מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איזה הורמון שאחראי להשרשה של עובר?שירה05/11/2013
ידוע לי שיש איזה הורמון שאחראי להשרשה של עובר וניתן למדוד אותו - מה שם ההורמון שיש לבדוק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
a - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/11/2013השתרשות הינה פונקציה של שיתוף פעולה של הרבה הורמונים וגורמי גדילה ולא קיים הורמון אחד המבטא באופן ישיר את סיכויי ההשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומשקל יתר יכול להפריע להשתרשות?
שירה05/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכלו לענות לי
תהילה06/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוכלו לענות לי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/11/2013תזונת יתר והשמנה קשורים במידה רבה בתופעות רפואיות פתולוגיות הן אצל נשים והן אצל גברים.
נערות עם עודף משקל עלולות לסבול מהופעת מחזור מוקדמת,הפרעות במחזור כמו מחזורים מרוחקים ,ואפילו העלמות המחזור.אצל נשים עם שחלות פובליציסטיות עלול להחריף את הסטטוס המטבולי הנלווה,כמו כן גם מצב של שיעור היתר, נשים בגיל הפוריות עלולות לסבול מהעדר ביוץ ,ריבוי הפלות,אי פריון ושיעור הריונות נמוך גם בשימוש בכל הטכנולוגיות הפריון המתקדמות כולל הפריה חוץ גופית.
נשים עם עודף משקל סובלות בעת היותן בהריון יותר מסיבוכי הריון כמו רעלת הריון,סכרת הריונית,שיעור גבוה יותר של ניתוחים קיסריים ותחלואה סביב ולאחר לידתית.
בקרב תינוקות לאימהות עם עודף משקל קיימת תחלואה עוברית גבוה יותר,וגם שיעור גבוה יותר של מומים מולדים במיוחד מומים נוירולוגים.
לעודף משקל השפעה מזיקה על תוצאות הפריה חוץ גופית המתבטאת בשיעור נמוך יותר של ביציות,שיעור גבוה יותר של נשים עם תגובה ירודה, בירידה באיכות הביציות ,שיעור ההפריה איכות העוברים ,שיעור ההריונות,שיעור לידות החי,ושיעור גבוה יותר של הפלות עצמוניות.
מחקר משותף אמריקאי בלגי של אוניברסיטאות דיוק,וליובן שהופיע בשנה זו המתייחס להשפעת השמנת יתר של ההורים על ההורשה הגנטית של הצאצאים הינו מטריד במיוחד
האפקטים הסביבתיים וסגנון החיים של ההורים עלולים להשפיע על בריאות הצאצאים בשינויים אפיגנטים כמו שינוי במטילציה של ה-DNA בעת הרכבת הגנים.
(מטילציה-חיבור של קבוצת מתיל לחלק מהבסיסים המרכיבים את ה-DNA באזור שנקרא promoter ,חיבור באזור זה גורם לכך שחלק מסוים מהגן לא יתורגם לחלבון)
במחקר המדובר נבדק פרופיל המטילציה של ה-DNA של גנים רבים הקשורים לגדילה וההתפתחות אצל תינוקות להורים עם עודף משקל לעומת הורים עם משקל תקין וזאת באמצעות מיצוי ה-DNA של כדוריות דם לבנות מדם חבל הטבור של הילודים ובדיקת פרופיל המטילציה של ה- DNA
מאמר זה היא מצביע על קשר האפשרי בין סגנון החיים והסטטוס הדיאטטי של ההורים לבין שינויים אפשריים בגנים של הגמטות(ביצית וזרע)האחראים לגדילה וההתפתחות התקינה.
מסקנת המאמר שתנאים סביבתיים כמו תזונת יתר ויתר משקל בתקופה של טרום ההתעברות עלולים להשפיע על גנים חשובים בעת היווצרות תא הזרע ,ולגרום לשינויים בפרופיל המטילציה של ה-DNA של גנים אלו.גנים פגומים אלו עלולים להיות מועברים לדור הבא ולגרום למחלות כרוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית עבה והחזרת עובריםמיה05/11/2013
שלום רב,
אני עושה החזרת מוקפאים ע"ב טבעי (רצוף אחרי החזרת טריים). ביום 13 למחזור עדיין לא נראה זקיק מוביל (הבנתי שאחרי IVF המחזור יכול להשתבש מה גם שהמחזורים שלי הם סביב 32 יום) וגם האסטרדיול נמוך בהתאמה - 160. המוזר הוא שהרירית כבר הגיעה ל-11 מ"מ, מה שלהבנתי מצביע על חוסר מתאם עם הפעילות ההורמונלית. בד"כ הרירית שלי נעה בין 10-12 סביב הביוץ.
