מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה- אולי עדיף לפרופ ברטובענבל24/11/2013
שלום רב,
ביצענו השבחה במעבדתך היום.
ידוע לי שלבעלי בעיית מורפולוגיה של 0%-2%, אם כי יתר הפרמטרים טובים, לפי מה שנאמר לנו.
ראיתי שכתוב ששיטת ההשבחה שנבחרה אצלנו היא double wash. האם זו השיטה המתאימה לבעיית מורפולוגיה?? זה לא אמור להיות ״גרדיאנט״ בבעיית מורפולוגיה?
ובאופן כללי, האם השבחה מסוג "double wash" בכלל מיטיבה עם בעיית מורפולוגיה? כי בתוצאות הפענוח לאחר השבחה רואים כל מיני משתנים, שלא כוללים מורפולוגיה...
מצ״ב בקובץ התוצאות אחרי ההשבחה.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה, זו שא לפורום של פוריות הגבר
ענבל24/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סליחה, זו שא לפורום של פוריות הגבר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/11/2013כל שנאמר שנעשתה שטיפה כפולה על מנת להפיק זרע נקי ככל האפשר לצורך הכנת הזרע להזרעה מכל סוג שהוא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםדנה24/11/2013
שלום רב,
האם ניתן להתחיל מחזור טיפול של החזרת מוקפאים מיד עם קבלת תוצאות הבטא (כשלון הטיפול), או שיש להמתין חודשיים כמו בהליך IVF רגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/11/2013ניתן להתחיל מייד בחודש העוקב לטיפול שנכשל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת מאודאני24/11/2013
שלום רב.
בת 36, מחזור לא סדיר. לא נוטלת כרגע תרופות פריון כלשהן. מתלבטת אם להחזיר החודש עוברים מוקפאים שיש לי או שהנתונים לא מספיק טובים ועדיף ללכת להזרעה (כדי לא לבזבז עוברים יקרים).
אולטרהסאונד מהיום הראה רירית 6 מ"מ, זקיק 14 מ"מ בצד אחד ו-13 בצד שני.
מעבדה - אסטרוגן-500, פרוגסטרון-1.3, LH-20
שאלותיי:
1. האם הרירית דקה מדי ביחס לגודל הזקיק המוביל ולתוצאות המעבדה? מה עוביה הרצוי בשלב זה של המחזור?
2. מתי פחות או יותר צפוי הביוץ (מה הטווח מהיום)?
3. האם בהתחשב בנתונים עדיף לוותר החודש על מוקפאים ולהסתפק בהזרעה?
4. מדוע ה-LH גבוה כ"כ והאם זה בעייתי/מרמז על בעיה?
המון תודה מראש! אתם עושים עבודת קודש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מבולבלת מאוד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/11/2013מאחר ואת בטווח של מספר ימים מהביוץ (3-4 ימים) כל המדדים נראים תקינים וניתן ללכת לאופציה של החזרת מוקפאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשתי שהיה ביוץ אחרי אוביטרלקרן24/11/2013
שלום,
אתמול ב22:00 בלילה הזרקתי אוביטרל ויש סיכוי שבלילה לפנות בוקר היה ביוץ כך הרגשתי, באמצע שינה כאב חד בשחלה המבייצת ועוד דברים שאני מרגישה בדרך כלל בביוץ, היום בבוקר הייתה הזרעה, האם מיותרת הזרעה גם מחר במידה והביוץ כבר קרה בלילה? או שכן יש סיכוי שהביצית תהיה ברת הפריה גם מחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרגשתי שהיה ביוץ אחרי אוביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/11/2013ההזרעה הנוספת אינה מיותרת וכפי שכבר הסברתי הרציונל מאחורי שתי הזרעות הוא:
השאלה המטרידה מטופלי הפריון ובמיוחד בעת ביצוע הזרעות עם זרע תורם היא האם לבצע הזרעה בודדת או הזרעה כפולה –שאלה חשובה בעלת משמעות רפואית ,וכלכלית מהמדרגה הראשונה .
