מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוכרת נעורים וכניסה להריוןרונית05/11/2013
שלום
ברצוני לדעת האם יש הגבלה בגיל לנשים בעלות סוכרת נעורים להיכנס להריון.
אני יודעת שמדברים היום על גיל 35 כגיל בעייתי מבחינת פוריות אך האם לנשים שיש סוכרת נעורים - יש בעיה בד"כ להרות עד גיל מסויים? (או המלצה להרות עד גיל מסוים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סוכרת נעורים וכניסה להריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/11/2013בעיקרון אין הבדל בהמלצות אם יש סכרת נעורים או לא ,בכל מקרה רצוי להרות בגיחל יותר צעיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובריםענת05/11/2013
אני מבקשת לדעת אם יש הבדל בין סיכוי שרידות עוברים יום 3 לבלסטוציסטים בזמן הפשרה.
האם לבלסטוציסט יש יותר סיכוי להקלט מעובר עם 8 תאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר05/11/2013אין יותר סיכויים להשתרש וההישרדות דומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על אוביטרלדנה04/11/2013
אם התפקיד של האוביטרל לתזמן ביוץ, מדוע נותנים אוביטרל כתמיכה לאחר החזרת עוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על אוביטרל - תגובה
פרופ` דוד בידר05/11/2013נותנים בטיפולי הפריהחוץ גופית עקב מתן מדכאי ביוץ ולכן הגופיפים הצהובים המפרישים פרוגסטרון זקוקים להורמון ה-LH כדי להפריש יותר פרוגסטרון.
בדרך כלל נותנים את הפרוגסטרון עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר זקיקיםדנה04/11/2013
שלום,
אני בסבב IVF ראשון, מטופלת עם פיוריגון ומחר מונפור.
אם לאחר 5 ימי הזרקות פיוריגון, ישנם 5 זקיקים, האם יתכן כי יהיו זקיקים נוספים? להבנתי, המונופור רק גורם להבשלת הזקיקים ולא להתרבותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר זקיקים - תגובה
פרופ' שלמה משיח04/11/2013זה מוקדם להעריך את מספר הזקיקים.
את טועה והמנופור מגייס זקיקים לשם הבשלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון טיפוליםמיכל04/11/2013
עברתי קיסרי לפני 3 חודשים בהריון שהושג ב ivf לאחר שנה של טיפולים.
מעוניינת להתחיל טיפולים שוב בהקדם , גם ivf.
מתי ניתן להתחיל טיפולים?
כל רופא אומר משהו אחר? מה הדעה הרווחת ?
אני בת 40 ולכן הזמן עבורי קריטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון טיפולים - תגובה
פרופ' שלמה משיח04/11/2013אני נוהג להתחיל טיםול חצי שנה לאחר הניתוח הקיסרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר קומפקט וסיכויי השרשהדנה04/11/2013
לאחר החזרה. מה כל כך משמעותי בעובר בדרגת קומפקט? האם ניתן להכנס להריון גם מעוברים שלא הגיעו לשלב קומפקט או לבלסטוציסט? האם ככל שמתקדמים בשלבים בקצב התפתחות העובר האם זה בהכרח מגדיל את סיכויי ההשרשה? מה סיכויי ההשרשה של עובר קומפקט מול עובר בדרגה בינונית יותר (4-6 תאים עם מעט שברים)? האם יש עוד פרמטרים המגדירים סיכוי השרשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר קומפקט וסיכויי השרשה - תגובה
פרופ` דוד בידר05/11/2013בכל שלב של החדרת עוברים ש סיכויים להרות.
עניין ההשרשה וההצלחה תלויה בטיב העובר באופן עקרוני.
עובר יום 2 או יום 5 יקלט באותו אחוז סיכויים אם איכותם טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים יקרים:תודה על הפורום הנהדר!רות04/11/2013
המענה שלכם מיקצועי ,אדיב ומהיר ואתם מצליחים להוות עוגן ולפוגג החששות,תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רופאים יקרים:תודה על הפורום הנהדר! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/11/2013תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומון ביום ה5 לוסתאינגה04/11/2013
למה חשוב דווקא לקחת ביום ה5 מהוסת? ואיך מחשבים את היום של לקיחת איקקלומין; מיום קבלת וסת (כשזה יום עם טפטוף) או מיום שוסת מתחיל בזרימה חזקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איקקלומון ביום ה5 לוסת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/11/2013ניתן להתחיל באקכחומין בין ימים 3-5 להופעת מחזור מובהק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירוראני04/11/2013
אני מטופלת החודש במונופר 100 יחידות כל יום , ביום א' האחרון זה היה היום ה 9 למחזור , עשיתי מעקב זקיקים שבו נצפה רק זקיקי אחד 19 על 17 , ובבדיקות דם ראו אסטרדיול 717 ופרוגרסטורן 4.54 , הרופאה אמרה לי ישר להזריק אוביטרל. באותו הערב הלכתי גם לחוות דעת יוספת , שאמר שבכלל הפענוח של הזקיקים שגוי ביחס לבדיקות דם הנמוכות , ולפי הזקיקים שהוא עשה לי יש לי 3 אך עדיין לגודל הלא בשל. השאלה שלי אם זה נכון?וכבר למי להאמין .. מן הסתם לא עשיתי אוביטרל כי הוא אסר עליי בתוקף ואמר שהפענוח שגוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור - תגובה
פרופ' שחר קול04/11/2013בהנחה שמדובר על גירוי שחלות לפני הזרעה:
מדובר על שתי בדיקות זקיקים שונות, שלא ניתן להתייחס לנכונותן בלי לראות במו העיניים.
