מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה זהשירה30/06/2013
מה זה הדבר הזה לעשות למטופלת בדיקת דם כדי לראות שהיא לקחת אוביטרל לפני השאיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה, לא מאמינים למטופלת?
שירה30/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה, לא מאמינים למטופלת? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/07/2013לעיתים בזמן שאיבת הזקיקים לא מתקבלות ביציות ואחת הסיבות היא אי לקיחת האוביטרל,או פעילות ביולוגית לוקה של האוביטרל ,וכדי להסביר את הממצאים החריגים נלקח דם כדי לבדוק את הפעילות הביולוגית של האוביטרל באמצעות מדידת רמות ה-HCG ממנה מורכבת זריקת האוביטרל.
לכן אל לך להיפגע הדבר נעשה על מנת לרדת לשושו של עניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' אשכנזי - אבל איך זה מתבצע?
מישהי01/07/2013משהו לא מובן לי.
כתבת ליעל שהבדיקה נועדה לבדוק מדוע האוביטרל לא תמיד פועל.
אבל מתי יש זמן לעשות את בדיקת הדם הזאת לפני השאיבה? הרי באים כיומיים אחרי שלוקחים אותה ובאותו הזמן (בדרך כלל באותו הבוקר) מתבצעת שאיבה.
האם יכול להיות שעושים בדיקת דם והתוצאות מתקבלות תוך דקות?
אשמח לתשובתך.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמישהי
אילנית ש02/07/2013אצלי זה קרה.
אני מבהירה - בדיקת הדם התבצעה לאחר השאיבה שבה לא נמצאו ביציות.
רצו לנסות ולבדוק מהי הסיבה, כאשר אחת הסיבות יכולה להיות אי הזרקת האוביטרל או בעיה בזריקה.
אצלי לדוגמה, לאחר תוצאות הבדיקה, זו לא היתה הבעיה כיוון שנמצאו בדם רמות של HCG.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפרופ' אשכנזי - אבל איך זה מתבצע? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2013הבדיקה נעשית ביום השאיבה בתנאי שלא נתקבלו ביציות וקיים חשד שהתרופה לא נלקחה או לא הייתה אפקטיבית ,את פעילות התרופה ניתן לזהות בבדיקת דם עד 6-7 ימים מיום ההזרקה של האוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה בבדיקת דופק העוברשירית30/06/2013
שלום רב,
לפני כשבוע עברתי בדיקת דופק ראשונה בשבוע 6 ו4 ימים.
דופק-הודגם
שק חלמון- הודגם
וכן הנתון המדאיג הבא: מאחורי השק המטומה 6X18 מ"מ
שרירן קדמי היפואקוגני 13 מ"מ.
מחר (שבוע לאחר הבדיקה הנ"ל) אני מגיעה לבדיקה אצל הרופא המטפל.
האם יש לי ממה לחשוש? אני מודאגת היות והריון קודם הסתיים בהפלה טיבעית בשבוע 9...
מה השפעתו של הממצא והאם הוא יכול חלילה לפגוע בהריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה בבדיקת דופק העובר - תגובה
פרופ` דוד בידר30/06/2013בדרך כלל ההמטומה נספגת ולא קורה כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ותמיכה - דחוףשירי30/06/2013
בתאריך 15.6 הזרקתי אוביטרל.
בתאריך 16.6 הייתה הזרעה + הזרעה נוספת ביום שלמחרת.
קיבלתי כתמיכה אסטופרם ואנדומטרין.
היום ביצעתי בדיקת בטא והתשובה שלילית.
1. האם יש סיכוי עדיין להריון למרות שהתשובה היתה שלילית (קטן מ-5)?עדיין לא קיבלתי מחזור.
2. האם יש צורך להפסיק את התמיכה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה ותמיכה - דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר30/06/2013אם הבדיקה שלילית אז אין הריון.
התמיכות שאת מקבלת בטיפולי הזרעה הם חסרי ערך.
