מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרקת גונל והכתמותשלי31/10/2013
שלום רב, אני בת 42 וביום השלישי למחזור התחלתי להזריק גונל 150. אחרי 5 זריקות, זקיק אחד קטן של 6 מ"מ רירית 3.5 מ"מ וממשיכות לי הכתמות חומות. e2 120 פרוגסטרון 1.7. האם זה טבעי בתהליך ? הבנתי שמגיל 40 נותנים להזריק שילוב של הורמונים ולא רק fsh . אודה על התייחסותכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרקת גונל והכתמות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2013מדובר בהעדר תגובה צריך יהיה להעלות את המינון על מנת לגרום לתגובה שחלתית הולמת ואז גם יפסקו ההכתמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינוןשירה31/10/2013
החודש קיבלתי אוביטרל, הים הזרעה אמרו מחר קרינון, חוששת שהקרינון יפגע בזרעים, האם אפשר קרינון רק מחרתיים? זאת אומרת לעכב את השימוש בקרינון ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2013בהחלט לא יקרה כלום אם תקיימי יחסים יום נוסף ותתחילי אל הקרינון למחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה
שירה31/10/2013אסביר שוב, אני עם תורם זרע לכן לא יכולה לקיים יחסים. שוב, אחרי אוביטרל הזרעות ואמרו למחרת קרינון, האם בסדר קרינון רק מחרתיים , חוששת שהקרינון יפגע בזרע כשעדיין אולי קיים למחרת ההזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבקשה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2013אם בוצעה הזרעה תוך רחמית הזרע לא יפגע וניתן לקחת את הקרינון למחרת ההזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל מוקדםשני31/10/2013
שלום לכם,
אתמול בבוקר בבדיקות דם E2 1960, פרוג 2.9, lh 3.9, זקיקים 17,15
אתמול בערב אוביטרל זה והיום הזרעה, הזקיקים קטנים מידיי אז למה אוביטרל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוביטרל מוקדם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2013מאחר וקיבלת את האוביטרל בערב יש להניח שהזקיק הדומיננטי התפתח היטב ולכן מתן האוביטרל נעשה בעיתוי המתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עם הקטן
שני31/10/2013אז אומר שלזקיק הקטן (15 מ"מ) אין סיכוי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה עם הקטן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2013גם הזקיק הקטן עשוי להתבייץ בתנאים אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שאלה בהמשך
שני01/11/2013אתה בעצם אומר שאחרי האוביטרל גם לזקיק כזה קטן שהיה בגודל 15 מ"מ יש סיכוי שתצא ממנו ביצית מוכנה להפרייה?
תודה שאלה בהמשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/11/2013אכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגילוטוןמיטל31/10/2013
שלום רב
לאחר 3 הפלות רצופות,אתמול עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית לאחר שבאבחנתית,נצפו הידבקויות בצד שמאל+מחיצה של 20%.
הרופא נתן לי מרשם של פרוגילוטון למשך 3 שבועות ,וציין שבמידה ואקבל את הווסת אפסיק עם התרופה.
רציתי לשאול למה משמשת התרופה הזו?והאם יעילה?
והאם מותר ליטול את התרופה במידה ויש לי קרישיות יתר בדם (פקטור 9 גבוה מהנורמה)?
יש לציין ווסת אחרונה ב-23/10 לפני שבוע.
אודה לתשובתכם
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוגילוטון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2013מטרת התרופה לאושש את רירית הרחם לאחר הפרוצדורה הניתוחית והיא אכן יעילה במצב זה,לגבי הקשר בין התרופה וקרישיות יתר עלייך להיוועץ ברופא לגבי טיפול בנוגדי קרישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיטל01/11/2013תודה על התשובה..את הניתוח עברתי שלשום יום רביעי ,ובאותו יום ואתמול לא היה לי דימומים בכלל.
הרופא אמר לי שאתחיל לקחת את הכדורים וברגע שאקבל ווסת אפסיק .
