מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עמידות וירוסיםטל08/05/2013
הי אין לי נוגדנים לcmv וטוקסופלזמה, רציתי לברר איתכם, האם הוירוסים האלן עמידים בבישול? כלומר האם מישהו שבישל לי אוכל וחס וחלילה נגע לפני במישהו שחלילה חולה, האם באוכל המבושל הוירוסים לא שורדים במאה אחוז? או שמא יש סיכוי קטן שהם שורדים? אם יש סיכוי הכי קטן לא אוכל ואקח סיכון.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עמידות וירוסים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/05/2013אין סיכוי שהוירוסים ישרדו בטמפרטורת בישול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוו"ד שנייה + שאלה לגבי צילום רחםתמי408/05/2013
בת 38.7, הריון לפני 1.7 שנים. לאחר כ8-9 חודשים של נסיונות, כניסה ספונטנית להריון מייד לאחר צילום רחם. לידה וגינלית.
עכשיו - מנסים להכנס להריון כ8-9 חודשים. מחזור כל 29-31 יום. שחלות פוליציסטיות (אך פרופיל הורמונלי תקין ו-FSH גבוה מ-LH), מעקב זקיקים תקין (נערך אולטרסאונד בלבד ללא בדיקות דם - רירית ביום 16 רירית 10 זקיק 25), זרע תקין, צילום רחם שנערך לפני 5 חודשים תקין (טוגנדרייך אפילו אמר שלא מבין מדוע הגעתי לצילום רחם).
השאלה:
1. רופא הפריון שהלכתי אליו אמר שצילום הרחם מראה שהיו לי חצוצרות סתומות. מי צודק? הוא או טוגנדרייך? ולפי מה שכתוב, האם עכשיו הן פתוחות?
"היסטרו-סלפינגוגרפיה
*סיבת ההפניה: [1] בירור פריון
היסטרוסלפינגוגרפיה:
===================
.[1] רחם במבנה תקין
. מילוי הומוגני של חלל הרחם
. מעבר ופיזור משני הצדדים
[1] משמאל פיזור קלוש מימין הצטברות חומר ניגוד סמוך לטפולה.
ההצטברות מימין מתפזרת.
בוצע ופוענח ע"י טוגנדרייך.
2. האם צילום רחם (רנטגן) לא פוגע בביציות?
3. הטיפול שהציע: להזריק גונאל F 75 במשך 10 ימים ואח"כ זריקת אוביטרל בהתאם למעקב זקיקים.
האם אתם ע"ס הנתונים, הייתם מציעים טיפול אחר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוו"ד שנייה + שאלה לגבי צילום רחם - תגובה
פרופ' שלמה משיח08/05/2013אין לי כל אפשרות לקבוע מי הצודק כי יש לעיין בצילום עצמו. בכל מקרה דר׳ טוגנרייך מאד אמין עלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! מה לגבי שאלות 2+3?
תמי408/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה....טליה08/05/2013
בוקר טוב אני בת 37 בהריון שבוע 8 לאחר הזרעה (הריון תאומים) לפני כחודש היתי עם גירוי יתר שחלתי קשה מאד ...כיום נותרו שחלות מוגדלות, ציסטה גדולה ומעט נוזל..למעשה לפני כיומיים חשתי כאבים חזקים במותן ימין מלווים בבחילות, הקאות עשיתי בדיקות דם ושתן בהם ניצפה המוגלובין נמוך כל מיני ממצאים שכנראה מתאימים להריון אך היו ALT-74 כשבזמן הגירוי יתר שחלתי היו הפרעות בתפקודי כבד, כמו כן בשתן לויקוציטים-500 , ולאחר היה רשום שתן מיקרוסקופיה-לויקוציטים- 5, אריטרוציטים-2 השאלה האם נתונים אלה מדאיגים?דורשים בירור נוסף?והאם במצב שיש כזאת כמות לויקוציטים בשתן לא מתחילים מראש אנט' רחבת טווח או שעדיף להמתין לתרבית?תודה מראש והמשך יום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה.... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/05/2013אם אין ממצאים של דלקת חריפה מלווה בחום וכאבים הייתי ממתין לתוצאות התרבית לפני תן כיסוי אנטיביוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת... אשמח לתשובתכםאיילת08/05/2013
היי,
אני ביום ה16 למחזור, בטיפול להחזרת מוקפאים.
