מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבים מקומיים ודקירות במקום ההזרקהסוניה01/12/2013
/שלום
אני מזריקה מנופיור 300 יחידות ליום. מהיום הראשון התקשתי להזריק מכיוון שהמחט די עבה(בגונאל אף היה "תענוג" מחט דקיקה).
אמנם אין שטפי דם במקום אבל כן יש דקירות חזקות בעור ובבשר ואף כאבים.
מה יכולה להיות הסיבה ומה ניתן לעשות?
אשמח גם לתגובות מבנות שהזריקו מנופיור...
תודה רבה והצלחה מרובה לכוללללללללן...
:-))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוניה
נ.01/12/2013הייי כמוני כמוך סבלתי נורא עד שהחלטתי להחליף מחט לאחת דקה אחרת הייתי נגמרת ומחוררת בגוף תנסי זאת, מאז נורא קל לי להזריק תבקשי מהאחיות מחט דקה למזרק מנופור והם יביאו לך , מאחלת לך טיפול מהיר וקליל והיריון בעזרת ה׳
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ. את נהדרת!!!
סוניה02/12/2013איזה מקסימה את! אין דברים כאלו. בלי להכיר אותך. אני מודה לך על ההצעה הנהדרת ועל הברכות! בהצלחה רבה גם לך בכל מה שתבקשי!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיוני העשיר בתחום..
שרה02/12/2013יש מחטים קטנות (צבע אפור) שממש דקות ומוברגות למזרק. אין שום סיבה לסבול ככה.
אני מזריקה גם. ואין לי שום סימן. לדעתי הבעיה היא בתנוחת ומקום ההזרקה ולא במחט עצמה
כמה טיפים:
1. זריקות מהמקרר להוציא רבע שעה לפני. (או לשפשף בין הידיים)
2. להזריק ב90 מעלות. (אנכית לבטן)
3. להזריק בבת אחת, במהירות ולא לאט. (מהר מאד מגלים את ההבדל המשמעותי...)
4. להוציא את המחט לאט ובעדינות.
5. מקום ההזרקה --- רחוק מהטבור 2-3 אצבעות בחצי התחתון ולא העליון. , לא בקו האנכי של הטבור אלא רק בצדדים. כל יום צד אחר. פשוט תדמייני "סמיילי" מתחת לטבור, ותעניקי לו כל יום דקירונת במקום אחר...
בהצלחה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שרה!!!
סוניה02/12/2013תודה על העצות המצויינות!!!
בהצלחה מרובה גם לך!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהאני01/12/2013
שלום,
יום וחצי לאחר הפסקת תמיכה, הפרוגסטרון יצא 1.68, אסטרדיול 350.
הגיוני? זה אומר שהתמיכה לא הספיקה?
שאלה נוספת- מה יותר מומלץ להחזרת מוקפאים. החזרה על בסיס טבעי או עם אסטרופם?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמיכה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2013לטעמי השליטה טובה יותר במחזור מתוכנן עם אסטרופם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבר01/12/2013
שלום, שמי בר עשו לי החזרה שישי שעבר של עובר פובליציסט. יום רביעי הקרוב אני אמורה לעשות בדיקת הריון. היום בעבודה נורא התעצבנתי כעסתי נורא עד דמעות. וברגע שנזכרתי נרגעתי מהר. האם זה איכשהוא יכול לפגוע בעובר? תודה רבה ! בר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2013הסיכוי הינו אפסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברי 2PNאני01/12/2013
שלום,
יש לי עוברים מוקפאים בשלב 2PN.
אם היום (יום א') הפשירו אותם, כמה תאים אמורים להיות להם בעוד 48 שעות (יום ג') באופן אופטימלי?
אני מיועדת להחזרה ביום ג' ורציתי לדעת למה לקוות...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עוברי 2PN - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/20135-8 תאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית בטאliz01/12/2013
שלום לכולם,
רציתי לדעת האם בבדיקות בטא יכול לחול שינוי בין מעבדות שונות שבהם עשיתי את הבטא שלי ולכן לא מראה הכפלה בבטא?
