מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דקסמטזון לטיפול בפרוגסטרון גבוה?ליבי20/12/2013
האם יכול להיות שקבלתי תרופה דקסמטזון לטיפול בפרוגסטרון גבוה (6.8 ביום הראשון למחזור) ? בעלון התרופה כתוב פעילות רפואית: לטיפול והקלה במקרים של דלקות בגוף נפיחות, גרד, אלרגיות חריפו,ת בעיות עור ודלקות פרקים.
איך זה קשור לרמת פרוגסטרון גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דקסמטזון לטיפול בפרוגסטרון גבוה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/12/2013בהנחה שיש אפשרות שרמת הפרוגסטרון הגבוהה הינה ממקור אדרנלי הטיפול מדכא את ההפרשה ועשוי לאזן את הפרשת הפרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקסמטזון לטיפול בפרוגסטרון גבוה? - תגובה
פרופ` דוד בידר21/12/2013כנראה שלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הריון או לא?? אני במתחחחחסוניה20/12/2013
שלום רב
ביום חמישי 5.12 הזרקתי אוביטרל בשעה 16:30.
ביום שישי 6.12 הזרעה אחת בשעה 11:00.
בשבת ללא הזרעה, עם יחסים.
למרות שרופא הפוריות אמר לי בדיקת דם ביום ראשון, ביצעתי היום בגלל סקרנותמיום שבת 7.12 עד היום אני עם תמיכת אנדומטרין בנרות לנרתיק פעמיים ביום!
להלן תוצאת בדיקת הדם מהיום:
אסטרדיול 115 pmol/L
פרוגסטרון 41.9 nmol/L
beta- קטן מ-5.
האם זה ב100% לא הריון???
האם לחזור על בדיקת הבטא ביום ראשון??
מחכה בקוצר רוח לתשובתכם!!!!
:-((* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הריון או לא?? אני במתחחחח - תגובה
פרופ' שלמה משיח20/12/2013בדיקת ההריון שלילית אבל זה מוקדם מידי. תבצעי שוב ביום א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על תשובה כה מהירה ועל
סוניה20/12/2013האופטימיות הזהירה.
שבת שלום!!!
:-))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלירויטל20/12/2013
שלום רב,
אני בת 37, יש לי ילד בן שנה דרך IVF, אני רוצה להרות שוב, ביצעתי בדיקות לבדיקת הפוריות, ולהלן התוצאות שהתקבלו:
Estradiol (E2) Urgent - קטן מ 100
FSH Urgent - 12.8
LH Urgent - 11
Prolactin - 244
TSH - 2.17 יחידות: mIu/l
האם הפרופיל ההורמונלי תקין ?
תודה מראש,
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' שלמה משיח20/12/2013ה-FSH הגבוה יחסית, מעיד על רזרבה שחלתית ירודה. ממליץ לפנות בהקדם למומחה פוריות לשם טיפול אינטנסיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מרובותחגית20/12/2013
שלום רב,
בהריון לאחר IVF, שבוע 6. לוקחת 1 קרינון ביום, עדיין לא עשיתי בדיקת אולטראסאונד.
יש לי הפרשות מרובות שקופות. קמתי הבוקר כשמגן התחתון שלי רטוב מאוד עם הפרשות שקופות בריח ממש לא טוב.
היות ובהריון הקודם הייתה לי ירידת מים בשבוע 31, אני מאוד חוששת.
האם ייתכן שזו בריחת מי שפיר? איך אדע?
מעבר לזה אין לי שום תופעות של גרד, צריבות וההפרשות שקופות.
אני פשוט דואגת כי הן מרובות ולא מריחות טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות מרובות - תגובה
פרופ' שלמה משיח20/12/2013לא תתכן ירידת מים בשבוע כה מוקדם. אלו הפרשות נרתיקיות שאולי קשורות לשימוש בקרינון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות עובר אחרי החזרהענת19/12/2013
שלום ד"ר,
אחרי החזרת מוקפאים, אני בשבוע 7+1, היום נצפה דופק לעובר, אך השק מתאים לשבוע 5 וה-CRL לשבוע 6.
