מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לד"ר שחר קולנטלי02/07/2013
שלום ד"ר קול,
אנא עזור לי ליישב מחלוקת. אני טוענת שלא ידוע על מקרה בארץ (ואולי בעולם המערבי?) שאשה מעל גיל 45 ילדה תאומים מהביציות שלה.
חברתי זה מכבר עבר את הגיל הזה ורוצה לעשות כמה נסיונות IVF פרטיות לפני שהיא עוברת לתרומת ביצית. כשאני אומרת לה (בעדינות) שאין סיכוי בכלל ועדיף לחסוך על הכספים לצורך תרומה, היא אומרת לי שהיא בטוחה ששמעה על מקרה כזה. היא גם אומרת שכנראה האשה טופלה על ידך או איכשהו היית מעורב (אולי היא טופלה במחלקה בה אתה עובד בבי"ח).
עכשו ברור לי כמובן שהסיכוי בתרומה הרבה יותר גבוה והסיכוי מביציות בנות מעל 45 הוא כמעט אפסי, אבל האם באמת אתה מכיר מקרה כזה של אשה מעל גיל 45 שהרתה מביציות שלה וילדה תאומים?
אראה את תשובתך גם לחברתי.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר שחר קול - תגובה
פרופ' שחר קול02/07/2013בוודאי שהיו נשים מעל גיל 45 שלדו תאומים מהביציות שלהן.
אך אלו מקרים נדירים, של נשים שהתברכו בפוריות מופלגת (אחוז קטן באוכלוסיה).
מקרים נדירים שפורסמו בספרות המדעית אינם יכולים לשמש בסיס מוצק לקבלת החלטות.
עדיין הסטטיסטיקה משקפת המציאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה על המענה
נטלי02/07/2013יש ספרות מקצועית, ויש רופא בשר ודם מימינו אנו ומהעיר שלנו (גם של חברתי) שנאמר שכנראה ראה הריון כזה וזה לא רק מהספרות המקצועית.
האומנם אתה מכיר באופן אישי מקרה/ים כאלו?
אגב, האם היית ממליץ לה לנסות לפחות טיפול אחד? היא בת 45 ושלושה חודשים שלא הרתה מעולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים בשבוע 5רעות02/07/2013
שלום,
בת 23 היריון ראשון (סבב ראשוןשל איקקלומין בעלת שחלות פוליצסטיות) מאתמול בלילה התחילו לי כאבי בטן חזקים ושלשולים ללא הפסקה(בערך כל 40 דקות) בצבע ירוק בהיר וצהוב עם רירית בדקתי חום והיה לי חום 38.2 שיורד ועולה(לא קבוע) האם יש סיבה ללכת למיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלשולים בשבוע 5 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2013הרושם הוא שהשלשול אינו קשור לטיפול שעברת ,המשך השלשולים יחייב פנייה לביקורת רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ביוץמודאגת02/07/2013
אני ביום אחרי ביוץ 3 , אכלתי בטעות טחינה מקולקלת (הבנתי את זה רק בדיאבד) האם זה יכול למנוע השרשה? לא שילשלתי או משהו כאבה לי הבטן (הטחינה הייתה מאוד חמוצה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר02/07/2013לא יפריע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות - מועד ביוץא.02/07/2013
שלום,
עשיתי היום בדיקות על-מנת לזהות את מועד הביוץ שלי (אני ללא תרופות):
במעקב זקיקים: זקיק בגודל 18
רירית -6.9
בדיקות דם: e2-1786
P-1.7
LH-28.1
אודה לתשובתכם למתי כדאי לתזמן את יחסי המין בהתאם לתוצאות הנ"ל.
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקות - מועד ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2013מחר ומחרתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 זריקות אוביטרלתמי402/07/2013
רופא הפריון שלי נתן לי מרשם ל-2 זריקות אוביטרל וציין כי יכול להיות שיתן לי הנחייה להזריק 2 זריקות.
לא שמעתי על זה בחיים.
מה המטרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
2 זריקות אוביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2013במטרה היא עזרה בהבשלת הביציות במיוחד אצל נשים מבוגרות שכמות הקולטנים להורמון נמוכה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתשירית02/07/2013
שלום,
מהו השבוע המדוייק שבו כדאי לבצע את בדיקת השקיפות העורפית ולקבל תוצאות מהימנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שקיפות עורפית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2013שבוע 11-12
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןאילנית02/07/2013
שלום רב, רציתי לשאול מתי כדאי לי לבצע בדיקת הריון כשהיום עברו שבועיים בדיוק מיום הביוץ ואין לי סבלנות לחכות עוד כמה ימים למחזור אם במידה יהיה, והאם הבדיקה הביתית אמינה (יש לי את הבדיקה שכתוב שאפשר לבצע טרם הופעת המחזור) האם כדאי לי לבצע או לחכות עוד קצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2013ניתן כבר לבצע את הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון
אילנית03/07/2013היום עשיתי את הבדיקה ויצא לי רק פס אחד , האם זה אומר שאני לא בהריון למרות שלא קיבלתי מחזור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אורגזמה נשית מפריעה להשתרשות?ד``ר אליעזר גירש02/07/2013
האם אורגזמה נשית מפריעה להשתרשות - לאחר החזרת עוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר החזרת עוברים - תגובה
פרופ' שחר קול02/07/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין למסירה - אזור חיפה והצפוןמישהי01/07/2013
בנות יקרות,
ברשותי 4 קופסאות אנדומטרין מלאות למסירה.
