מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תת-משקל וזריקותא.20/07/2013
שלום,
מה ההשלכות, אם בכלל, במצב של תת-משקל (לא קיצוני) על מינון התרופות בטיפולי IVF וספיגת התרופות? האם יש משמעות לתת-המשקל בטיפול?
השאלה בפרט לגבי דקפפטיל, גונאל ומנופור.
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת-משקל וזריקות - תגובה
פרופ' שחר קול20/07/2013כן, יש להתאים המינונים משקל המטופלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני20/07/2013
שלום רב
רציתי לשאול בבקשה, האם יש מניעה לבצע בדיקת פאפ ואולטרסאונד וגינלי כשבוע אחרי ביוץ והזרעה? האם זה יכול להפריע להשתרשות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר20/07/2013לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר20/07/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת היריוןב20/07/2013
בתאריך 7.7 עברתי שיאבה עקב pgd אני נשאית של איקס שביר ההחזרה היתה ב11ץ7 היום אני ביום ה10 מיום ההחזרה אני מקבלת 3 פעמים אוטרסטאן מתי אני יוכל לבצע בדיקת היריון ביתית והתשובה תיהיה תקינה..?כי בדיקת דם נאמר לי לעשות ב25ץ7 ואני קצת במתח..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת היריון - תגובה
פרופ` דוד בידר20/07/2013ב 22 לחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציות לא בשלות בשאיבהhope20/07/2013
בת 33 fsh גבוה (18), התחלנו ישר ב ivf בגלל בעית זרע בנושף לכל (תנועתיות נמוכה ומורפולוגיה 2%)
סבב 1 - פרוטוקול ארוך (גלולות, סינרל, גונל 450, מנופור 450) העדר תגובה שחלתית ומעבר לאחר יותר מ14 ימי הזרקה לפרוטוקול טבעי שחוזק ב300 מנופור וצטרוטייד
נשאבה ביצית 1 שהופרתה מאחור (רק ביום ה-2) הוחזר עובר של 4 תאים שלא נקלט.
סבב 2 - פרוטקול קצר (דקה 0.1 מיום שני למחזור ומונפור 450 מיום 3 למחזור) תגובה איטית מאוד לאחר 3 שבועות נשאבה ביצית 1 - gv גם זו התפתחה מאוחר רק ביום השני אך העובר הפסיק להתפח (או שלא היה עובר כלל) והסתיים ללא החזרה.
סבב 3 - אלובה 150 מיום 2 למחזור ומונפור 450 מיום 7 למחזור התפתחות מהירה, שאיבה ביום 12 למחזור - 2 ביציות שתיהן לא בשלות
אשמח לכל עזרה שיכולה לעלות על דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות לא בשלות בשאיבה - תגובה
פרופ' שחר קול20/07/20131. פרוטוקול כמו האחרון, ביוץ עם דקפפטיל ואוביטרל ביחד.
2. לשקול בהמשך תרומת ביצית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרה לאחר הבשלה
hope21/07/2013בהמשך לשאלה קודמת
שאיבה הייתה בשישי בצהריים, רק אתמול בערב הפכה ל m2 וביצעו איקסי.
היום בבוקר לא נראתה הפריה ונאמר שיבדק שוב מחר.
האם 3 ימים נמדדים מהשאיבה או מהבשלת הביצית והאיקסי?
כלומר עד מתי ניתן לחכות להפריה ? מה סיכוי להריון תקין במצב שכזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לעצמי
hope22/07/2013לא התקבלה התייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
החזרה לאחר הבשלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/07/2013ההבשלה היא ממועד השאיבה-העדר הפריה לאחר ביצוע הICSI מקטין את הסיכוי להשתרשות גם אם תזוהה מחר הפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד זקיקיםרינת20/07/2013
שלום רב- לפי האולטרסאונד זקיקים שביצעתי ראו שהיום בערב או מחר הזקיק אמור "להתפוצץ". מתי אמורים לשכב ע"מ שיהיה הריון? ( כמובן שזה לא בטוח..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד זקיקים - תגובה
פרופ` דוד בידר20/07/2013בפיצוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפיצוץ זה הביוץ, נכון? אז לא צריך
רינת20/07/2013גם לפני הפיצוץ וגם ביום הפיצוץ עצמו?
אם עשינו ביום הפיצוץ אז זה מספיק? לא פספסנו עוד סיכויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפיצוץ זה הביוץ, נכון? אז לא צריך - תגובה
פרופ` דוד בידר20/07/2013בפיצוץ זה מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחחח הורס.....