עד יכולה להפסיק את האסטרופם והאנדומטרין, גם בלי תרופות אילו היה הריון תקין אם העובר היה משתרש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון להזרעהיונית30/06/2013
אחרי 6 ימים של גונאל F .יום 10 למחזור -
E2- 5200
P-2.2
זקיקים :
שמאל - 2 זקיקים של 12 ממ
ימין - זקיק 1 של 19 מ"מ שניים של 13 ועוד 2 של 12
האם יש סיכוי שישלחו אותי מחר להזרעה?
האם רמת ההורמונים תקינה וסבירה למחזור של הזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזמון להזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר30/06/2013ההורמונים גבוהים אך את ההזרעה יש לעשות כ 30-40 לאחר האוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמרו לי לקחת היום דקה פפטיל
יונית30/06/2013וביום שלישי הזרעה.
האם עד יום שלישי יש סיכוי שהזקיקים בגודל 12 ו- 13 יהיה גם כן "בשלים"
להפריה?
מה דעתך?
ותודה מראש על ההתיחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה בבקשה
יונית30/06/2013מאחר ואני במסלול תרומת זרע וכל מנה היא מאוד יקרה (4000 שח),
רציתי לשלול אפשרות שאני אבייץ לפני הזרקת הדקא היום בערב (עד אז יחלפו 12 שעות מהבדיקה בבוקר והפרוגסטרון שלי במגמת עלייה)
ביקשתי מהרופאה לבצע מעקב זקיקים גם מחר , רק כדי להיות רגועה שלא בייצתי ,והיא אמרה שאין משמעות למעקב שכזה אחרי הזריקה וסירבה להסביר..
אשמח אם תסבירו לי למה הבקשה שלי לא רלוונטית, והאם יש דרך לוודא שלא היה ביוץ לפני הזרעה ביום ג הקרוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמרו לי לקחת היום דקה פפטיל - תגובה
פרופ` דוד בידר30/06/2013ההמלצה לקחת דקפפטיל היא לא טובה.
הזקיקים הקטנים לא יגדלו לגודל מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי, כבר לקחתי את הדקא פפטיל
יונית30/06/2013בהנחיית הרופאה שלי.
נקווה שהזקיק בגודל 19 יעשה את העבודה...
מדהים כמה אתם הרופאים שונים בגישות ובטיפול שלכם....
מתסכל לא להבין שום דבר...
בכל אופן, תודה על ההתיחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב, למה כתבת שההמלצה לדקא לא טובה?
יונית30/06/2013הרופאה הסבירה לי שהדקא נועד למנוע גירוי יתר, מאחר ורמת ה-E2 שלי מאוד גבוהה...בגלל ריבוי הזקיקים.
מה לא בסדר בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב, למה כתבת שההמלצה לדקא לא טובה? - תגובה
פרופ` דוד בידר01/07/2013כי במקרים של מתן דקה צריך לתת כמיות גדולות של פרוגסטרון אחרת סיכויי קליטה לא טובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיבוי ריריתשני30/06/2013
שלום רב,
ביום שלישי הקרוב בעוד יומיים אני אמורה לעבור שאיבה (הליך PGD). כרגע יש לי רירית 6.5 האם יש סיכוי שתגיע לעובי המקסימלי עד ההחזרה?
חשוב לציין כי במחזורי טיפול קודמים רירית מקסימלית היתה 7 אני לוקחת קרטיה במשך בוע וחצי זה לא שיפר משמעותית את עובי הרירית. ביצעתי בדיקת היסטרוסקופיה שיצאה תקינה לחלוטין, אין לי קרישיות יתר. מה עוד יכולה להיות הבעיה?? איזה בדיקות כדאי לי לבצע או איזה כדורים לקחת?
היו לי מספר הריונות טבעיים ולא היתה לי בעיה להיכנס להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיבוי רירית - תגובה
פרופ` דוד בידר30/06/2013אספירין לא מעבה רירית.
קרישיות יתר לא קשורה לעיבוי רירית.
אם לא עברת פעולות חודרניות לחלל הרחם כמו גרידה וכו, אז רירית 6.5 זה מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעה יעלה סלק אדום לאכול כל יום
דניאל30/06/2013עושה נפלאות לרירית בדוק בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיתי סלק ודיקור לא עוזר כלום..
