מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרנטלאלה08/12/2013
כיצד לוקחים פרנטל? האם זה חייב להיות באותה השעה בכל יום? האם אפשר עם מוצרי חלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרנטל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/12/2013לא חייבים לקחת באותה שעה ,רצוי לא עם מוצרי חלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאאני08/12/2013
לאחר הריון כימי
עשיתי בטא לראות איפוס
יצא 5 האם תקין ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/12/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענו לשאלותיי...סוניה08/12/2013
1. האם יש חשש במתן פרוגסטרון(אנדומטרין) לפני שחל הביוץ?
2. האם ניתן לקיים יחסי מין כשמטופלים בטבליות פרוגסטרון לנרתיק? האם לקיים כמה שעות לפני או אחרי??
תודה רבה על זמנכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בבקשה תענו לשאלותיי... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/12/2013מתן פרוגסטרון לפני הביוץ יכול לשבש את התגובה ההורמונלית ואת רירית צואר הרחם והרחם,נוכחות הנרו בנרתיק יכולה להפריע למגע הזרע וריר צואר הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעווה בהריוןאלה08/12/2013
האם מותר לעשות שעווה בהריון באזור הבטן, רגליים, איברי המין? האם זה יכול להזיק לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעווה בהריון - תגובה
פרופ` דוד בידר08/12/2013לא מזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציתחן08/12/2013
לפני תרומת ביצית, התגלה בביופסית שד LCIS- גוש שפיר אך עם סיכון מוגבר.
השאלה שלי האם יש אפשרות להכנה של רירית הרחם ללא שימוש באסטרוגן ופרוגסטרון בהמשך? והאם חייבים להשתמש באסטרוגן כדמה בתחילה לפני הדבר האמיתי. ובסך הכל לכמה זמן מומלץ השימוש באסטרוגן לפני תרומת ביצית?
אשמח לקבל תשובה לכל השאלות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביצית - תגובה
פרופ` דוד בידר08/12/2013ההכנה לתרומת ביצית היא במחזור טבעי או במחזור תחליפי.
המחזור התחליפי משמש כדי לשים עוברים ביום שאנחנו רוצים ובתזמון שאנחנו רוצים.
אני לא חושב שמתן אסטרטגיים שמכינים את רירית הרחם ישפיעו על כך שיגרום לממאירות.
בהריון רמות האסטרוגנים בדם הן גבוהות מאוד.
בכל אופן אם יש לך וסת סדיר אפשר גם להחזיר ללא טיפול הורמונלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שניאלה08/12/2013
שלום אני לפני חודש עברתי הפריה ראשונה. הוחזרו שני עוברים.בערך כ שבוע אחרי ההחזרה התחילו דימומים אבל בהתחלה זה התפתח הבטא הייתה 26.5 ואז עלה ל 58 ואז לאחר שבוע היה רק 178. אמרו להפסיק את תהמיכה ובטא התחיל לרדת.