רציתי לשאול אם זה נורמלי החוסר מתאם הזה ואם הרירית תמשיך להתעבות עוד ועוד עד ההחזרה אם זה עשוי לפגוע בסיכויי הקליטה? אני יודעת שיש עובי מינימלי שמומלץ להחזרה, האם יש גם עובי מקסימלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רירית עבה והחזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/11/2013בינתיים רירית הרחם שלך נמצאת בטווח הרצוי עד 14 מ"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלת המשך
מיה05/11/2013האם מעל 14 מ"מ מהווה בעיה? כדאי לבטל סבב בגלל זה?
האם לאור הנתונים שציינתי יש צפי שהיא תעבור את הטווח הרצוי? הרי אם עם אסטרדיול נמוך היא גדלה ל-11 מה יהיה כשהוא יתחיל לעלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה ושאלת המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/11/2013יתכן ורירית הרחם הגיעה לשיאה ומאוזנת היטב בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרה עוברים טרייםשרית05/11/2013
שמונה ימים אחרי יש לי עיקצוצים בבטן התחתונה וגם עיקצוץ בטבור מזה אומר??? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי החזרה עוברים טריים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/11/2013לא אומר כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלשירה05/11/2013
כרגיל מקבלת אוביטרל לפני הזרעות. ביומיים שלושה אחרונים קצת רגישות לריחות אך לראשונה אני ביום ה 7 מאז לקיחת האוביטרל והיום יש לי בחילות מטורפות שלא יכולה לתפקד, רגישות לריחות התגברה נורא. האם אחרי 7 ימים אחרי אוביטרל לא אמור להירגע קצתהמצב?
אוביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/11/2013המצב הוא בגלל ההשפעות ההורמונליות של הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרגוסטןמודאגת05/11/2013
נטלתי נירות אוטרגוסטן 100 פעמיים ביום לנרתיק - אחד בבוקר ואחד בלילה ישר מים הביוץ. עשיתי בדיקת הריון ולצערי אני לא בהריון. אני אמורה להפסיק את התמיכה עכשיו. כמה זמן מרגע הפסקת הנירות אני אמורה לקבל ווסת?
אוטרגוסטן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/11/2013להפסיק ,תקבלי מחזור תוך יום יומיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת נעורים וכניסה להריוןרונית05/11/2013
שלום
ברצוני לדעת האם יש הגבלה בגיל לנשים בעלות סוכרת נעורים להיכנס להריון.
אני יודעת שמדברים היום על גיל 35 כגיל בעייתי מבחינת פוריות אך האם לנשים שיש סוכרת נעורים - יש בעיה בד"כ להרות עד גיל מסויים? (או המלצה להרות עד גיל מסוים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סוכרת נעורים וכניסה להריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/11/2013בעיקרון אין הבדל בהמלצות אם יש סכרת נעורים או לא ,בכל מקרה רצוי להרות בגיחל יותר צעיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובריםענת05/11/2013
אני מבקשת לדעת אם יש הבדל בין סיכוי שרידות עוברים יום 3 לבלסטוציסטים בזמן הפשרה.
האם לבלסטוציסט יש יותר סיכוי להקלט מעובר עם 8 תאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר05/11/2013אין יותר סיכויים להשתרש וההישרדות דומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על אוביטרלדנה04/11/2013
אם התפקיד של האוביטרל לתזמן ביוץ, מדוע נותנים אוביטרל כתמיכה לאחר החזרת עוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על אוביטרל - תגובה
פרופ` דוד בידר05/11/2013נותנים בטיפולי הפריהחוץ גופית עקב מתן מדכאי ביוץ ולכן הגופיפים הצהובים המפרישים פרוגסטרון זקוקים להורמון ה-LH כדי להפריש יותר פרוגסטרון.
בדרך כלל נותנים את הפרוגסטרון עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר זקיקיםדנה04/11/2013
שלום,
אני בסבב IVF ראשון, מטופלת עם פיוריגון ומחר מונפור.
אם לאחר 5 ימי הזרקות פיוריגון, ישנם 5 זקיקים, האם יתכן כי יהיו זקיקים נוספים? להבנתי, המונופור רק גורם להבשלת הזקיקים ולא להתרבותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר זקיקים - תגובה
פרופ' שלמה משיח04/11/2013זה מוקדם להעריך את מספר הזקיקים.
את טועה והמנופור מגייס זקיקים לשם הבשלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון טיפוליםמיכל04/11/2013
עברתי קיסרי לפני 3 חודשים בהריון שהושג ב ivf לאחר שנה של טיפולים.