שני30/06/2013כמה סלק לאכול ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאכלי אחד שניים ביום
דניאל30/06/2013תעשי עיסוי עם סבון ומים פושרים 3 ימים רצופים לפני ההחזרה זה עוזר .אני ניסיתי ועזר גם חברות שלי ניסו ועזר זה לא מזיק בטוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן עיסוי רבע שעה בערך? וכמה
שני30/06/2013וכמה פעמים ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני את צינית או שואלת ברצינות פעם
ז'וזו30/06/2013אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיתי סלק ודיקור לא עוזר כלום.. - תגובה
פרופ` דוד בידר30/06/2013אולי סלק ודיקור ביחד זה לא עובד ,אז כדאי לנסות רק אחד מהם ולחוד.
הדיקור , יכול להיות , מונע את האפקט של הסלק.
הייתה הצעה גם עם סבון וזה לא רע .
כדאי לנסות אולי סלק עם מים פושרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא פרופ' בידר אין לי בסטה של סלק
דניאל30/06/2013בשוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחחחחחחחחחחח בסטה של סלק בשוק
שירה30/06/2013פרופסור בידר הוא מלךךךךך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחד ויחיד אני מטופלת נאמנה לו!!!
דניאל30/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיבוי רירית
שני30/06/2013פרופ' בידר שלום,
במהלך שלוש שנים האחרונות עברתי שלוש גרידות .
ולפני כעשרה חודשים ניתוח להסרת הדבקויות ופוליפים.
כרגע בהיסטרוסקופיה הרחם נקי ותקין אך הרירית עדיין לא מתעבה יותר מ- 6.8 אחרי טיפול באסטרופם.
מה הצעתך?
האם יש מקום להחזיר עוברים גם אם עובי רירית 6.5-7.
להזכירך, לא היו לי בעיות להיכנס להריון טבעי - היו לי 4 הריוניות מתוכם 3 גרידות יזומות בגלל איקס שביר זו גם הסיבה גם ל- PGD כעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה בבקשה
שני30/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיבוי רירית - תגובה
פרופ` דוד בידר30/06/2013אז זה בעיה כי הגרידות גרמו נזק מסויים.
בכל אופן לא הייתי בשלב זה עושה משהוא אלא מחזיר עוברים ברירית 6-7.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכוי שלל להיריון עם רירית 6-7
שני01/07/2013יש לי סיכוי בכלל?
והשאלה השניה - אם הגירדות פגעו אז איך זה שלהיריון טבעי נקלטתי בקלות,
האם במצב שלי עדיף לי לנסות היריון טבעי על פני ההפריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברה ניקלטה ברירית 7 בת.ביצית
שרית01/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכוי שלל להיריון עם רירית 6-7 - תגובה
פרופ` דוד בידר01/07/2013יש סיכויים.
קודם הרית אך כעת את אחרי גרידות וזה שנה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות דמיות יום 14 למחזוראזוספרמיה30/06/2013
פרופ׳ בידר שלום רב,
לפני כשבועיים אני ובעלי היינו בפגישת ייעוץ עמך בבי״ח תה״ש. מאחר ונשארו לי 2 מוקפאים, הוחלט שהפעם נעשה סבב טבעי בלי הורמונים ( רק קרינון לתמיכה) . ביום ה-10 למחזור - רירית רחם 4.6 מ״מ וזקיק 13 מ״מ.
בבדיקה הבוקר ( 14 יום למחזור) רירית רחם 5 מ״מ וזקיק אחד 17 מ״מ וזקיק נוסף 14 מ״מ. הטכנאית אולטרסאונד ראתה נוזל ברחם ושאלה אם אני מדממת. כמו כן, אמרה שיתכן ומדובר בציסטה. עשיתי בדיקות דם הבוקר. טרם קיבלתי תשובות.
אכן היה לי דימום מסיבי במשך 7 ימים.. ולאחר מכן הפרשות דמיות- חומות במשך 7 ימים נוספים.
השאלה היא מה יכולה להיות הסיבה לדימום במשך 14 ימים? רירית הרחם מאוד דקה בשלב זה - האם לא כדאי להוסיף פרוגינובה? האם עוד יש סיכוי שתהיה החזרה בסבב הזה?