נוטלת מהיום השלישי 3 פרוגינובה ביום.
לפני שלושה ימים תוצאות הבדיקות היו:
פרוג' - 4.5
אסטדריול - 1000
רירית 7.2
היום באולטראסאונד רירית ירדה ל6.9...
את תוצאות בדיקות הדם טרם קיבלתי.
אמנם עד הערב אקבל עדכון מהרופא אך בינתיים אני מאוד מודאגת ואשמח לדעת האם יש סיבה לדאגה, והאם זהו סימן רע שעלול להעיד על ביטול של הטיפול החודש?
אציין שבימים האחרונים הייתי מאוד מדוכאת ועצבנית והרגשתי שההורמונים משפיעים עלי מאוד מבחינת המצב רוח. אולי אלמנט פסיכולוגי בלבד, אבל האם יכול להיות שזו הסיבה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
איילת08/05/2013בהמשך לשאלה ממקודם,
תוצאות בדיקות הדם מראות שרמת הפרוג' ירדה ל1.9, והאסטדריול ירד ל600...
האם זה אומר שפספסנו את החודש הזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת... אשמח לתשובתכם - תגובה
פרופ' שלמה משיח08/05/2013הירידה בעובי הרירית אינה משמעותית כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןאור08/05/2013
שלום רב ,
סוף סוף אחרי שנתיים וחצי של ניסיונות אני בהריון . שבוע 6 לפני כמה ימים נצפה שק ברחם . אבל משום מה עדיין אין לי בחילות או שון תופעות אחרות ... אני כאילו מאגישה טוב מדי . האם זה אומר משהו ? האם יש סיבה לדאגה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
פרופ` דוד בידר08/05/2013לא חייבים להרגיש לא טוב.
מה שחשוב זה שיראו דופק עוברי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טנימיכל07/05/2013
האם יש השפעה של תזמון יחסי מין ומין העובר?
אם קיימנו יחסים בזמן הביוץ אז יש סיכוי לבן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טני - תגובה
פרופ' שלמה משיח08/05/2013מחקרים הראו שקיום יחסי מין קרוב לביוץ מעלה את יחס הזכרים לנקבות בילודים. עם זאת מדובר על עליה באחוזים ספורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקיםגלי07/05/2013
שלום רב,
ב- 30.4 שאיבה - 8 ביציות , 3.5 החזרה 2 עוברים יפים והיחידים שהצליחו להפרות.
היום כאבי תופת בצד ימין, צמרמורות קור ממש מרגישה לא טוב. האם יכול להיות כתוצאה מהטיפול? למה זה שייך? כמו כן תחושה כללית לא ובה מהצהריים עייפות קשה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים - תגובה
פרופ' שחר קול07/05/2013לא סביר שיופיע סיבוך זמן כה רב לאחר השאיבה.
כמו-כן, מספר הביציות אינו מחשיד לכיוון של גירוי יתר.
בכל מקרה, רצוי להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ציינתי
גלי08/05/2013תודה על תשובתך ד"ר
לא ציינתי שב 1/5,3/5, 6/5 אני מקבלת חצי אוברטל לתמיכה. האם קשורלכאבים. היום זה כמו כאבי מחזור האם עדיין יש סיכוי להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה.....שירי07/05/2013
שלום רב, היום הייתי בבדיקות והודיעו לי כי הביוץ התחיל ושמחר אני צריכה ללכת להזרעה. אני נורא מפחדת שזה יהיה מאוחר מדי ושנפספס את הביוץ. האם כדאי לעשות יחסים גם היום על מנת שלא נפספס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה..... - תגובה
פרופ' שחר קול07/05/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתנטלי07/05/2013
היי..אני בהריון שבוע 19 עם תאומים....אני משתמשת בחומצה 5 מ"ג של רקח מתחילת ההריון...היום גיליתי כי יש מחסור בסוג זה והציעו לי חומצה פולית 5מ"ג של חברת מדיטק...האם מותר להחליף חברה באמצע ההריון? האם מותר להשתמש בחומצה אחרת ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
פרופ' שחר קול07/05/2013מותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה בהריוןשני07/05/2013
שלום לרופאים המקסימים.
