מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת זרעאחת30/04/2013
שלום לרופאים
אני ובעלי מנסים כשנה להקלט להריון ונשלחנו לבדיקת זרע לאחר שבדיקת הורמונים אצלי תקינה.
תור לרופאה רק עוד שבוע ואני במתח. האם אפשר לעזור לי לפענח את הבדיקה?
צבע: לבן
התנזלות: תקינה
אגלוטינציה: אין
נפח: 2 מיל
ph: 7.2
ריכוז: 40 מיליון /מ"ל
תנועה: 40 אחוז
סוג תנועה: פרוגרסיבית: 30 אחוז
איטית: 5 אחוז במקום: 5 אחוז
לויקוציטים: מיליון
total motile count: מליון 32
עפ' שיטת קרוגר:
תאים תקינים 3%
פתולוגית ראש 95%
צוואר: 2%
זנב: -
מה משמעות הבדיקה? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/05/2013בדיקת הזרע גבולית בעיקר בגלל האיכות המורפולוגית של הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת לדעתחסוי30/04/2013
מתי אפשר לקיים יחסים לפני החזרת עוברים עם האנדומטרין מפחדת שיפגע במשהו, ואחרי החזרה אחרי כמה זמן מותר לקיים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעוניינת לדעת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2013אין כל בעיה אם קיום יחסים לפני ההחזרה ,לאחריה הייתי נמנע שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר רחם מעובהגלית30/04/2013
שלום
מה משמעות הדבר? ממה נגרם? האם עשוי להעיד על קושי להרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צוואר רחם מעובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2013ללא ממצאים אחרים אין לכך כל משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונאל אף והפסקת חשמלקרן30/04/2013
לא מצאתי פורום רוקחות, לכן שואלת פה.
יש לי במקרר זריקות גונאל אף.
היום, כשלא הייתי בבית, כנראה היתה הפסקת חשמל של שעתיים וחצי.
המקרר נשאר סגור!!!
האם ניתן לעשות שימוש בזריקות גונאל אף (חבילה סגורה)? או שצריך לזרוק אותם?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה על תגובת הרופאים
קרן01/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגונאל אף והפסקת חשמל - תגובה
פרופ' שלמה משיח02/05/2013גונל אפ לא צריך להישמר במקרר. הפסקת החשמל לא גרמה לנזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדקת hemoglobin בשבוע 10טלי30/04/2013
שלום דר אני בשבוע 10 אחרי טיפול ivf עשיתי בדקת דם hemoglobin והתוצאות הם
Hemoglobin A. 96
Hemoglobin A2. 2.8
Hemoglobin F. 1.2
האם זה תקין או יש משהו לא טוב חז וחלילה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאת בדקת hemoglobin בשבוע 10 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2013צריך להתייחס לערכים על סמך טווח הערכים התקינים הספיציפים למעבדה המבצעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים אחרי הזרעהנ30/04/2013
שלום רב
אתמול עברתי הזרעה רציתי לשאול אם יש צורך היום לקיים יחסים בכדי להגביר את הסיכוי להריון? והאם יחסי מין בשבועיים הקרובים עד קבלת התשובה בתקווה שנקלטתי זה ישפיע על הריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח למענה
נ01/05/2013אשמח למענה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסים אחרי הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר01/05/2013באופן עקרוני קיום יחסים יום לאחר הזרעה לא משפיע על הסיכויים אך אך פעם זה לא בטוח.
קיום יחסים עד לבדיקה לא גורע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטותנעם30/04/2013
שלום,
אני בשבוע 8.5 אחרי הפריה שלישית.
יש לי עדיין ציסטות בשחלות.
באיזה שלב מחליטים שאם הן לא מתמסמסות לבד אז צריך לשאוב / להוציא אותן?
האם הן מסוכנות לי או לעבור באיזושהיא צורה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
נעם02/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ציסטות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2013אם לא נגרמת שום תסמונת חריפה בגלל נוכחות הציסטות יש לעזוב אותן במנוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור איכות ביציותיעל30/04/2013
שלום רב,
בת 37 + ילד בן חמש מהפריה. בשנה האחרונה 4 מחזורי טיפול כושלים כאשר בשניים האחרונים לא מתרחשת הפרייה במעבדה. בטיפולים קודמים היתה הפריה במעבדה אבל העוברים לא המשיכו להתחלק.
זרע תקין ביותר. FSH 10.2
הרופא המטפל טוען שמדובר בבעיה באיכות הביציות (פרוטוקול קצר - גונל + צטרוטייד + מנוגון) נשאבו בטיפול נוכחי 6 ביציות, בקודם 3 (מינון הורמונים מופחת בטיפול נוכחי, ביחס לטיפול קודם.)
איזה בדיקות ניתן לעשות על מנת לקבל מידע נקודתי יותר לגבי הבעייה של הביציות ומה ניתן לעשות על מנת לשפר את איכותן?
תודה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור איכות ביציות - תגובה
פרופ` דוד בידר01/05/2013אי אפשר לשפר איכות ביציות.
יש לכשות בדיקת FSH, E2 ו AMH. בוסת.