רצוי להוסיף LH לבדיקת הדם, שכן יתכן וכבר החל תהליך הביוץ הטבעי (על רקע זקיק מוביל של 18 ממ, ורמת הפרוגסטרון).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקופאג'אני04/11/2013
יש לי שחלות פולצסיות שמלוות בחוסר מחזור וביוץ הרמת סוכר שלי בגבול הנורמל 85 בערך ממאמרים שקראתי הבנתי אם לוקחים מטפורמין יש היא לסדר את הבעיה הרופא לא הציע לי כלל
האם הבעיה שלי נהוג לבקש כדור זה וזה יפתור את הבעיה?? למרות אין סוכר גבוה??
איך כדור זה מתקשר לשחלות פוליצסטיות הבנתי שנועד לחולי סכרת אפשר הסבר??
כדאי לבקש מהרופא ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוקופאג' - תגובה
פרופ` דוד בידר04/11/2013לא כל הרופאים נוטים לתת את התרופה.
לתרופה תופעות של מערכת העיכול ולפעמים ש בחילות וחוסר תיאבון וירידה במשקל שעוזרת לתהחפליכי ביוץ.
ממליץ לך ללכת לפי דעתו של הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לבנות או לרופאיםאני04/11/2013
האם דיקור סיני ושילוב תזונה וצמחים אכן יכולים להעלות את הסיכוי להריון
מה דעתכם יש משהיא שניסתה אופציה כזו??
יצאתי מאיזון הורמונלי שחולות פוליצסטיות בקושי מחזור וללא ביוץ
אשמח לתשבתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לבנות או לרופאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/11/2013בבחינת אם לא יעזור לא יזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לבנות או לרופאיםאני04/11/2013
האם דיקור סיני ושילוב תזונה וצמחים אכן יכולים להעלות את הסיכוי להריון
מה דעתכם יש משהיא שניסתה אופציה כזו??
יצאתי מאיזון הורמונלי שחולות פוליצסטיות בקושי מחזור וללא ביוץ
אשמח לתשבתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לבנות או לרופאים - תגובה
פרופ` דוד בידר04/11/2013באופן כללי אני חושב שלא אך תמיד אפשר לשלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה לחוצהה...נ.04/11/2013
אני שבוע 7 נצפה דופק ועובר 6 מ״מ אך גם המטומה קטנה, ביחידה החליפו לי במקום אנדומטרין 4 פעמים ביום לקרינון פעמיים ביום ואסטרופם פעמיים ביום.. אני לחוצה מאוד קראתי שלמרות שהמטומה קטנה יש סיכונים להפלה...מה עושים במצב הזה??? נורא דואגת!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה לחוצהה... - תגובה
פרופ` דוד בידר04/11/2013לרוב אין הפלות ואת לא צריכה לדאוג.
לעניין התמיכה אין משמעות, כל התמיכות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאים על ביוץ טבעירינת04/11/2013
אמורה להחזיר מחר (יום שלישי) מוקפאים על בסיס ביוץ טבעי (טיפולי IVF בגלל בעיית זרע) והמעקב אחר מועד הביוץ היה על סמך בדיקות דם בלבד, ללא מעקב אולטראסאונד.
על פי בדיקת הדם מיום חמישי האחרון נאמר לי שהביוץ צפוי להיות ביום שבת ושההחזרה תהיה אם כך ביום שלישי (העוברים הוקפאו 3 ימים לאחר השאיבה).
בעת הביוץ יש לי כאב הנובע מהביוץ עצמו והרגשתי את הכאב של הביוץ ביום שישי אחה"צ.
אם אכן כך, העוברים בני 3 ימים יוחזרו לרחם ביום הרביעי מהביוץ ולא השלישי כאמור להיות.
מה המשמעות של זה? האם זה מוריד את הזיכוי שיקלטו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת מוקפאים על ביוץ טבעי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/11/2013כאבי הביוץ מופיעים לפני הביוץ ,כך שיש סיכוי שהרופא שלך צודק,מלבד זאת חלון ההשתרשות הינו די רחב כך שבפועל אין לכך משמעות רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא04/11/2013
בוקר טוב, אני בשבוע 25+4, אבל באולטרא סאונד ראו שהעובר תואם ל-24+6.
האם זה בסדר או שזה אמור להדאיג?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/11/2013התוצאות הן בטווח השינוי הסביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)