מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התפתחות דלקת במהלך הטיפולשרה19/11/2013
עוברת IVF על רקע זכרי, בכל סבב מתפתחת איפשהו בתהליך דלקת בדרכי השתן (תחושת חום, שתן דמי, התכווצויות ותרבית עם נוכחות גבוהה של אי קולי) שאלותי:
1. ממה זה נובע?
2. האם כדאי ליטול אנטיביוטיקה (שמותרת בהריון) כטיפול מניעתי?
העניין הוא שבד"כ אני סובלת מאד מגירויי יתר, אז רק אחרי שהוא חולף אני מתחילה להרגיש בדלקת בשתן, עד אז, הדלקת היא "הפיצוחים" בכל הסיפור הזה... וכשאני כבר מרגישה אותה זה אומר, דם במקום שתן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התפתחות דלקת במהלך הטיפול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/11/2013הנושא חייב להיות מאובחן ומטופל ,היות וביצוע הפריה אינו סיבה לדלקת ושתן דמי,ישלבצע בירור לרקע והסיבות האפשריות לפני הטיפול הבא אם תידרשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכהאורלי18/11/2013
האם בטא 15 ביום ה11 להחזרת עוברים נחשבת נמוכה?
מה רצוי להיות ערך תקין במועד הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא נמוכה - תגובה
פרופ` דוד בידר19/11/2013זה נמוך והערך צריך להיות גבוה יותר, נגיד סביב 70-80.
אך זה עדיין לא אומר שלא יכול להיות שהכל יהיה בסדר , רק שהסיכויים פחות טובים.
הבדיקה הבאה תגיד לנו מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני החזרת מוקפאיםמיכל18/11/2013
שלום ,
הוקפאו לי עוברים ביום 1 .האם יש סיבה לכך ?
איזה תהליך יותר רגיש ,תהליך ההקפאה או תהליך ההפשרה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר19/11/2013אפשר להקפיא עוברים ביום אחד וזה בסדר.
תהליך ההפשרה יותר ״רגיש״.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרעחסויהה18/11/2013
שלום,
אני ובעלי מנסים חצי שנה להכנס להריון ולא מצליחים. אני עשיתי בדיקות הורמנליות והכל תקין. בעלי עשה בדיקת זרע והנה התוצאות. לפי מה שנראה normal forms נמוך ממה שאמור להיות. מה אנחנו אמורים להסיק מפה? ואיך מתקדמים במידת הצורך?
תודה מראש על התשובה!
ph-8
volume-5
concentration-36
total concentration-180
percent of motile sperm-45
rapid-++
moderate-+++
slow-+
total motile sperm-81
precent of motile sperm after hours-38
vitality-70%
morphology-
normal forms-4%
abnormal forms-96%
head defect-83%
mid piece defect-7%
tail defect-6%
round cells-1-2
leucocytes-2-3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת זרע - תגובה
פרופ` דוד בידר19/11/2013בדיקת הזרע תקינה.
צריך לברר מדוע את לא מצליחה להרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרידות עובריםמיכל18/11/2013
שלום ,
יש לי 9 עוברים מוקפאים שהוקפאו ביום הראשון.
מה הם סיכויי השרידות של העוברים המופשרים ?
האם סיכויי הקליטה שלהם ברחם פחותים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרידות עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר19/11/2013עוברים מופרשים נותנים סיכויים יותר נמוכים להריון.
שרידות העוברים היא 85%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לחוו"ד בנוגע לעוברים ואיכותעדי18/11/2013
שלום רב ותודה מראש על כל סיוע!
אני בת 37 וחצי. התחלתי לפני יותר משנתיים בטיפולים לאחר שנים רבות בהן לא הריתי.
אחרי הרבה הזרעות וחמישה IVF עדיין תחת ההגדרה "לא מוסברים".
