מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטא ואוביטרלא.14/08/2013
שלום,
ב-8.8 עברתי שאיבה
ב-11.8 עברתי החזרה של עובר אחד וב-13.8 החזרה נוספת.
ב-13.8 הזרקתי חצי זריקת אוביטרל ואני אמורה להזריק מחר (15.8) עוד חצי זריקת אוביטרל.
מתי אוכל לעשות בדיקת בטא מבלי שהאוביטרל ישפיע על התוצאה?
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא ואוביטרל - תגובה
פרופ` דוד בידר15/08/2013ב22 לחודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל זקיקאינגה14/08/2013
ביום ה4 של אקקלומין ( מחר הכדורים האחרונים) נצפה זקיק בגודל 11 ממ.. הרופא טוען שאעשה מעקב זקיקים ביום רביעי הבא. כלומר עוד שבוע. האם בתקופה שעד יטם רביעי לא יתרחש ביוץ ואפספס אותו? כמה ממ גודל הזקיק בכל יום? תודה מראש על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל זקיק - תגובה
פרופ` דוד בידר15/08/2013זקיק גודל 1 מ״מ ליום וזה בסדר לבדוק עוד שבוע.
צריך להגיע לזקיקים של 20-22 מ״מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מומלץ בבקשהרעות14/08/2013
שלום,
החודש אני מתחילה פעם ראשונה לקחת הורמונים (גונל F ואוביטרל),
האם מומלץ לעשות צילום רחם לפני שמתחילים לקחת את הורמונים ?
אם לא אספיק לעשות צילום לפני כן זה לא עלול להיות לחינם כל ההורמונים האלה אם יש איזו בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה מומלץ בבקשה - תגובה
פרופ' שחר קול14/08/2013רצוי לבצע צילום רחם.
סביר כי הכל יהיה תקין, אבל אם החצוצרות שלך חסומות (נניח) , הרי הטיפול יהיה לחינם, שכן יש צורך בהפריה חוץ גופית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחצוצרות
רעות15/08/2013ואם רק חצוצרה אחת סתומה, האם ניתן להיכנס להריון עם הורמונים אלה?
איך יודעים אם חצוצרה סתומה? אם כן היו הפריות אבל לא השתרשות זה מרמז על חצוצרה אחת לפחות שלא סתומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחצוצרות - תגובה
פרופ' שחר קול15/08/2013אם רק חצוצרה אחת חסומה אפשר להרות בזכות החצוצרה השניה.
ניתן לאבחן על ידי צילום רחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעהשני14/08/2013
שלום, האם אחרי הזרעה עדיף לא להרים תינוק ששוקל 10 ק"ג??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הזרעה - תגובה
פרופ' שלמה משיח14/08/2013אין שום בעיה להרים תינוק של 10 ק"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסןשיר14/08/2013
אני שוקלת 90 קילו והרופא נתן לי קלקסן באופן נסיוני כי אין בעיית קרישיות אבל מינון של 40 מ"ג כי בכל זאת לא הוכחה בעיית קרישיות. חברה שלי שעוברת גם טיפולים שוקלת פחות ומקבלת 80 מ"ג. למה זה כך? זה לא אמור לפי משקל או שהמחשבה של הרופא היא מינון נמוך כי זאת פעם ראשונה ומתחילים תמיד ממינון נמוך??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן - תגובה
פרופ' שחר קול14/08/2013מדובר בטיפול אמפירי שאין לו תמיכה בספרות המדעית.
כיוון שכך, המינון של 40 מ"ג הוא סביר.
אם כי, כמובן, מיותר לחלוטין.
איו היגיון רפואי לתת טיפול לבעיה שלא קיימת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר כמה שאלות?עדנוש2914/08/2013
השאיבה הייתה ב 8/8 וההחזרה ב 11/8 הוחזרו 2 עוברים בני 4 ו 6 תאים מתי הם אמורים להישתרש?והעם מרגישים את ההשתרשות? ועוד שאלה בשלב כזה של לפני השתרשותם מה יכול לפגוע בהם? העם עמידה ממושכת או הליכה ממושכת פוגעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר כמה שאלות? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/08/2013ההשתרשות אמורה להיות כעבור יומיים שלושה,מה שקובע זה איכות העוברים ולא דפוסי התנהגות חיצוניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים וטיפוליםרווית14/08/2013
שלום,
בת 37, יש לי פרופיל הורמונלי תקין, מנסה להרות מתרומת זרע מבנק הזרע.