שיר20/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקראי ותביני מה מצחיק
אני21/07/2013פיצוץ חחחחחחחחחחחחחח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחח אין עליך
אני21/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה בדיוק מצחיק והורס????
.21/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא פשוט מצחיק! ומה רע לצחוק??
שיר21/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקראי ותביני מה מצחיק
אני21/07/2013פיצוץ חחחחחחחחחחחחח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול עם גלולותמירי20/07/2013
שלום ד"ר
אני מטופלת IVF מתרומת זרע. שני סבבים על כישלון.
הפעם הרופא בנה פרוטוקול שמכיל גם נטילת גלולות למניעת היריון במשך שבועיים ולאחר מכן גונאל וכדומה.
שאלתי היא: מה תפקיד הגלולות בפרוטוקול הזה - איך הם מסייעים להשיג את המטרה הנכספת - היריון- שעד כמה שאני יודעת גלולות מונעות ביוץ?
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול עם גלולות - תגובה
פרופ' שחר קול20/07/2013הגלולות עוזרות להחזיר את המערכת ההורמונלית לאיזון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוך בין התחלת השימוש בגונאלפרופ` דוד בידר20/07/2013
שלום,
מה ההבדל בפרוטוקול ארוך בין התחלת השימוש בגונאל לאחר 14 יום של הזרקת דקפפטיל 0.1 (ללא קשר למועד קבלת הוסת) לבין התחלת השימוש בגונאל ביום השני/השלישי לוסת (לאחר הזרקת דקפפטיל במשך כ-10 ימים)?
אשמח לקבל הסבר מה ההבדל בין הפרוטוקולים והיתרונות והחסרונות שלהם.
תודה-רבה והמשך סופ"ש נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוטוקול ארוך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/07/2013את ה- GNRH agonist מתחילים לרוב ביום ה- 21 של המחזור הקודם (פרוטוקול ארוך) או ביום 1-2 של הווסת של המחזור האקטואלי יחד עם מתן של גונדוטרופינים (פרוטוקול קצר), הטיפול המשולב ניתן עד ליום בו ניתן HCG.
באופן כללי ניתן לומר שהתאמת הפרוטוקול נעשית בהתאם לגיל האישה,הרזרבה השחלתית שלה,הרקע ההורמונלי שלה,תגובות קודמות,נסיון הרופא,ותכנון הזמן של המטופל.
לפרוטוקול הארוך באופן כללי מספר יתרונות-רמות ההורמונים,מספר הזקיקים,מספר הביציות,שיעור הבציות הבוגרות,שיעור ההפריות,ושיעור ההשתרשות הינו גבוה יותר בקבוצת נשים צעירות עם רקע של תגובה שחלתית נורמלית או גבוהה,ובנשים עם שחלות פוליציסטיות.אולם רבים מהרופאים מעדיפים את הפרוטוקולים הקצרים בגלל שהם מצריכים פחות הורמונים,נמשכים זמן קצר יותר,כרוכים בפחות גירוי יתר שחלתי,ופחות מעמסה מבחינת המעקב והבקרה.
הפרוטוקול המועדף היום על מרבית המטפלים שהינו קל לביצוע מצריך מעקב קל יותר ונמצא בשליטה ובקרה אופטימליים ומאפשר אופציות טיפוליות אלטרנטיביות לגרימת ביוץ בעת תגובת יתר (שימוש ב-GNRH-agonist להשאת ביוץ) הינו פרוטוקול עם אנטגוניסטים(צטרוטיד,אורגלוטרן)ל-GNRH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול ארוך - המשך
א.20/07/2013תודה-רבה על המענה.
כנראה שלא הבהרתי את עצמי היטב, השאלה שלי מתייחסת לפרוטוקול ארוך בלבד כאשר הבנתי שיש שתי אופציות, כאשר בשני המקרים מתחילים להזריק ביום ה-21 למחזור:
1. 14 יום לאחר התחלת הזרקת הדקפפטיל (0.1) לעשות בדיקות דם וא.ס., בלי קשר למועד הוסת, ואז להתחיל בגונאל.
2. להתחיל להזריק את הדקפפטיל (0.1) וביום השני/השלישי לוסת לעשות בדיקות ולהתחיל להזריק גונאל.