מעוניינת להתחיל טיפולים שוב בהקדם , גם ivf.
מתי ניתן להתחיל טיפולים?
כל רופא אומר משהו אחר? מה הדעה הרווחת ?
אני בת 40 ולכן הזמן עבורי קריטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון טיפולים - תגובה
פרופ' שלמה משיח04/11/2013אני נוהג להתחיל טיםול חצי שנה לאחר הניתוח הקיסרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר קומפקט וסיכויי השרשהדנה04/11/2013
לאחר החזרה. מה כל כך משמעותי בעובר בדרגת קומפקט? האם ניתן להכנס להריון גם מעוברים שלא הגיעו לשלב קומפקט או לבלסטוציסט? האם ככל שמתקדמים בשלבים בקצב התפתחות העובר האם זה בהכרח מגדיל את סיכויי ההשרשה? מה סיכויי ההשרשה של עובר קומפקט מול עובר בדרגה בינונית יותר (4-6 תאים עם מעט שברים)? האם יש עוד פרמטרים המגדירים סיכוי השרשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר קומפקט וסיכויי השרשה - תגובה
פרופ` דוד בידר05/11/2013בכל שלב של החדרת עוברים ש סיכויים להרות.
עניין ההשרשה וההצלחה תלויה בטיב העובר באופן עקרוני.
עובר יום 2 או יום 5 יקלט באותו אחוז סיכויים אם איכותם טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים יקרים:תודה על הפורום הנהדר!רות04/11/2013
המענה שלכם מיקצועי ,אדיב ומהיר ואתם מצליחים להוות עוגן ולפוגג החששות,תודה
רופאים יקרים:תודה על הפורום הנהדר! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/11/2013תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומון ביום ה5 לוסתאינגה04/11/2013
למה חשוב דווקא לקחת ביום ה5 מהוסת? ואיך מחשבים את היום של לקיחת איקקלומין; מיום קבלת וסת (כשזה יום עם טפטוף) או מיום שוסת מתחיל בזרימה חזקה?
איקקלומון ביום ה5 לוסת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/11/2013ניתן להתחיל באקכחומין בין ימים 3-5 להופעת מחזור מובהק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירוראני04/11/2013
אני מטופלת החודש במונופר 100 יחידות כל יום , ביום א' האחרון זה היה היום ה 9 למחזור , עשיתי מעקב זקיקים שבו נצפה רק זקיקי אחד 19 על 17 , ובבדיקות דם ראו אסטרדיול 717 ופרוגרסטורן 4.54 , הרופאה אמרה לי ישר להזריק אוביטרל. באותו הערב הלכתי גם לחוות דעת יוספת , שאמר שבכלל הפענוח של הזקיקים שגוי ביחס לבדיקות דם הנמוכות , ולפי הזקיקים שהוא עשה לי יש לי 3 אך עדיין לגודל הלא בשל. השאלה שלי אם זה נכון?וכבר למי להאמין .. מן הסתם לא עשיתי אוביטרל כי הוא אסר עליי בתוקף ואמר שהפענוח שגוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור - תגובה
פרופ' שחר קול04/11/2013בהנחה שמדובר על גירוי שחלות לפני הזרעה:
מדובר על שתי בדיקות זקיקים שונות, שלא ניתן להתייחס לנכונותן בלי לראות במו העיניים.
רצוי להוסיף LH לבדיקת הדם, שכן יתכן וכבר החל תהליך הביוץ הטבעי (על רקע זקיק מוביל של 18 ממ, ורמת הפרוגסטרון).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקופאג'אני04/11/2013
יש לי שחלות פולצסיות שמלוות בחוסר מחזור וביוץ הרמת סוכר שלי בגבול הנורמל 85 בערך ממאמרים שקראתי הבנתי אם לוקחים מטפורמין יש היא לסדר את הבעיה הרופא לא הציע לי כלל
האם הבעיה שלי נהוג לבקש כדור זה וזה יפתור את הבעיה?? למרות אין סוכר גבוה??
איך כדור זה מתקשר לשחלות פוליצסטיות הבנתי שנועד לחולי סכרת אפשר הסבר??
כדאי לבקש מהרופא ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוקופאג' - תגובה
פרופ` דוד בידר04/11/2013לא כל הרופאים נוטים לתת את התרופה.
לתרופה תופעות של מערכת העיכול ולפעמים ש בחילות וחוסר תיאבון וירידה במשקל שעוזרת לתהחפליכי ביוץ.
ממליץ לך ללכת לפי דעתו של הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)