אני בהריון ראשון אחרי IVF. הוחזרו שני עוברים.
רציתי לשאול לגבי התמיכה.
אני לוקחת קרינון. עד הבטא הראשונה (ביום ראשון) לקחתי אחד ביום ומאז הבטא אני לוקחת פעמיים ביום לאחר שהתייעצתי פה בפורום בעקבות מעט הפרשות ורדרדות של הקרינון.
רציתי לשאול האם עודף תמיכה יכול להזיק?
איך אפשר לדעת אם באמת צריך להוסיף תמיכה? יש אפשרות עפ"י בדיקות דם לבדוק פרוגרסטרון וזה יכול להוות מדד לתוספת תמיכה?
מתי אפשר לחזור לנר אחד ביום?
אודה לתשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה בהריון - תגובה
פרופ' שחר קול07/05/2013כן, בדיקת דם לאסטרדיול ופרוגסטרון עשויה לקבוע האם באמת התמיכה חיונית, או ניתן לוותר עליה כליל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריהחסוי07/05/2013
שלושה ימים אחרי החזרת עוברים טרייים היו לי הפרשות חומות כהות יום אחד ואחר כך יומיים הפרשות חומות בהירות
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2013כלום.
זה המרדות מפעולת השאיבה וגם מפעולת ההחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלופה לIVFלימור07/05/2013
צהריים טובים,
האם ידוע לכם על טיפול חלופי לIVF טיפול עם פחות הורמונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלופה לIVF - תגובה
פרופ' שלמה משיח07/05/2013יש שיטה שניקראת IVM: בשיטה זוצנשאבות ביציות מהזקיקים הראשוניים ללא טיפול הורמונלי ועוברות הבשלה במעבדה. לצערנו טיפול זה יעיל רק בנשים עם הרבה זקיקים ראשוניים וגם אצלם אחוז ההריונות נמוך משמעותית מסה המודג בהפריה רגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוךלימור07/05/2013
האם 41.5 זה מבוגר לפרוטוקול ארוך?
ביצעתי שלוש פעמים פרוטוקול ארוך עם כמות של 16 ביציות אשר לא שרדו לא החזרה ולא הקפאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול ארוך - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2013מה הכוונה? לא היו הפריות של הביציות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול ארוך
לימור07/05/2013נשאבו 16 ביציות
הופרו 10
הוחזרו 3
הריון לא צלח ואף עובר לא שרד להקפאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול ארוך - תגובה
פרופ` דוד בידר08/05/2013מספר הביציות טוב לגילך והופקו גם מספר טוב.
בגיל זה יש מספר קטן עוברים טובים שמתפתחים וסך הכל התוצאה שלך בסדר וסביר היה שאולי לא ישארו עוברים מוקפאים.
בכל אופן צריך להמשיך והייתי ממליץ על פרוטוקול קצר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול ארוך
למור08/05/2013תודה רבה על התשובה המעמיקה וחוות הדעת.
יישר כוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןלימור07/05/2013
צהרים טובים,
האם יש תרופה מקבילה לאנדומטרין ויכולה להחליף את האנדומטרין ותעשנ את אותה העבודה?
התגובה הנפשית שלי לנרות הללו קשה מנשוא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2013מה הטיפול שעברת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדומטרין
לימור07/05/2013עברתי טיפולי IVF
5 IUI
3IVF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדומטרין - תגובה
פרופ` דוד בידר08/05/2013יש ג׳ל של קרינון ,פעם ביום.
יש גם זריקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץגלית07/05/2013
קיים זקיק עכור 20 מ"מ וערכי בדיקת דם מראים על ביוץ, האם הגיוני? הרי זקיק עכור אינו מבייץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2013זקיק עכור -הכוונה כבר לאחר ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)