למעשה, מה שמטריד אותי הוא שאני מזריקה כבר 8 ימים דקפפטיל 0.1 והיום קבלתי וסת ואת בדיקות הדם והא.ס. עלי לבצע רק ביום שישי הבא (26.7) ורק אז בהתאם לבדיקות להתחיל להזריק גונאל. האם זה לא מאוחר מדי? האם כדאי להקדים את הבדיקות ליום שני הקרוב?
מה ההבדל בין הפרוטוקולים הנ"ל?
אודה להתייחסותכם.
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרוטוקול ארוך - המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/07/2013הבדיקה לאחר 14 יום מיועדת לבדוק אם הושג דיכוי הורמונלי שחלתי הולם כדי להתחיל בטיפול להשראת הביוץ וגיוס אוכלוסיית זקיקים חדשה,תוך סינכרון אופטימלי בין הזקיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרהב19/07/2013
אני אחרי החזרה ביום ה9 הוחזר 3 עוברים למרות שתמיד מחזירים לי 2 בכל טיפול אני מקבלת 3 פעמים ביום אוטרגיסטן מאתמול אני מרגישה כאבים בצד אתמול זה היה בצד שמאל למטה והיום בצד ימין למעלה באזור הבטן והגב יש צורך לבדוק את הכאבים ההולכים וחוזרים או שזה מהתרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר20/07/2013בשלב זה אין מה להיבדק, רק אם זה יחמיר.
מה שחשוב זה קודם כל לחכות לבדיקת ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותשירית19/07/2013
שלום,
שבוע 10.
סליחה על הכניסה לפרטים אך מזה כמעט 3 ימים אני חווה עצירות... מרגישה כבדות בבטן ותחושה של מלאות...
ניסיתי דברים טבעיים כגון:מיץ שזיפים וכו' אך כלום לא עוזר...
מה ניתן לעשות?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עצירות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/07/2013נר גליצרין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש עוד פתרון טבעי לעצירות
שילה23/07/2013תוסף תזונה (טבעי!) -נוסחת אסידופילוס מתקדמת של סולגאר. מנסיון זה מאוד עוזר בכלל לבעיות עיכול שונות ומגוונות, בניהן עצירויות. תרגישי טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחגית-תודה
שירית23/07/2013תמיד טוב לשמוע עצות/טיפים:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחמנסים להרות:)19/07/2013
בעלי צריך לעבור ניתוח להוצאת זרע באשכים..
כמה זמן אורך הניתוח? האם חוזרים לשגרה מיד?
האם הוא בהרדמה כללית?
והאם משבחים את הזרע? או ישר מבצעים הפריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/07/2013ישנן מספר פרוצדורות להפיק זרע מהאשך
TESA-שאיבת זרע מהאשך באמצעות דיקור עם מחט-פרוצדורה פשוטה הנעשית בהרדמה כללית -והחזרה לתפקוד היא מיידית
TESE-בניתוח בהרדמה כללית,נלקחת ביופסיה רחבה מהאשך לאחר פתיחתו ונשלחת למעבדה להפקת זרע מהצינוריות - seminiferous tubules לצורך הפריית הביציות
החזרה לתפקוד היא תוך יום יומיים
MESA-שאיבת זרע מיגרו כירורגית מיותרת האשך -האפידידימיס גם כאן החזרה לתפקוד היא תוך יום יומיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ניתוח
מנסים להרות:)20/07/2013תודה רבה על התשובה..
הניתוח ממומן ע"י קופת חולים?
מה האחוזי סיכויים למצוא זרע בכל אחד מהדרכים?
תודה והמשך יום טוב:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך ניתוח - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/07/2013כדי להשיב על שאלה זו יש לבחון את הרקע לבעיה של בעלך,רמות ההורמונים שלו, גילו,מימצאי הולטרסאונד שלו,בדיקות אחרות-אולטרסאונד אשכים,ובדיקה לחסרים בכרומוזום Y -לכן כדאי להתייעץ עם הרופא המבצע באשר לסיכויים והפרוצדורה המומלצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ניתוח
מנסים להרות:)21/07/2013גילו של בעלי הינו 32 וכל הבדיקות שמסביב יצאו תקינות!
מה הסיכויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך ניתוח - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/07/2013אם אכן הפרופיל ההורמונלי הוא תקין ומדובר בבעיה חסימתית הרי שהסיכוי מצויין להפיק זרע-כדאי לבצע MESA ויש לשלול העדר צינור זרע מולד ולבצע בדיקה לציסטיק פיברוזיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח Tesa
מנסים להרות:)21/07/2013תודה רבה על תשובתך..