עד כה עברתי מספר הזרעות עם אוביטרל בלבד, עם הריון כימי אחד.
הרופא המליץ לי כעת בכדי להעלות סיכויים להתחיל לקחת הורמונים - גונל אף 75
מהיום החמישי של המחזור למשך 5 ימים + אוביטרל להשראת הביוץ.
מהי דעתכם על טיפול כזה? האם אכן יכול להעלות את הסיכויים להריון?
איזו עוד תכנית טיפול הייתם יכולים למשל להמליץ שדומה לתוכנית זו?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הורמונים וטיפולים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/08/2013אני בדעה אחת עם הרופא שלך שצריך לשדרג את הטיפול שלך לטיפול בהשראת ביוץ+הזרעה,ניתן היה לשקול לעשות זאת בשלב ראשון עם כדורי איקכלומין,אולם גם בעיני הטיפול המוצע יעיל יותר ובעל סיכויים טובים להשיג את התוצאה המיוחלת בטווח זמן קצר יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם
שני14/08/2013האם לדעתך אני חייבת לעשות צילום רחם לפני לקיחת הגונל F?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צילום רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2013ניתן לשקול מחזור אחד או שניים עם גונל לפני ביצוע צילום רחם,במיוחד אם מדובר בהיסטוריה רפואית ללא מעורבות ניתוחית ברחם או האגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין USרווית14/08/2013
שלום,
מה ההבדל בין US (כמו שעושים במעקב זקיקים) לבין אולטראסאונד וגינלי דופלר?
באיזו מהן רואים טוב יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה ההבדל בין US - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/08/2013דופלר אולטרסאונד מיועד לבחון את זרימת הדם לאיבר והתנגודת לזרימה זו,בעוד שאולטרה אוהד רגיל מבצע הדמיה של האיברים על סמך החזר גלי הקול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףליאנה14/08/2013
עשיתי בדיקת הריון ביתית ביום עשירי ויצא שלילי האם זה נחשב תשובה סופית שאין הריון.. אני אחרי הזרעת 3 עוברים לא מוקפאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/08/2013במידה ולא תקבלי וסת עוד מספר ימים בצעי בדיקה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשיתי בטא ביום ה 13 יצא 10.5שירה14/08/2013
זה היריון?
עשיתי בטא ביום ה 13 יצא 10.5 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/08/2013קיימת אפשרות של הריון כימי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן
שמחה20/08/2013ספרי לי בבקשה מה היו התוצאות שלך בסוף??
מקווה שהריון!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם גונאל מונע ביוץ?ליאת14/08/2013
שלום רב,
אני רוצה לדעת האם המידע שקיבלתי הינו נכון או מוטעה.
נתבקשתי להזריק גונאל 75 , במשך 5 ימים , ואז באתי לבדיקת דם ו US ,
היו 2 זקיקים בגודל ממוצע 13ו14 , אז האחות מסרה לי את הוראות הרופאה ,אמרה לי להמשיך להזריק ולבוא עוד 3 ימים אחרי לבדיקות חוזרות של דם ו US, וכששאלתי אם זה לא מאוחר מדי , אז ענתה שלא יהיה ביוץ בגלל הגונאל.
האם זה נכון ואם מזריקים גונאל אין ביוץ ? כי עובדה הבוקר הלכתי לבדיקה והפלא ופלא
אין זקיקים אין כלום , כנראה היה ביוץ במהלך הימים האלו שלא נבדקתי .
האם היה פה חוסר אחריות ולא ביצעו לי מעקב צפוף יותר , או שהגוף שלי שונה משל אחרות ולא הגיב טוב לגונאל ובייץ עצמוני.
