בגב תחתון קשורים להורמונים ולגירוי היתר אפילו שכאבי הבטן עברו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צירוף מקרים או קשור? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/12/2013התופעות הרגשיות והפיזיולוגיות הינן קרוב וודאי פונקציה של השינויים ההורמונלים בעקבות הטיפול וכנ״ל כאבי הגב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון .. דחוף!!הילה20/12/2013
שלום רב ,
היום עשינו החזרה של 2 עוברים .הבטחתי לעצמי שאני לא מעשנת יותר סיגריות .
אני מעשנת כל יום סיגריה מגולגלת עם מריחואנה .. אני יודעת שזה לא בסדר אבל אני ממש רוצה לעשן , כי זה באמת מרגיע אותי ..
שאלתי היא כמה זה מסוכן בשלב זה.. ? והאם אני יכולה לעשן לפחות חצי סיגריה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה
הילה20/12/2013אני יודעת שאסור וזה לא בריא אבל זה באמת מרגיע אותי ... תיקון טעות קטן .. אננ לא מעשנת כל יום אבל אם מזדמן לי אז כן.
אם אוכל להמשיך לעשן לפחות חצי סיגריה זה יעודד אותי מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עישון .. דחוף!! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/12/2013כל עישון של מריחואנה בשלב כל כך קריטי של הריון אפשרי מסכן את ההריון ואת העובר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)