מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערכי פרוגסטרוןאורחת24/12/2013
שלום,
ערכי פרוגסטרון ביום ה 3 למחזור 0.555 ng/ml
שבוע לאחר ביוץ (בדיקה ביתית עם מקלונים)
הפרוגסטרון 13.7 ng/ml
מה אומר הערך? האם תקין?
האם אומר שהיה ביוץ?
האם ניתן לקלוט הריון (טבעי) בערך זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה גם לציין ...
אורחת24/12/2013רוצה לציין ש- 4 ימים אחרי הביוץ מתחיל לי נפיחות, כאב וגודש בשדיים.
חשבתי שהדבר מצביע על רמות גבוהות של פרוגסטרון אחרי ביוץ, וזה נראה לי רמה נמוכה יחסית.. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערכי פרוגסטרון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2013ערכי הפרוגסטרון לפני הביוץ ואחריו תקינים ומתאימים לקליטת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה בנוגע ליחידות מידה
אורחת24/12/2013ראיתי בבדיקות שבנות אחרות שאלו שהיחידות הן אחרות..
ראיתי שיש מחשבון המרה, האם הערכים הללו נכונים?:
13.7 ng/mL = 43.566 nmol/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ושאלה בנוגע ליחידות מידה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2013אכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעלת מיםאריאלה24/12/2013
שלום אני אחרי הזרעה וגירוי יתר. היום בטא חיובית. הקפדתי עד היום לשתות 3 ליטר ביום. בעקבות הפרעות קצב שהתגלו לאחרונה שלחו אותי לבדוק אלקטרוליטים בדם. הכל יצא תקין למעט נתרן 134 וראיתי שזה קשור להרעלת מים. האם זה מסוכן שאני שותה 3 ליטר ביום?? כמה עליי לשתות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרעלת מים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2013שתיית עד 3 ליטר ביום הינם בגבול הנדרש בנסיבות הטיפול וגירוי היתר,אם לא צורכים נוזלים ממקורות אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז רמת הנתרן לא אמורה להדאיג?
אריאלה24/12/2013עדיף לרדת ל 2 ליטר ליתר בטחון או עדיף 3?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז רמת הנתרן לא אמורה להדאיג? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2013תנהלי את משק הנוזלים שלך במיוחד שאת אחרי גירוי יתר שחלתי בעצה אחת עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה על הישבןמודאגת24/12/2013
אני שבוע אחרי ביוץ ועדיין לא יודעת אם נקלטתי מקווה מאוד שכן (עברתי הפלה לפני 4 חודשים ) היום נפלתי על הישבן , במידה ואכן הצלחתי להיקלט האם יש סיכוי שבגלל הנפילה הוא יפול ? או לא ייקלט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה על הישבן - תגובה
פרופ` דוד בידר24/12/2013לא.
אין סיכויי שיפול או לא יקלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובה ועישוןזואי24/12/2013
שלום,
אני בת 43, נשואה ואם לילדה בת 4 שנולדה לאחר הריון טבעי.
כחלק מטיפולי פריון שאני צפויה לעבור בשל מנופאוזה מוקדמת, אני אמורה לקחת פרוגינובה על מנת לעבות את רירית הרחם.
אני חרדה מאוד מנטילת התרופה שכן קראתי על סיכונים של נטילת תרופה זו בשילוב עם עישון. אני מעשנת באופן אינטנסיבי מזה כעשרים שנה. אמנם צפויה להפסיק לקראת הטיפול, אך עדיין מאחורי תקופה ארוכה של עישון אינטנסיבי.
שאלותי הן:
1. האם יש דרך לעבות את רירית אחרת שאינה מהווה סיכון בשילוב עם עישון ?
2. האם הסיכון הוא כזה שמצדיק וויתור על תהליך הפריון ולפיכך על ילד נוסף ?
תודה,
זואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגינובה ועישון - תגובה
פרופ` דוד בידר24/12/2013אומנם ששילוב יכול לגרום לבעיה של קרישיות יתר אך לא באופן שכיח ורק אם את לוקחת לאורך זמן.