ואם לקחו לי בטא פעם אחת בשעה: 12:30 בצהריים ובפעם השנייה בשעה 7:30 בבוקר האם בגלל זה יכול להיות שהבטא לא הכפילה את עצמה בארבעים ושמונה שעות? אולי בגלל זה הבטא הכפילה פי 1.7 בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה לעזור
לולה 2602/12/2013שלום..
מניסיון שלי גם הכפלה 1.7 היא טובה.. אני זוכרת שהביטא השניה שלי הכפילה ב 1.8 והיום אני עם תיאומים בשבוע 13.. תרגעי ובהצלחה עדיף שתעשי גם בעוד יומיים כדי להיות בטוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון
אני02/12/2013היו לי במהלך 3 בטאות ראשונות הכפלות של 1.7
הרופא היה סקפטי מאוד אתמול עשיתי שוב בטא היא ירדה
הבנתי שההריון לא תקין , הלואי ומצבך שונה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עליית בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2013בהחלט למועד הלקיחה יכולה להיות השפעה יש לקחת בדיקה נוספת על מנת להעריך את המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לברר דבר חשובלימור01/12/2013
שלום
ביום 11 להחזרת עובר אחד ביטא היתה 93 ביום 15 להחזרה ביטא 629 למה ההכפלה גבוהה? האם יכול לקרות מצב שיש יותר מעובר אחד אם הכניסו רק עובר אחד??? אודה לתשובה+* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסור דוד?
לימור01/12/2013אודה לתשובה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שנית.
באר שבעית02/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רוצה לברר דבר חשוב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2013האפשרות הזו קיימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור בידר, למה שומן מפריעשירה01/12/2013
להשתרשות של העוברים? הרי גם ככה העוברים כבר ברחם. זה לא שהם צריכים לעבור בחצוצרה וכו'.
אני בת 34 והכל תקין. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופסור בידר, למה שומן מפריע - תגובה
פרופ` דוד בידר01/12/2013זה לא בטוח שזה נכון אך יש מחשבה שבגלל המצב ההורמונלי השונה מעט בהשמנה זה יכול להיות.
השאלה מה משקלך ולמה את לא מצליחה.
זה יכול להיות קשור בטיב העוברים בכלל ובתגובה לטיפול,שלך כך שקשה לענות לך ולהגיד לך בברור כי בעית אי הקליטה שלך זה ההשמנה.
אין מספיק נתונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. אני עונה -
תהילה02/12/2013אנחנו לא מוסברים. העוברים מאוד טובים ואיכותיים ואפילו יש מוקפאים תמיד. ועשינו החזרות כפולות והנצה פעם אחת אפילו שהעוברים טובים.
אני שוקלת הרבה. הבי.אם.איי עומד על השמנת יתר. תודה שענית לי ותודה בכלל על ההתייחסות. חנוכה שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרוספור בידר עניתי לשאלות ואודה
שירה03/12/2013אם תוכל לענות לי . תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרוספור בידר עניתי לשאלות ואודה - תגובה
פרופ` דוד בידר04/12/2013אין ברירה אלא לרדת במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא עלתהלימור01/12/2013
שלום פרופ ג׳קי
ביום 11 להחזרת עובר אחד ביטא היתה 93
ביום 15 להחזרה ביטא 629 למה ההכפלה גבוהה?
האם יכול לקרות מצב שיש יותר מעובר אחד אם הכניסו רק עובר אחד???
