מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבים חזקיםגלי07/05/2013
שלום רב,
ב- 30.4 שאיבה - 8 ביציות , 3.5 החזרה 2 עוברים יפים והיחידים שהצליחו להפרות.
היום כאבי תופת בצד ימין, צמרמורות קור ממש מרגישה לא טוב. האם יכול להיות כתוצאה מהטיפול? למה זה שייך? כמו כן תחושה כללית לא ובה מהצהריים עייפות קשה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים - תגובה
פרופ' שחר קול07/05/2013לא סביר שיופיע סיבוך זמן כה רב לאחר השאיבה.
כמו-כן, מספר הביציות אינו מחשיד לכיוון של גירוי יתר.
בכל מקרה, רצוי להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ציינתי
גלי08/05/2013תודה על תשובתך ד"ר
לא ציינתי שב 1/5,3/5, 6/5 אני מקבלת חצי אוברטל לתמיכה. האם קשורלכאבים. היום זה כמו כאבי מחזור האם עדיין יש סיכוי להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה.....שירי07/05/2013
שלום רב, היום הייתי בבדיקות והודיעו לי כי הביוץ התחיל ושמחר אני צריכה ללכת להזרעה. אני נורא מפחדת שזה יהיה מאוחר מדי ושנפספס את הביוץ. האם כדאי לעשות יחסים גם היום על מנת שלא נפספס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה..... - תגובה
פרופ' שחר קול07/05/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתנטלי07/05/2013
היי..אני בהריון שבוע 19 עם תאומים....אני משתמשת בחומצה 5 מ"ג של רקח מתחילת ההריון...היום גיליתי כי יש מחסור בסוג זה והציעו לי חומצה פולית 5מ"ג של חברת מדיטק...האם מותר להחליף חברה באמצע ההריון? האם מותר להשתמש בחומצה אחרת ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
פרופ' שחר קול07/05/2013מותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה בהריוןשני07/05/2013
שלום לרופאים המקסימים.
אני בהריון ראשון אחרי IVF. הוחזרו שני עוברים.
רציתי לשאול לגבי התמיכה.
אני לוקחת קרינון. עד הבטא הראשונה (ביום ראשון) לקחתי אחד ביום ומאז הבטא אני לוקחת פעמיים ביום לאחר שהתייעצתי פה בפורום בעקבות מעט הפרשות ורדרדות של הקרינון.
רציתי לשאול האם עודף תמיכה יכול להזיק?
איך אפשר לדעת אם באמת צריך להוסיף תמיכה? יש אפשרות עפ"י בדיקות דם לבדוק פרוגרסטרון וזה יכול להוות מדד לתוספת תמיכה?
מתי אפשר לחזור לנר אחד ביום?
אודה לתשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה בהריון - תגובה
פרופ' שחר קול07/05/2013כן, בדיקת דם לאסטרדיול ופרוגסטרון עשויה לקבוע האם באמת התמיכה חיונית, או ניתן לוותר עליה כליל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריהחסוי07/05/2013
שלושה ימים אחרי החזרת עוברים טרייים היו לי הפרשות חומות כהות יום אחד ואחר כך יומיים הפרשות חומות בהירות
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2013כלום.
זה המרדות מפעולת השאיבה וגם מפעולת ההחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלופה לIVFלימור07/05/2013
צהריים טובים,
האם ידוע לכם על טיפול חלופי לIVF טיפול עם פחות הורמונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלופה לIVF - תגובה
פרופ' שלמה משיח07/05/2013יש שיטה שניקראת IVM: בשיטה זוצנשאבות ביציות מהזקיקים הראשוניים ללא טיפול הורמונלי ועוברות הבשלה במעבדה. לצערנו טיפול זה יעיל רק בנשים עם הרבה זקיקים ראשוניים וגם אצלם אחוז ההריונות נמוך משמעותית מסה המודג בהפריה רגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוךלימור07/05/2013
האם 41.5 זה מבוגר לפרוטוקול ארוך?
