מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערכיםאני12/11/2013
שלום רב
ביום שבת התחיל ממש דימום קל ולכן אני לא יודעת כיצד להחשיב את יום זה.
בעקרון ביום שני (כלומר בערך ביום השלישי למחזור) ביצעתי בדיקת דם. נראה לי שהפרוגסטרון 17 oh מעט גבוה.
tsh 0.85- נוטלת יוטירוקס מזה 3.5 שבועות מאחר וה-tsh הגיע ל-4.6 (סובלת מהשימוטו ויש לי נוגדנים לבלוטה).
t4 17.5
t3 1.5
אסטרדיול 111
פרוגסטרון 1.56
fsh 6.3
lh 4.19
פרולקטין 370
17 OH-Progesterone 5.63 nmol/L- האם זה תקין? מציינת שכ-5 ימים לפני המחזור הפסקתי לקחת פרדניזון (השאלה אם הערך מושפע מכמה ימים לפני שלקחתי, ויכל להיות יותר גבוה?)
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/11/2013כל הערכים תקינים,הפסקת הסטרואידים גרמה לתגובה שהעלתה את רמות ה-17 OH PROGESTERON
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות פרופיל הורמונליטל12/11/2013
שלום,
בת כמעט 40. יש לי ילד בן 3 וקצת. מעוניינת לבצע בדיקות דם לפרופיל הורמונלי. למיטב הבנתי אני אמורה לעשות אותן ביום השני או השלישי למחזור.
המחזור שלי צפוי ביום רביעי/חמישי בעוד שבועיים ולפעמים מתחיל במשהו כמעט בלתי נראה ורק אחרי יום/יום וחצי מתחזק.
מתי אני אמורה לעשות את בדיקות הדם?
איך לספור את היום הראשון - כשיש צל של דימום או כשיש דימום משמעותי?
אם ההתחלה היא ביום חמישי, זה אומר שהיום השני או השלישי הם שישי או שבת. אז איך עושים את בדיקות הדם?... קופ"ח לא עושה בדיקות דם בימים אלה...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקות פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/11/2013את יכולה לבצע את הבדיקה בין היום ה3-5 למחזור,היום הראשון נחשב היום שבו קיימת הפרשה ויסתית ברורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
טל13/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות בסוף שבוע
אמא13/11/2013בוקר אור
את רשאית לבצע בדיקת דם במוקד מכבי ביום שישי.
כך אני עשיתי. בקשתי מהרופאה לציין דחוף.
עשו לי בלי כל בעיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
טל13/11/2013תודה רבה על התשובה ועל ההמלצה בעניין מוקד מכבי. אינני חברת קופ"ח מכבי, אבל אולי גם בקופה שלי יש אופציה כזו. תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן אחרי הפלהשירי12/11/2013
אני חודש וחצי אחרי הפלה עדיין עם כאבי בטן ואגן..
שלחו לי תרבית צוואר הרחם לבדיקה ואלו הם התוצאות-
נראו תאי ציפוי בכמות גדולה
לא נראו נויטרופילים
נראו מתגים גרם חיוביים
נראו קוקים גרם חיוביים בשרשרואת
צמיחה מעורבת בינונית
צמחו לפחות 3 זני חיידקים שונים
סופי
מה זה אומר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה זה אומר? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/11/2013עלייך לקבל תשובה ספיציפית של סוג החידקים/חידק המצוי בהפרשות צואר הרחם ולקבל טיפול ייעודי על סמך הרגישות הספיציפית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב, תשובה לא היתה לי ברורהאני12/11/2013
שלום.
אני לקראת החזרת עוברים מוקפאים. היום יום 4 למחזור והתחלתי אסטרופם ביום 2 למחזור.
שאלתי - במידה ומסיבות אישיות אני מחליטה לוותר על ההחזרה במחזור הנוכחי, ומפסיקה את האסטרופם בעוד מס' ימים (למשל - שבוע אחרי שהתחלתי את האסטרופם), מה המשמעות של העניין? האם יהיה ביוץ רגיל אחרי הפסקת האסטרופם? איך אוכל להעריך מתי צפוי הביוץ לאחר הפסקת האסטרופם? לציין שאם אחליט לוותר על החזרת מוקפאים החודש, כן אנסה באופן טבעי (ולכן צריכה לדעת..)
