מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- FSH גבוהחני22/12/2013
שלום ,
מאוד אשמח לעזרה ותשובות שכן אני מוצפת בדיסאינפורמציה והרופא פריון בקופ"ח עסוק מאוד כך שלא הצלחתי לקבל תשובות על השאלות האלה.
אני בת 37 , מנסה כבר הרבה זמן, ומצאו לי FSH גבוה יחסית, 11.4
אני יודעת שזה אומר שהשחלות במצב לא מזהיר.
אבל בכל זאת, מכיוון שלא קיבלתי על זה תשובה אחת מסודרת אלא הרבה תשובות שונות, מה הסיכויים להרות ככה? מה הטיפול המומלץ במקרה כזה? (כששאלתי את הרופא הוא השיב "תיכנסי למכונת זמן ותחזרי לגיל 20"...)
והכי חשוב - האם הורמונים יכולים לעזור במקרה זה או שאין קשר?
להלן תקציר קורותיי המתסכלות והעצובות מהזמן האחרון.
רופא פריון בקופ"ח נתן לי איקקלומין וזריקה אחת של הורמון (למרות שאין לי בעיית הורמונים אלא את ה-FSH). עד שלב זה בייצתי והמחזור היה קבוע, אך לא עוד. המחזור שאחרי הטיפול ההורמונאלי איחר ביותר מעשרה ימים. לדאבון הלב , אני לא בהריון, למרות האיחור, ולמרות תקוות השווא.
. ולא רק זה, אלא שכשהמחזור הופיע, זה היה ליום אחד ודי. אני מתחילה להבין שכפי הנראה הטיפול ההורמונאלי שיבש לי את המחזור. כלומר לא רק שההורמון לא עזר להרות, אלא אני חוששת שאפילו מה שהיה בסדר, המחזור שהיה סדיר והביוץ, השתבשו בעקבות הטיפול.
האם איקקלומין ואוביטרל עלולים לגרום לשיבוש או איחור במחזור?
האם זה חלק מהתופעות הצפויות?
תודה רבה , חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעשי בטא
מנסה23/12/2013אולי את בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהFSH גבוה - תגובה
פרופ` דוד בידר23/12/2013הכדורים באמת לא עוזרים לנשים עם ביוצים סדירים.
הטיפול בך היה צריך להיות אחר רק שאני לא יודע את האבחנה שעשה הרופא לגבי מדוע את לא מצליחה להרות.האם הוא הסביר לך מדוע הטיפול שניתן לך הוא כזה ולא אחר.
קשה לענות על שאלותיך בלי לראות את התיק הרפואי או שתמסרי יותר פרטים.
בדיקת FSH לבדה אינה אומרת כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותאני22/12/2013
רקע: בת 28 ילד בבית בן 3 מהריון ספונטני ולידה טבעית תקינה
פרופיל הורמונלי וזרע תקין
ניסיונות להרות חצי שנה מתוזמן מדוייק-> פנייה לרופא פיריון, לאחר מעקב זקיקים ואוביטרל נקלט הריון שהסתיים בשבוע 6 הפלה טבעית,
כרגע מנסים שוב 3 חודשים עם מעקבי זקיקים ותזמון יחסים עם אוביטרל ללא הצלחה...
מה עכשיו? מה לדעתכם לעשות? יש משהו נוסף לבדוק?
