מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחרי החזרהלימור02/06/2013
שלום,
48 שעות לאחר שאיבה הוחזרו 2 עוברים - 2 תאים ו 4 תאים.
האם עובר שהתחלק לשני תאים אחרי 48 שעות הוא תקין?
מה הסיכוי להיקלטות בת 36.5
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר02/06/2013זה תקין- אחרי יומיים העוברים הם בני שניים עד ארבעה תאים.
הסיכויים תלויים במספר גורמים כגון גילך, מצב הרחם, מצב הרזרבה השחלתית וכו׳.
באופן כלל זה נע סביב ה25%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי דופסטוןאילנית02/06/2013
ברצוני לשאול כמה זמן אני אמורה לקבל לאחר קבלת כדורי דופסון יומיים ביום למשך 5 יום בינתיים עבר יומיים , בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדורי דופסטון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/06/2013בין 3-6 ימים לאחר הפסקת הכדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון והורמוניםעדי02/06/2013
שלום,
אני בת 36
פרופיל הורמונלי תקין פרט לתוצאות FSH מעט גבוהות:
חודש שעבר 10.8
חודש נוכחי 8.3
שני הריונות כימיים.
1. האם יש קשר בין הריון כימי ל FSH גבוה?
2. האם FSH גבוה משפיע על איכות העובר לאחר ההפריה ומכך יכול לנבוע הריון כימי עקב איכות כרומוזונלית ירודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון והורמונים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/06/2013רמת ה-FSH מספקת מידע על הרזרבה השחלתית שלך ,ובהתחשב בגילך סיכוייך טובים להרות,לדעתי אין כל קשר לרמת ה-FSH של וההריון הכימי שחווית לאחרונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןטורטיה01/06/2013
ערב טוב,
אם נאמר לי לקחת כתמיכה לאחר החזרה 3 פעמים ביום אנדומטרין ופעם ביום פרוגינובה, האם ישנה חשיבות לשעה מדויקת של לקיחת התמיכה הנ"ל? או שמספיק שאקח אנדומטרין בבוקר, צהרים וערב (אבל לא חייב בשעות קבועות)..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין - תגובה
פרופ` דוד בידר02/06/2013לא חייב שעות קבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת "הלו"מיכל01/06/2013
מהו משך הטיפול הנדרש לתיקון שברי DNA אשר התגלו
בבדיקת "הלו" של הזרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת "הלו" - תגובה
פרופ' שלמה משיח01/06/2013יש מספר דרכים להתמודדות עם אחוז שברי DNA גבוה:
1. טיפול באנטי אוקסידנטים כמו ויטמין E. טיפול זה עלול לקחת מספר חודשים.
2. ברור הזרע בשיטת IMCI (שיטת ברטוב) לפני בצוע הפריה ו-ICSI
3. הוצאת זרע ישירות מהאשך על ידי דיקור (TESA).
רצוי מאד לפנות למומחה פוריות ועקרות הגבר כדי לממש אפשרויות אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת "הלו"מיכל01/06/2013
מהם הנזקים, אם יש כאלה
של "שברים" בDNA
שמתגלים בבדיקת ההלו של הזרע? (מעבר לבעיות חלוקת תאים של העובר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לתגובה - בדיקת "הלו"
מיכל02/06/2013תודה רבה על המענה הענייני.
למדנו הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד כמה משפיע הצטרוטייד על הE2??אוגו01/06/2013
פתחתי כבר שירשור עם הבעיה הדחופה שלי,
שם אפשר לראות גם את כל הנתונים עצמם,
בנוגע לטעות בשיקול הדעת לדעתי,
כשהחליטו בשבילי על שאיבה ביום ב' (כאשר ביום ו' ביום ה9 למחזור הE2 הוא 161).
הורו לי לקחת היום (יום שבת) אוביטרל בלילה, לקראת שאיבה ביום ב', וזאת למרות שלדעתי אינני מוכנה עדיין, אפשר לראות בהודעה הקודמת שלי.
ומכאן שמאוד מאוד חשוב לי לדעת
האם ייתכן מצב בו זקיקים "בשלים" ורמות E2 רק בסביבות ה100-200? בגלל השפעתו של הצטרוטייד (לוקחת גם מנופור)
חשוב לי לציין שבסבב קודם הייתי על צטרוטייד ורמות E הגיעו מעל 1000....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עד כמה משפיע הצטרוטייד על הE2?? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/06/2013מייצב ומוריד את עליית האסטרוגן בשיעור משמעותי העשוי להגיע ל20-30%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!!!!!רחל01/06/2013
שלום רב.