ביצעתי שלוש פעמים פרוטוקול ארוך עם כמות של 16 ביציות אשר לא שרדו לא החזרה ולא הקפאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול ארוך - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2013מה הכוונה? לא היו הפריות של הביציות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול ארוך
לימור07/05/2013נשאבו 16 ביציות
הופרו 10
הוחזרו 3
הריון לא צלח ואף עובר לא שרד להקפאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול ארוך - תגובה
פרופ` דוד בידר08/05/2013מספר הביציות טוב לגילך והופקו גם מספר טוב.
בגיל זה יש מספר קטן עוברים טובים שמתפתחים וסך הכל התוצאה שלך בסדר וסביר היה שאולי לא ישארו עוברים מוקפאים.
בכל אופן צריך להמשיך והייתי ממליץ על פרוטוקול קצר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול ארוך
למור08/05/2013תודה רבה על התשובה המעמיקה וחוות הדעת.
יישר כוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןלימור07/05/2013
צהרים טובים,
האם יש תרופה מקבילה לאנדומטרין ויכולה להחליף את האנדומטרין ותעשנ את אותה העבודה?
התגובה הנפשית שלי לנרות הללו קשה מנשוא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2013מה הטיפול שעברת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדומטרין
לימור07/05/2013עברתי טיפולי IVF
5 IUI
3IVF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדומטרין - תגובה
פרופ` דוד בידר08/05/2013יש ג׳ל של קרינון ,פעם ביום.
יש גם זריקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץגלית07/05/2013
קיים זקיק עכור 20 מ"מ וערכי בדיקת דם מראים על ביוץ, האם הגיוני? הרי זקיק עכור אינו מבייץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2013זקיק עכור -הכוונה כבר לאחר ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאבת זקיקים קטניםשרה07/05/2013
באישה שמועדת לפורענות הOHSS האם לא עדיף לשאוב את כל הזקיקים גם הקטנים שבהם? (בגודל 12-15)
מה קורה לזקיקים שנשארו בשחלה? כבר עברתי החזרה, עבר שבוע, השחלות מוגדלות והזקיקים בגודל 30 מ"מ... (5 כאלה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאבת זקיקים קטנים - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2013שואבים מה שאפשר לשאוב.
הזקיקים של ה-30 מ״מ הם למעשה הגופיפים הצהובים של הזקיקים לאחר ביוץ וזה יספג עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי הורמוניםשרה07/05/2013
אני שבוע אחרי שאיבה, הוחזרו 2.
עם עבר של גירויי יתר.
יומיים לפני השאיבה: אסט' 2300 פרוג' 0.98
היום ערכי ההורמונים: אסט' 1200 ופרוג' 90
האם קצב הירידה בהורמונים סביר? מצביע על משהו?
האם עדיין אני בסיכון לגירוי יתר מאוחר?
יש לציין שאני עדיין נורא כאובה והשחלות בגודל 10.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי הורמונים - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2013קודם כל הכאבים שלך הם לא מגירוי יתר אלא כתוצאה מהשאיבה.
ערכי ההורמונים לפני השאיבה היו לא גבוהים על מנת שיהיה גירוי יתר.
הבדיקות של אסטרוגן ופרוגסטרון הן לא חשובות, ואין כאן עניין של ירידה או עליה.
עליך רק לעשות בדיקת הריון בזמן הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF ראשוןקרן07/05/2013
צהריים טובים,
אז ככה..התחלתי טיפול ראשון פרוטוקול ארוך לקראת IVF ראשון. אני עם ציסטה (נגרמה עקב טיפולים קודמים, הזרעות עם הורמונים) שמסרבת להעלם (לקחתי גם גלולות וזה לא עזר)
לפניי כשבועיים מצאו לי נוזל ברחם שלא ברור ממה זה נובע (יש לציין שיש לי חצוצרה אחת סתומה) ועדיין קיים. היום עדכנו אותי שיש סיכוי ונעשה החודש רק שאיבה בלי החזרה(כנראה יקפיאו) בגלל הנוזל.
מה שכן, הכמות קטנה מהפעם הקודמת שנבדקתי (לפני שבועיים). האם יש סיכוי שבכל זאת תהיה לי החזרה או שהנוזל ייעלם עד אז? האם לא יעזור אם ישאבו את הנוזל?