ואיפה שמים את הגבול של הניסיונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לי- אשמח לתשובה
אני23/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה לי- אשמח לתשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2013לאור ההפלה שעברת ,אולי כדאי לבצע צילום רחם לשלול פגיעה מיכנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה מכנית
אני29/12/2013האם תיתכן פגיעה מכנית למרות שההפלה הית הטבעית ושלמה ללא כל התערבות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פגיעה מכנית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/12/2013אפשרות זאת קיימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בעיה להיקלטאפרת22/12/2013
שלום רופאים יקרים,
אודה לכם אם תוכלו לתת דעתכם
לאחר מספר נסיונות להיכנס להריון ללא הצלחה (היו 4 הריונות כימיים) התברר שיש בעיה בזרע 2% מורפולוגיה השאר תקין ובנוסף ו40% שברים גנטיים ווריקוצלה דרגה 2. לי יש אנדומטריומה בשחלה שמאלית בגודל 27 מ"מ ללא ממצאים נוספים, צילום רחם תקין, פרופיל תקין, מחזור וביוץ תקין. מה לתחושתכם יותר עלול להיות הגורם להריונות הכימיים? האם ייתכן שבמקרה שלנו הזרע השפיע יותר או הציסטה שבשחלה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף בעיה להיקלט - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2013נתוני הזרע ,ואנדומטריוזיס-אנדומטריומה יכולים להיות רקע לאירועים שהתרחשו ,אולם קיימים אמצעים לנטרל את השפעתם האפשרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הייתם מציעים
אפרת23/12/2013נומר וענין הזרע טופל והוא הוחלף, מה הייתם מציעים לגבי האנדומטריומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה הייתם מציעים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2013טיפול ב-DFI הגבוה אצל בעלך ,ופרוטוקול הולם לסטטוס שלך ובתאום עם הרופא המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו פרוטוקול הולם
אפשרת24/12/2013ופרוטוקול הולם לסטטוס שלך ובתאום עם הרופא המטפל שלך
מה יכול להיות פרוטוקול הולם למשל עבור האנדומטריומה? מה האפשרויות? אודה לכם אם תתנו רעיונות אפשריים לענין זה בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מהו פרוטוקול הולם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2013פרוטוקול ארוך עם דיכוי ממושך מהרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבוש בווסתדלית22/12/2013
בת 36, ללא ילדים, הריון כימי בלבד לפני חצי שנה בהזרעה ללא הורמונים, פרופיל הורמונלי תקין עם FSH 7.5, צילום רחם תקין, ביוצים תקינים, ווסת סדירה מאז ומתמיד, פרט ל 3 חודשים אחרונים מאז התחלתי לקחת הורמונים להזרעות (חודש אחד גונל, חודש אחריו פרגובריס) בשני חודשים אלה הווסת הקדימה ב 4 ימים. ואז בחודש השלישי הפסקתי הורמונים לגמרי ולא עשיתי שום טיפול/הזרעה ניגשתי לבצע פרופיל הומונלי שוב והייתה בעיה אסטרדיול היה 360! פרוגסטרון , 3.1 , FSH היה נמוך מהרגיל 5.6, ואז פתאום הווסת הגיע שבוע מוקדם יותר! אני מתה מפחד שמשהו השתבש אצלי או חס ושלום בעיה ברזרבה השחלתית, מהי דעתכם? מה קרה? האם זה יעבור והווסת תחזור להיות סדירה?? בבקשה עזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף
דלית22/12/2013אוסיף שהדימום עצמו כשהגיע היה כרגיל 3 ימים דימום חזק ויומיים נוספים נחלש
דבר נוסף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2013אין כל מקום לדאגה ,המחזור יחזור לקינותו ולאופיו הרגיל לאחר התאפסות המערכת תוך חודש ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבר חודש מה דעתכם
דלית30/12/2013שוב שלום, הצעתם שאחזור על הבדיקה חודש אחרי והנה המועד הגיע, כל החודש ללא טיפולים או הורמונים.. ביצעתי בדיקת דם ביום 2 לווסת, בבקשה דעתכם - משהו עדיין לא נראה כשורה, מה הייתם מציעים לבדוק עקב התוצאות הללו?
תודה
Estradiol 270 pmol/L
Progesterone 4.2 nmol/L
FSH 7.7 mIU/mL
LH 4.4 mIU/mL
TSH 1.78 mIU/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנה למומים במיקרומניפולציהאורית22/12/2013
האם לפי מחקרים, במיקרומניפולציה לזרע יש סכוי מוגבר למומים בעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכנה למומים במיקרומניפולציה - תגובה
פרופ` דוד בידר22/12/2013יש חילוקי דעות שאולי יש עליה קלה.
