מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- 2 שאלותאלה25/11/2013
שלום פרופסור, הבטא שלי מעל 9000,
1. האם הבטא יכולה להעיד על תאומים או רק בבדיקת האולטרסאונד?
2. אני לאחר החזרת עוברים. הבנתי שהספירה ב IVF קצת שונה, כיצד לספור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
2 שאלות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/11/2013האפשרות תמיד קיימת ,ניתן לבצע בדיקת אולטרסאונד כדי לבחון את מספר שקי ההריון.
את ההריון מחשבים ממועד ההחזרה של העוברים + שבועיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה בהריוןלולה 2625/11/2013
שלום
אני בשבוע 12+1 בהריון תאומים ivf-icsi.. ומצאו שיש מטומה לאחד העוברים שגילו אותה בשבוע 10.. היום הייתי במיון וראיתי ששני העוברים בסדר.. אני לוקחת תמיכה 3אינדומטרין ו250 ריטארד פעמיים בשבוע.. הרופאה שלי אמרה לי לקחת את התמייכה עד שבוע 12 והיא החליטה את זה לפני שגילינו את המטומה המטומה והתור שלי הכי קרוב הוא בעוד שבוע כי הרופאה עכשיו בחופש.. אז השאלה שלי היא עד מתי להמשיך בתמיכה עד 12+0 או עד 12+6? ומה אתם ממליצים לי להפסיק או להמשיך עד התור שלי? האם להמשיך בזריקות? כי יש לי הפרשות חומות קלות.. עזרתכם בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
לולה 2626/11/2013הגודל של המטומה 1.36 * 3.3.. האם היא נחשבת לגדולה ומסוכנת? עזרה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיילפנ שיענו הרופאים
עדנוש2926/11/2013אני עם פרוגסטרון רטארד פעם בשבוע 250 ואני בשבוע 17+3 כבר.. אומרים שצריך לתת פרוגסטרון לגוף על מנת למנוע צירים מוקדמים אז בנתיים לי אמרו עד שבוע 20 לקבל תמיכה.. אההה ואני גם עם תאומים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדנוש 29
לולה 2628/11/2013תודה רבה מותק ושיהיה לך הריון קל ותקין :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תמיכה בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/11/2013תמשיכי עד לתור אצל הרופאה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלפי תודות לך.. ובקשר להמטומה
לולה 2627/11/2013קודם כל תודה רבה על המענה וההתייחסות
ואני אשמח אם אתה תענה לי בקשר לגודל ההמטומה שהיא שייכת לעובר אחד ובגודל של 3.3*1.36.. האם במצב שלי היא מסכנת את העובר? והאם ההפרשות החומות הן סימן למשהו לא טוב שקורה בפנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אלפי תודות לך.. ובקשר להמטומה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/11/2013טיבן של המטומות הוא להיספג ,וכל עוד אין פעילות אקטיבית שלה כל הסיכוי שהדבר יגמר וההמטומה תעלם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פיפלא25/11/2013
שלום
יש לי בעיה של רירית דקה. המליצו לי על בדיקת פיפל ביום 21 למחזור לפני התחלת טיפול IVF.
קראתי באינטרנט על נשים שעברו את הבדיקה פעמיים: ביום 21 למחזור וביום 26 למחזור.
אני בינתיים עשיתי רק פעם אחת את הבדיקה - ביום ה - 21 למחזור.
האם כדאי לי לבקש שיעשו לי את הבדיקה גם ביום ה - 26 למחזור בתקווה לשיפור ועיבוי טוב יותר של הרירית?
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת פיפל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/11/2013מספיק לבצעה פעם אחת לפני טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- E2מירי25/11/2013
הבטא מכפילה עצמה, אך היום ראיתי שה- E2 במגמת ירידה. (היה 4186 וכעת 3429). הבטא כעת 8766 , 25 יום לאחר החזרה. שמה פעמיים ביום אנדומטרין. הכל בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
E2 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/11/2013הכל תקין ,אין לכך כל משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AFIדנה25/11/2013
אני בהריון מהפריה חוץ גופית שבוע 29+(הריון שני)במעקב HRP עקב סרקלא"ז מניעתי,עד כה ללא בעיות ,בדיקות תקינות.