לצורך זאת אציין מספר נתונים פיסיולוגיים העולים ממאמרים מחקריים על הפיסיולוגיה של הרבייה:
1.משך החיות הממוצע של תאי הזרע באברי הרבייה הנשיים נע בין- 24-40 שעות,בעוד שטווח הביוץ לאחר עליית הורמון הביוץ או זריקת האוביטרל לעיתים יכול להתרחש גם יותר מ-34-40 שעות
2.בפועל רק 10% מתאי הזרע עשויים להימצא באתר ההפריה בחצוצרה בעת ההפריה של הביצית ולכן ההזרעה חייבת להתבצע לכל היותר מספר שעות מועט לפני הביוץ.
3.הביצית רוכשת את כושר ההפריה כ-6 שעות לאחר הביוץ ,כושר זה נשמר לה לפרק זמןשל 18 שעות נוספות
4.ביוץ יכול להתרחש לעיתים גם לפני שניתן לזהות בבדיקת ביוץ את הורמון ה-
. –הורמון הביוץLH
5.כאשר ניתן אוביטרל להשראת ביוץ על בסיס מעקב הזקיקים ,גודל הזקיקים לא משקף תמיד נאמנה את מועד הביוץ בגלל הוריאביליות בגודל הזקיקים הטרום ביוציים-
הביוץ יכול להתרחש תוך 22-47 שעות אחרי זריקת האוביטרל ,ולאור העובדה שאחרי הביוץ עומדים לרשותנו עוד 24 שעות בהן נשמר כושר ההפריה של הביצית הרי שעומדים לרשותנו כ-71 שעות ממועד זריקת האוביטרל שהינן אפקטיביות לצורך הפרית הביצית.
מכל האמור לעיל עולה שהזרעה כפולה מספקת חלון הזדמנות נרחב יותר לצורך ההפריה של הביצית המותנה בשלושה פקטורים מרכזיים :
1.במשך זמן נדידת הזרע לאזור האמפולרי של החצוצרה כדי להפרות את הביצית
2.משך הזמן מפליטת הביצית מהזקיק ועד קליטתה ע"י הקצה הפיבריאאלי הרחוק של החצוצרה
3.משך זמן החשיפה של הביצית לזרע בסביבה הקרובה בחצוצרה
4.קיימת סברה שבמחזורי טיפול עם תכשירים לגרימת ביוץ לאחר זריקת האוביטרל יתכנו ביוצים עוקבים בטווח של מספר שעות,כך שההזרעה הראשונה מספקת תאי זרע בכמות מספקת לביצית הראשונה שהתבייצה,ואילו ההזרעה השנייה מספקת מספיק זרע עבור הביציות הנוספות שחרגו מאוחר יותר.
5.נדרש זמן לזרע כדי לרכוש את כושר ההפריה –קפסיטציה עובדה המצריכה זמן נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא אחרי הזרעה.סוניה24/11/2013
שלום רב
ב-1.11 (שישי) קיבלתי מחזור.
ביום שני 11.11 הזרקתי אוביטרל 250, ב-17 בערב.
בימים שלישי ורביעי 12,13.11 הזרעות ב 11:30 בבוקר.
עדיין לא קיבלתי מחזור מחד, מאידך ניתנה לי תשובה שהמחזור צריך להגיע 12-14 יום אחרי האוביטרל כלומר או בשבת(האחרונה) מה שלא קרה, או היום, או ביום שני, 25.11.
בדיקת דם לבטא מהבוקר היתה קטן מ-5 !
1. האם כדאי לבצע בדיקת דם נוספת ביום שלישי??
2. האם יש סיכוי שזה בכל זאת הריון??.....
3. אם זה הריון, האם זה חשוד כלא תקין, כי הערך בשלב זה היה צריך להיות גבוה יותר??