תגובה טובה לסטימולציה (נשאבות בין 11-17), אחוז הפריות גבוה (ללא איקסי), תמיד נאמר שמוחזרים שניים מצויינים. לעולם לא היו מוקפאים.
לפני מספר חודשים הושג הריון (לראשונה בחיי) תחת נטילת סטרואידים וקלקסן (אין בעית קרישיות מוכחת). העובר שהוחזר היה בן יומיים, ארבעה תאים, דרגה 2 (ביצית בודדת שנשאבה בסייקל טבעי כי רציתי הפסקה מהורמונים) -ההריון נפל בשבוע 6.
הפעם החלטתי לבצע את הטיפול באיכילוב כי רציתי אימבריוסקופ והנה הפתעה: היום נאמר לי שהמכשיר אסף מידע מאד מעניין על עשרה העוברים. לכאורה, אם היו מביטים בהם במיקרוסקופ רגיל, אכן חלקם עשויים היו להיראות מצויינים, אך למעשה הם גילו שתזמון החלוקה שלהם אינו בנורמה/אינו תקין.
לא הצלחתי לקבל תשובות ולהבין: ממה זה נובע? האם יש מה לעשות? האם זה מעיד משהו על הביצית? הזרע? (יש לציין שקריוטיפ שלי חזר תקין. בעלי לא ביצע כי הקופה שלו לא אישרה). חזרתי היום מהחזרה כשבבטני 3 עוברים (שכנראה ללא הנתון החדש הזה היו מוגדרים טובים) ואני ביאוש קשה וכבר מספידה.... אנא דעתך, עצתך.
תודות רבות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לחוו"ד בנוגע לעוברים ואיכות - תגובה
פרופ` דוד בידר19/11/2013אני לא בטוח שמה שנאמר לך לעניין החלוקה שזה נכון. ואם כך היה צריך לשבת ולהסביר לך מה קורה.
מה שכן נכון לעשות במצבך זה להחזיר עוברים לחצוצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור. הרחבת השאלה ברשותך
עדי19/11/2013שוחחתי היום עם המעבדה על מנת לנסות לקבל הסבר מדוייק יותר. הובהר לי שלדידם בעיית תזמון יכולה להיות: קצב חלוקה איטי/מהיר מידי אבל גם בעיות כמו חלוקה של תא אחד לשלושה כאשר הוא אמור להתחלק לשניים וכד'. האימבריולוגית הסבירה שמבחינת המעבדה הם מביטים בבעיות כאלה לאו דווקא כבעיית גנטיקה אלא יותר בכיוון של פרוטוקולים והם נוטים לבקש מהרופאים לשנות את השראות הביוץ, המדכאים וכיוצ"ב...
כמו כן היא יעצה לי לטלפן מחר בבוקר ואם ישרוד עובר (בלסטו) לחזור לבצע החזרה נוספת.
מה משמעות החזרת עובר לחצוצרה ובני כמה אמורים להיות עוברים שמוחזרים לחצוצרה?
שוב תודה גדולה על המענה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור. הרחבת השאלה ברשותך - תגובה
פרופ` דוד בידר19/11/2013מה שהביולוגית הסבירה שהיא בעצם לא מבינה מה קורה.
העניין של פרוטוקולים שהיא אמרה שאולי בהם יבוא השינוי זה שטויות.
במקרים כמו שלך כאשר אי הקליטה לא ברורה יש אפשרות לנסות פיפל לפני הטיפול .
ההחזרה לחצוצרה נעשית בלפרוסקופיה ושמים את העוברים המופרים למחרת השאיבה בחצוצרה שזוהי המעבדה הכי טובה.
יש הצלחות טובות לנשים שלא הצליחו בדרך שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור. פיפל גם ניסינו...
עדי19/11/2013ההריון היחיד שנקלט היה רק כאשר נטלתי סטרואידים וקלקסן (ההנחה היתה שאולי נוגדני ההשימוטו הגבוהים מפריעים את הקליטה).