יש נשים שמעשנות בהריון וזה אותו הדבר.למרות זאת הסיכונים נמוכים.
אם תפסיקי לעשן אז זה יותר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף לי מאוד!!!! תודה רבהחסוי24/12/2013
שלום רב,
יום ראשון שעבר 15.12 בטא 5780 היום בטא 31837.
האם תקין????
דחוף לי...
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף לי מאוד!!!! תודה רבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2013תקין,כדאי לבצע אולטרסאונד לזהות דופק עוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חסוי24/12/2013תודה רבה!!
יש לי שבוע הבא בדיקה.. תודה שוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בהריון תאומיםלולה 2624/12/2013
שלום אני בהריון תאומים ivf-icsi.. בשבוע 16+2
השאלה שלי האם יש השפעה לצורת השינה.. אני שוכבת על צד שמואל וימין.. האם זה בסדר? או שצריך לשכוב על הגב? ואיזה צורת שינה מסוכנת לעוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בהריון תאומים - תגובה
פרופ` דוד בידר24/12/2013זה בסדר לשכב על צד זה או אחר.
לקראת סוף ההריון יותר טוב לשכב על צד שמאל כדי למנוע לחץ של הרחם על כלי דם בצד ימין.
אך בעיקרון אם תשכבי על צד זה או אחר זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותלילך24/12/2013
שלום
בת 26
נמצאת באמצע פרוטוקול ארוך לקחתי גלולות
כרגע אני ביום ה15 לזריקת דקפפטיל עשיתי בדיקות:
שחלה ימנית:קטנים
שמאלית:ציסטה 16
רירית:4.4
השאלה:האם זה בסדר שיש ציסטה?האם יכול להפריע לטיפול?
2.הרירית שלי בדרך כלל דקה...אמורה להתחיל פיוריגון האם הוא יעבה לי את הרירית
או שיש צורך לתת כדורים בנוסף לזריקות שיעשו את העבודה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
פרופ` דוד בידר24/12/2013הציסטה לא תפריע וההורמונים יעבו את הרירית ואין צורך בתוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2013לפי עובי הרירית את נמצאת בדיכוי מספיק לאחר לקיחת הדקפפטיל,לציסטה של 16 מ"מ אין כל משמעות ,להערכתי את יכולה להתחיל בטיפול ,ועם העלייה ברמת האסטרוגן והתפתחות הזקיקים גם הרירית תתעבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון ריטארד ורירית דקהלי24/12/2013
שלום,
בת 29, שחלות פוליציסטיות. אמא לילדה בת 4. הריון שני הסתיים בגרידה כי לעובר הפסיק הדופק. 2 ההריונות היו טבעיים. מנסה להיכנס להריון מזה שנה לאחר ההפלה.
במהלך השנה עברתי ניתוח להסרת שארית מהגרידה וניתוח להסרת הידבקות קלה.
ביצעתי הזרעה לאחר פוריגון 50 במשך 8 ימים.
ב 11/12 הזרקת אוביטרל ב 8:00 בבוקר.
ב 12/12 ביצוע הזרעה ב 21:00.
ב 15/12 זריקת פרוגסטרון ריטארד 250 לתמיכה.
ב 20/12 זריקת פרוגסטרון נוספת 250 לתמיכה.
אתמול 23/12 ביצעתי בדיקת דם להריון שיצאה שלילית. ובבדיקת אולטרסאונד אמרו שהרירית דקה- כ- 6 מ"מ. (הרירית בהזרעה הייתה 8 מ"מ).
הפרוגסטרון לא היה אמור לעזור לתמוך ברירית?
מתי אמורה לפוג ההשפעה של הפרוגסטרון ולהגיע הוסת?
אשמח בנוסף לחוות דעתכם איזה בירור/בדיקה לעשות כדי להבין מדוע יש קושי להרות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוגסטרון ריטארד ורירית דקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2013הוסת תופיע עם תפוגת ההשפעה של הפרוגסטרון ריטרד האחרון שהוזרק(כשבוע),מאפייני רירית הרחם ועוביה רילוונטים בעת הזרקת האוביטרל ,לאחר מכן הרירית מתכנסת ועוביה פוחת בשלב הסקריטורי לאחר הביוץ,הייתי ממליץ לך לבצע צילום רחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר שחלתיאדוה23/12/2013
שלום, יש לי שחלות פוליציסטיות ובסבב טיפולי IVF שני.