(אני מנסה לקבל תשובה שוב, אתמול שלחתי השאלה ולא ענו לי).
אני בת 40, (ללא ילדים) קיבלתי בביה"ח הדסה פרוטוקול שכולל: פרוגבריס דקפפטיל וביוטרופין. הוסת הפתיעה אותי ביום שישי בצהריים (אתמול) אחרי יומיים וחצי איחור. מכיוון שהיה יום שישי בצהריים לא היה לי כבר לאן לפנות לבצע בדיקות דם ו- us. (כפי שנתבקשתי במרפאה- לבצע ביום הראשון לוסת). בפרוטוקול רשמו לי לקחת דקפפטיל 0.1 מהיום הראשון לוסת ולכן הזרקתי לעצמי אתמול בערב. אני חוששת שיגידו לי במרפאה שחובה תוצאות בדיקות של היום הראשון לוסת. במרפאה לא היה מענה אתמול בכלל...האם חייב תוצאות דווקא של היום הראשון לוסת?? או שהיום השלישי זה גם בסדר (כי אין לי ברירה אלא רק מחר בבוקר לבצע הבדיקות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה דחופה!!!!! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/06/2013אם התחלת להזריק דקפפטיל לטעמי בדיקות הדם מיותרות,תמשיכי כמתוכנן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF שלישי שנכשל למרות בלטוציסרונית01/06/2013
שלום,
אשמח לקבל רעיונות ומחשבות למה עוד אפשר לעשות כי אני מיואשת
היו לי שני הריונות טבעיים והפלה בשבוע 16 עקב בעיות גנטיות
עברתי כבר 3 סבבים של IVF עם PGD
בשניים הראשונים הוחזרו 2 עוברים בלטוציסטים (לאחר 5 ימים), באחרון 3 בלטוציסטים, רירית רחם 8 ממ, אני בת 34 ובכל זאת כלום
יש רעיונות למה עוד אפשר לעשות? האם יכולה להיות איזו בעיה? אני צריכה בדיקות נוספות?
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
IVF שלישי שנכשל למרות בלטוציס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/06/2013הייתי ממליץ במיוחד לאור ההפלה המאוחרת לבצע היסטרוסקופיה,בכל מקרה לאור הרקע שלך סיכוייך טובים עלייך להמשיך ,יש לציין שביצוע PGD מפחית משמעותית את שיעורי ההשתרשות וההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהמיטל01/06/2013
שלום לכולם.
אני לאחר טיפול ivf ראשון שעבר בהצלחה שבוע 9 ,נצפה שק הריון עם עובר ודופק עד לפני שבועיים .
לצערי אתמול לאחר דימום קל נצפה בא.ס שהעובר הפסיק להתפתח ותואם לשבוע 6 ללא דופק.
יש לציין שלפני שנה מהריון ספונטני הסתיים אותו מקרה בהפסקת הריון טבעית שהעובר תאם לשבוע 6 ללא דופק(לאחר שכבר נצפה דופק) בדיוק כפי שהיה לי עכשיו .
השאלה מה הסיבה להפלות הטבעיות האלו שהעובר הפסיק להתפתח בדיוק באותו שבוע כבר לאחר שראו שק תקין עם דופק?
ולאחר שאעבור גרידה מתי אוכל לחזור שוב לטיפולי הivf?(יש עוד עוברים מוקפאים).
אודה לתשובתכם תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה!
מיטל01/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/06/2013בהחלט שאלתך מחייבת את התייחסותו של הרופא המטפל והתייחסותו בהתאם לרקע הרפואי שלך,גילך ונתונים קלינים המצויים ברשותו,ונתוני ההפריה.בכל מקרה ניתן לחזור לטיפול חודש לאחר ההפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף . התייעצות!רחל31/05/2013
שלום רב.