בבקשה תענו על שלוש השאלות... תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכי בטא אחרי הזרעה. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/11/2013מתקבל הרושם שאינך בהריון כתוצאה מהטיפול במחזור הנוכחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש מצב שהעוברים ישנים?שירה24/11/2013
הם ישנים בתוך הרחם?
מה הם עושים 9 חודשים?
תודההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש מצב שהעוברים ישנים? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/11/2013אולי כדאי שתשמיע להם קצת מוסיקה קלסית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחח להשמיע מוסיקה. תודה רבה אתה
שירה25/11/2013פשוט מלאך. כולכם כאן כל הרופאים, מלאכים ועושים עבודת קודש!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מתוקה
מור25/11/2013כמו תינוק שרק נולד נראה שהעוברים 90 אחוז מהזמן ישנים ובשאר אוכלים :) . תינוק שרק נולד מתנהג כמעט כמו שהיה ברחם.. רק שאז הוא גם עושה קקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון. מתוקים שלנו, חיים שלנו!!!!!!!
שירה25/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת זרע עבור הפריותטליה24/11/2013
שלום,
שותף שלי להורות מקפיא זרע עבורי להזרעות. כל מנה מספיקה ל 4 קשיות, כל קשית עם 13 מיליון עם 56% מהיר. במידה ונעבור להפריות, כמה לדעתכם קשיות עבור הפריות ניתן להפיק בערך ממנה כזו בערך - כהשערה בלבד כמובן. (אני מנסה להבין כמה פעמים יהיה עליו להגיע להקפיא בערך). ייתכן שמנה כזו תספיק גם ל 8 קשיות להפרייה? או בערך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקפאת זרע עבור הפריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/11/2013הייתי ממליץ להשאיר את ריכוז הזרע בקשיות באותה מידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להבין את התהליך
טליה25/11/2013האם היית ממליץ זאת לכל אחד? או שמא התוצאות פשוט לא מספיק איכותיות ולא כדאי שיהיו פחות מ 13 מיליון לקשית להפריה? אשמח להבין אתה התהליך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אשמח להבין את התהליך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/11/2013המלצתי להערך לכל היותר ל4 קשיות בהליך הקפאה של מנת זרע ולא יותר בכל מקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעותרות24/11/2013
שלום לכם,
האם לאחר ההזרעה המזרק שמשתמשים בו נזרק לפח רגיל או פח מיוחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/11/2013מאחר ולא מדובר במחט ניתן לזרוק גם לפח רגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ללא וסת???דריה24/11/2013
שלום,
21 יום עברו מאז שהפסקתי את התמיכה של הפרוגסטרון והאסטרוגן בעקבות IVF. אך למרות שעברו 21 יום - הוסת לא הגיעה.
אתמול, זיהיתי בגופי את ההפרשות החלבוניות שתמיד מאפיינות אצלי ביוץ.
הבוקר עשיתי אולטראסאונד והתוצאות היו ציסטה בגודל 21 ממ בשחלה הימנית. לדברי הטכנאי כנראה הגופיף הצהוב שכן נראה שהיה ביוץ.
האם זה סביר? איך יכול להיות ביוץ ללא וסת???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושכחתי לציין- גם רירית של 8 מ"מ
דריה24/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ביוץ ללא וסת??? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/11/2013יתכן ומדובר בפעילות ציסטית עודפת של הזקיק הצהוב המעכבת את הוסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלון מצורף לזריקהנטע24/11/2013
יש לי צ'יסטה בשחלה החשודה כאנדומטריומה בגודל 27 מ"מ. אני מקבלת אוביטרל אך ראיתי בעלון המצורף לזריקה כי רשום שאסור ליטול את התרופה במקרה של ציסטה בשחלה, מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלון מצורף לזריקה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/11/2013אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושיםנופר24/11/2013
שלום, איך אדע שאני לא מבזבזת מנת זרע נוספת להזרעה כפולה?