תודה על התשובות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות דמיות יום 14 למחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר30/06/2013צריך לחזור לבדוק עוד יומיים ולהחליט.
לא צריך להוסיף פרוגינובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום 17 למחזור - עדיין דימום כהה..
אזוספרמיה03/07/2013פרופ' בידר שלום רב,
תודה על תשובתך הקודמת. עשיתי בדיקות דם ואולטרסאונד אתמול. רירית רחם 5.5 מ"מ ושני זקיקים בגדלים 16 ו- 15. הטכנאית ראתה שוב נוזל ברחם ושוב שאלה אם אני מדממת.. וציינה שמצב זה לא אמור להיות יום 16 למחזור.. מהמחלקה נמסר לי לשוב לבדיקות נוספות יום חמישי.
מאוד מדאיג אותי שאני עדיין מדממת ( 17 יום !!!) והיום התלווה לדימום כאבי בטן תחתונה וכאבי גב.. פעם ראשונה שדבר כזה קורה לי.. ואני מאוד מאוד לחוצה!
אציין כי התחלתי בפעילות ספורטיבית 3 פעמים בשבוע, וכן נמצאת בתקופה עמוסה מאוד לאור אופי עבודתי.
הייתכן והדימום נובע ממשהו שאני עושה? ממה לדעתך נובע הדימום והכאבים? מה קורה עם הגוף שלי???
אודה לתשובותייך בהקדם.. תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד לקיחת איקקלומיןיעל29/06/2013
שלום, הבנתי שאיקקלומין לוקחים היום החמישי של המחזור – אך לא ברור לי האם השעה חשובה?
כלומר – אם קיבלתי ביום ראשון בבוקר – האם זה אומר שעליי לקחת איקקלומין ביום חמישי בבוקר? או יום חמישי בערב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד לקיחת איקקלומין - תגובה
פרופ` דוד בידר30/06/2013לא משנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלמירי29/06/2013
מדוע, בעצם, מזריקים אוביטרל נוסף לאחר החזרת העוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל - תגובה
פרופ` דוד בידר30/06/2013יש רופאים שמאמינים שזה תומך בעלות הגופיף הצהוב כדי שיפריש יותר פרוגסטרון.
היות ובהחזרת עוברים מקבלים תמיכה על ידי פרוגסטרון לנרתיק , לא בטוח שיש צורך בעזרת האוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר תוצאות מעקב זקיקיםליבי29/06/2013
שלום רב,
בת 43, בחודש שעבר התחלתי טיפול ראשון לקראת הזרעה, מנופור 150 יח' אשר הופסק ביום ה7 בשל סיכון להריון מרובה עוברים. מצורף קובץ מעקב זקיקים, אשמח לקבל הסבר על התגובה וההערות על מבנה ציסטי צלול מה זה אומר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסבר תוצאות מעקב זקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/06/2013ליבי שלום ,תגובה שלך לטיפול הייתה מצויינת אולם הרוא שלך נקט במידת הזהירות למניעת הריון מרובה עוברים בנוכחות חמישה זקיקים בשלים (עמדת האיגוד הגניקולוגי היא עד 4 זקיקים הגדולים מ14-15 מ"מ)באשר למבנה הציסטי הוא לא אמור להפריע ,יש לראות אם קיים בעת קבלת המחזור,ניתן להציע טיפול בגלולה על מנת לגרום להתמוססותה של הציסטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה והחזרת מוקפאיםא.29/06/2013
שלום,
האם קיימת בעייתיות בביצוע הזרעה באותו מחזור בו מבוצעת החזרת מוקפאים? (ז"א ביצוע ההזרעה במועד הביוץ והחזרת המוקפאים מספר ימים לאחר מכן)
השאלה היא האם הזרע עשוי לפגוע בהשתרשות?
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה והחזרת מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר29/06/2013לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים שלא מתפתחיםנטלי29/06/2013
שלום רב
החודש נטלתי כדור וחצי איקקלומין ונשלחתי למעקב זקיקים ובדיקות דם. לאחר שב זקיקים נעצרו בגדילה של 13 ממ והנתונים בדם ירדו, הורה לי הפרופ להתחיל מהיום ה 16 לקחת שני כדורים של איקקלומין למשך חמישה ימים נוספים.
