מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוטוקול קצר - דחוףמרים25/06/2013
שלום,
מחר אני מתחילה טיפול (פרוטוקול קצר) אחרי 10 ימים של גלולות.
רציתי לשאול כמה ימי טיפול תרופתי לוקח עד השאיבה.
בעלי טס לגרמניה בחמישי אחה"צ בתאריך 4.7.13 וחזור אחה"צ ביום א' 7.7.13.
אשמח לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול קצר - דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר25/06/2013פרוטוקול קצר מתחיל ביום הראשון של הדימום שמופיע כ3 ימים אחרי גמר הגלולות ולוקח בין 11-13 ימים להגיע למצב של מתן האוביטרל שיומיים אחריו מבצעים את השאיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בזמן ביוץ מכה בבטן יכולה למנועמודאגת25/06/2013
האם בזמן ביוץ מכה בבטן יכולה למנוע הפרייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בזמן ביוץ מכה בבטן יכולה למנוע - תגובה
פרופ` דוד בידר25/06/2013לא ימנע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין מחזור אחרי ביוץ והפלה טבעיתהדס25/06/2013
ב24.5 עברתי הפלה טבעית ללא שום התערבות
ב13.6 הייתי אצל הרופא נשים שאמר לי שהיה
ביוץ ואני צריכה לקבל תוך 6-7 ימים אבל עד היום
זה לא קרה. מה זה אומר??
אני בעלת שחלות פוליצסטיות ושמרנו כל
התקופה הזו לפני הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מחזור אחרי ביוץ והפלה טבעית - תגובה
פרופ` דוד בידר25/06/2013מה שזה אומר קודם כל הוא שהרופא לא צדק.
מה שצריך לעשות כדי לדעת למה עדיין אין דימום זה בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבשיר25/06/2013
שלום רב
זה נורמלי שהמחזור שמגיע אחרי פיפל יהיה קצת שונה ממחזור רגיל? יש קצת גושים והדימום הוא חלש יותר מתמיד. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום רב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/06/2013אפשרות זו קיימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוזה בסדר
שיר25/06/2013שזה ככה? למרות שבשעות האחרונות יש יותר דימום .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובה.
שיר25/06/2013חשוב לי לדעת שהרירית נבנית מחדש היטב. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אודה לתשובה. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/06/2013זה נראה תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קדחת ים תיכוניתעינת25/06/2013
שלום ,
אני אם לילדה בת 3 (ילדת מבחנה) . היה לי רעלת.
אני הובחנתי כחולה f.m.f (בגיל 24) ונטלתי כדורי כולכיצין במשך שלוש שנים . יום אחד הפסקתי ומאז אני לא סובלת מהתקפים (היום אני בת 34) .
אני רוצה להיכנס שוב להריון אך מאוד קשה ואני בטיפולי פוריות , אני חושבת שיש קשר לפוריות ו-f.m.f ולכן אני שוקלת לחזור לכולכיצין .
איני יודעת אם כדאי ? איני בטוחה שישנו קשר בין פוריות ולמחלה. האם יש? אשמח לשמוע המלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אסטרופםאנה25/06/2013
שלום רב,
לפני 10 ימים החזירו לי עובר טרי, מאז אני לוקחת אסטרופם פעמיים ביום ונרות פרוגסטרון.
בשלושת הימים האחרונים מצב הרוח שלי, אשר בדר׳כ יציב, הפך להיות מלא בעצבות, אני מרבה לבכות ומרגישה לא מאוזנת לחלוטין.
נשארו לי עוד 3 ימים לנטילת האסטרופם, האם זה הכרחי לסיים את המינון שנקבע על אף מצבי הנפשי?
(הרופא שלי בחו׳ל וחוזר במוצאי שבת..)
תודה,
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטרופם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/06/2013התופעה מוכרת ,הפחיתי את המינון של האסטרופם לכדור אחד ביום ונקווה שתרגישי הקלה,במידת הצורך יתכן שיהייה צורך להפסיק את התרופה היות וממילא מידת חיוניתה בספרות מותלת בספק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בתחילת הריוןשירית25/06/2013
שלום רב,
האם טיבעי תחושות של גודש וכאבים בחזה וכאבי בטן (קצת דקירות כמו לפני מחזור) בשבוע 6 ו5 ימים? או שעליי להבדק אצל הרופא (אתמול הודגם דופק אך גם שרירן מאחורי השק)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי בטן בתחילת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/06/2013כאבים המדמים כאבי מחזור מאוד אופיניים לתחית ההריון כחלק מתגובת הרחם להריון המתפתח בתוכו,אולם מאוד יתכן שנוכחות המיומה מגבירה במידה מסויימת את הכאבים ,כל עוד שאינך מדממת קרוב לודאי שלא נשקפת סכנה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ועוד שאלה קטנה
שירית25/06/2013פשוט עליי להיות עירנית ולהמתין בסבלנות עד הבדיקה ב1.7.?
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה לך ועוד שאלה קטנה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/06/2013אכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובההמתרגשת24/06/2013
שלום,
זוהי תקופת הביוץ שלי, ואני מנסה להרות בהזרעה בשותפות הורית.
ההזרעה התבצעה אתמול, בדיוק 24 שעות אחרי שה-LH התחיל לעלות ועמד על 15.0.
יומיים קודם לכן קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם גבר אחר, שגמר בפנים באופן לא מתוכנן.
שאלותי הן:
1. אני יודעת שזרע יכול לחיות בגוף האשה 72 שעות, ושאם אהרה - אין לי בוודאות יכולת לדעת מי האב, נכון?