ביום חמישי היה זקיק 15 ועדיין לא הייתה עליית הורמונים ובגלל שבסופש לא היו בדיקות אז אמרו לי בשבת בלילה אוביטרל ובראשון הזרעה. אך לא ידוע אם הביוץ החל לפני אוביטרל. היום אכן עשו לי הזרעה אך איך אדע אם גם מחר תהיה אפשרות הפריית הביצית ולא אבזבז מנת זרע מחר? הרי אם הביוץ החל לפני האוביטרל אזי מחר כבר אולי יסתיים הביוץ, לא? בבקשה אמרו לי מה כדאי כיוון שהזרע יקר לא רוצה שסתם ישתמשו אם כבר הסתיים הביוץ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים - תגובה
פרופ` דוד בידר24/11/2013מה רמת ההורמונים שעשית ביום חמישי ומה גילך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלתך
נופר24/11/2013בהמשך לשאלתך
ביום ה' אחרון תוצאות הדיקות היו
Estradiol 395 pmol/L
Progesterone 2.1 nmol/L
LH 7.2 mIU/mL
FSH 6.0 mIU/mL
רירית 7.5
מימין זקיק מוביל 15 מ"מ וזקיק 9, משמאל קטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה לשאלתך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/11/2013מתקבל הרושם שטופלת היטב והרציונל לביצוע שתי הזרעות הוא:
השאלה המטרידה מטופלי הפריון ובמיוחד בעת ביצוע הזרעות עם זרע תורם היא האם לבצע הזרעה בודדת או הזרעה כפולה –שאלה חשובה בעלת משמעות רפואית ,וכלכלית מהמדרגה הראשונה .
לצורך זאת אציין מספר נתונים פיסיולוגיים העולים ממאמרים מחקריים על הפיסיולוגיה של הרבייה:
1.משך החיות הממוצע של תאי הזרע באברי הרבייה הנשיים נע בין- 24-40 שעות,בעוד שטווח הביוץ לאחר עליית הורמון הביוץ או זריקת האוביטרל לעיתים יכול להתרחש גם יותר מ-34-40 שעות
2.בפועל רק 10% מתאי הזרע עשויים להימצא באתר ההפריה בחצוצרה בעת ההפריה של הביצית ולכן ההזרעה חייבת להתבצע לכל היותר מספר שעות מועט לפני הביוץ.
3.הביצית רוכשת את כושר ההפריה כ-6 שעות לאחר הביוץ ,כושר זה נשמר לה לפרק זמןשל 18 שעות נוספות
4.ביוץ יכול להתרחש לעיתים גם לפני שניתן לזהות בבדיקת ביוץ את הורמון ה-
. –הורמון הביוץLH
5.כאשר ניתן אוביטרל להשראת ביוץ על בסיס מעקב הזקיקים ,גודל הזקיקים לא משקף תמיד נאמנה את מועד הביוץ בגלל הוריאביליות בגודל הזקיקים הטרום ביוציים-
הביוץ יכול להתרחש תוך 22-47 שעות אחרי זריקת האוביטרל ,ולאור העובדה שאחרי הביוץ עומדים לרשותנו עוד 24 שעות בהן נשמר כושר ההפריה של הביצית הרי שעומדים לרשותנו כ-71 שעות ממועד זריקת האוביטרל שהינן אפקטיביות לצורך הפרית הביצית.
מכל האמור לעיל עולה שהזרעה כפולה מספקת חלון הזדמנות נרחב יותר לצורך ההפריה של הביצית המותנה בשלושה פקטורים מרכזיים :
1.במשך זמן נדידת הזרע לאזור האמפולרי של החצוצרה כדי להפרות את הביצית
2.משך הזמן מפליטת הביצית מהזקיק ועד קליטתה ע"י הקצה הפיבריאאלי הרחוק של החצוצרה
3.משך זמן החשיפה של הביצית לזרע בסביבה הקרובה בחצוצרה
4.קיימת סברה שבמחזורי טיפול עם תכשירים לגרימת ביוץ לאחר זריקת האוביטרל יתכנו ביוצים עוקבים בטווח של מספר שעות,כך שההזרעה הראשונה מספקת תאי זרע בכמות מספקת לביצית הראשונה שהתבייצה,ואילו ההזרעה השנייה מספקת מספיק זרע עבור הביציות הנוספות שחרגו מאוחר יותר.