בבדיקה אקראית (לא בסיכון)התגלה AFI -26
ע"פ הרופאה:כמות מי שפיר AFI-26 תקינה נצפו תנועות עובר היטב.
בשבוע 24-בוצע OGTT תקין
לאור כמות מי שפיר גבולי וגם עובר יחסית גדול נחזור על OGTT
היום רופאה נוספת טענה שהתוצאה תקינה וצעקה עלי שאני לא אמורה להקשיב לסטאז'רים.
אני מבולבלת,הכמות תקינה או לא?
מה הסיכוי שבבדיקה חוזרת תתגלה סכרת?
מה עוד יכולות להיות הסיבות לריבוי יחסי?
ההריון מאוד יקר...(עברתי גהנום כדי להשיג אותו),אז אני מפחדת שמשהו ישתבש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
AFI - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/11/2013תשובת ה-AFI בגבול התקין,ומאחר ובדיקת הסוכר שלך תקינות והסריקות שביצעת היו תקינות איני רואה בשלב זה מקום לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים ואנדומטריומהרות25/11/2013
שלום לכם,
יש לי אנדומטריומה בשחלה בגודל 22 מ"מ (לא נמצאו נגעים נוספים). כאשר אני מקבלת הורמונים (למשל גונל) היא גודלת ל 28 מ"מ ואני סובלת מכאבים ולחץ בימי הביוץ ואפילו במתן שתן סובלת מכאבים באזור המקשים על ריקון מלא. אציין שהתופעות מתגברות כך רק כאשר מקבלת הורמונים אחרת זה לא גורם לסבל. עכשיו מהפחד הפסקתי עם ההורמונים וחוששת שעוד תגדל והכאבים עוד יחמירו וניסיתי במחזור זה ללא הורמונים. מה הייתם ממליצים לעשות? ה FSH שלי כבר 10 ואני חוששת שהמצב יחמיר ואתעכב דווקא על טיפול או ניתוח להסרה. מה הייתם מציעים למטופלת כזו? האם להפסיק הורמונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה טיפול הייתם ממליצים במצב כזה
רות25/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הורמונים ואנדומטריומה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/11/2013המלצתי לעבור לטיפול IVF בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה דחוף!!
רות27/11/2013תודה, אבל גם ב IVF צריך לקחת הורמונים ואפילו כפול, וגם אז האנדומטריומה תגדל ואף יותר? מה לעשות בבקשה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש אודה לכם אם תענו
רות27/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ממש אודה לכם אם תענו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/11/2013ניתן להתחיל בהליך הורמונלי המדכא בשלב ראשון את האנדומטריומה ,ואז להתחיל טיפול הורמונלי ייעודי כדי לקבל מספר אופטימלי של ביציות ע"מ להשיג מספר מירבי של עוברים כדי למקסם את סיכויי ההצלחה ואפילו להשיג עוברים להקפאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אם לא יהיה דיכוי
רות27/11/2013מה אם לא יבוצע דיכוי לאנדומטריומה ואמשיך מיד להפריות? מה יכול להיפגע עקב כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה אם לא יהיה דיכוי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/11/2013הייתי ממליץ להיות יותר אופטימי,ולהאמין שניתן להתגבר על בעייתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםאני25/11/2013
שלום!!!
הייתה לי החזרת מוקפאים על בסיס הורמונלי.
במידה ולא הצליח (מקווה שכן הצליח!!!), אז מתי אני אמורה לקבל מחזור? כמה ימים לאחר הפסקת אסטרופם ואנדומטרין?