אף פעם לא נתקלתי בזה שנוטלים באמצע החודש איקקלומין לאחר שהזקיקים לא מתפתחים. האם הליך זה מקובל? ולמה עליי לצפות לאחר נטילת הכדורים בפעם השניה החודש. האם הזקיקים שהיו מתחילת המחזור יגדלו או שיגדלו חדשים?
סליחה על האריכות ותודה על המענה,
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעלה את ההודעה
נטלי29/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיקים שלא מתפתחים - תגובה
פרופ' שחר קול29/06/2013בהחלט מקובל.
אם אין פעילות שחלתית (צמיחת זקיק) , אפשר להמשיך מיד עם מחזור נוסף של איקקלומין, בלי להמתין למחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
נטלי29/06/2013האם יש הבדל גדול בין כדור וחצי לשני כדורי איקקלומין?
האם הזקיקים הקיימים יגדלו או שיגדלו חדשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/06/2013למינון יש חשיבות בקביעת התגובה ויתכן והרופא שלך נוקט עמדה זהירה בתנאים הקיימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות הורומוניםיונית28/06/2013
לאחר הזרקת במינון 75 יחידות במשך 4 ימים.
יום 8 למחזור נצפו שני זקיקים, 10 ו- 12 מ"מ
אסטרדיול 2100 פרוגסטרון 1.7
האם זה סביר שהאסטרדיול כ"כ גבוה כשיש רק שני זקיקים כ"כ קטנים?
רמת ההורמונים לא גבוהה מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות הורומונים - תגובה
פרופ` דוד בידר29/06/2013הרמה מעט גבוהה אך היא נובעת מעוד זקיקים קטנים שקיימים ולא צוינו בבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים ללא ביציותאילנית ש28/06/2013
שלום לרופאים היקרים ותודה !
לאחר הזרקת ELONVA ולאחריה הזרקה של 75x2 מונגון (יום אחד) + יומיים אורגלוטרן, אוביטרל ושאיבה הבוקר (שישי)
בUS לפני יומיים נצפו 14 זקיקים בגדלים של 14-18.
הבוקר בשאיבה 0 !! ביציות !
אכזבה קשה ומתסכלת.
מציינת שבשני הIVF האחרונים, הזרקת מונגון ו6 ביציות כל פעם, 3 הפריות ועוברים מצויינים - ללא הריון.
בשאיבה הראשונה, פיורגון, 3 זקיקים וללא ביציות.
הרופא ניסה את הELONVA,בכדי לנסות להשיג יותר ביציות ע"מ שיהיו מוקפאים.
המטרה נכשלה בענק.
מה עושים ? הייתי שמחה להבין הסבר למצב כזה.
(בבי"ח לקחו בדיקת דם...בכדי לבדוק אם הזרקתי אוביטרל....)
אני רגע לפני 40...
תודה ושבת שלום !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים ללא ביציות - תגובה
פרופ` דוד בידר29/06/201314 זקיקים זוהי כמות לא מבוטלת .
לא ציינת את רמות ה E2 ורמות הפרוגסטרון, או שהיה ביוץ או שלא פעל האוביטרל או שלא לקחת אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל - המשך זקיקים ללא ביציות
אילנית ש29/06/2013תודה על התשובה המהירה
בדיקת הדם האחרונה הראתה - e2- 5600 ,p- 1.27 ,LH-1.32
אכן,נעשתה לי בדיקת דם לאחר השאיבה בכדי לבדוק את נושא האוביטרל....והיה קצת מעליב שנאמר לי שאולי לא הזרקתי...או שהזרקתי משהו אחר. הבנתי שייתכן ואולי היתה בעיה בתוקף.
האם נושא האוביטרל הוא עיקר הבעיה במקרה כזה ? או שאולי עיתוי השאיבה ?,סוג התרופה ? בעיה אחרת אצלי ?