2 קופסאות - תוקף עד ה- 8/2015
2 קופסאות - תוקף עד ה-11/2015
מי שמעוניינת שתשאיר מייל ו/או טלפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מישהי02/07/2013אנא השאירו מייל או טלפון ואצור אתכן קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מעוניינת באנדומטרין
היי17/10/2013זה די דחוף האם עדיין רלוונטי ?
תודה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לי יש
עדנוש2918/10/2013לי יש קופסא וחצי אנדומטרין למסירה עם את מעוניינת..אני מאופקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.ס אגןמיכל01/07/2013
שלום רב ,
מה זה א.ס אגן ?
מתי מבצעים אותו ואיזה אינדיקציות נוספות נותן ?
תודה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
א.ס אגן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2013זוהי סקירה באולטרסאונד של אברי האגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tshא.01/07/2013
שלום,
מה המשמעות של ערך tsh 3.11 בטיפולי IVF? (בפרט כשהיו לי מס' הריונות כימיים)
הבנתי שמומלץ שהערך יהיה עד 2.5.
האם אני צריכה לקבל טיפול תרופתי כלשהו? או לפנות לאנדוקרינולוג?
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
tsh - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2013לטעמי הערך בגבול התקין ,אין צורך בטיפול נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונאלFרונה01/07/2013
כמה זמן אפשר להחזיק ערכה של גונאל f סגורה ללא שימוש ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גונאלF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2013יש על הקופסא את מועד התפוגה של התכשיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום ההזרקהשיר01/07/2013
זה בסדר להזריק 3 אצבעות מהתבור ימינה או שמאלה או שצריך להזריק רחוק יותר מהטבור? זה בסדר להזריק כך? הזרקתי שלוש אצבעות מהטבור
מיקום ההזרקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2013זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורשגית01/07/2013
עברתי IVF ללא הורמונים (רק צרוטייד), הרופאה דקרה אותי מס' פעמים אך פעם ראשונה שלא נמצאו ביציות. היא ביצעה הזרעה בכל זאת. אני בגיל 44+ עם מחזור סדיר וזו הפעם הראשונה שהמחזור מאחר לי ביותר משבוע (בטא שלילית). השאלה היא 1. האם זה כתוצאה מהטיפול, או בגלל הגיל- האם המחזור לא אמור להיפסק בהדרגה ולא להיעלם בבת אחת? ומה עושים? 2. כמו כן, יש לציין שמכבי אישרו לי טיפול נוסף, האם בכלל כדאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
שגית01/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור במחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר02/07/2013לא מכיר טיפול רק אם צטרוטיד.
השיבוש במחזור זה כנראה עקב הטיפול.
לדעתי לא כדאי להמשיך בטיפולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור במחזור
שגית02/07/20131. אז מה עושים ? האם המחזור אמור להופיע שוב, להמתין בסבלנות ?
2. לא הבנתי בדיוק - מה בטיפול שקיבלתי גרם לשיבוש במחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור במחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר02/07/2013כתבתי לך שאני לא מכיר טיפול כזה של מתן צטרוטיד לבד וזה משבש את כל תהליכי המחזור,
אם אתה רוצה לדעת הדיוק מה קורה יש לבתי בדיקת גם לאסטרוגן ו׳ פרוגסטרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכת פרוגסטון - עזרה דחופהשירן01/07/2013
קיבלתי מהרופא מרשם לנירות אוטרגיסטן 100 מהרופא.
היום הוצאתי את המרשם וכשפתחתי את הקופסא ראיתי שזה נראה כמו מין כדורונים כאלו... זה לא אמור להראות כמו נירות? אני אמורה לבלוע את זה או להחדיר לנרתיק. גם מהעלון זה לא ברור כי רשום למתן פומי או וגינאלי אבל זה ממש נראה בצורה של כדור עגול....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכת פרוגסטון - עזרה דחופה - תגובה
פרופ` דוד בידר02/07/2013זה כמו כדורים-ולשים בנרתיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)