בדרך כלל יש 2-4% מומים בהריונות ואולי במיקרומניפולציה יש עוד אחוז.
זה לא לגמרי בטוח אך אפשר לגלות בבדיקות במהלך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
אורית22/12/2013התכוונת לבדיקות הרגילות בהריון - כל הסקירות? או משהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - תגובה
פרופ` דוד בידר23/12/2013כן בסקירות ואפשר גם במי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רנטגן+ברקסין לגבר טרם ההפרייהתמי22/12/2013
שלום,
בעלי ואני עומדים לעבור הפרייה בעוד כ-3 שבועות (בעוד כשבוע אתחיל ליטול הורמונים). לפני כ-3 ימים בעלי עבר צילום רנטגן באגן (האשכים היו מכוסים במגן) וגם החל ליטול ברקסין (נוגד דלקת)
האם יש צורך לדחות את ההפרייה בשל הרנטגן/ברקסין? במידה וכן, בכמה זמן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עלי
אורית22/12/2013אשמח לקבל התייחסות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רנטגן+ברקסין לגבר טרם ההפרייה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2013ברקסין-התרופה שייכת לקבוצה תרפויטית של-(NSAID's) נוגדי דלקת שאינם סטרואידים-זהו תכשיר אנטי דלקתי ונוגד כאב להקלת סימפטומים הנובעים ממחלות ראומטיות, כגון כאב,נפיחות וקשיון מפרקים.בכל מקרה אין מניעה מטיפול הפריה בעת נטילת התכשיר,ובאשר לרנטגן אם הוא בוצע בתנאים ששמרו על האשך ,איני רואה בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת תשובה דחופההילה22/12/2013
התחלנו טיפול בסגנון הארוך שבוע לקחתי פרוברה ומהיום השלישי אני מזריקה דקפפטיל לשבועיים (הזרקתי כבר 9 ימים)
(המחזור האחרון שקיבלתי היה ב-17/11/13 ואני מקבלת כמו שעון אין איחורים כלל
ועדיין לא קיבלתי מחזור היו לי 4 ימים גלים בבטן התחתונה שדומים
לכאבי מחזור ללא דימום
האם התרופות הנ"ל יכולות לעקב את המחזור או מה יכול להשפיע על זה
(עשיתי בדיקת בטא לוודא יצא תשובה 5>)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת תשובה דחופה - תגובה
פרופ` דוד בידר22/12/2013יש איחור בגלל הפרוברה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות ותגובת יתרא22/12/2013
שלום
אני בת 41. אין לי ילדים. בשבוע שעבר היתה לי שאיבת ביציות במסגרת הפריה חוץ גופית.
נשאבו 19 ביציות ומתוכם הופרו 12 ביציות. הביציות חלק באיכות טובה, חלק בינוני וחלק לא טובה. לא החזירו לי עוברים בגלל תגובת יתר שהיתה לי והקפיאו את כל ה - 12 בשלישיות.
1. מה הסיכוי שיצא משהו מעוברים מוקפאים בהתחשב בגילי - בת 41?
2. האם לדעתכם קופ"ח לא תסכים לתת טופס 17 (לעוד סבב IVF) כל עוד יש לי מוקפאים? פשוט הבנתי . שהסיכויים במוקפאים מאוד נמוכים גם בהתחשב בגילי.
3. יש מקרים חריגים שהקופה כן תאשר לתת טופס 17 לסבב נוסף של טיפולי פוריות בגלל המצב ובגלל הגיל שלי?
מאוד מודאגת נא עזרתכם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולי פוריות ותגובת יתר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/20131.כמות כזו גדולה של עוברים יכולה להיות לטובת העניין .