האם העיכוב בהתפתחות מצביע על בעיה בגלל שמדובר ב-IVF ויודעים בדיוק את גיל ההיריון? בתחילת ההריון היה לי גם דימום מאסיבי בשבוע 4.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות עובר אחרי החזרה - תגובה
פרופ' שחר קול19/12/2013לא ניתן לקבוע תחזית מדויקת להמשך.
יש להמשיך לעקוב ולקוות לטוב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףאני19/12/2013
שלום רב
לפני 6 ימים עשיתי החזרת מוקפאים והיום מישהי נכנסה ברכב שלי מאחורה..
היום זה יכול לפגוע בעוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףף - תגובה
פרופ' שחר קול19/12/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי19/12/2013
מטופלת באיקקלומיןוהזעות לביוץ אוביטרל
עקב הפרשות חומות שבוע אחרי ההזרעה
נתנו לי קרינון יום אחרי הזרעה עד לבדיקת הביטא
וזה היה אמור להוריד את ההכתמות
זה אכן עזר ואין הכתמות חומות
אבל שבוע אחרי ההזרעה השאריות של קרינון
שיוצאות החוצא הן בצבע ורוד חלש חלש
זה כבר קרה כמה פעמים כך אני יודעת שאין
הריון השאלה שלי בשביל מה נתנו לי את הקרינון
זה לא משנה הרבה
האם יש דרך לבדוק למה יש את ההפרשות הדמיות
האלה .הרופא אמר שבאולטראסאונד הוא לא רואה
סיבה לכך האם יש דרך נוספת לבדוק מה הבעיה
ולמה זה קורה
אשמח לעזרה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/12/2013בצעי בדיקה לפרוגסטרון כדי לראות אם לא מדובר באי ספיקה של הגופיף הצהוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו
מירי21/12/2013אם אעשה מחר שזה 9ימים אחרי ההזרעה זה בסדר
יהיה אפשר לדעת אם אכן זאת הבעיה
ואם כן אז מה הטיפול בזה?
ולמה זה קורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ועוד משהו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2013בדיקת פרוגסטרון ביום 9 לאחר האוביטרל בהחלט יכולה לספק אינפורמציה חשובה לגבי תפקוד הגופיף הצהוב,הטיפול לזה הוא תוספת נרות פרוגסטרון לאחר הביוץ וההזרעה,הסיבה -לעיתים במחזורים להשריית ביוץ באמצעות תרופות קיימת אי ספיקה של הגופיף הצהוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושוב שאלה
מירי21/12/2013נתנו לי קרינון אחרי הזרעה
אבל גם עם קרינון לאחר 7-8ימים אחרי הזרעה
יש הפרשות ורודות שיוצאות יחד עם שאריות קרינון
אז מה עוד אפשר לעשות יש תמיכה אחרת?
או שאולי זאת לא הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ושוב שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2013יתכן רקע אחר כמו גירוי רירית הרחם,פציעת הצואר,גירוי מקומי של צואר הרחם ע״י הנרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו
מירי21/12/2013איך יודעים עם יש גירוי של רירית הרחם
איך בודקים זאת?
אני בטוחה שזה לא מהפציע של המוליך
זאת תופעה שמעולם לא הייתה לי
בטיפולים הקודמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ועוד משהו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2013תפני לביקורת הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי ivfב19/12/2013
שלום.. רציתי לשאול אני בהיריון של ivf כמה זמן אחרי לידה אפשר להתחיל טיפול נוסף..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי ivf - תגובה
פרופ' שחר קול19/12/2013לאחר הפסקת הנקה וחזרת הוסת לסדירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותמודאגת19/12/2013
אני עובדת במקום עבודה מאוד (בלשון המעטה) לא נעים. אני ממש יום או יומיים אחרי ביוץ ועכשיו מישהי פה התנפלה עליי וצעקה עלי...מודה - נלחצתי , הרגשתי פתאום מין כאבים כאלו ברחם גם , עכשיו זה כמעט חלף... האם זה יכול למנוע הפרייה או לגרום למשהו במידה ואמן אמן תהיה או הייתה הפריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות - תגובה
פרופ' שחר קול19/12/2013לא יגרום לנזק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופא, תודה!חסוי19/12/2013
שלום,
אני בהריון ממש בהתחלה (חושבת שבוע 5) מIVF לפני בדיקת דופק.
