מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהא15/08/2013
ערב טוב, אני בשבוע 14.
כאשר הייתי אצל הרופא שאלתי אם כדאי לקחת ברזל, והוא המליץ שלא, מכיוון שההמוגלובין הייה בדיוק בנורמה 12.0, והמליץ שאוכל מזונות עשירים בברזל במקום (אני לא מסוגלת לאכול בשר בגלל בחילות).
בבדיקת דם שעשיתי היום יצא שההמוגלובין קצת נמוך מהנורמה 11.7, והתור הבא שלי לרופא הוא בעוד כשבועיים.
האם זה בסדר שאחכה עד אז בלי לקחת ברזל ובמקום זה אנסה לאכול יותר נכון?
האם ערך כזה מצביע על בעיה ואמור להדאיג או שזה עדיין תקין?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2013כדאי לקחת על בסיס יומי תכשיר המכיל ברזל ול.פולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין אין מחזורלילך15/08/2013
שלום,
ילדי שיהיה בריא בן שנה כמעט,אני עדיין מניקה ולא קיבלתי את המחזור עדיין,
האם יש דרך כלשהי למשל כדורים וכדומה על מנת שיהיה לי שוב ביוץ?
אני מעוניינת להרות שוב..ובקרוב....
תודה.
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיין אין מחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2013הפסיקי הנקה המשבשת את ההליך ההורמונלי המחולל ביוץ בגלל הפרשת הורמון החלב פרוצקטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתמיטל15/08/2013
היי
אני נוטלת חומצה פולית 400 מק"ג מידי יום קרוב לשנה וחצי,האם זה בסדר או שיש צורך להפסיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
פרופ' שחר קול15/08/2013זה בסדר.
לפי המלצת משרד הבריאות יש להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' קול עוד שאלה
מיטל15/08/2013אני לפני החזרת מוקפאים ניסינו על בסיס מחזור טבעי אך כרגע הרופא החליט לשנות את התוכנית ולתת לי פעמיים ביום אסטרופם 2 מק"ג פעמיים ביום, ואמר לי לחזור לבדיקת אולטרסאונד שבוע הבא ,בבדיקה האחרונה עובי הרירית היה 6 ונצפו מספר זקיקים שבניהם אחד בגודל 10 מתי לפי דעתך תהיה ההחזרה ?(עוברים מוקפאים ביום 3)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה פרופ' קול עוד שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/08/2013המטרה של הוספת האסטרופם היא לעבות את הרירית עד לעובי ראוי.עד כה לא הושגה מטרה זו ויש מקום להגדיל כנראה את מינון האסטרופם עד להשגת רירית בעלת עובי מינימלי של 7 מ"מ וזאת כמובן בתנאי שבדיקת הדם לא תעיד על ביוץ שהתרחש בטרםן השגת מטרה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרטלי15/08/2013
שלום דר אני נמצאת בשבוע 24 עשיתי סכרת מערכות אחרונה וברוך. השם הכול תקין והעובר גדול בשבוע וחצי אבל אמר לי שזה בסדר והיום עשיתי העמסת סוכר 50 גרם והתוצאה היא 140.7 מה זות אומרת התור שלי אצלי ב2.9. האם התוצאה מסכנת את העובר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
העמסת סוכר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2013התשובה תקינה מצוייה בגבול העליון של הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות-תיקון דחוףשירלי15/08/2013
שלום, יום 13 למחזור לקראת החזרת מוקפאים(סבב שני)פרוגינובה 3 כדורים מיום שלישי למחזור... הפרשות חומות מהמחזור... תוצאות בדיקות: אסטרדיול:1222.4 פרוגסטרון:1.1 רירית עובי:4 זקיקים קטנים... מה זה אומר? מה לגבי ההפרשות? האם יש סיכוי שההחזרה תיהיה החודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקות-תיקון דחוף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2013יש צורך להעלות את המינון של הפרוגינובה,ולהמשיך במעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
שירלי15/08/2013לצערי הרופא החליט להפסיק את הטיפול ולחכות למחזור...
מתי לדעתך יגיע מחזור לפי התוצאות של בדיקות הדם?