בהתחש בגילך הייתי מחזיר לפחות שלושה עוברים,ובנסיבות המקרה ניתן להפשיר כמות גדולה של עוברים להשהות את ההחזרה ולגדל אותם במעבדה למשך מספר ימים נוסף לעוברים -בלסטוציסטים ולהחזיר את אלו שמגיעים לשלב זה וכך להגדיל את הסיכוי
להשתרשות
במקומך הייתי בהחלט בונה על מחזור מוקפאים ואין צורך ללכת למחזור IVF נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאמירי22/12/2013
האם בדיקת בטא 9ימים אחרי ההזרעה
תהיה אמינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מעקב זקיקים.גלי22/12/2013
שלום,
י"מ 11 לאחר 5 ימים עם פיוריגון 25 תשובה זקיק מובל ימין 12מ"מ רירית 7 ומעט נוזל עכור בדוגלס.
1. התשובות תואמות (בדיוק) למעקבים הטבעים, אז זה אומר שהזריקות לא השפיעו? או שיש להם השפעה נוספת מעבר לכמות הזקיקים?
2. מה זה נוזל עכור בדוגלס . פעם ראשונה שאני נתקלת בזה?(בנוזל נתקלתי אבל לא עכור)
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה מעקב זקיקים. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2013מוקדם להתנבא על ההשפעה המצטברת של ההליך הטיפולי לעומת מחזור טבעי ,לגבי הנוזל העכור באגן-שוב קשה לעשות ספקולציות מבלי להכיר את ההיסטוריה הרפואית והגניקולוגית שלך ,הניחוש שלי שרידים של נוזל מהביוץ הקודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר עוד שאלה בבקשה
גלי22/12/2013קצת מוזר לי .איך שרידים מהביוץ יכולים לשרוד למרות הוסת.
בכל מקרה רמת הפרוגרסטרון שלי ירדה מ1.8 ביום 6 לפחות מ0.8 היום(11)
זה תקין ?
תודה מראש,
(פשוט אני נפגשת עם הרופאה פעם בשלושה חודשים והשאלות האלו פוגעות לי בריכוז ולא עוזבות אותי לכן זה מאוד מרגיע הסוג הזה של המענה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אפשר עוד שאלה בבקשה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2013אין בעיה עם רמת הפרוגסטרון והירידה שלה אדרבא זה לטובת העניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. ממש הרגעת אותי.
גלי22/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה מאוד!neta22/12/2013
שלום רב,
אני ובעלי קיבלנו רשימת בדיקות לקראת טיפולי פוריות.
הכל תקין אצלנו ב"ה מלבד בעלי שיצא לו הורמון פרולקטין גבוה מאוד (596). בעלי חזר על הבדיקה בשנית, היה ער שלוש וחצי שעות לפני תחילת הטיפול, ויצא שוב גבוה אך נמוך מהתוצאה הראשונה - 470.
מחר יש לי פגישה עם רופא פוריות. האם בגלל התוצאה של הפרולקטין יכולים להשהות לנו את תחילת הטיפולים??
לתשובתכם אודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה חשובה מאוד! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2013אין מקום להשהיית הטיפולים ,אם אכן בעלך עם ערכים גבוהים של פרולקטין יהיה צורך לבצע בירור מקביל ולתת טיפול הולם למצב זה וזאת יחד עם הטיפול הנדרש אצלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה!
neta22/12/2013אתה פשוט מלאך!
תודה על המענה המהיר והאדיב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת ivf ראשון דחוףגל22/12/2013
בוקר טוב,
הבוקר קיבלתי מחזור, הייתי אמורה להתחיל פרוטוקול קצר ל ivf ראשון,
לצערי בית החולים בו אטופל סוגר את המעבדה לניקיון ועל כן ניתנה לי הוראה מהרופאה שלי לעשות בדיקות דם ב 1.1 ואם ההורמונים יהיו נמוכים נתחיל משם...
