מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נופרחסוי19/07/2013
שלום אני שבוע רביעי להיריון רציתי לדעת האם זה נורמלי שעדיין אין לי הפרשות הורמונליות מהנרתיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נופר - תגובה
פרופ` דוד בידר19/07/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי19/07/2013מתי זה אמור להתחיל ? אני קצת לחוצה מכל דבר סליחה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר19/07/2013במהלך ההריון אבל זה לא חובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין ואסטרדיוליערה19/07/2013
אין לי ביוץ טבעי. הרופא אמר לי לעשות בדיקת הורמונים במהלך המחזור לפני תחילת טיפול. מה צריכה להיות רמת האסטרדיול בשביל להתחיל טיפול באיקקלומין? אם יצא לי 260 זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איקקלומין ואסטרדיול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/07/2013רמת האסטרוגן צריכה להיות נמוכה,גם הערך שציינת תקין להתחלת טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושי קרינון "מלוכלכים"מישהי19/07/2013
בוקר טוב,
אני בשבוע 7+1, ב"ה. דופק ועובר מתאים לגודלו נצפו שלשום.
הבוקר הוצאתי קצת גושי קרינון מהנרתיק (סליחה על התיאור) לפני החדרת הקרינון החדש, והם היו עם כתמים שחורים/חומים. מאוד נלחצתי. חוץ מזה אני לא רואה שום סימן לדימום, גם לא על המוליך שהכנסתי אחר כך.
האם זה סימן לדימום? או שייתכן שהשאריות "מתלכלכות" כך מהשהות בנרתיק? אציין שיחסית אין לי הרבה גושים, אני חושבת, ולכן אני מנסה להוציא אותם רק פעם בכמה ימים.
אשמח לדעתכם. כרגע אני מאוד לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גושי קרינון "מלוכלכים" - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/07/2013על פניו עושה רושם שהכל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםעירית19/07/2013
שלום רב,
מתוצאות בדיקות הדם שביצעתי בשבוע ה- 10 עולה שערכי הברזל מתחת לנורמה
המוגלובין: 10.9
המטוקריט: 33.5
4 RBC :
RDW 17.6
האם רצוי לקחת תוסף ברזל? האם צריך משהו נוסף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם - תגובה
פרופ` דוד בידר19/07/2013צריך להתחיל לקחת ברזל בהריון.
בדיקת ההמוגלובין בהריון היא נמוכה יותר אך זאת עקב ההריון שבו יש חדירת נוזלים לכלי דם ולכן ההמוגלובין מהול יותר.כמו שאת מוסיפה עוד קצת מים לכוס תה.
ללא קשר תתחילי ברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר- שאלה לגבי הברזל
שירית19/07/2013שלום,
אני גם בשבוע 10. את בדיקות הדם ביצעתי לפני כשבועיים. כעת אני לוקחת רק חומצה פולית 5 מ"ג. הרופא המטפל לא אמר לי להתחיל ברזל עדיין....
אז...מה המלצתך בעניין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר- שאלה לגבי הברזל - תגובה
פרופ` דוד בידר19/07/2013המלצת משרד הבריאות היא להתחיל ברזל בתחילת ההריון אך אם מתחילים בשבוע 12 זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהא18/07/2013
שלום, האם בשבוע 10 אפשר כבר להפסיק עם התמיכה או שכדאי להמשיך עוד קצת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמיכה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/07/2013אם לא מדובר בהריון מעוברים מוקפאים,או מעוברים שנוצרו מתרומת ביציות ניתן בהחלט להפסיק את הטיפול התמיכתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשיר18/07/2013
שלום. האם זה נכון שכאשר המערכת החיסונית חלשה אז קל יותר להיקלט להיריון? כי הגוף חלש יותר ואז לעובר שהוא "גוף זר" קל יותר להשתרש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/07/2013באופן תיאורטי יש בזה מידה של אמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה כלליתנטלי18/07/2013
היי... אני בהריון עם תאומים בשבוע 29 וכבר יומיים שאני סובלת מחולשה כללית..עייפות..סחרחורת...כאבי ראש...הרגשה שאני עומדת להתעלף..הייתי במרפאת נשים ושם מדדו לי לחץ דם וחלבון בשתן וזה יצא תקין אבל דופק היה גבוה ועמד על 120 ..האם למרות שאין חלבון בשתן והלחץ דם תקין אבל יש תופעות אחרות מדובר ברעלת הריון ? האם בכל זאת לפנות למיון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חולשה כללית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/07/2013בשלב זה נדרש מעקב בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נטלי18/07/2013איזה מעקב ? איזה בדיקות ? ואיפה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
נטלי19/07/2013איזה מעקב ? איפה ? מה אומרים שאר הסימנים בינתיים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת ווסת לאחר גרידהמיטל18/07/2013
היי
בשבוע 9 לאחר טיפול Ivf עברתי גרידה בעקבות זאת שהעובר הפסיק להתפתח,כעת 6 שבועות לאחר הגרידה אין שום סימנים לקבלת הווסת,יש לצייו ששבוע שעבר ביצעתי בדיקת דם בטא שיצאה שלילית <5 ,השאלה תוך כמה זמן מקסימום אני אמורה לקבל את הווסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קבלת ווסת לאחר גרידה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/07/2013אם לא תקבלי תוך שבועיים,יש מקום לשקול גרימת מחזור תרופתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קביעת גיל ההריוןשירית18/07/2013
שלום,
מהו גיל ההריון המדוייק- לפי תאריך ווסת אחרונה או לפי ההתאמה שנעשית על ידי טכנאית האולטרה סאונד?