קיבלתי פרוטוקול שכולל פרוגבריס דקפפטיל וביוטרופין. הוסת הפתיעה אותי היום בצהריים אחרי יומיים וחצי איחור. מכיוון שהיום יום שישי והיה כבר צהריים לא היה לי לאן לפנות לבצע בדיקות דם ו us. רשמו לי לקחת דקפפטיל 0.1 מהיום הראשון לוסת. אין לי תרופות , טרם קניתי, אבל נוסעת עכשיו להשאיל ממישהי. השאלה שלי, אם זה בכלל נחוץ, מכיוון שאני חוששת שיגידו לי במרפאה שחובה תוצאות בדיקות של היום הראשןן. במרפאה שאני מטופלת בה לא היה מענה היום בכלל...האם חייב תוצאות דווקא של היום הראשון לוסת ולא למשל היום השלישי לוסת???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף . התייעצות! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/06/2013אם לקחת כבר את זריקת הדקפפטיל הרי שבדיקות ההורמונליות בשלב זה מיותרות -המשיכי בטיפול לפי ההנחיות שקיבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף... מה לעשות?אוגו31/05/2013
התקבלה בשבילי החלטה בבית החולים לקראת שאיבה ביום ב' ואני ממש לא שלמה עם כך...
כמטופלת בשרות הציבורי אין לי עם מי לדבר בשישבת ואני לא יודעת מה לעשות.
אני על מנופור וצטרוטייד. היום יום 9 למחזור.
ולפי בדיקות הדם אני לא ממש על סף ביוץ (E161, P0.5, LH1.8) ???
לפי האולטרסאונד יש (כנראה) 4 או 5 זקיקים
ומי שעשתה לי היום בבוקר את הא.ס. היא רופאה שנמצאת תמיד באיזה לחץ ופעם כבר טעתה לי ברישום (או בבדיקה) ואני ממש לא סומכת עליה.
יש לי אנדומטריומה אחת בימין ואינני יודעת אם אחד הזקיקים הוא האנד'. בא.ס. הרופאה הזו בכלל לא התייחסה לזה ואני מהלחצ שלה (ושלי) שכחתי לשאול...
פירוט הזקיקים הוא
בצד שמאל שבד"כ פחות "מתפקד" קטנים 10*9, 10*6, 8*8
בצד ימין (הצד של האנדומטריומה) 18*15, 14*19 כאשר אולי אחד מהם הוא למעשה האנדומטריומה.
אז נאמר לי לקחת עוד היום ומחר את המנופור והצטרוטייד ומחר בערב את האוביטרל ולהתכונן לשאיבה ביום ב'.....
הספקתי עוד לשאול את האחות שבישרה לי את התוצאות וההנחיות איך ייתכן שאלו ההנחיות כשהE2 כה נמוך והיא אמרה לי שזה כנראה מהצטרוטייד ואין לי מה לדאוג....
אני לא יודעת מה לעשות וחושבת לא לקחת את האוביטרל מחר ולחכות ולחזור על בדיקות הדם והא.ס ביום א'....
עזרה בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף... מה לעשות? - תגובה
פרופ' שלמה משיח31/05/2013אני מסכים איתך לחלוטין: לפי רמות ה-E2 וגודל הזקיקים וגם לפי משך הטיפול, ניראה שההוראה לקבל אוביטרל היא מוקדמת מאד. ממליץ להמשיך בפרוטוקול ולחזור על הבדיקות ביום ראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ולגבי הצטרוטייד והשפעתו על הE2
אוגו31/05/2013עד כמה מפריע או מונע הצטרוטייד מהE לעלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ולגבי הצטרוטייד והשפעתו על הE2 - תגובה
פרופ` דוד בידר01/06/2013באיזה יחידות נותנים לך את התוצאות של האסטרוגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי אני לא ממש יודעת אבל מה שכן
אוגו01/06/2013בסבב קודם בהחלט ראיתי שם מספרים גבוהים מאלף....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד כמה משפיע הצטרוטייד על הE2 ??
אוגו01/06/2013האם יכול להשפיע ברמות של זקיקים "מוכנים" ורמות E רק באיזור ה100-200??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד כמה משפיע הצטרוטייד על הE2 ?? - תגובה
פרופ` דוד בידר02/06/2013הצטרוטיד מונע המרשה של הורמון הביוץ.
הוא לא צריך להוריד את רמות האסטרוגן.
אם אין גדילה של זקיקים ולא עליה מתמדת באסטרוגן אז זה לא בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיילת31/05/2013
שלום לרופאים,
אני שבועיים אחרי החזרת מוקפאים, בטא ראשונה אתמול הייתה - 122, היום בטא שניה - 232.