לצערי גם הרופאת פיריון האישית שלי לא תיהי. זמינה השבוע ופתאום הבנתי שיש לי עוד כמה שאלות ואני ממש לא רוצה לפספס את החודש... האם אין דרך להבטיח שרמת ההורמונים תשאר נמוכה? האם נטילת גלולות בזמן הזה לא מתאימה לכל מטופלת? (אין לי קרישיות יתר) . היום זה היום הראשון למחזור כך שאם אני יכולה לקחת גלולות זה בטח חייב להיות היום.....
מה לעשות?... לא רוצה לעשות משהו על דעת עצמי ולא רוצה לפספס את החודש..
אני פוליציסטית אמנם אבל מחזורים אחרונים יום 34 ויום 35 כך שזה לא בטוח בכלל שעד ה 1.1 ההורמונים יהיו נמוכים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לקראת ivf ראשון דחוף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2013גלולה משמשת בין היתר לתכנון מחזורים מראש ויכולה להיות אמצעי מצויין במקרה שלך ,במיוחד שאת עם שחלות פוליציסטיות,יש ליטול את הגלולה לפחות 10-14 יום לפני הפסקתה לצורך תכנון הטיפול המיועד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת תנועותעדנוש2922/12/2013
שלום רב לכול הרופאים... אני בהריון תאומים בן ובת בשבוע 21+1 והתחלתי כבר להרגיש בשבוע שעבר ממש תנועות חזקות של העוברים, מיום שישי יש ירידה דרסטית בתנועות אפשר להגיד שלא הרגשתי אותם בכלל אולי פעם פעמיים וגם לא בטוחה שזה היו הם אלה אולי גזים בכלל.. מה התדירות של תנועות עובר בשבוע שלי צריך להיות? לרוץ לאולט'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק להוסיף משהו..
עדנוש2922/12/2013זהו הריון לאחר טיפול ivf icsi בסקירה מוקדמת והשקיפות הכול בסדר גמור היה עם העוברים..אהה ואני בת 29 עם זה משנה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת תנועות - תגובה
פרופ' שלמה משיח22/12/2013תדירות הרגשת התנועות בשבוע 21 עשויה להיות נמוכה. בעיני מספיק אם תרגישי לפחות פעם ביום. אם עברה יממה ללא תנועות יש לבצע אולט'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןב21/12/2013
אני בהריון בשבוע 26 אחרי טיפולי ivf הבטן ממש מגרדת לי.. חברות המליצו על שמן שקדים...השאלה אם זה מסוכן או שזה בסדר...שמתי כבר פעמים ואני מרגישה תנועות רגילות...
השאלה אם זה מותר או שזה מסוכן..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון - תגובה
פרופ' שלמה משיח21/12/2013צריך חבצע תפקודי כבד. יש מצבים של חסימת מלחי המרה בכבד ואז זה עלול להיות מסוכן לעובר ויש לעקוב אחריו ביתר אינטנסיביות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כישלון בעת שחרור הביצית מהשחלהפרופ` דוד בידר21/12/2013
האם יש דבר כזה כישלון של ביוץ
כישלון בעת שחרור הביצית מהשחלה
והאם זה יכול לגרום לדימום בין ויסתי?
תודה שראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2013קיימת תסמונת הביצית הכלואה( the luteinized unruptured follicule ),שהביצית לא חורגת ונשארת כלואה כמו במצבים דל אנדומטריוזיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אור21/12/20131.איזה בדיקות צריך לעשות כדי לדעת שהאישה סובלת מבעיה הזאת?
2.והאם זה יכול לקרות כאשר עודים אוביטרל לביוץ?
3.עד כמה העניין שכיח \נדיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2013העניין נדיר ונחשד במצבים של אנדומטריוזיס כאשר אין עדות לתסמינים סונוגרפים של ביוץ,ההוכחה האולטימטיבית בביצוע לפרוסקופיה,הטיפול -השריית ביוץ ומתן אוביטרל לעיתים במינון כפול
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)