נשמע לי לא ברור ההחזרה הזאת כי לא עשיתי הרבה מעקבים למעט אחד ואז עשיתי החזרה אחרי יומיים שבבדיקות יצא לי אסטרדיול 350.
הגיוני שבסבבים כאלה מצליחים?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/11/2013הסיכוי להצליח הינו סביר ביותר,ובמידה והתשובה שלילית ואת מפסיקה את הטיפול הוסת תופיע תוך שלושה ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחםאורית25/11/2013
שלום,
אני נוטלת כשנתיים גלולות מסוג מינס.
עשיתי השבוע בדיקת אולטרא סאונד מעקב אחרי ציסטה.
ראיתי שרשום בממצאים שרירית הרחם שלי בעובי של 2 מ"מ.
רציתי לדעת האם עובי הרירית דק בגלל הגלולות? האם כאשר מפסיקים לקחת גלולות הרירית מתעבה?
האם זה בעייתי לכניסה להריון?
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית רחם - תגובה
פרופ` דוד בידר25/11/2013הרירית דקה בגלל גלולות והסיכויים שלך להרות הם בדיוק כמו שהיו לפני שהתחלת גלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתNeta25/11/2013
שלום,
ניסיתי להגיע למרפאה של פרופסור בעל שם בתחום ההפריות. נתבקשתי לפקסס דף עם ההיסטוריה הרפואית שלי ושל בעלי.
לבעלי יש בעיה נוירולוגית והוא מטופל גם אצל המטולוג.
החזיר לנו היום תשובה שהפרופ לא יוכל לטפל בנו ושנפנה לבי״ח ציבורי. ואני לא מבינה למה. האישה עוברת את הטיפולים ואני לא אמורה להיות במעקב של נוירולוג או המטולוג. אני ב״ה בריאה ולא נוטלת תרופות.
לדעתי הפרופסור התבלבל. יכול להיות? או שבאמת אני צריכה לפנות רק לבי״ח ציבורי ולהיות במעקב של רופא נוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיואשת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/11/2013מסלי לדעת את כל הנסיבות,לעיתים בבעיה מורכבת ,אפילו שמדובר בבן זוג יש צורך להעזר בשרותה מולטידיציפלינרי המצוי רק בבית חולים ציבורי והדבר הוא רק לטובת העניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ההזרעה לא פספסה את הביוץ?ענבל25/11/2013
שלום,
אתמול, יום ראשון, עברתי הזרעה. להלן מעקב זקיקים ותוצאות בדיקות דם מלפני כן. האם עפ״י התוצאות אני יכולה להיות בטוחה שלא בייצתי ביום שבת שלפני ההזרעה?
מעקב מיום 14 למחזור:
E2- 3225
Lh -1.9 (הוא התחיל מ- 0.8)
פרוגסטרון- 2.2
הזקיקים הגדולים היו אז: 11*20 ו- 9*18.
מעקב מיום 16 למחזור (זה היה יום שישי):
E2- 6500
Lh- 4.5
פרוגסטרון- 2.7
היו 3 זקיקים מובילים: 22, 21, 19, אחד של 15 ועוד הרבה לא רלוונטיים של 12 ומטה.
באותו יום הזרקתי אוביטרל בחצות. אבל עפ״י תוצאות הבדיקות, האם לא החל ביוץ עצמוני ללא קשר לאוביטרל אשר הגיע לעיצומו בשבת? ההזרעה היתה בשעה 16:00 ביום א׳.
לציין כי בבוקר יום א׳, כ36 שעות אחרי האוביטרל החלו כאבי ביוץ. פשוט מישהי אמרה לי שייתכן שהכאבים מופיעים לאחר הביוץ ולא בעיצומו, דבר שהדאיג אותי.
אשמח לחוות דעתכם בהתייחס לתזמון עפ״י הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם ההזרעה לא פספסה את הביוץ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/11/2013התיזמון מצויין ,הביוץ התרחש כמצופה וחא בשבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על המענה המהיר!