תודה על עצתך בנוגע ללפרוסקופיה והחזרה לחצוצרות. בהחלט אבדוק את הכיוון הזה ומתוך תקווה שאכן תבוא הישועה עבורנו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 17 יום אחרי החזרהמירי18/11/2013
שלום
בהיריון אחרי טיפול IVF (אחד מיני רבים). אני 17 יום אחרי החזרת עוברים. בטא ברוך השם גדלה.
1. האם ניתן לומר כבר באיזה שבוע אני?
2. מתי לערוך אולטראסאונד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 17 יום אחרי החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר19/11/2013יום בדיקת הדם הראשונה זה 4 שבועות הריון.
לעשות אולטרה סאונד בעוד שבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם אפשר לעשות לי קצת סדר.אריאלה18/11/2013
ביצעתי הזרעה בדיוק לפני 13 יום (5.11.13). מחר אמורה לבצע בדיקת דם וכבר מרגישה בבטן הרגשה של טרום מחזור (מדי פעם כאבי בטן חלשלשים שמטריפים את דעתי).
רציתי להבין מבחינה טכנית -
1. האם העובדה שאני שמה נרות אוטרוגסטן 3 פעמים ביום גורמת לכך שאפילו אם לא נקלטתי - המחזור יתעכב ולא יגיע היום או מחר? זה פשוט יוריד ממני את המתח הזה...
2. האם סביר להניח שמה שאני מרגישה בבטן כבר יומיים מבשר את בוא המחזור והכשלון של ניסיון זה?
3. מתי אפשר לבצע בדיקת שתן והיא תצא אמינה (קיבלתי דקפפטיל)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אפשר לעשות לי קצת סדר. - תגובה
פרופ` דוד בידר19/11/2013האוטרוגסטן לא מעקב וסת.
יכול להיות שמה שאת מרגישה זה כמו תמיד לפני וסת אך את יכולה לעשות היום בדיקה ולדעת בביטחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני הריונות כושלים - בדיקת קרישיותאני18/11/2013
שלום רב,
בחורה , בת 40, בריאה, בעברי שני הריונות שנקלטו בצורה טבעית והסתיימו בגרידה בשבוע שמיני לאחר שדופק העובר פסק.
הריון ראשון הופסק בגרידה והתברר כמולה חלקית. הריון שני הופסק בחודש יוני השנה ולא ברור מדוע .
בבדיקות דם שעשיתי לאחרונה, בניסיון לאתר את הסיבה , התקבלו התוצאות המצ"ב :
האם יש מקום להתייעצות המטולוגית? האם משהו מרמז על סיבה כל שהיא לסוף ההריונות?
אשמח לתשובתכם בתודה מראש,
אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סריקת בדיקת דם פעם נוספת
אני18/11/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סריקת בדיקת דם פעם נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/11/2013יש להיוועץ בהמטולוג קרוב לודאי שיקבע הצורך בשימוש בזריקות קליקסן בהריון הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאגלית18/11/2013
לאחר טיפולי הפריה, הוחזרו 4 עוברים.
ביום ההחזרה ושלושה ימים אחרי קיבלתי זריקות כוריגון.
בטא לאחר 11 יום 58 בתאריך 13.11
בטא לאחר 12 יום 89 בתאריך 14.11
בטא לאחר 15יום 160 בתאריך 17.11
בטא לאחר 16 יום 216 בתאריך 18.11
האם התקדמות הערכים סבירה?האם קיים חשש להריון?האם מתפתח טוב למרות שאין הכפלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר19/11/2013ההריון לא תקין.
יש לבצע אולטרה-סאונד לשלול הריון חוץ רחמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאים - דחוףשני18/11/2013
אני יום אחרי החזרת 2 עוברים מוקפאים ועכשיו יש לי כאבי בטן כמו כאבי מחזור
זה אומר שהם לא נקלטו?...לעשות משהו חוץ מלהלחץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת מוקפאים - דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר19/11/2013לא אומר שהם לא נקלטו.