הרופא פיריון רשם שיש לבצע ניתוח Tese האם הסיכויים טובים גם פה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוחים
מנסים להרות:)23/07/2013היי רשמת לי שבעלי צריך לעבור ניתוח mesa והרופא המטפל נתן ייעוץ לניתוח Tese מה ההבדל בינהם? והאם הסיכויים טובים גם פה?
וכמה זמן אורך הניתוח?
ואם חלילה לא נמצא זרע האם יכולים לעשות ניתוח בשיטה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשמתי את ההודעה ב 9 בבוקר ולא עניתם
מנסים להרות:)23/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ניתוחים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/07/2013אנא קראי בעיון את ההבדל בין כל אחת מהפרוצדורות
כאמור ישנן מספר פרוצדורות להפיק זרע מהאשך
TESA-שאיבת זרע מהאשך באמצעות דיקור עם מחט-פרוצדורה פשוטה הנעשית בהרדמה כללית -והחזרה לתפקוד היא מיידית
TESE-בניתוח בהרדמה כללית,נלקחת ביופסיה רחבה מהאשך לאחר פתיחתו ונשלחת למעבדה להפקת זרע מהצינוריות - seminiferous tubules לצורך הפריית הביציות
החזרה לתפקוד היא תוך יום יומיים
MESA-שאיבת זרע מיקרו כירורגית מיותרת האשך -האפידידימיס גם כאן החזרה לתפקוד היא תוך יום יומיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותחסוי19/07/2013
באיזה שבוע מתחילות ההפרשות ההורמונליות מהנרתיק אני בשבוע 4 ואין לי כלום עדיין זה נורמלי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרשות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/07/2013בהריון יש ריבוי הפרשה אולם אין כזה דבר הפרשות הורמונליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר הזרעהרחל19/07/2013
שלום,
אני 9 ימים לאחר אוביטרול והזרעה. היום התחיל דימום אדום עז עם חתיכות אבל כרגע רק בניגוב.
האם זה בוודאות מחזור? והאם זה לא ממש מוקדם? מחזור אחרון היה ב4/7.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום לאחר הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/07/2013במידה והדימום יגבר וימשיך תידרש ביקורת רפואית,במידה ומדובר במחזור הרי שהוא הקדים מאוד ביחס למחזור מצופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהב19/07/2013
אני אחרי החזרה ביום ה9 הוחזר 3 עוברים למרות שתמיד מחזירים לי 2 בכל טיפול אני מקבלת 3 פעמים ביום אוטרגיסטן מאתמול אני מרגישה כאבים בצד אתמול זה היה בצד שמאל למטה והיום בצד ימין למעלה באזור הבטן והגב יש צורך לבדוק את הכאבים ההולכים וחוזרים או שזה מהתרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/07/2013על פניו מתקבל הרושם שהתופעות הן חלק מהטיפול והתגובה,במקרה של החמרה יש צורך בביקורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון שאיבהמיכל19/07/2013
שלום ,
יום 11 למחזור
בדיקות מהיום -
זקיקים - 19,15,10,10
E2 - 2,566
פרוגסטרון - 1.1
רירית - 6.5
מתי הכי נכון לבצע שאיבה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תזמון שאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/07/2013לטעמי עדיין יש להמשיך בטיפול להבשלת עוד זקיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזמון שאיבה - המשך
מיכל19/07/2013תודה .
אבל האם לא נפספס את הזקיק של ה- 19 ? הוא לא יהיה גדול מידי לשאיבה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מיכל
שיר19/07/2013לפעמים "מקריבים" את הזקיק הגדול , על מנת לגדל את הזקיקים האחרים. הרבה יותר עדיף לגדל ולהבשיל את שאר הזקיקים.
שיהיה לך בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תזמון שאיבה - המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/07/2013כמו כל דבר בחיים no pain no gain -כדאי למצות אלטרנטיבה טובה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוחאני19/07/2013
אחרי איקקלומין סבב שני , היום יום ה 12 ולהלן מעקב זיקיקם:
שחלה בגודל 15*23 זקיקי 10*10 ונצפו עוד קטנים
שמאל שחלה 28*43 זקיק 23*23 ועוד 26*26
עובי רירית 9.7...
מה דעתתכם? מתי יהיה ביוץ? ואיך האיקקלומין מגיב עליי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח - תגובה
פרופ` דוד בידר19/07/2013בלי בדיקות דם קשה להגיד אם היה או לא היה ביוץ, עקב זקיק 26 יתכן שהיה ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)