דר' בידר ענה שאין בעיה ואוכל לנסות להרות בווסת הבאה... לא הבנתי את התשובה - האם המחזור הנוכחי מתבזבז?? או שכשאפסיק את האסטרופם אז הזקיקים ימישיכו לגדול מהנקודה שבה חדלו לגדול בגלל האסטרופם ואז צפוי גם ביוץ?
או בקיצור - אם אני לוקחת אסטרופם לשבוע ואז מחליטה להפסיק, האם פספסתי את הביוץ שלאחר הווסת הנוכחית או שרק איחרתי אותו במס' ימים?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שואלת שוב, תשובה לא היתה לי ברורה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/11/2013כל הסיכוי שהביוץ יתרחש בהמשך אולי ידחה במספר ימים,אולם גם אפשרויות כמו דמם ,שיבוש במחזור יכולים ליתרחש,לכן לא בכדי פרופ' בידר הינחה אותך לנסות את מזלך החל מהמחזור הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסן 3 פעמים ביוםאריאלה12/11/2013
קיבלתי לקחת אוטרוגסטן 3 פעמים ביום אחרי הזרעה.
האם זה בסדר שאני לוקחת את זה בשעות:
5:45
17:45
23:00
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוטרוגסן 3 פעמים ביום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/11/2013מצוין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית 9ממי12/11/2013
מה אומר רירית 9 מ"מ לאחר ביוץ?יש סיכוי להריון?אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רירית 9 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/11/2013רירית בעלת עובי ראוי ,בהחלט יתכן גם הריון בתנאים אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צילוםאילנית12/11/2013
שלום רב, אתמול בעלי עשה צילום אשך והתגלה LT וריקוצלה דרגה 1 , מה בבקשה זה אומר ומה הטיפול שהוא צריך לעשות? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת צילום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/11/2013מדובר בהתרחבות של וריד האשך המנקז את האשך ,לעיתים תופעה זו קשורה בירידה באיכות מדדי הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת צילום
אילנית12/11/2013אפשר בבקשה תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת צילום
אילנית12/11/2013ומה הטיפול הנכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת צילום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/11/2013במידה ובדיקת הזרע תקינה אין צורך לבצע שום טיפול
אילנית12/11/2013בדיקת הזרע לא יצאה תקינה פעמיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת צילום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/11/2013בתנאים אלו יש לפנות למומחה פריון שיבצע בירור וטיפול מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה באוטרוגסטןאריאלה12/11/2013
שלום, לאחר הזרעה קיבלתי הנחיה לקחת 3 פעמים ביום נרות אוטרוגסטן וגינלית.
מכיוון שהיו לי בבית חפיסות שקניתי כבר ביוני האחרון ותוקפן עדיין היה טוב התחלתי להשתמש בהן.
רק לאחר שקניתי חפיסה חדשה הרגשתי בהבדל - בחפיסה הישנה העטיפה של הנרות הייתה רכה יותר ולעיתים כשניסיתי להשתמש במוליך אז הנר נדבק למוליך ו"התפוצץ" והחומר יצא ולכן החלפתי לנר אחר.
1. רציתי לדעת האם יכול להיות שהנרות מיוני (למרות שלא פג תוקפן) כבר לא טובים וכל הימים שהשתמשתי בהם ירדו לטמיון? אולי החומר שבהם נהרס?
אני מאד חוששת שהרסתי את הסיכוי הקלוש שהיה לי להיקלט כי לא ידעתי שהשתמשתי בנרות לא טובים שאולי לא עשו את העבודה....
2. כשאני מחדירה נר, לפעמים נשאר לי קצת חומר לבן דביק בציפורן (כאילו בדרך פנימה הנר קצת נמס ונשאר עליי) - האם זה בסדר? זה לא אומר שחלק מהחומר נשאר עליי ויצא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמיכה באוטרוגסטן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/11/2013אין כל בעיה עם הנרות ,אין מקום לחשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם ועודאני11/11/2013
שלום.
אני לקראת החזרת עוברים מוקפאים. היום יום 4 למחזור והתחלתי אסטרופם (2 מ"ג * 3 ליום) ביום 2 למחזור.