זה אומר שסתם הזרקתי הורמונים 8 ימים לשווא , כי לא ידעו לתת לי הנחיות נכונות.
אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם גונאל מונע ביוץ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/08/2013יתכן ויתרחש תהליך הקרוי לוטאיניזציה מוקדמת שבו מתרחש ביוץ בנוכחות זקיקים קטנים יותר בעקבות עלייה מוקדמת של הורמון ה-LH,יתכן שלא צפו לאפשרות זו אחרת היו מזמנים אותך מוקדם יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvנטע14/08/2013
שלום רב,
יש לי ילדה בת שנתיים, מעוניינת להיכנס להריון שוב.
ביצעתי בדיקת CMV, להלן התוצאות:
CMV IgG חיובי
CMV IgM שלילי
וכן Treponema scr שלילי.
האם תקין? האם אפשר לנסות להיכנס הריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
cmv - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/08/2013יכולה להכנס להריון את מחוסנת נגד CMV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום השחרמנסה14/08/2013
אני יודעת שזה לא מדעי אבל זה מטריד - במשך חודשים אני מזהה ביוץ בסטיקים ומקבלת חיזוק בדיעבד נוכח העליה בחום השחר. החודש לראשונה עברתי הזרעות עם הורמונים. אני 4 ימים אחרי הזרקת אוביטרל ועדיין לא נצפתה על עליה בחום. האם יכול להיות שלא חל ביוץ ? האם הטיפול משפיע על החום ? האם כדאי לבדוק רמת פרוגסטרון והאם זה יהיה יעיל נוכח העובדה שאני עם קרינון ? תודה על המענה
חום השחר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/08/2013הפשוט ביותר למדוד את רמת הפרוגסטרון כדי לא להישאר בחששות לגבי התרחשותו של ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה ושאלה נוספת
מנסה14/08/2013האם רמת הפורגסטרון בבדיקת דם לא תושפע מנטילת הקרינון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על המענה ושאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/08/2013במידה מסויימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת על ההצקה אבל...
מנסה14/08/2013אם הקרינון משפיע וממילא לא תינתן תשובה ״אמיתית״ מדוע לבצע בדיקה ? האם יש מקרים שלמרות אוביטרל אין ביוץ ? היה זקיק מוביל של 20 ועוד 3 בגדלים 16, 14 ו - 10
מצטערת על ההצקה אבל... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/08/2013בתנאים אלו כנראה שאכן התרחש ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSHרומי14/08/2013
לפני כשנה FSH היה 3.5, כעבור שנה בבדיקה ראשונה היה 10.5 וחודש אחרי היה 8.5.
האם זה אומר שעליי ממש להזדרז? האם אוכל עדיין להיכנס להריון באופן טבעי?
כל שאר הנתונים בפרופיל תקינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
FSH - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/08/2013מאיר ואת מבצעת בירור ואולי מנסה להרות כשנה,הייתי ממליץ להעזר בהכוונה רפואית של מומחה פריון,יחד עם זאת אין פירושה דבר שאין ביכולתך להרות גם באופן ספונטני ללא עזרה בתנאי שכל שאר הנתונים תקינים,כולל הגורם הזכרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתרשותרות14/08/2013
שלום,
יש לי מחזור סדיר של 25 ימים סך הכל. ביום ה 12 מבייצת.
פעמיים היה לי הריון כימי, האם ייתכן שעקב המחזור הקצר זה קורה?
אציין שכ 10 ימים אחרי הביוץ מתחילות לי הכתמות חומות עד קבלת המחזור.
כך זה בכל חודש.
האם המצב הנ"ל יכול לפגוע בהשתרשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתרשות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/08/2013רות שלום
צריך לרדת לעומקם של התופעות שאת מדברת ובמיוחד בשאלת ההכתמות הדמיות לאחר הביוץ,יש לברר זאת הן במישור ההורמונלי ,הן במישור האורגני באמצעות היסטרוסקופיה או צילום רחם,ויתכן וימצא הסבר גם להפלות הכימיות שחווית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)