עודדו אותי בכך שבכל זאת ההריון נקלט על הפעם הראשונה וזה סימן טוב לבאות
ברצוני לשאול איך ממשיכים מפה אלה. האם אני צריכה לעבור בדיקות נוספות לפני הטיפול השני או שפשוט מחכים לווסת הבאה וממשיכים אלה? דבר נוסף האם יש יותר סיכוי להראות בהזרע מאשר באי וי אפ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול שני - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/12/2013יש להניח שעברת טיפולי הזרעה לפני ההפריה החוץ גופית ,לכן המלצתי שתמשיכי בהפריה,אירוע בודד אחד של הפלה כימית אינו מחייב בדיקות נוספות פרט לבדיקות הבסיסיות שכבר עברת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודש ללא ביוץגלי08/12/2013
שלום,
לפני כ5 חודשים עברתי הפלה, כלומר העובר הפסיק להתפתח בשבוע 6 ועשו לי שאיבה בשבוע 9, לאחר חודשיים קיבלתי מחזור ראשון, אז קיבלתי את השני(בהם לא היה יום ביוץ בכלל), במחזור השלישי היה לי יום ביוץ כפי שהיה לפני ההפלה(חשוב לציין שבכל חודש ביום ביוץ אני מרגישה כאבים וכך יודעת שזה יום ביוץ גם בדיקת ביוץ מראה זאת)
עכשיו אני לקראת מחזור רבעי ואין לי ביוץ אני בודקת עם ביוצית וגם אין כאב שאני מכירה אשר מסמן לי על כך
האם זה יכול להיות חודש כן ביוץ וחודש אחר לא? באופן כללי אצלי תמיד חודש אחרי חודש יש כאב(יום ביוץ), אף פעם לא היה ככה, שחודש יש וחודש אין, האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודש ללא ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר08/12/2013לפי מה שאת מספרת אז יש הפרעות בביוץ אבל אם זה לא גורם לכך שאת לא מצליחה להרות אז זה לא בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקרה וזה בעיית ביוץ
גלי08/12/2013שעד היום לעולם לא הייתה לי, אני בת 31, אז מה אפשר לעשות?
חשוב לציין שבדיקות הורמונים שעשיתי לאחרונה יצאו תקינות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקרה וזה בעיית ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר09/12/2013יש טיפולים טובים מאוד לגרימת ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה ארוכהמנסה08/12/2013
האם בשבועות הריון ראשונים, בין אם מדובר בהריון טבעי ובין אם לאחר IVF, האם קיים סיכון כלשהו בטיסה הארוכה מ 10 שעות ? האם יכול להפריע להשתרשות ? התפתחות תקינה וכו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה ארוכה - תגובה
פרופ` דוד בידר08/12/2013לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלישירלי08/12/2013
בת 24 אם לילדה בת שנתיים-לאחר טיפול IVF
בחודשים האחרונים עברתי 2 החזרות של מוקפאים שלא צלחו.
כרגע מתחילה טיפול חדש.
מצרפת פרופיל הורמונלי,בוצע ביום 3 למחזור
האם תקין?
ESTRADIOL (E-2):89 pmol/L
TSH:1.92 mIU/L
T3- FREE :4.8 pmol/L
T4- FREE :13.1 pmol/L
LH :5.80 IU/L
FSH :7.80 IU/L
PROLACTIN :153.8 mIU/L
PROGESTERONE :1.8 nmol/L
TESTOSTERONE- TOTAL :<0.9
DHEA SULPHATE :4.80 µmol/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/12/2013פרופיל הורמונלי תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בישבן בשבוע 13+5לולה 2607/12/2013
שלום
אני בהריון תיאומים ivf .. בשבוע 13+5.. כבר 5 ימים עם כאבים בישבן כמו דקירות.. האם זה נורמלי? או מרמז על בעיה?.. בשבוע 12 עשיתי שקיפות עורפית והיו שני העוברים בסדר גודל ודופק.. וגם בתקופה האחרונה יש כאבים חולפים כמו כאבי מחזור כמו שהיו לי בתחילת ההריון.. האם זה בגלל הרחם או בגלל משהו אחר.. עזרה בבקשה ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בישבן בשבוע 13+5 - תגובה
פרופ` דוד בידר08/12/2013כל מה שמתארת זה עקב ההריון.
בהריון יש שינויים בשרירים , גידים וכו.
תחושות כאבים וכדומה במקומות שונים הן חלק מהשינויים שחלים בגוף בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףאני07/12/2013
שלום,
האם במקרה שיש תת פעילות בבלוטת הכליה זה יכול למנוע כניסה להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר08/12/2013לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליאני07/12/2013
איזה בדיקות כולל פרופיל הורמונלי מלא לאישה שלא מצליחה להרות כבר שנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לד"ר בידר- בדחיפותיעל07/12/2013
אני אמורה לקבל וסת ביומיים הקרובים והייתי אמורה להתחיל בטיפול הורמונלי לצורך הליך שאיבת ביציות להקפאתן לשימור ובסיומו לבצע שאיבה.
