מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לרופאים שלוםמיכל01/07/2013
לקחתי במשך שבוע 2 כדורים של דופסטון להקדים את המחזור כדאי להתחיל תהליך של מוקפאים עברו חמישה מאז שסיימתי ועדיין אין שום סימנים לווסת קרבה
האם זה בסדר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לרופאים שלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/07/2013לא לדאוג הוסת תגיע בטווח זמן קצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בפרוגסטרוןגליה01/07/2013
שלום,
במעקב זקיקים והורמונים לקראת שאיבה חלה ירידה ברמת הפרוגסטרון בשעה שהאסטרדיול עולה בהתמדה.
על פי הבדיקות שלהלן, האם ירידת הפרוגסטרון מצביעה על בעיה בטיפול?
יום 2 למחזור - פרוגסטרון 1.7 אסטרדיול 195
יום 6 למחזור - פרוגסטרון 3.6 אסטרדיול 1238
יום 9 למחזור - פרוגסטרון 1.5 אסטרדיול 5254
תודה,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בפרוגסטרון - תגובה
פרופ` דוד בידר01/07/2013ככה צריך להיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובהשירה01/07/2013
מה המטרה של פרוגינובה לפניי מחזור? זה לא ניתן לפני החזרה של מוקפאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוגינובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/07/2013פרוגינובה הוא אסטרוגן הלוקח חלק בהליך ההורמונלי לפני הביוץ ולאחריו,לא ברור לקראת לאיזה טיפול את מיועדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגינובה - תגובה
פרופ` דוד בידר01/07/2013אין סיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר שאיבה והחזרה - לא מרגישה טובויקי01/07/2013
צהריים טובים, בת 43.5, ביום ג' שאיבת 14 זקיקים ביום ו הוחזרו 4 עוברים 8 תאים, מיום החזרת העוברים התחלתי אסטרופם 2 מ"ג (כדור ליום), מאתמול יש לי תחושת יובש בפה, מרגישה כל הזמן צמאה למרות ששותה הרבה. חולשה בכל הגוף ובחילות נוראיות. עשו לי אולטרסאונד שבו נראה שהשחלות מעט מוגדלות, הבטן רכה ויש גם זקיקים בשתי השחלות
האם התחושה הכללית היא בגלל כדור האסטרופם או בגלל השאיבה ? מה לעשות כדי להקל על התחושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר שאיבה והחזרה - לא מרגישה טוב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/07/2013הייתי ממליץ לך לבצע ספירת דם ויתכן גם תפקודי כבד כליות וסוכר על מנת לנסות להסביר ת ההרגשה החריגה כל כך ובלית ביריה להפסיק את האסטרופן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
ויקי01/07/2013בספירת דם היום : המוגלובין 14.8, המוטוקריט 45.1 - האם הערכים בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
ויקי02/07/2013בהמשך לשאלתי אתמול - בת 43.5 אחרי שאיבת 14 ביציות ביום ג', החזרת 4 עוברים ביום ו. מרגישה חולשה, יובש בפה, בחילות. רגישות בבטן תחתונה. שותה הרבה. בספירת דם המוגלובין 14.8 המוטוקריט 45.1. שחלה ימנית 47/72. לא נראה נוזל בבטן. האם הבדיקות בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2013ההמטוקריט קצת גבוה ,צריך לראות שאין מרכיב של גירוי יתר בהקשר לטיפול שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחר שאיבה וקצת לחוצהנופר01/07/2013
שלום אני בעלת שחלות פוליציסטיות ושלוש שנים מנסה להכנס להיריון ללא הצלחה. אני מחר נכנסת לשאיבה של 5 ביציות אחת 20, 15,15,19,16...קצת מודאגת כי יש לי הפרשות חזקות כמו של ביוץ וכאבים ממש כמו ביוץ..אתמול ב22:00 בלילה הזרקתי אוביטרל...אני מפחדת שפיספסתי יש מצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחר שאיבה וקצת לחוצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/07/2013תזמון האוביטרל שלך מצויין ,הסיכוי שהתהליך התפספס קטן ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנימיכל01/07/2013
בת 30 2 הריונות סופר מהירים ותקינים ללא בעיה עשיי הנתקן נובה טי שהוסר לפני שנה וחצי מאז חוסר במחזורים התגלו שחלות פוליצסטיות התקלתי איקוקלומין 6 מחזורים 3הושגו בביוצים ולא היה הריון,3פעמים לא היתה תגובה של השחלה, החלט לבצע צילום רחם-תקין
פרופיל הורמונלי-תקין
בדיקת זרע-תקין
פעם אחת עברנו לגונל אף והזרעה- היה ביוץ אך לא הושג הריון
מה לעשות עכשיו יכול להיות שישנה בעיה נוספת שמקשה על הקליטה להריון. ?כי הבעיה היתה חוסר ביוץ ומספר רב של פעמים כן הושג ביוץ ולא נתן הריון ???