מתואם לי שאיבה ליום רביעי הקרוב,
התוצאות של הבדיקות היום קצת מלחיצות אותי:
אסטרדיול - 12,600 (קפיצה מ 8400 מאתמול)
ופרוגסטרון 2.9
הבטן שלי נפוחה ממש מזקיקים... וחוששת מגירוי יתר.
האם המצב הזה תקין לשחלות פוליציסטיות?
והאם כדאי להמשיך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי יתר שחלתי - תגובה
פרופ` דוד בידר24/12/2013כן, זה מצב של גירוי יתר שחלתי ואם קיבלת אוביטרל זה בהחלט יכול לגרום לתסמונת.
בדרך כלל נותנים דקפפטיל כדי למנוע הסיבוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץאורלי23/12/2013
שלום רב
עברתי שאיבה 1 לפני חודש אך לא התקיימה החזרה מסיבות שלא קשורות לפעולה.
בחודש זה לא קיבלתי שום טיפול הורמונלי כלשהו.
עשיתי לפני מס' ימים מעקב ב.דם לביוץ ואודה לפירוש התוצאות.
אני מבינה שהיה ביוץ אך האם התשובות תקינות?
האם רמת E2 לא נמוכה מידי ב-2 התוצאות?
אציין שאני בת 38 עם רזרבה נמוכה לפי בדיקת AMH .
האם התוצאות יכולות להיות מושפעות מהטיפול ההורמונלי שלפני השאיבה?
האם זה מבשר משהו לא טוב לגבי ההמשך..?
מוטרדת מאד ואשמח להסבר
יום 17 למחזור-
LH-12.2 , E2-245, PROG-3.7
יום 21 למחזור-
LH-4.1, E2-316, PROG-41.2
ביוץ שלי בד"כ קורה ביום 11-12.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר24/12/2013היה ביוץ.
כנראה היה ביוץ ביום 15 אך היות ולא עשית מעקב מסודר אי אפשר להגיד בדיוק על איזה זקיק ואיזה ערכים קרה הביוץ.
לרמת ההורמונים ביום 17 זה כבר לא חשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה והחזרת עובריםלוני23/12/2013
תודה, אני ממקדת את השאלה ומזכירה שאני בת 38 וחצי, רווקה, והקפאתי כשבעה עוברים מתרומת זרע לפני מספר ימים, וחשבתי לעשות מחזור נוסף בעוד חודשיים של שאיבה לצורך הקפאת עוברים, כדי להגדיל את סיכויי להתעבר אחרי גיל 40. כאמור אני מגיעה למסקנה שכדאי לי להעשות לפחות ילד ראשון בקרוב,זוגיות לא ניראית באופק וחבל על הזמן. אני מתכננת להיכנס להריון בתחילת ספטמבר ואילך ואלוהים גדול. קראתי, ואם הבנתי נכון, שניתן לעשות שאיבת ביציות ואח"כ מיד להחזיר עוברים , ושאת העוברים ה"רזרביים" אם נשארים, מקפיאים ממילא. אם הדבר נכון, אז אולי במקום להתחיל מחזור שאיבה נוסף לצורך הקפאה בעוד חודשיים ואחרי חצי שנה להתחיל עם הזרעות בתחילת ספטמבר, אולי שווה לי כבר לעשות שאיבת ביציות וישר להחזיר עוברים להקפיא את מה שישאר, יותר נכון לקוות שישאר מה להקפיא? האם זו מחשבה ריאלית, במידה והבנתי את האפשרויות? האם זה נכון לעשות? אני יודעת שמבחינה כלכלית החזרת עוברים לא ממומנת והזרעות כן, אבל זה לא תכנית יותר קצרה ופשוטה לגוף? אשמח לשמוע דעתך המוזכלתף תודה וברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה והחזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר24/12/2013הקפאת עוברים יותר טובה מהקפאת ביציות.