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לכל רופא שיוכל לענות
באר שבעית01/12/2013אשמח לתגובה ואם אפשר לינק שיסביר על בטא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בטא עלתה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2013האפשרות הזו בהחלט קיימת יש לבצע בהמשך בדיקת אולטרסאונד אשר תזהה את מספר שקי ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ בזקיק קטן תמידטלי01/12/2013
בת 36, הזרעות ללא הורמונים. ביוץ טבעי. גודל הזקיקים בביוץ מגיע עד 17 מ"מ בלבד, ואז הוא מבייץ. האם יש סיכוי שגודל זה מרמז על איכות לא טובה של הביציות / אינן בשלות? האם ייתכן קשר בין ביצית לא בשלה להריונות כימיים או שמא אם הביצית לא הייתה בשלה אז לא הייתה מצליחה להיות מופרית כלל??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ בזקיק קטן תמיד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2013שתי האפשרויות אפשריות,הייתי ממליץ להשתמש במדכאי ביוץ על מנת לאפשר צמיחה והבשלה נוספת של הזקיק ובתוכה הביצית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה גם מה שחשבתי אך הרופא מסרב
טלי02/12/2013הצעתי את זה לרופא לגבי מדכאי ביוץ עקב כך שכל חודש הביוץ עם גודל 17 מ"מ אך הוא אמר בתוקף שאין צורך. מיואשת כי גם לדעתי יש צורך. מה כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה גם מה שחשבתי אך הרופא מסרב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/12/2013להעלות את הסוגיה בשנית בפני הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםאני01/12/2013
שלום רב,
רציתי לדעת בבקשה מהי הדרך המומלצת להחזרת מוקפאים. האם בדרך הטבעית- לחכות לביוץ ולבצע החזרה לאחר יומיים (עוברים בני יומיים), או ליטול אסטרופם?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2013לטעמי השליטה על התהליך טובה יותר באמצעות שימוש באסטרופם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקיבהג'ניה01/12/2013
שלום פרופסורים,
אני בשבוע 20 ומהלילה יש לי כאבי חזקים בקיבה וגם שלשולים.
האם צריך לפנות למיון להיבדק?
מה מותר לי לאכול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים בקיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2013רצוי להיבדק ,כדי לבחון מה מסתתר מאחורי הכאבים האלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
ג'ניה02/12/2013תודה.
היום אני מרגישה טוב, עברו כאבים. אתמול הייתי אצל רופא נשים והוא בדק את התינוק ואמר שהכל בסדר איתו ואצלי כנראה קילקול קיבה.
האם צריך לעשות עוד בדיקות או שאם כבר עבר אז אין צורך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/12/2013נראה שאם הכאבים חלפו כנראה מדובר באירוע חולף וזמני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית
ג`ניה03/12/2013שלום.
לא ענית לי האם צריך לעשות איזשהן בדיקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו לירחל01/12/2013
היי לאחר הזרעה בטא 66 אחרי חמישה ימים בטא 59 מה זה אומר מה עושים?? הרופא לא עונה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסיון שהיה לי
ליטל01/12/2013היה לי מצב כזה כשהיה לי הריון כימי שהסתיים לבד בשבוע 4 גם בטא בסביבות 60 שירדה ל 50 ונעלמה אחרי מספר ימים. ככל הנראה העובר השתרש והפריש הורמון הריון אך לא המשיך להתפתח מסיבות כאלה ואחרות כמו בעיה כרומוזונלית וכו'.. אבל התנחמתי בזה שלפחות הייתה הפריה ולגוף יש יכולת להפריה בין הזרע לביצית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך תכנסי
רחל01/12/2013לא צריך לקחת משהו כדי שהבטא תרד האם זה יורד לבד?? תוך כמה זמן??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לי זה קרה זה היריון כימי ואז
נ.01/12/2013הבטא יורדת לבד ומתחיל הדימום בכל מקרה תעקבי אחרי הגוף בהצלחה רבה!!
היי לי זה קרה זה היריון כימי ואז - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2013יש להמתין בסבלנות ולבצע בדיקה נוספת בעוד מספר ימים כל הסיכוי שההריון יספג ולא יותיר סיבוכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותאני01/12/2013
שלום, יש לי כמה שאלות בנוגע לטיפולי פוריות:
האם בעת מתן זריקות גונלF במסגרת טיפולי פוריות מותר לקיים יחסי מין?