ישנם עוד בדיקות או דברים שכדאי לבצע ??יכול להיות שההתקן גרם למשהו?מה ההמלצה ??מיואשת כבר אולי לא אצליח יותר להביא עוד ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/07/2013להמשיך את הטיפולים לגרימת ביוץ באמצעות גונל ואם לא יושג הריון לפנות לטיפול הפריה חוץ גופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
מיכל01/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהמנסים להרות:)01/07/2013
איך מבצעים בדיקת Pap's ??
ותוך כמה זמן יש תוצאות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
עמית01/07/2013אצל רופאת נשים ותוך שלושה שבועות עד חודש מקבלים תשובה בדואר
אחלה יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/07/2013הבדיקה מבוצעת ע"י לקיחת משטח מצוואר הרחם באמצעות מקלון מיוחד ואינה מכאיבה,רצוי לקחת את הבדיקה לאחר מספר ימים ללא דימום-התוצאה מתקבלת תוך 10 ימים
מנסים להרות:)01/07/2013לאן התוצאה מגיעה?
לאותו רופא נשים שמבצע לי את זה?
האם הבדיקה כרוכה בתשלום..
כי אמרו לי שאם יש לי אינדיקציה רפואית אז זה עולה כמו ביקור רגיל בסך 8 שקלים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/07/2013את הפרטים האלו עלייך לברר בסניף קופ״ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מנסים להרות:)01/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר יעקוב אשכזני
מנסים להרות:)03/07/2013ביצעתי אתמול את הבדיקת פאפ.. הרופא אמר שתוך שבועייים שלושה יהיו רק תוצאות.. והוא גם רשם על ההפניה דחוף!
ואתה אמרת שתוך 10 ימים..
יש מצב שזה יגיע באמת תוך 10 ימים???
אני חייבת את התשובות עד ה 14 לחודש!
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לד"ר יעקוב אשכזני - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/07/2013עלייך לברר זאת בקופה,ולהאיץ בהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מנסים להרות:)03/07/2013זאת אומרת כל פעם להתקשר לקופה ולשאול אם זה הגיע??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יתכן שתזמון שאיבה או הזרעה -מ.01/07/2013
מצויין בטווחים של 30 - 40 שעות. פעם אני קוראת 32, פעם 35, 36, אפילו 40. וביוץ אורך דקה שתיים, אז רופא לא חושש שמא יהיה ביוץ ויגיעו לשאיבה ללא ביצית. במיוחד במבוגרת?
כ"כ הבחנתי שיש לא מעט תופעות של ביוץ מקדים, למי שניגשה בפרוטוקול טבעי, ללא הורמונים.
רופא תיזמן לי 35.5 ש', וכבר היה ביוץ. בעוד תחושתי הפנימית אמרה לי לספור 34 הפעם...
איך יתכן טווח שעות בין 30 ל-40 בעוד כולנו רוצים להגיע לשאיבה ללא ביוץ מקדים.?!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איך יתכן שתזמון שאיבה או הזרעה - - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/07/2013ישנו בלבול בין מושגים-הזמן הנדרש להבשלת ביצית המתפתחת בזקיק הינו כ-44-36 שעות לאחר מתן האוביטרל ,אולם הזקיקים עויים לחרוג מהשחלה עד לטווח של 40 שעות לאחר הזרקת האוביטרל,יחד עם זאת תיתכן בגלל נתונים הורמונלים ,תזמון ביוץ ,ונטיה לביוץ מוקדם -התופעה גוברת עם הגיל בגלל נוכחות הורמון LH מוגברת,ובתנאים שיש רזרבה שחלתית נמוכה.באיזון העדין לקבלת ביציות איכותיות ובשלות יכול להתרחש ביוץ מוקדם והמטרה מתפספסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גל kyשלום!01/07/2013
שלום,
רציתי לדעת האם ג'ל סיכוך מסוג KY פוגע ביכולת להכנס להריון / בזרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גל ky - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/07/2013אם משתמשים בגל בכמות מזערית קיים סיכוי קטן ביותר להפרעה לזרע בקליטתו ע"י הרירי הצווארי והמשך דרכו בתעלת הצוואר לכוון הרחם לקראת הפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתרשותמירי30/06/2013
לאחר החזרת עוברים, מתי נעשית ההשתרשות עצמה ביחס להחזרה? האם נשים שהצליחו להרות דיווחו על כאבים בזמן זה?