בנוסף הוא אמר שהפרוגינובה לא משפיעה עליי טוב והוא יחליף טיפול?איזה בוגים של כדורים יש בהחזרת מוקפאים מקום פרוגינובה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2013מאחר וטרם לקחת פרוגסטרון יש להניח שלא יופיע מייד מחזור,במקום פרוגינובה ניתן לתת אסטרופם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני החזרה ביום ב' יש לי MR היוםשרית15/08/2013
האם זה מהווה בעיה לטיפול???????????..
לפני החזרה ביום ב' יש לי MR היום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2013אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ziftשירה15/08/2013
האם הרופא פוריות מבצע את הזיפט? או רופא עם התמחות אחרת?
ואחרי כמה כשלונות מציעים לעשות החזרה בשיטת זיפט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני
שיר15/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני ישמח לדעת
שיר15/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
zift - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2013Zift מבוצע ע״י רופא העוסק בתחום ה-IVF ,השיקול לביצוע מלבד הכשלון החוזר,הינו איכות העוברים,כשל בהיווצרות בלסטוציסטים,תקינות אבסולוטית של החצוצרות,והעדר הוראות נגד ביצוע לפרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי שאיבהכנרת15/08/2013
שלום,
אני לקראת שאיבה, לוקחת סינרל 3 פעמים ביום.
ה E2 13000, יש כבר זקיקים בגודל 19-16 פלוס מינוס (יש גם קצת קטנים יותר),
אבל PROGESTERONE נמוך יחסית עדיין - 2.7 והרירית גם יחסית דקה (6),
בדרך כלל הערכים הנ"ל גבוהים יותר אצלי לקראת שאיבה (רירית בסביבות 7-8, ופרוגסטרון 4 בערך).
מה דעתכם? פרגניל היום או מחר? כלומר שאיבה בשבת או ראשון?..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתי שאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2013כדי להימנע מגירוי יתר הייתי שוקל לבצע שאיבה בשבת-עד אז הרירית אמורה למצות את פוטנציאל העיבוי שלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
כנרת15/08/2013טוב, הרופא שלי בסוף החליט בכלל על שאיבה ביום שני להפתעתי.
בלי זריקות יותר מלבד המשך הסנפת הסינרל.
אני מניחה שבשביל לתת צ'אנס לביציות להבשיל עוד קצת..
נקווה לטוב.. (:
תודה, וסופ"ש נעים לכם ולכולן (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול וגירוי יתרי15/08/2013
שלום רב
לפני כשלוש שנים עברתי טיפול ivf שהצליח הפעם השניה עם פרוטוקול טוב.
כיום התחלתי פרוטוקול זהה אולם לאחר 5 ימים של פיורגון 100, הזקיקים היו קטנים למדי( גדול 12) אולם E2 קפץ כדלהלן
יום א 5000
יום ב 9000
ביום ב התבקשתי להפסיק את הטיפול ולשוב על בדיקת הדם כעבור יומיים. כעבור יומיים עלה למעל 19000!
אני מאוד לחוצה מהעובדה שלמרות הפסקת הטיפול עדיין ממשיך לעלות.
אודה לתשובה באשר לעליה לסיכון והמשך הטיפול
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול וגירוי יתר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2013מדובר בתגובת יתר בגלל ריבוי זקיקים-זקיקים רבים קטנים ובינוניים במקום זקיקים גדולים,הגישה הטיפולית אמורה להיות ביצוע coasting, הפסקת הפסקת הפויריגון,ומתן דיכוי בו זמנית(צטרוטיד)ויתכן שיהייה מקום לשקול גרימת ביוץ עם דקפפטיל המקטין את הסיכוי לגירוי יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריותא15/08/2013
שלום
אחרי טיפול IVF החזירו לי שני עוברים טריים ב - 31/7/13. ביום 14/8/13 עשיתי בדיקת דם להריון ויצא שלילי.
הענין הוא שעדיין לא קבלתי מחזור אחרי 34 יום מהמחזור הקודם - המחזור הקודם התחיל ביום 13/7/13. המחזור שלי זה בדיוק כל 26 יום.