האם מותר לעשות פעילות גופנית בחדר כושר כולל כפיפות בטן?
ובכלל, האם יש משהו שאסור לעשות כדי לא לפגוע חס ושלום בהליך הטיפול?
תודה מראש על התשובות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה שאלות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2013בזמן טיפולי הפריון יש להתנהל כרגיל כולל יחסי מין ,וכולל פעילות סופרטיבית עד למועד הביוץ,לאחריו יש להתנהל לגבי הפעילות הגופנית בצורה מבוקרת יותר ולא אירובית קופצנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועוד שאלה חשובה לי, בעניין פרוג',עדי.ד01/12/2013
ועוד שאלה שרציתי לשאול, בעניין פרוגסטרון, האם יש קורלציה בין ה-E2 לפרוגסטרון, כלומר האם הפרוגסטרון יכול לעלות ביתר, בגלל E2 גבוה וזקיקים מרובים?
האם טיפול יכול להיות מוצלח יותר, אם יש שלושה זקיקים, נניח, ולא חמישה, ורמת הפרוגסטרון תהיה נמוכה יותר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ועוד שאלה חשובה לי, בעניין פרוג', - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2013בהחלט יתכן שכל זקיק תורם את תרומתו היחסית לסה"כ הפרוגסטרון בדם -עליה עודפת ברמת הפרוגסטרון לפני הביוץ עלולה להפחית את הסיכוי להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון גבוה לפני הזרעהעדי.ד01/12/2013
שלום, בבדיקה היום, 4 זקיקים כששלושה בגודל 17 ואחד בגודל 15, יום שביעי להזרקת מנופור, בבדיקת דם E2 4120 ופרוגסטרון 5. ביום שישי הפרוג' היה 3.5 וביום שני 1.2. מאוד לחוצה ממשמעות הערך הגבוה, עוד טרם קיבלתי תשובה מהרופא לגבי מתן אוביטרל, אם בכלל.
שאלותי: האם גובה הפרוגסטרון מנבא רעות לסבב הטיפול? מה אומר ערך כזה?
האם יש צורך להזריק אוביטרל היום (ולא מחר) לאור הערך הגבוה? (בדרך כלל מזריקה בגודל זקיקים של 18-19 ולא של 17).
מה הערך המקסימלי של פרוגסטרון, לטיפול שיכול להצליח?
האם, בהנחה שאזריק היום אוביטרל, ערך הפרוגסטרון עוד צפוי לגדול?
תודה רבה רבה, עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוגסטרון גבוה לפני הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2013ערך הפרוגסטרון הינו גבולי ויש לבצע שיקול האם תוך מתן מדכאי ביוץ ניתן יהיה להמתין יום נוסף ,וזאת לאור מבחני העבר שלך,כמובן שעל הרופא שלך לשקלל את הנתונים כדי לבחור באופציה המירבית,לטעמי ניתן להמתין יום נוסף תוך מתן מדכאי ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימי לב לשיטת חישוב הערכים
שרה02/12/2013לפי ערכי האסט' שציינת, אני מצליחה להבין שגם ערכי הפרוג' מחושבים בשיטה החדשה. ולכן הערך הוא לא מה שאת רואה אלא בערך רבע ממנו...
לדוג' באסטרדיול, אם התוצאה היא לפי PMOL ולא PG מחלקים את התוצאה ב3.7.
בפרוגסטרון אני לא בטוחה שיחס החישוב זהה, את זה הרופאים ידעו לענות לך. (בחישובים שעשיתי לעצמי בהשוואה לסבבים קודמים, גם בפרוגסטרון זה סביב 3.7)
לכן, כשאת שואלת רופאים לגבי ערכים את חייבת לשים לב לשיטת החישוב
אצלי, באותה מעבדה, שלחו תוצאות בימים שונים לפי שיטות שונות... וזה ממש קריטי במקרים מסוימים.
שימי לב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)