בשבוע החולף הייתה לי תחושת גודש בחזה ומדי פעם כאבים שהזכירו ביוץ/מחזור (מעין התכווצויות ברחם).
היום כמעט ונעלמו שתי התחושות לחלוטין.
היות והבטאות תקינות רציתי לדעת האם זה תקין שהתחושות נעלמו? האם עלי לדאוג או לבקש מהרופא שלי הפניה לבדיקות מסוימות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' שלמה משיח31/05/2013העליה בבטא היתה טובה כך שניתן לקוות שההריון מתקדם תקין. יש לחזור על הבטא ביום א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם תאומים ivfV.r31/05/2013
שלום רב ,
אני בשבוע 7 - הריון מ- ivf עם תאומים לא זהים!
זה הריוני השני - בהריון ה-1 הייתה לנו לידה שקטה בחודש 9 איבדנו את התינוק - לא הייתה בעיה או מומים והתופעה כפי שמגדירים אותה ביש מזל הנתיחה הייתה תקינה וכך כל הבדיקות בהריון !
השאלה שלי היא :
לאחר קריאה מעמיקה בנושא קראתי שבהריון עם תאומים יש חשש מאד גדול לסיכוי חלילה של אעלת הריון מסוכנת וגם סוכרת ( אני מאוד מלאה כי רק חצי שנה אחרי הלידה הקודמת ) אני ממש מפחדת מהדברים האלו מה הסיכוי לזה חלילה וחס? חיה בפחד !
איך אפשר להימנע מיזה ??
יש לי צורך לפחד? זה מכון ? - ברוך השם אין לנו היסטוריה כזו במשפחה הבדיקות שלי בד״כ בסדר והריוני הקודם לא היו כאלה בעיות
אין לי חשד לקרישיות או מומים ...
ומה הסיכוי לקבל שמירת הריון ?
מיצטערת על האורך היה חשוב לי לפרט אשמח לתשובה בהקדם האפשרי תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון עם תאומים ivf - תגובה
פרופ` דוד בידר01/06/2013לא הבנתי מה זה שהיתה לך לידה שקטה ואיבדת את ההריון.
אם היה מות עובר תוך רחמי אז יש לבצע את הבדיקות הנדרשות, וקראתי שאת רובם עשית.
לא חושב שיהיה לך רעלת או סכרת היות ובהריון ראשון זה לא הופיע ולכן את לא צריכה כל כך לפחד,לרוב הרעלת והבערת מופיעים כבר בכהריון הראשון.
בכל מקרה , הריון תאומים הוא הריון בר סיכון גבוה ויש לעשות מעקב ביחידה המטפלת ועוקבת אחרי הריון כזה וכמו כן לתכנן ניתוח אלקטיבי מוקדם ככל שניתן על מנת שלא יקרה מה שקרה בלידה הראשונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתתך
V.r01/06/2013תודה רבה על תגבתך המהירה , אכן כן ביצענו את כל הבדיקות הנידרשות מא׳- ועד ת׳ גם בהריון וגם לאחר המיקרה המצער הכל תקין !
מה שקרה יכולים רק לשער שאולי הוא לחץ על חבל הטבור ולא הגיע חמצן וזו רק השערה - כל השאר תעלומה ,
ולא הייתה בעיית סוכרת או רעלת כלל וכלל - אבל הדאגה שלי הבנתי שכל הריון זה שונה
וחלילה שזה לא יגיע - אבל הרגיע אותי לישמוע שאתה טוען שהסיכויים פוחתים אם לא היה לי את זה בהריון קודם ואני מאד מקווה שזה לא יקרה מאדדד / אני בת 31 לא ציינתי זאת .
ולגבי הריון בסיכון שאשתחרר מהיחידה כמובן שרופא המטפל ישלח אותי להריון בסיכון למעקב ....
ובאיזה שבוע את ממליץ שיהיה זירוז ללדת ? בהריון כזה ? שחלילה לא תחזור התופעה ? יש סיכוי כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתתך - תגובה
פרופ` דוד בידר02/06/2013הייתי ממליץ לקבוע ניתוח קיסרי לשבוע 38.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיננית אחרי החזרהלי31/05/2013
שלום,
ביום ראשון אני אמורה לעבור החזרת עוברים לאחר הנצה. ביום שני יש לי תור לשיננית, האם מותר ללכת או שעדיף לדחות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיננית אחרי החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר31/05/2013מותר ללכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)