תודה רבה על המענה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל - המשך זקיקים ללא ביציות - תגובה
פרופ` דוד בידר29/06/2013אם הזרקת 36 לפני היו צריכים למצוא ביציות כי בדיקות הדם בסדר, לכן או שלא הוזרק האוביטרל או שהייתה בעיה בתרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיקים ללא ביציות - תגובה
פרופ' שלמה משיח29/06/2013זה באמת ארוע מצער מאד שלא צריך לקרות. בעבר דברו על ״תסמונת הזקיקים הריקים״. אני והמחקרים הגענו להפמסקנה שזה נובע מאי פעילות של ה-hcg: ההורמון הפעיל שבאוביטרל ושמטרתו להבשיל סופית את הביציות ולגרום לכך שהן תהיינה זמינות בשאיבה.
אישית, אני מאד נגד האלאונבה כי אני אוהב לשלוט כל יום במינון ולהתאימו לתגובותיה של האישה, ובאלאונבה אתה חסר שליטה לשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !
אילנית ש29/06/2013תודה רבה על המענה, אני לאט מתחילה להבין ולהפנים.
יש לי רק עוד 3 שאלות ...
ב
הנחה שאני בטוחה שהזרקתי אוביטרל! (למרות שהאחות בבי"ח הצליחה לערער את בטחוני...)
מה התוצאה שאמורה להתקבל בבדיקת הדם שנלקחה ממני לאחר השאיבה ?
ואם הבעיה בזריקה...אז מה עושים ? (בעיקר בכדי למנוע הישנות של מקרים דומים אצלי וכמובן אצל אחרות...)
הרופא אמר לי שנעשה חודש הפסקה. אני מציינת שעשיתי מחזורי טיפול צמודים לאחר בטא שלילית.
במקרה כזה, משהו יכול לשנות ולמנוע מחזור טיפול נוסף לאחר קבלת המחזור ?
האם פרוטוקול ארוך יכול להיות פתרון אצלי ?, זאת בידיעה שגם במחזורי IVF אחרים לרוב נצפו אצלי 12 זקיקים וכמות הביציות שנשאבה היתה חצי.
תודה רבה
מאוד מעריכה שאתה מפנה זמן ועונה לשאלותינו
שבת שלום !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ! - תגובה
פרופ` דוד בידר29/06/2013בבדיקת דם בודקים רמת HCG ואם הוא לא קיים אז לא הוזרק.
זה בדרך כלל לא קורה אלא לעיתים נדירות.
בשלב זה יש לחכות לראות האם החומר הוזרק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור משיח
אילנית ש30/06/2013תודה על התגובה
היום הגיעו תוצאות בדיקת הדם שנלקחה ממני לאחר השאיבה
בטא 126...כלומר הזרקתי את האוביטרל והוא כנראה היה תקין...
יש לך הסבר למה קרה ??
תודה !!
(בעברי 2 שאיבות לאחר פרוטוקול עם מונגון בכל שאיבה נשאבו 6 ביציות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרת עובריםשירן28/06/2013
אני יומיים אחרי ההחזרה של קפואים עם פרוטוקול טבעי פרט לאוביטול בהחדרת העוברים היה לי כאב חד נאמר לי שזה בגלל הניתוחים הקיסריים שהרחם עלה למעלה מאז יש לי דקירות חולפות בבטן בעיקר בצד ימין בגובה הטבור, אחרי הקיסרי השני היתה דלקת שחזרה אחרי שלושה חודשים, יכול להיות ששוב היתה לי פגיעה ברחם או שבזה בגלל התמיכה אוטוגסטן ואסטרופם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר29/06/2013הכאב החד הוא לא בגלל הניתוחים הקיסריים.
הכאב בהחדרה הוא עקב המעבר בתעלת הצואר שלא תמיד קל לבצע זאת.
בשלב זה את צריכה רק לשים לב שהתופעה לא מתגברת אלא לאט לאט חולפת או לא מחמירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מונופורענת28/06/2013
שבת שלום,
איפה כדאי להזריק מונופור?
מה היתרונות שלו על פני הורמונים אחרים לבעלת שחלות פוליציסטיות?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי מונופור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/06/2013ניתן להזריק מנופור תת עורית באיזור הבטן ,אולם ניתן גם להזריק תוך שרירית בעכוז,מלבד היותו נקי ומזוקק יותר בדרך הפקתו לטעמי הוא משתווה באפקט שלו לתכשירים הורמונלים דומים המיועדים להשראת ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)