לפעמים יש גובים אחרי החזרה.
לפעמים גם יכול להיות זיהום . אם החום תקין הכאב יחלוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא ודיקוריפעת18/11/2013
שלום רב, בבדיקת הבטא הראשונה לאחר ההחזרה יצא לי כמעט 400. האם בטא 400 בבדיקה הראשונה מצביעה על תואמים? אני מטופלת גם בדיקור (עד השאיבה) וכעט אני מתלבטת האם להמשיך עם הדיקור לאחר שקיבלתי תוצאה חיובית (ראשונה). האם הדיקור יכול לפגוע בדרך כלשהו? האם להמנע מהטיפול? אני יודעת שישנן מחקרים שמוכיחים שדיקור מעלה את הסיכוי להמשך הריון תקין. מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא ודיקור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2013הערכתי היא שספק אם עוזר,לא מזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ביום שאין הפרשה של ביוץאינגה18/11/2013
האם יתכן שביום ביוץ יהיו הפרשות לבנות קרמיות אם מטופלים באיקקלומין ואוביטרל? או שההזרעה נעשתה במועד לא מתאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעה ביום שאין הפרשה של ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2013הפרשה נרתיקית אינה מדד אמין לקביעת מועד הביוץ בטיפול עם איקכלומין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון גבוה לפני שאיבה - דחוף!א.18/11/2013
שלום,
אני בפרוטוקול ארוך ועשיתי היום בדיקות כשבא.ס. הזקיק הגדול ביותר בגודל 18, אך אני מוטרדת מאוד מתוצאות בדיקת הפרוגסטרון שבגובה 4.8 nmol. (האסטרדיול -9,173)
האם מתחיל תהליך ביוץ?
האם הדבר יפגע באיכות הביציות?
אודה לתשובתכם בדחיפות מאחר שאני מאוד לחוצה.
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוגסטרון גבוה לפני שאיבה - דחוף! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2013הפרוגסטרון הינו בגבול הרצוי ועדיין לא חצה את הרף הבילתי רצוי במיוחד עם הרמה נקבעה על סמך ריבוי זקיקים שכל אחד תורם את תרומתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרדיול גבוה מדי בהחזרת מוקפאיםדנה18/11/2013
שלום, אודה לעזרתכם.
אני בת 40, בעקרון בריאה עם מחזור סדיר כל 30 יום ונכנסתי לטיפולים מאחר ואני יחידנית. אין בעיה ידועה אולם אני שנתיים בטיפולים ivf עם שני הריונות כימיים והריון אחד עם הפסקת דופק שבוע 8. בטיפול האחרון בהחזרת מוקפאים בלסוציסטים, 4 עוברים יום 5 על בסיס הורמונאלי אסטרופם ואוטרוגסטן, ערכי האסטרדיול בהחזרה היו מאוד גבוהים - 18,000. בבדיקת הבתא השלילית פרוגסטרון 80 ואסטרדיול 15,000. האם אסטרדיול כל כך גבוה יכול לפגוע בסיכויי ההשרשה והתפתחות העובר? המחזור שקיבלתי לאחר בתא שלילית היה מלווה כאבים כמו עוד כימי וסליחה על התיאור, מחזור בו מלבד שקיק קטן כולו דם נוזלי אדום ללא רירית, שלא כמו במחזור רגיל.
אודה להבין האם יש דבר כזה אסטרדיול גבוה מדי ומה הרמה המומלצת להחזרה.
הרבה תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטרדיול גבוה מדי בהחזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2013השימוש בתכשירים המכילים אסטרדיול מעלה את הרמה לרמות שיא ,אין בכך כדי לפגוע בתהליך הטיפולי ,יחד עם זאת בתנאים אלו יתכן ומינון נמוך יותר של הורמונים יכול להשיג את אותה המטרה מבלי לגרום לסיכון מיותר עקב רמה עודפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)