אתמול לקחתי כדור ראשון והיום בבוקר כבר התחילו דימומים כמו ווסת ,האם הגיוני שכבר הגיע הווסת ?שפעם אחרונה הייתה בסה"כ לפני שבוע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/11/2013לא מדובר בוסת אלא בדימומים שלאחר הפרוצדורה מדובר רק על הדימום שעשוי להופיע במהלך או אחרי הטיפול בפרוגילוטון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה???אוסנת31/10/2013
שלום רב אני 12 יום לאחר החזרת שני עוברים, היום בדיקת ביטא ראשונה
יצא 80,האם זה יכול להעיד על כמות עוברים אם זה עובר אחד או שניים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה חשובה??? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2013כנראה מדובר בעובר אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפירת צוואר רחם + שמירת הריוןליאת31/10/2013
שלום שוב,
הבנתי לגבי קשירת צוואר הרחם אבל במקרה שלי הייתי בהריון בתאומים מIVF בשבוע 20 (לא ציפינו לזה בכלל אחרי 3 חודשים בדכ הכל בסדר) והייתה ירידת מים לאחד העוברים - הרופאים אומרים שהעובר כנראה לא היה טוב והרחם פולט לבד מה שלא טוב בו אז איך במקרה של תפירת צוואר הרחם ייצא הלא טוב מהרחם ? האם יישאר שם ועדיין יהיה לא טוב רק מכיוון שלא יכול לצאת?
אודה על תשובה
עוד שאלה, מי מאשר שמירת הריון ? האם זהו רופא נשים המטפל בי או שיש גוף אחר?
מה הקריטריונים לשמירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפירת צוואר רחם + שמירת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2013ההנחה שהגוף פולט הריונות לא תקינים בשבוע 20 אינה נכונה ומטעה,בכל מקרה מיים יכולים לרדת גם בנוכחות תפר צוארי ולהצביע על ליקויים אפשריים.
עלייך לפנות לרופא המטפל שיצביע על הסיבות הקשורות בך או בהריון המצדיקות את שמירת ההריון בטופס מובנה של הביטוח הלאומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצוואר רחם
ליאת31/10/2013תודה על התשובהההפלה שלי בוצעה בבלינסון לי נאמר שכנראה משהו היה לא תקין בעובר ולכן הייתה ירידת מים לכן שאלתי תודה רבה על התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהנטלי30/10/2013
היי...אני שבועיים אחרי ניתוח קיסרי ולא יכולתי להניק. האם עכשיו שבועיים אחרי אני עדיין יכולה להניק...עושה רושם שעדייין יש לי חלב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2013יכולה לנסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים בגדלים שוניםmikey30/10/2013
שלום
רציתי לשאול החודש עשיתי הזרעה עם הורמונים
היה זקיק אחד בשמאל 15 ובימין 17
הרופא אמר לי להזריק אוביטרל
אני יודעת שעד הביוץ הם ממשיכים לגדול ב2 מ"מ ביום
כלומר ה15 יגיע ל19 וה17 יגיע ל21
רציתי לדעת האם שני הזקיקים מבייצים או רק אחד מהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זקיקים בגדלים שונים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2013אכן רצוי לתת אוביטרל בזקיקים בשלים יותר,אולם יתכן שהתגובה ההורמונלית מאלצת לעיתים מתן מוקדם יותר,קיים סיכוי ששני הזקיקים יבייצו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםשירה30/10/2013
לרופאים הנכבדים שלום,
אני בהריון מIVF שבוע 9, אתמול הייתי אצל רופאת נשים וב"ה יש דופק והכל בסדר,
יש לי כאבים בבטן התחתונה בעיקר כשאני קמה מישיבה או שכיבה אבל זה קורה גם בהליכה, אני ממש תופסת את הבטן כשאני קמה... הכאבים אמנם נסבלים אבל מטרידים ומדאיגים מאוד...