ענבל25/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תזמון ההזרעה היה נכון?ענבל25/11/2013
לפרופ׳ שלום,
אתמול, יום ראשון, עברתי הזרעה. להלן מעקב זקיקים ותוצאות בדיקות דם מלפני כן. האם עפ״י התוצאות אני יכולה להיות בטוחה שלא בייצתי ביום שבת שלפני ההזרעה?
מעקב מיום 14 למחזור:
E2- 3225
פרוגסטרון- 2.2
הזקיקים הגדולים היו אז: 11*20 ו- 9*18.
מעקב מיום 16 למחזור (זה היה יום שישי):
E2- 3225
פרוגסטרון- 2.2
היו 3 זקיקים מובילים: 22, 21, 19, אחד של 15 ועוד הרבה לא רלוונטיים.
באותו יום הזרקתי אוביטרל בחצות. אבל עפ״י תוצאות הבדיקות, האם לא החל ביוץ עצמוני ללא קשר לאוביטרל עוד בשבת? ההזרעה היתה בשעה 16:00 ביום א׳.
לציין כי בבוקר יום א׳, כ36 שעות אחרי האוביטרל החלו כאבי ביוץ. פשוט מישהי אמרה לי שייתכן שהכאבים מופיעים לאחר הביוץ ולא בעיצומו, דבר שהדאיג אותי.
אשמח לחוות דעתכם בהתייחס לתזמון עפ״י הבדיקות.
בתודה,
עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעיתי בנתונים. אקליד שא חדשה. סליחה
ענבל25/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם תזמון ההזרעה היה נכון? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/11/2013תיזמון מצויין,והכול כמצופה והנדרש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אפשר לעשות שוב ivf?בת 37 פלוס25/11/2013
אם תהליך ivf החודש לא צלח, מתי אפשר שוב לעשות אותו ?
האם לאנדומטרין יש השפעות שליליות אם אין הריון ונילקח 3 פעמים ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתי אפשר לעשות שוב ivf? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/11/2013המירווח הנדרש בין טיפול לטיפול הינו 45 יום,לאנדומטרין אין השפעה שליליתעל המשך הטיפולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפל לפני התחלת טיפול IVFא25/11/2013
שלום,
לא הצלחתי לעשות טיפול "פיפל" ביום ה - 21 למחזור לפני התחלת טיפול IVF.
יש לי בעיה של רירית דקה.
האם אפשרי לעשות את הפיפל ביום ה - 23 למחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפל לפני התחלת טיפול IVF - תגובה
פרופ' שחר קול25/11/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אדמתדנה25/11/2013
שלום רב,
עשיתי את כל הבדיקות לקראת הטיפולי פוריות. שמתי לב שלא חוסנתי נגד אדמת. האם זה מסוכן להתחיל טיפולים מבלי שחוסנתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון אדמת - תגובה
פרופ' שחר קול25/11/2013מסוכן אם יושג הריון ותדבקי באדמת במהלכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון אדמת
Neta25/11/2013נאמר לי שבמידה ואני עושה עכשיו את החיסון אסור לי להיכנס שלושה חודשים להריון. האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדניםאילנית25/11/2013
שלום,
קראתי מחקרים שמראים כי אם האישה בעלת סוג דם O ובעל סוג דם A (כו המקרה שלי ושל בעלי) הדבר יכול להביא להפלות מוקדמות או לפגוע בעובר עקב יצירת נוגדנים anti a/anti b מסוג IGG שיכולים לעבור את השיליה. עברנו 7 הפלות עד שבוע 6 ובבירור עד היום הכל תקין (עשינו כל בדיקה אפשרית, עברנו אצל רוב פרופ' בתחום הפוריות בארץ).
האם קיימת בדיקה שיכולה לבדוק האם קיימים אצלי נוגדנים אלה ?
מודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדנים - תגובה
פרופ` דוד בידר25/11/2013אין קשר בין סוגי דם להפלות ואל תבזבזי זמן בכוון זה.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)