למרות שיש שיציעו תכשירים שונים כגון DHEA וכו, אל תבני על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?שרון30/04/2013
שלום,
ביום רביעי 17.4 בבוקר לקחתי אוביטרל. ביום חמישי 18.4 בוצעה שאיבה. ביום ראשון 21.4 ביצעתי החזרה של עובר אחד טרי. היום 30.4 ביצעתי בדיקת beta והתוצאה היא 29.9 IU/L.
האם התשובה מהימנה ואומרת שיש הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון? - תגובה
פרופ` דוד בידר01/05/2013התוצאה מראה על הריון רק שהערך עוד נמוך וצריך לעקוב כל יומיים על הבדיקה לראות האם ההריון מתקדם בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתרשות העובריםאורטל30/04/2013
שלום לרופאים אני לאחר 6 טיפולי הפריה חוץ גופית בת 29 ביצעתי את כל הבדיקות צילום רחם היסטרוסקופיה קולופוסקופיה הכל יצא תקין וגם אצל בעלי הזרע מעולה
בכל טיפול יוצאים לנו עוברים מושלמים בלי שברים ויפים וגם עובי הרירית שלי הוא מעל 10 מ"מ ובכל זאת עדיין העוברים לא משתרשים ברחם :(
יש 2 דברים שהרופאים אמרו לי שתקין ועדיין מטרידים אותי
הרחם שלי בצילום הרחם יצא תקין אבל כמה רופאים אמרו לי שהוא במבנה קשתי קל וזו לא אמורה להיות בעיה
ואני מטופלת ביוטירוקס בגלל תת פעילות בלוטת התריס שכבר שנה וחצי מאוזנת הTSH בין 2-4
מה דעתכם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתרשות העוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/04/2013כדאי שלקול ביצוע פיפל לקראת טיפול נוסף,ובנוסף לבצע ביריר טרומבופיליה ו- APLA
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורנטע30/04/2013
שלום רב,
בת 35, ילדתי לפני שנה ושמונה חודשים.
האם העובדה שבחודשים האחרונים הזמן בין קבלת מחזור אחד למשנהו התארך (כלומר, פעם עמד על כ-28 ימים, היום על כ-32 ימים) מעיד על בעיה או ירידה בפיריון?
יש לציין כי המחזורים סדירים, אך כאמור הזמן ביניהם התארך.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/04/2013מילבד העובדה שהתבגרת ב-3 שנים מאז כניסתך להריון לא חל שום שינוי שיכול להצביע על ירידה משמעותית בפריון שלך,אולי כדאי שגם בעלך יבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובהחסוי30/04/2013
מה קורה לביוץ בחודש שנוטלים פרוגינובה? היום עשיתי אולטרסאונד זה היום ה13 למחזור והזקיקים קטנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגינובה - תגובה
פרופ` דוד בידר30/04/2013לרוב מדכא ביוץ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןמעקב זקיקים29/04/2013
אסטרדיול 556
ופרוגסטרון קטן מ 1.7
זקיק 16
יום 12 למחזור.
אודה לחות דעתכם (אני ציפיתי לעלייה בפרוגסטרון בכאלו ערכי אסטרדיול )
אבל אני לא ממש מבינה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון - תגובה
פרופ` דוד בידר30/04/2013האסטרוגן צריך לעלות כל הזמן ו׳ פרוגסטרון צריך להישאר נמוך כל הזמן כמו שאצלך.
בעוד3-4 ימים אש זקיק יבוייץ אזי ריח הפרוגסטרון תתחיל לעלות מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תמיכהזוזו29/04/2013
אני בשבוע 12+5 ואתמול הפסקתי בהוראת הרופא לקחת נרות אנדומטרין (3 ביום) ואסטרופם אחרי שהשקיפות היתה תקינה.
מאחהצ ני מרגישה לא טוב חולשה נוראית כובד בעינים וממש מרגישה חולה..
האם יכול להיות קשור להפסקת התמיכה?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תמיכה - תגובה
פרופ` דוד בידר30/04/2013לא קשור , ובכלל התמיכה הייתה צריכה הייתה להיפסק מזמן סביב שבוע 8-9.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- B12טל29/04/2013
הי אני בשבוע 17 תאומים תודה לאל הכל תקין. במקרה בקשתח מהרופאה שתיתן לי בבדיקות דם גם רמת בי 12 ויצא לי נמוכ מהנורמה כלומר יצא 167-שהנורמה מתחילה מ170. יש לציין שהמוגלובין וחומצ פולית לוקחת וזה תקין. שאלתי היא האם מסוכןולמה לא בקשו לבדוק באופן תדיר ואז הייתי יודעת ומה צריכ להיות ערכ תקין בהריון תאומים ומה לעשית,?האל צריכ להוסיף תוסף ואז זה לא מסוכן?תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר B12 - תגובה
פרופ` דוד בידר30/04/2013זה לא מסוכן וזה לא בודקים.
סך הכל הרמה שלך בסדר כי בהריון, עקב עליה בנפח הדם הבדיקה מראה ערך נמוך עקב הדילול של הדם, ואם לא היית בהריון הבדיקה הייתה בטווח הנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)