נמצאו לי ממצאים בבדיקות השתן. בתרבית שתן נכתב צמחו מעל 100,000. ובשתן כללית כתוב ניטריט (nitrite)חיובית.
אודה לך אם תשיב לי על כל אחת מהשאלות הבאות בנפרד:
1) ככל שאקח טיפול אנטיביוטי ממש יחד עם הטיפול ההורמונלי הנדרש לביצוע השאיבה האם עשוי להיות סיכוי כלשהו (אפילו קטן) של פגיעה כלשהי באיכות הביציות שישאבו?
2) ככל שאחליט שאני לא רוצה לקחת טיפול אנטיביוטי יחד עם הטיפול ההורמונלי, ושאני רוצה למעשה להתחיל בטיפול ההורמונלי ולבצע את שאיבת הביציות ללא קבלת טיפול אנטיביוטי כעת. האם עצם קיום ההליך הנדרש להקפאת הביציות השאיבה וכו' בעת שקיימת דלקת בשתן וממצאים חיוביים בשתן כגון אלה שנמצאו בבדיקות השתן כפי שכתבתי לך עשוי לפגוע בסופו של דבר באיכות הביציות שישאבו?
חשוב לי שתבין שבהתחשב בעלות הניכרת של הליך הקפאת הביציות ובהתחשב בכך שגם כך מותר להקפיא רק עד 20 ביציות שאצטרך אותם בעתיד, חשוב לי ביותר ששום דבר לא יפגע באיכות הביציות שישאבו.
האם בהתחשב באמור לעיל רצוי לדחות את ההליך של הקפאת הביציות למועד מאוחר ולמעשה קודם כל לקחת טיפול אנטיביוטי לדלקת בשתן ולסיים אותו?
אודה לך מאוד אם תשיב לי באופן ברור ומפורט. בבקשה תעזור לי ככל שניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר בידר- בדחיפות - תגובה
פרופ` דוד בידר08/12/2013את יכולה לקחת אנטיביוטיקה יחד עם הטיפול ההורמונלי.
זה לא יפגע בטיפול.
לא צריך להתחיל לקחת טיפול לשאיבת ביציות בלי הטיפול האנטיביוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- E2 נמוךשיר07/12/2013
ערכי האסטרוגן אצלי לפני ביוץ נעים בין 400 ל-540. אני מבינה שאלו ערכים נמוכים בביוץ טבעי.
הביוץ מתרחש מזקיק בגודל 17-18 מ"מ ורירית 6.6 מ"מ בהזרעה האחרונה (פרוגסטרון כיומיים אחרי הביוץ 10.5).
האם יש משמעות לאסטרוגן הנמוך? פוגע בסיכוי להריון?
האם ניתן לטפל ואיך? אסטרופם לפני ביוץ?
או כדאי לעבור להזרעות עם זריקות גונדוטרופינים?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
E2 נמוך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/12/2013כדאי להתחיל טיפול עם גונדוטרופינים ולפי הצורך ניתן להוסיף תרופות לדיכוי הביוץ כדי לאפשר הבשלה אופטימלית של הזקיקים והביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהרום07/12/2013
אני לאחר טיפול שכשל של מונפור, אוביטרול והזרעה ולאחר ההזרעה כל יום 2נרות אנדומטרין ו2 זריקות אוביטרול.
בדיקת דם שלילית וקיבלתי מחזור לפני שלושה ימים שהיום פסק.
מהיום הראשון של המחזור והפסקת התמיכה יש לי בחילות חזקות , חוסר תיאבון וחולשה כללית. האם זה יכול להיות מהתמיכה המיותרת והאם יש משהו שאפשר לעשות כדי שזה יפסק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה דחופה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/12/2013יש להניח שהתופעות יחלפו בטווח זמן קצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)