מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעקב זקיקיםטלי05/05/2013
שלום,
אני בטיפול IVF6 פרוטוקול ארוך דקא 0.1 כל יום וגונל אף(מזריקה 6 ימים במינון 225). מחזור אחרון 17.4.
תוצאות US+ בדיקת דם: ביום ב18
E2 477
PROG <0.3
עובי רורית: 10 מ"מ
שלחלה שמאלית: 4 זקיקים - 17,10,10,11מ"מ
שחלה ימנית: זקיק 1 - 11 מ"מ
נאמר לי ביחידה להמשיך להזקיר גונל אף באותו מינון 225 עם יום רבעיה וביום חמישי להגיע לUS+בדיקת דם. שאיבה כנרא היום ראשון 12.3
האם זה לא מאוחר? מה המלצתכם?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים - תגובה
פרופ' שלמה משיח05/05/2013ה-E2 נמוך יחסית. הייתי ממליץ להעלות את מינון הגונל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד לידהאנונימית05/05/2013
שלום,
האם אורך צוואר הרחם יכול להצביע על מועד הלידה?
אני שבוע 34+4 והיום נמדד אורך צוואר הרחם 44 מ"מ .. מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מועד לידה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2013שעדיין הצואר אינו מקוצר ולא צפויה לידה במועד קרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןשני05/05/2013
שלום לרופאים אני בהריון מIVF עשיתי בדיקה היום 12 יום לאחר החזרה בטא 100
אתמול הלכתי ברגל במשך שעתיים איזה 13 ק"מ
האם זה מסוכן?
ויש לי הכתמות במשך שבוע האם זה בסדר להעלות את המינון של הקרינו ל2 ביום עד שאני אהיה יום שלישי במרפאה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2013תשובת הביטה תקינה ,בהחלט רצוי להעלות את מינון הקרינון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על דו"ח מנת זרע מבנק הזרעאביבית05/05/2013
אני אחרי הרבה הזרעות, לאחרונה ביקשתי דו"ח עבור מנת הזרע מחו"ל ICI שעברה השבחה, דו"ח הזרע כפי שנכתב (בכתב יד אגב) לאחר הפשרה והשבחה להלן:
ריכוז זרע 61 מיליון
תאי זרע נעים 35 %
איכות התנועה/דרגה 2.9
ריכוז בתנועה 21.3
אני לא יודעת אבל אני דיי סקפטית אם התוצאות נכונות (כי נכתבו בכתב יד)
לפי מה ששמעתי תאי זרע נעים אמורה להיות מעל 50% הלא כן?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה אפשר תשובה?
אביבית05/05/2013בבקשה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה על דו"ח מנת זרע מבנק הזרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2013לגבי זרע לאחר הקפאה והפשרה התוצאות טובות מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל קראתי שאחוזי תאי הזרע הנעים
אביבית05/05/2013צריכים להיות מעל 50%
וריכוז הזרע בתנועה 21.3 הוא נמוך.
הלא כן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףחסוי05/05/2013
עברתי הבוקר החזרה של עובר אחד ואמרו לי לא להשים אנדומטרין וכרגע אני אחרי החזרה בערך שעתיים אחרי האם אפשר להשים או לחכות לערב כבר? אני לוקחת 2 בבוקר 2 בערב. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוףף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2013אחרי ההחזרה אין בעיה שתיקחי את הנרות מתי שאת רוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן תחתונהרחלי05/05/2013
שלום!
28.4 עברתי שאיבה
1.5 החזרה של 2 עוברים
בין לבין עליתי 4 ק"ג של נוזלים אבל מצב כללי טוב.
ירדתי כבר חזרה במשקל והבטן כבר לא נפוחה.
מאז שבת אני כאובה מאד בבטן התחתונה, משמאל.
הכאב כמו ציר.
המקום מתקשה בהדרגה, כואב נורא ופתאום מתרכך.
מהיום בבוקר המקום קשה כל הזמן ונורא מכאיב ומחליש אותי.
זה כואב נורא כשמרימים את היד מלחיצה. (ולא כשלוחצים)
יש לי בחילות למרות שאני שותה המון...
ולחץ הדם שלי הולך ומנמיך... (83/45)
1.מה זה יכול להיות? (ההריון האחרון שלי היה כימי ולפניו חוץ רחמי)
2. האם זה בסדר לחכות עד מחר? אין לנו רופא היום בקהילה..