5.נדרש זמן לזרע כדי לרכוש את כושר ההפריה –קפסיטציה עובדה המצריכה זמן נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה בבקשה
נופר24/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים - תגובה
פרופ` דוד בידר25/11/2013אני הייתי חוזר על הבדיקות אך כבר נתנו לך הוראות בתקווה שהזקיק יגדל עד יום שבת ואז גרמו לביוצו.
אני הייתי חוזר על הבדיקות ביום א ומחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה משהו מוזררעות24/11/2013
שלום,
כאשר אני עושה הזרעה כפולה, בהזרעה משתמשים במזרק עם קטטר ארוך כזה שראיתי והסבירו לי שלאחר ביצוע הזרעה הראשונה לא זורקים את המזרק או הקטטר הארוך (לא בדיוק הבנתי איזה חלקים לא זורקים) ועושים לזה סטריליזציה ומשתמשים בו גם להזרעה השניה שלמחרת, האם שמעתם על דבר כזה וזה מקובל? זה נראה לי ממש מוזר ששומרים מזרק או משהו דומה, אודה לכם אם תסבירו לי את העניין ומה בדיוק אפשרי לשמור ולא לזרוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה משהו מוזר - תגובה
פרופ` דוד בידר24/11/2013לא שמעתי דבר כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVMרונית24/11/2013
שלום,
מטופלת בהזרעות עם זרע מתורם, כיוון שיש לי אנדומטריומה בשחלה דחיתי את האפשרות לשימוש בהורמונים להגדלת כמות הביציות, אך בסוף הייתי חייבת בכדי שיאשרו לי לעבור ל IVF ואכן בפעמיים שניסיתי הזרעה עם הורמונים (גונל F) אכן האנדומטירומה גדלה כל פעם דבר שעלול להחמיר והיא עשויה להגיע לגודל בעייתי. שמעתי שיש טיפול שנקרא IVM, שהוא הפריה חוץ גופית ללא הורמונים, האם שיטה זו ניראת לכם מתאימה במצב שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVM - תגובה
פרופ` דוד בידר24/11/2013ה IVM לא מתאים.
לא ציינת גודל האנדומטריומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריון - גיל 42טלי24/11/2013
שלום רב הבינותי כי קיימות כיום דרכים חדישות ומרשימות לבדיקת רמת פריון - הייתי מעוניינת לבדוק את רמת הפריון שלי לרבות כמות ביציות ואיכותן , שחלות וכיו"ב.
האם ישנה דרך כזו ? מהי / מהן ? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריון - גיל 42 - תגובה
פרופ` דוד בידר24/11/2013קודם כל צריכה להראות את הפרופיל ההורמונלי שעושים בוסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה אחרי הזרעהמנסה24/11/2013
יודעת שהדעות כאן לא ממש תומכות בצורך אבל, אם מבצעים הזרעה 15 שעות לאחר אוביטרל, במקום בו אני מטופלת מבצעים רק הזרעה אחת ולמחרת אנחנו מכסים טבעי, האם יש צורך לכסות גם ביום שאחרי ? מתי אמורים להתחיל עם קרינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה אחרי הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/11/2013לא צריך תמיכה בהזרעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל
מנסה24/11/2013הרופא שלי הורה על נטילת קרינון. האם עש צורך בריום יחסי מין גם יומיים לאחר ההזרעה ? האם אפשר להתחיל הקרינון 3 ימים אחרי הזרעה ולא למחרת כפי שהורה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה אבל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/11/2013בהחלט ניתן להתחיל את הקרינון כעבור מספר ימים לאחר ההזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל - תגובה
פרופ` דוד בידר25/11/2013אם כתבתי שהוא מיותר אז לא משנה מתי תתחילי.)
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)