הזרקתי דקפפטיל בטיפול ה - IVF. יכול להיות שבגלל הדקפפטיל המחזור מתעכב מלהגיע? או שאולי אולי יש הריון אבל רמת הורמון ההריון בדם עדיין נמוכה כדי להראות את זה בבדיקת הדם וכדאי לעשות שוב בדיקת הריון בעוד כמה ימים??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולי פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2013העיכוב במחזור נובע מהדקפפטיל בצעי בדיקת דם ל-E2,פרוגסטרון היא תמצב אותך באיזה שלב של המחזור את מצויה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשת שריריםטל15/08/2013
הי אני בשבוע 33 ממר עם תאומים תודה לאל. אני בשמירת הריון משבוע 25 ערב קיצור צוואר. המצב יציב תוד לאל. מה שממשיכ להטריד אותי וכל הזמן הוא וירוס הcmv שאין לי אליו נוגדנים ומהצעת את הבדעקה כל שבועיים כי כל פעם יש משהו אחר כולל ילד קטן בבית בן שנתיים שיהיה בריא כל הזנן עם וירוסים מהגן. אני כבר שבוע עם חולשת שרירים כזה שרירים עייפים רגליים וידיים, ופעם אחרונה שביצעמ את הבדעקה ויצא תודה לאל שלילי היה שבוע 31 וארבעה ימים לפני שבוע פלוס. האם שוב טצטרכ כעת לבצע את הבדעקה כל פעם משבועיים לשבועיים לא חיה וזה מטריפ אותי שהחיים חוזרים למסלולם רק לאחר תוצאות שליליות בעה בבדיקה הזו. האם יש טעם? מה בכלל אומר לא משמעותח בשלב זה? כי ראיתי שעניתם מה המשמעות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין ללא חןם תודה לאל
טל15/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חולשת שרירים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2013בשבוע מתקדם כל כך הסכנה פחתה לאין ערוך ,ואין צורך לבצע יותר את הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דחוףףףףשירלי15/08/2013
שלום,
יום 13 למחזור לקראת החזרת מוקפאים(סבב שני)
הפרשות חומות מהמחזור...
תוצאות בדיקות:
אסטרדיול:1222.4
פרוגסטרון:1.1
רירית עובי:4
+זקיקים קטנים...
מה זה אומר?
מה לגבי ההפרשות?
האם יש סיכוי שההחזרה תיהיה החודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי
שירלי15/08/2013פרוגינובה 3פעמים ביום מהיום השלישמ למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוצאות בדיקות דחוףףףף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2013יש צורך להעלות את המינון של הפרוגינובה,ולהמשיך במעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק והריוןשירלי15/08/2013
האם פריצת דיסק בצוואר עלולה להחמיר בהריון?
פריצת דיסק והריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2013העומס על החוליות רב יותר ולכן יכולה להיות הרעה במצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי לפני הריוןגילה15/08/2013
אני סובלת כבר המון זמן מכאבי תופת בחגורת הכתפיים והצוואר למרות פילאטיס פעמיים בשבוע. האורטופד נתן לי לקחת ברקסין שהתחלתי היום והמליץ לי לעשות סיטי לצוואר ועמוד השדרה.
אני מנסה להכנס להריון בטיפוחי פוריות והניסיון הבא בעוד כשבועיים.
האם כדאי לבצע בשבוע הבא את הסיטי או שזו תקופה רגישה ולא כדאי את עצמי לקרינה בשלב הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיטי לפני הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2013בצעי זאת עם קבלת המחזור,עדיף להרות שבעייתי מאובחנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותרונן14/08/2013
שלום רב.
בן 33, בריא בד"כ, ללא מחלות רקע. לראשונה בצעתי בדיקת זרע לאחר 3 ימי התנזרות. אני ואשתי מנסים להכנס להריון.
מצ"ב התוצאות:
ריכוז 74*10^6
מספר זרעונים כללי 222 * 10^6
אחוז תנועה :56
% תנועה טובה:33 % תנועה בינונית: 23 % תנועה איטית: 0
תאי דם לבנים-0 תאי דם זרע לא בשלים 0
58%<) % VIABILITY)
מורפולוגיה:
%תאי זרע תקינים: 2
ראש 60% צוואר 0% זנב 0% Multiple-38%
סיכום: Teratozoospermia
מה אומרות תוצאות הבדיקה? האם ניתן להשיג בצורה זו הריון ספונטני?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
פרופ` דוד בידר15/08/2013הזרע תקין וצריך לתת הריון.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)