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
IVF ראשון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2013מאחר ויתכן שהנוזל ברחם הוא בגלל החצוצרה הסתומה,המלצתי לשקול את הקפאת העוברים,ולהחזירם לאחר הוצאת החצוצרה המהווה את המקור לנוזלים(הידרוסלפינגס)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קרן07/05/2013א. תודה לך
ב. האם מדובר בניתוח פשוט? לא כדאי לחכות ולראות אם הנוזל ייעלם ?כי זאת הפעם הראשונה שנתקלנו במצב הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיוריגוןשלי07/05/2013
שלום,
בסבב הקודם הזרקתי 5 ימים 50 פיוריגון, ביום העשירי למחזור היה זקיק מוביל וערכים של ביוץ מתקרב, לצערי לא נקלט הריון.
בסבב הנוכחי העלו למינון של 75 , לאחר 5 ימים , ביום ה תשיעי למחזור אין שום זקיק מוביל, הרופא המטפל העלה ל 125 וביקש לבצע מעקב לאחר 3 ימים.
שאלתי היא: איך ייתכן שבסבב הקודם במינון נמוך היה ביוץ מהיר ואילו בסבב הנוכחי כאשר המינון עלה אין זכר לזקיק מוביל?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיוריגון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2013זוהי הסיבה שמינון הורמונלי מותאם אישית ולתגובה האינדיווידואלית,תיתכן תגובה שונה בין מחזור למחזור,למרות שקיימת נטיה להישנות דומה של התגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סי אמ ויטל07/05/2013
הי אני בשבוע 18 הריון תאומים תודה לאל, הכל בסדר טפו טפו עד כה. חוץ מזה אין לי נוגדנים לסי אמ וי ואני ממש מתנהלת בחןסר נורמליןת מהוירוס הזה. יש לי שתי שאלות.ישלי ילד הן שנה ושמונה חוד שיהיה בריא , והוא היה מצונן השבוע ורק יום אחד עלה לו החום וירד . שאלה ראשנה היא האם חס וחלילה זה מתאים לסי אמ וי בילדים שיש חום ליום אחד ועובר? אני שומרת הגיינה ממנו אבל רוצה לדעת כי יודעת שרק עוד חודש אוכל לבצע לי את הבדעקה כדי שתהיה מהימנה. שאלה שניה היא על סיטואציה שהיתהואם בכלל ריאלית. נניח חלילה יש מישהו שנדבק בסי אמ וי, ואמי החזיקה אותן בידיה ונניח תאורטית היה לה על היד חלקיקי רוק ממנו, לאחר מכן נגעה בקופסת גבינה בנקרר בקופסא עצמה, ואז כעבור כ14 שעות אני נגעתי באותה קופסת גבינה ולאחר מכו לא רחצתי ידי ויתכן כי נגעתי בפה או באף. האן מאירוע כזה אם חס וחלילה זה סי אי וי הוירוס שורד על הקופסה עצמה 14 שעות במקרר?תודה אנא עזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סי אמ וי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2013בכל מקרה כדאי לבצע בדיקת CMV חוזרת לאור האירועים ובכלל מאחר ואת נטולת נוגדנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר הזרעהשני07/05/2013
שלום. ביום שישי האחרון עברתי הזרעה. הרופאה לא הצליחה להזריק את הזרע לרחם וכתוצאה מהניסיונות, נפצעתי ככל הנראה בצוואר הרחם. היום, חמישה ימים מההזרעה, עדין יש לי הפרשות דמיות. האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום לאחר הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2013האפשרות הזו קיימת והיא אינה משבשת את סיכוייך להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך פרופ' על תשובתך
שני12/05/2013אתמול, 8 ימים לאחר ההזרעה, לאחר קיום יחסים, היה לי דימום ממש חלש בעת הניגוב. היום בבוקר גיליתי כתמים על התחתונים בצבע אדמדם-חום. האם ייתכן שהפצע נפתח בעקבות קיום היחסים? או שזה לא קשור אחד לשני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת..
שני12/05/2013אתמול, 8 ימים לאחר ההזרעה, לאחר קיום יחסים, היה לי דימום ממש חלש בעת הניגוב. היום בבוקר גיליתי כתמים על התחתונים בצבע אדמדם-חום. האם ייתכן שהפצע נפתח בעקבות קיום היחסים? או שזה לא קשור אחד לשני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/05/2013קרוב לודאי שהדברים קשורים זה בזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)