את השקיפות העורפית קבעתי לפי תאריך הווסת האחרונה . (שזה יוצא יום לפני כניסתי לשבוע 13)בשבוע שעבר כשהגעתי לUS הייתי 9+1 והטכנאית ציינה 9+5...
אני חוששת שמא אגיע לשקיפות בתאריך מאוחר מידי...
מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קביעת גיל ההריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/07/2013אין עם המועד שנקבע לך כל בעיה בביצוע השקיפות העורפית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהמנסים להרות:)18/07/2013
זאת ההודעה השלישית שלי..
אבקש לדעת אם בדיקת הפאפ שלי תקינה???
תודה ויום טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבל כתוב לך
מעיין18/07/2013אבל כתוב לך שהבדיקה תקינה! על דף הבדיקה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמעיין
מנסים להרות:)18/07/2013איפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעיין תודה רבה
מנסים להרות:)18/07/2013תודה, עכשיו ראיתי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוצאות בדיקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/07/2013הבדיקה שוללת נגע פתולוגי גידולי ברירית צוואר הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונופור- דחוףרונה18/07/2013
שלום ,
היום אני מתחילה להזריק מונופור העניין הוא שלפי הנחיית הרופא אני צריכה להזריק ביום 3 אמופולות מוממסות בתמיסה אחת . מצד השני המרשם איך שאמרו לנ זה מונופר שכבר יש בו בקבוק אחד רב שימושי של 600 אז הבלבול היה שאחרי שבדקי עם אחות בקופת חולים ולא בבית חולים איפה שאני מטופלת לא היה מענה . שההנחיה היא לפי המונופור הישן שכן יש בו כמה אמפולות ולא לפנ המרשם החדש
אז אמרה לי לעשות חישוב של 0.75כפול 3 ולהזריק כל יום , השאלה האם זה נכון , אני מאד לחוצה כי היום אני חייבת להזריק ????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לכולם ענית ולי עדיין לא !!!
רונה18/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמונופור- דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר19/07/2013החישוב הוא של 75x3 ויש להזריק 225
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרקת מונופור וצטרטייד ..
רונה19/07/2013אתמול התחלתי להזריק מונופור וצטרוטייד והיום בבוקר אני מרגישה נפיחות כזו בבטן ואי נוחות ( לא כאבי בטן) האם זה תופעה רגילה ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הזרקת מונופור וצטרטייד .. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/07/2013תופעה שכיחה אם כי קיים הצורך בבקרת הזקיקים והבדיקות ההורמונליות על מנת להימנע מגירוי יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמונופור
ב19/07/2013אם את גרה באזור הדרום יש לי חבילה חדשה שקניתי לפני שבועיים ולבסוף אין לי צורך בשימוש בה...את רוצה שלחי לי הודעה ותבואי תקחי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמונופור
רונה20/07/2013תודה רבה , אבל אני בכלל מאזור השרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש חזקים !!!
רונה20/07/2013אני כבר יומיים מזריקה מונופור וצטרוטייד , ויש לי כאבי ראש חזקים מאד.
בדרך כלל אני סובלת ממגרינה ואני מרגישה שהמצב מחמיר וכל הזמן יש לי כאבי ראש מאד חזקים , האם זה נורמאלי ??? והאם אני יכולה לקחת כדורים נגד כאבי ראש ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאבי ראש חזקים !!! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/07/2013לפנות לרופא המטפל,התופעה אפשרית וניתן לטפל בה ,אולם על הרופא המטפל להיות מודע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת לדעת!!חסוי18/07/2013
מתי מתחילים להרגיש היריון (בחילות,עייפות,נפיחות..) אני היום 14 יום לאחר החזרה בטא 60 השאיבה הייתה ב2.7 עובר אחד החזרה ב4.7.. מה השבוע שאני נמצאת בו ??
חייבת לדעת!! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/07/2013את נמצאת בשבוע רביעי להריון לקראת החמישי,תסמיני ההריון יופיעו יותר מאוחר לקראת השבוע השישי שביעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין גונאל לבין פיוריגון?אורית18/07/2013
1. מה ההבדל?
2. מה השיקול לתת אחד על פני השני?
3. אם עשיתי הזרעה שלא הצליחה עם פיוריגון ובסוף אוביטרל, יש טעם להחליף לגונאל?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה ההבדל בין גונאל לבין פיוריגון? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/07/2013שניהם מוצרים של FSH המיוצרים בהנדסה גנטית,ובבסיס הינם אותה גברת בשינוי אדרת,תתאמת המינון נעשית על סמך האקטיביות הביולוגית של כל תכשיר,כנראה הבחירה בינהם היתה אקראית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אורית18/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר החזרהשירלי18/07/2013
שלום,
אני מטופלת בפרוגינובה 3 פעמים ביום+אנדומיטרין 3 פעמים ביום*2 נרות
ביום א' יום 36 למחזור הוחזרו 2עוברים מוקפאים(הוקפאו ביום 3)...
כרגע ממשיכה אותו טיפול+זריקת פרוגסטרון 500 פעמיים בשבוע....
אם חלילה ההריון לא יקלט מתי צפוי להגיע מחזור??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור לאחר החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/07/2013לאחר הפסקת התמיכה ההורמונלית המחזור יגיע תוך 3-6 ימים אם את לא בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עניתם לי וזה דחוף!מנסים להרות:)18/07/2013
לא עניתם לי!
ויש שאלות לפני שקיבלו תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא עניתם לי וזה דחוף! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/07/2013הבדיקה שוללת נגע פתולוגי גידולי ברירית צוואר הרחם
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)