2. האם ניתן להעריך, שאם ה-LH היה 15 יום לפני ההזרעה, אז סביר שעוד לא סיים לעלות לשיא ושהביוץ יהיה יותר מ-24 שעות מבידקה זו?
3. אם אני צודקת בשאלה 2, אז בעצם יהיו בגופי שני זרעים ש"ממתינים" לביצית. למי מהם סיכויי הפריה טובים יותר? לזרע הטרי או לזרע שכבר מלפני יומיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה חשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/06/2013ההגיון אומר שלזע הטרי יהייה הסיכוי המירבי ,אולם אין לשלול אפשרות שתהרי גם מקיום הייחסים יומיים קודם לכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקסידנה24/06/2013
האם יש עלייה בשכיחות מומים כאשר נעשית מיקרומנפולציה?איזה מומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקסי - תגובה
פרופ' שלמה משיח24/06/2013יש אומנם עליה קלה בארעות מומים אחרי ICSI. קשה לקבועמאם העליה היא בגלל הםעולהמאו בגלל הסבה לפעולה: ז. א. זרע לקוי. העליה העיקרית היא בארעות מומים של פתח שופכה שאינו במקומו (היפוספדיאס).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוטב עוברימיה24/06/2013
ערב טוב. הבנתי שקוטב עוברי ודופק ניתן לזהות בדרך כלל בערך בשבוע 6-7. האם הבנתי נכון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוטב עוברי - תגובה
פרופ' שלמה משיח24/06/2013נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישיות דם לאחר החזרת עובריםאני24/06/2013
שלום,
בת 39. לאחר החזרת עוברים ביום שישי. לחוצה מאד:
עשיתי בדיקת קרשיות בקופ"ח ויש שתי תוצאות שלא בטווח הנורמלי:
APTT-sec : 23.7 Sec מחוץ לנורמה. כשטווח הנורמה מופיעה לי : 25-40
MCHC: 31.6 g/dl והוא מחוץ לנורמה. הטווח הנורמה הוא 33-36.7.
ה- PT-INR יצא ממש בקצה: 0.79 כשהטווח הוא : 0.78-1.20.
ה-PT-SEC יצא גם גבולי 12.6 Sec כהטווח הוא 12-18.
ה-PT % יצא מקסימלי 100% כשהטווח הוא 70-100.
מה זה אומר? האם אני צריכה לדאוג? הרופא שלי בחו"ל ואני לאחר החזרת עוברים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
אני24/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת קרישיות דם לאחר החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/06/2013הבדיקות הן בגבול התקין,ואינן מצביעות על ליקוי בסיסי בקרישיות הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה.
אני25/06/2013האם בגלל שאני לאחר החזרת עוברים, צריכה לעשות משהו בנידון או לקחת משהו נוסף או שאין בעיה מיוחד וזה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך לשאלה. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/06/2013לאור הנתונים שמסרת אין צורך להוסיף בשלב זה כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריהמנסים להרות:)24/06/2013
מחר יש לי פגישת ייעוץ להפריה חוץ גופית אני יודעת שה IFV זה השלב האחרון שעושים לאחר שמנסים הכל (הזרעות,וכו') אפשר לדעת למה ישר הפנו אותי לשלב הזה בלי לעבור את כל מה "שבדרך" ..
זה אומר שזה בסדר?!
תודה ויום טוב:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפריה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2013הסיבות להפניה ישירה להפריה הינם;גיל מתקדם,רזרבה שחלתית ירודה מאוד ,גורם מיכני אבסולוטי,מאפייני זרע גרועים שאינם מאפשרים טיפול אלטרנטיבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרת עוברקרן24/06/2013
יום 9 אחרי החזרה, מהיום כאבים בצד שמאל, באזור השחלה, לעיתים מקרין למטה, ממש כאילו משהו נתפס שם.
אני אחרי תרומת ביצית , פרוטוקול טבעי, 2 אנדומטרין ו2 פרוגינובה.
ואחרי 3 פרגניל במהלך השבוע האחרון.
מה יכול להיות מקור הכאבים הנ"ל?
"קצת" לחוצה...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי החזרת עובר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2013יתכן והאוביטרל גרם לתגובה בשחלה (ציסטה) המעוררת כאב,או סיבה אחרת הקשורה בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאור24/06/2013
שלום, אני בתחילת הריון, ויש לי לא ממש בחילות, אלא תחושת שובע כל הזמן, אני נגעלת מאוכל, אפילו המחשבה על אוכל מגעילה אותי, קשה לי להכניס משהו לפה, ואחרי שאני אוכלת ממש קצת מרגישה מלאה כאילו אכלתי המון.
האם זה תקין וזה יכול להיות בגלל ההריון?
האם אני צריכה להכריח את עצמי לאכול?האם זה יכול להזיק להתפתחות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2013התחושה הזו אפשרית ,תאכלי מספר פעמים ביום ארוחות קטנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק אחרי הזרעהיפעת24/06/2013
שלום רב,
ב 31.5 (יום שישי) ביצעתי הזרעה.
ב 17.6 בטא 574
ב 19.6 בטא 1523
נקבע לי תור לרופא ליום רביעי הקרוב 26.6.13 ונאמר לי כי ניתן לראות דופק בשלב זה.
האם זה נכון?
דופק אחרי הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/201326 יום מיום ההזרעה האפשרות לזהות את הדופק גבוליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדופק אחרי הזרעה
יפעת24/06/2013אז מתי אפשר לראות דופק אחרי הזרעה?
המשך לדופק אחרי הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/06/2013לפחות ארבע שבועות לאחר ההזרעה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)