כששאלתי את הרופאה היא אמרה שאין לה מושג... האם יתכן שזה קשור לניתוח קיסרי שעברתי לפני כמעט 9 שנים? או זה כתוצאה מהרחם שגדלה? האם יש סיבה לחשש ואולי לפנות לבדיקה אצל רופא יותר מקצועי?
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2013קיימת סבירות גבוה שמדובר בכאבים הנובעים מהידבקויות מהניתוח הקיסרי שעברת ובנוסף מצמיחת הרחם בהריון הנוכחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתליבת30/10/2013
שלום. אני בטיפולי הזרעות וניסיון להיקלט להריון. אני לא לוקחת חומצה פולית, האם זה יכול לפגוע?
חומצה פולית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2013לא יכול לפגוע אפילו רצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה ודקפפטילחגית30/10/2013
אני מזריקה דקפפטיל פעם ביום.
לצערי, יש לי סינוסיטיס והרופא נתן לי אנטיביוטיקה
מוקסיווט 3 פעמים ביום ל 10 ימים.
האם זה בסדר לקחת את האנטיביוטיקה בתקופה
שבה אני מסריקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטיביוטיקה ודקפפטיל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2013אין כל בעיה התרופות לא מתנגשות אחת עם השנייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובתכם חשובה-ביוץ בזקיק קטןרוני30/10/2013
שלום,
בת 38, בדיקות תקינות. הזרעות טבעי אחר כך עם הורמונים. תרומת זרע.
כבר מספר חודשים הזרעות אך נראה לי שמשהו לא כשורה.
אני מבייצת קבוע ביום 11 למחזור עם זקיק בגודל 17 מ"מ. כמעט כל חודש אותו הדבר.
נראה לי שהזקיק מבייץ יחסית בגודל קטן, אף פעם לא היה מעל 17 במעקב זקיקים ואז ההורמונים החלו לעלות לקראת ביוץ. לכן כשהתחלתי אוביטרל אז כבר בגודל 16 מ"מ נתנו אוביטרל. אחר כך התחלתי עם הורמונים ואז ביום ה 10 הזקיק כבר היה בגודל 17 ולקראת ביוץ, האם לא כדאי לדעתכם לנסות טיפול שידחה את הביוץ בכמה ימים, לפחות שייגדל יותר מ 17 או שאם יגדילו אותם באופן מלאכותי מעל 17 נאמר ל 20 אז הם יהיו פחות טובים? אני יודעת שיש האומרים ש 17 זה בסדר אך עדיין לתחושתי הענין שיש לי ביוץ מוקדם ביום 11 זה לא תקין.
תשובתכם מאוד חשובה גם אם היא כהשערה בלבד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובתכם חשובה-ביוץ בזקיק קטן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2013ניתן לעכב את הביוץ עם תכשיר נוגד,אולם לא בטוח שזה נחוץ בנסיבות שתוארו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא חיוביאוסנת30/10/2013
שלום רב אני 12 יום לאחר החזרת שני עוברים, היום בדיקת ביטא ראשונה
יצא 80,האם זה יכול להעיד על כמות עוברים אם זה עובר אחד או שניים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא חיובי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2013כנראה מדובר בעובר בודד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקיםאני30/10/2013
שלום רב,
הזרעות עם הורמונים+אוביטרל,
היום בבדיקות רירית 10 מ"מ, שמאל זקיק 19 מ"מ, 16 מ"מ
אסטרדיול 1990, פרוגסטרון 2.85, LH 4
היום בערב אוביטרל זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2013מצויין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ביוץמודאגת30/10/2013
אני כמעט שבוע אחרי ביוץ. קיבלתי היום מכה בבטן מחפץ שנפל עלי. לא נורא כאב אבל הורגש...במידה ויש הפרייה האם זה יכול לפגוע בהשתרשות?
אחרי ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2013לא סביר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)