השתרשות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/07/2013ההשתרשות קוראת שלושלה עד ארבעה ימים לאחר ההחזרה בפועל בשלב שהעובר הינו בלסטוציסט ,ההשתרשות אינה אמורה לכאוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם- שאלה לרופאיםשירי30/06/2013
שלום לרופאים,
במקרה שרואים בצילום רחם שאחת החצוצרות סתומות, האם "פותחים" אותה תוך כדי הצילום?
הרופא הסביר לי שאין אפשרות לפתוח חצוצרות סתומות אלא עוברים ישירות לIVF האם זה נכון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם- שאלה לרופאים - תגובה
פרופ` דוד בידר30/06/2013אם רק חצוצרה אחת חסומה אז אפשר להרות דרך השניה.
תלוי איפוה החסימה, קרוב ליציאת החצוצרה מהרחם או רחוק יותר.
לא חייבים ללכת מיד להפריה חוץ גופית,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםנטלי30/06/2013
היי...בהריון שבוע 27 עם תאומים . בבדיקת מעקב ביום שישי נאמר לי כי אורך צוואר הרחם הוא
3 סמ .לא הבנתי מה זה אומר ...אבל מאתמול בלילה יש לי מדי פעם כאבים המזכירים צירים. מה אומר אורך הצוואר ומה לעשות אם ימשיכו הכאבים ?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
פרופ` דוד בידר30/06/2013אורך הצואר תקין ויש להמשיך מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה?אריאלה30/06/2013
אני אחרי הפלה עם ציטוטק.
אני מדממת כבר 19 יום (בהתחלה כבד אח״כ נחלש). יומיים אחרי ההפלה התחלתי לקחת פלורט למשך 14 יום. הגלולה האחרונה היתה ביום רביעי (היום יום ראשון). היום בבוקר חשתי בכאבי מחזור ברורים למשך כשעה. אח״כ היתה ״דליפה״ של גוש דמי קטן ומאז הכאבים עברו והדימומים חזרו להיות הכתמות חומות כמו בשבוע האחרון.
אני רוצה להתחיל איקקלומין.
האם זה היה המחזור?? האם יש דרך לוודא זאת?
אם זה לא היה המחזור אז מדוע הוא לא הגיע?
אי אפשר לקחת איקקלומין אם לא הגיע מחזור? מדוע זה?
מנסה להבין מה קורה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליערה
שירית01/07/2013רציתי לאחל לך שתרגישי טוב ושהכל יעבור במהרה ותצאי לדרך חדשה. שיהיה לך הרבה בריאות ורק ימים שמחים ומאושרים.
אני עברתי לפני כשנתיים הפלה ואני יודעת כמה זה קשה. מאחלת לך רק טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
אריאלה01/07/2013הבוקר קיבלתי מחזור... אז מקווה לטוב :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה קורה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/07/2013הדמם הוא דמוי מחזור והינו תוצאה של הפסקת הגלולה ,ניתן בנסיבות אלו לשקול התחלת טיפול פריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל מינוןאורית30/06/2013
שלום
נמצאת בטיפולי IVF בעבר קיבלתי מזרק אחד של אוביטרל. בפעם הזו שני מזרקים. במה תלוי המניון? משקל? גיל? רמות E2 ?
תודה אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל מינון - תגובה
פרופ` דוד בידר30/06/2013אוביטרל אחד מספיק.
אולי הרופא המטפל רוצה לתת אוביטרל לפני החזרת עוברים כתמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוך כמה זמןשירה30/06/2013
זוג שהכל נחשב אצלו תקין, בגילאי 35 ייקלטו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוך כמה זמן - תגובה
פרופ` דוד בידר30/06/2013יש סיכויים טובים כל חודש ואם לא משיגים הריון תוך 7 -8 חודשים אז יש בעיה.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)