שאלתי - במידה ומסיבות אישיות אני מחליטה לוותר על ההחזרה במחזור הנוכחי, ומפסיקה את האסטרופם בעוד מס' ימים (למשל - שבוע אחרי שהתחלתי את האסטרופם), מה המשמעות של העניין? האם יהיה ביוץ רגיל אחרי הפסקת האסטרופם? איך אוכל להעריך מתי צפוי הביוץ לאחר הפסקת האסטרופם? לציין שאם אחליט לוותר על החזרת מוקפאים החודש, כן אנסה באופן טבעי (ולכן צריכה לדעת..)
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם ועוד - תגובה
פרופ` דוד בידר12/11/2013אם תפסיקי לא יקרה כלום ואת יכולה להתחיל טיפול בוסת הבאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי יש הריון?ממי11/11/2013
בת 38.5.עשיתי 9 טיפולי הפריה עם PGD ללא הצלחה.לבעלי בעיה גנטית N.F 1
בתחילת הנישואין נקלטתי וההריון נפל בהתחלה.עכשיו לאחר שהיה כבר ביוץ.מחזור אחרון ב20.10 עשיתי אולטרסאונד פנימי לפי בקשת בית החולים כדי להתחיל טיפול נוסף.הרופא ראה רירית הרחם 9 מ"מ,וגם ראה בשחלה הימנית גופיף צהוב בגודל 26 מ"מ.ואמר לי שיש סיכוי גבוה להריון.האם זה נכון?באמת יש סיכוי לפי הממצאים האלה?אשמח לתשובה.תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי יש הריון? - תגובה
פרופ' שלמה משיח11/11/2013נוכחות גופיף זהוב מעידה רק על כך שהיה ביוץ. אני מקווה שגם הרית. צריך לחכות לבדיקת ההריון 12 יום לאחר הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היה ביוץ או לאטלי11/11/2013
ביום ה16 למחזור נצפתה רירית 13,זקיק 25 מ"מ ללא נוזל בדוגלס. תוצאות בדיקת דם E2 1000,LH-31.9,PROGESTERONE 4.4
האם התחרש הביוץ? האם לאחר הביוץ באולטרסאונד צריך עדיין להיות הזקיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היה ביוץ או לא - תגובה
פרופ' שלמה משיח11/11/2013היתה הכנה לביוץ. כדי להוכיח שאמנם היה יש חבצע בדיקת פרוגסטרון ולהדגים עליה משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתשירלי11/11/2013
שלום
אני בת 24
אמא לילדה בת 3 מטיפול ראשון של ivf
כעט עברתי שלושה טיפולים כושלים של החזרת מוקפאים
האם יכולה להיות לי איזה שהיא בעיה שבגללה לא אוכל להרות יותר
למרות שהייתי בעבר בהריון וילדתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
פרופ` דוד בידר12/11/2013לא.
את צריכה להיות בהריון.
לא חייבים להרות מהמוקםאים.
אין ספק שתצליחי בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם 8 ימים אחרי החזרת בלסטוציסטטליה11/11/2013
קפוא בדיקת דם שלילית נכונה?
היום ביצעתי בדיקה ביתית ויצא חיובי ובדיקת דם שליליתאיך יכול להיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם 8 ימים אחרי החזרת בלסטוציסט - תגובה
פרופ` דוד בידר12/11/2013בדיקת הדם קובעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה בסיוע הורמוניםאמא11/11/2013
שלום רב רופאים יקרים
האם בטיפול מעין זה יש צורך במתן צטרוטייד בנוסף לזריקות ההורמנליות?
או שמא האוביטרל מספיק טוב לתזמון מקסימלי?
מה הסיכוי הכללי להריון בטיפול זה?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה בסיוע הורמונים - תגובה
פרופ` דוד בידר12/11/2013האוביטרל מספיק.
הסיכויים להריון תלויים במספר גורמים כגון גיל והבעיה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהא11/11/2013
ערב טוב, אני בשבוע 26.
עשיתי בדיקת שתן ויצא: LEUCOCYTES - U STRIP 500 /µl
אבל NITRITE- U STRIP NEG, שאר התוצאות תקינות, והתרבית שלילית.
צריך להתייחס ללויקוציטים או לעזוב את זה? ממה זה יכול להיות, אם שאר התוצאות תקינות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/11/2013אין לזה משמעות .
הליאוקוציטים הם ממקור חיצוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)