האם אני יכולה בימים כאלו להתנהל רגיל עבודה, לימודים, חברות וכאלה.
או לנוח אחרי העבודה ויותר לשמור על עצמי ולהימנע מפעילות רגילות?
תודה רבה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופא, תודה! - תגובה
פרופ' שחר קול19/12/2013יכולה להתנהל כרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטיןאני18/12/2013
שלום.
עשיתי היום בדיקת פרולקטין ביום 3 למחזור.
בטעות עשיתי רק שעה אחת אחרי שהתעוררתי (כי שכחתי שצריך לחכות).
יצא 270.
האם הערך הגבוה יכול להיות מוסבר ע"י כך שלא המתנתי 3 שעות ערות? או שזהו ערך גבוה באופן אבסולוטי שאינו מוסבר ע"י עניין הערות לבדו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין - תגובה
פרופ' שחר קול19/12/2013מה יחידות המדידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרולקטין
מיטל20/12/2013בתור אחת שסובלת מפרולקטין שנים זה מאוזן ובסדר אבל כדי לקבל תוצאה מדוייקת צריך לפחות שעתיים להיות ערה שעה זה לא מספיק את יכולהמלבקש בדיקה חוזרת בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרולקטין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/12/2013כדי להעריםך נכונה את ערך הפרולקטין הריאלי שלך צריך לבצע זאת בימים 3-5 למחזור לאחר יקיצה בת 3 שעות ,בכל מקרה התשובה שקיבלת הינה בתחום הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופילאני18/12/2013
שלום.
תוצאות פרופיל הורמונלי יום 3 למחזור:
LH-12
FSH-5.1
E2-151
PROGESTERONE-1
מה דעתכם? מדוע ה-LH גבוה ביחס ל-FSH? מה משמעות הדבר והאם מלמד על הסטטוס הפריוני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל - תגובה
פרופ' שחר קול19/12/2013הפרופיל רומז על בעיית ביוץ.
יש לברר נקודה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת לגבי תאריך הביטאסימי18/12/2013
היי , טיפול IVF שני. בתאריך 5.12 שאיבה, החזרה ב 8.12. לפי מכתב השחרור יש לבצע לאחר 12 יום בדיקת ביטא . הרופא נתן לי 2 אנדומטרין פעמיים ביום וביום ההחזרה זריקת אוביטרל . האם לחשב את ה 12 יום מיום ההחזרה? מיום השאיבה...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת לגבי תאריך הביטא - תגובה
פרופ' שחר קול19/12/2013בדיקת הריון ב - 20.12
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב פעם שליליטניה18/12/2013
שלום,
אשמח אם תעזרו לי,
שוב פעם יצא בטא שלילי (אחרי ivf רביעי),אני לא יודעת אם בעלי ואני צריכים אולי עוד בדיקות כי במקום שאנחנו מטופלים עכשיו אני מרגישה שיש פספוס.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שוב פעם שלילי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/12/2013כדאי שתפני לחוות דעת נוספת אצל מומחה פריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין העוברלי18/12/2013
שלום רופאים נכבדים לאחר טיפולי ivf בשעה טיבה בה אני בהריון שבוע 13 רציתי לשאול חוות דעתכם המלומדת לפי התמונה מה מין העובר אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מין העובר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/12/2013לדאבוני אין אפשרות על סמך התמונה האולטרסאונד לקבוע בודאות את מין העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)