אני חושב שמהקפאת ביציות לא יצא לך כלום.
ממליץ לך להקדים לנסות להרות ולעשות הזרעות כיום ולא לחכות אם כבר החלטת להרות.
לפני כן את יכולה לעשות סבב של הקפאת עוברים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לצערי שוב אין הריון, אנחנו רוצים לסוניה23/12/2013
לנסות ivf טבעי, כלומר ביצית וזרע טריים.
מה עליינו לעשות??
ביולי השנה, אחרי הריון ספונטני ציטוטק בשבוע 7 בגלל הריון שלא התפתח-שק ללא
קוטב עוברי .
פעמיים אחרונות נסיונות עם הורמונים: חודש גונאל אף +2 הזרעות ובחודש האחרון מנופיור והזרעה 1.
החלטנו לנסות הפריה.
מחזור אחרון החל בשבת האחרונה 21.12.
1. האם כדאי לנסות עוד חודש ללא הורמונים, רק אוביטרל, מעקב זקיקים והזרעות?
2.אם מתחיליםIVF האם אפשר כבר החודש ומה עליי לעשות החודש או בחודש הבא??
3.היכן כדאי לבצע את התהליך?
בבקשה ענו על שלוש השאלות!!
תודה רבה על זמנכם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצערי שוב אין הריון, אנחנו רוצים ל - תגובה
פרופ' שלמה משיח23/12/2013מכיון שקופ״ח וגם מבחינת ההגיון הרפואי רצוי לקבל עוד מיזור של זריקות והזרעות ורק אח״כ לעבור להפריה חוץ גופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכררונית23/12/2013
שבוע 24+5 היום בבדיקת העמסת סוכר 50 , יצא 144
האם נחשב ללא תקין? מה הסיכוי שב-100 יהיה תקין? מה לעשות בינתיים, להוריד בכלל מתוק או להפחית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
העמסת סוכר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2013בדיקת הסקר הראשונה מלמדת שיש הפרעה במטבוליזם הסוכר וכדי להצביע על עומק הבעיה יש לבצע העמסה מליאה של 100 גרם סוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהא23/12/2013
שלום, אני בשבוע 32.
בבדיקת שתן התקבל
ERYTHROCYTES-U STRIP 10 /µl.
NITRITE- U STRIP POS
אין לי כאבים או צריבה, וכל שאר התוצאות תקינות.
האם זה בהכרח אומר שיש חיידק או שזה יכול לנבוע גם ממשהו אחר? (התרבית עוד לא מוכנה)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2013הסיכוי שזה על רקע דחקתי היא הסבירה ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקאת התעברות ..לוני23/12/2013
שלום,
אני בת 38 וחצי,רווקה, עברתי אתמול שאיבת ביציות והקפיאו לי שישה עוברים ממנת זרע,במטרה שאם לא אמצא בן זוג בשנתיים הקרובות אחזיר אותם. לפני שאני עוברת שאיבה נוספת, כדי להגדיל את סיכויי, אני מתחילה לחשוב בכוון של להתעבר בשנה הקרובה, ואני רוצה לדעת מה עדיף לי מבחינת סיכויי ההצלחה להריון, ומבחינת הטיפולים, כי אני מעדיפה כמה שפחות טיפולים "אגרסיביים" לגוף, וכמובן משיקולי כלכלה....
האם להחזיר עוברים שהקפאתי, האם להתחיל בהזרעות תוך רחמיות או האם לשאוב להפריה חוץ גופית? אשמח לתשובה שתבהיר לי קצת את העניינים בשלב הזה, תודה וברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לקאת התעברות .. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2013מבחינת הסיכויים להרות עש מקום להתחיל בהזרעות עם זרע תורם,האפשרות האחרת היא לבצע הפריה חוץ גופית ולהחזיר עוברים בתהליך הטרי,והאפשרות האחרונה מבחינת פוטנציאל ההצלחה היא החזרת מוקפאים
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)