3. האם יכול להיות שלמרות שהמשקל התאזן חזרה והבטן ירדה, וההורמונים לא גבוהים, יתחיל פתאום להתפתח גירוי יתר? (אני עם עבר קבוע של OHSS)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים בבטן תחתונה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2013לדעתי לאור הכאבים שאת מתארת יש מקום לביקורת רפואית וביצוע אולטרסאונד,בין היתר יש לשלול מצבים דחופים כמו תסביב של השחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בטאמיקי05/05/2013
בוקר טוב לרופאים היקרים,
שאיבה ראשונה שלי ב- 19/4 החזרה של 2 עוברים באיכות טובה (אין לי מושג איזו איכות) ביום ראשון ה-21/4.
תוצאת בטא ביום 861 (היום ה-14).
האם נראה תקין?
תודה רבה מראש,
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאת בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2013תקין ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בטא שניה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/05/2013בדיקות הביטה תקינות ניתן לבצע בדיקת אולטרסאונד בעוד שבוע-לקבוע את מספר שקי ההריון -דופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםלימור05/05/2013
מי מוסמך לבצע צילום רחם? היכן מבצעים זאת?
האם זה מתבצע בהרדמה מקומית או כללית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2013כל גניקולוג מוסמך לבצע צילום רחם,הבדיקה מבוצעת במכון רנטגן,בד"כ ללא הרדמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לימור05/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה .אורית05/05/2013
החזרת עוברים טריים ב-2/5 לוקחת 2 אנדומטרין ליום לתמיכה. מאותו יום הפרשות ירקרקות
עדהבוקר והבוקר הפרשות חומות .....
מה זה? מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריכה עזרה . - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2013קרוב לודאי שמדובר בגירוי מקומי של צואר הרחם תמשיכי בטיפול ,אם התופעות יתגברו עלייך לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוקה לעזרה
אורית05/05/2013האם זה פוגע בסכוי להריון?
זקוקה לעזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2013בשלב זה לא נראה לי שנגרם נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי ריריתלימור05/05/2013
עובי הרירית היה בעת השאיבה 9.9 החזרת העוברים התקיימה 48 שעות לאחר מכן, מה שאומר שבעת ההחזרה הרירית היתה כבר מעל 10
האם זה מצב תקין להחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עובי רירית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2013עובי רירית רחם בתנאים כאלו בהחלט מתאימה להחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררות קשה וטיפולטל05/05/2013
שלום רב
אני אחרי שאיבה ב- 30-4 והחזרה ב-3-5 , שבוע לפני כן התקררתי קשות אני משתעלת המון [שיעול חזק מאוד] , מקנחת את האף כל היום ומטופלת באנטיביטיקה - שאלתי האם זה יכול להזיק להליך ההשרשה והאם יש סיכום שזה יזיק לטיפול ולסיכוי להרות.
בברכה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התקררות קשה וטיפול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2013טל הערכתי היא שההשתרשות לא תושפע מהשיעולים,יש להשתדל שהחום לא יעלה,כמובן שיש להקפיד על לקיחת אנטיביוטיקה המותרת בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון טבעי מול IVFלימור04/05/2013
הנני בת 41 נמצאת לאחר שנה של טיפולים IUI וIVF ניסיונות אשר לא צלחו.
אין לנו בעיה מוגדרת מבלד חוסר מזל.
נכון לעכשיו החלטנו להפסיק עם הטיפולים בעקבות האכזבות.
האם קיים סיכוי לאחר הפסקה של טיפולים ממושכים להרות באופן טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון טבעי מול IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2013תמיד יש סיכויים, אך יש חשיבות לת׳וצאות הבדיקות שלך וממה נובעת אי ההצלחה.
בגילך הסיכויים פשוט נמוכים יותר.
אם כל הבדיקות בסדר זה כמובן מגביר סיכוייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםתמר04/05/2013
אני אחרי שאיבה ללא החזרה כי היה חשש לגירויי יתר ולכן גם קבלתי דקפפטיל השאלה שלי לאחר כמה זמן אני אמורה לקבל ווסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2013שבועיים אחרי האוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הצלחה בעקבות סוג דם O מינוסליאת04/05/2013
שלום רב,
הנני לאחר 5 טיפולי IVF ללא הצלחה כאשר גם אצלי ואצל בעלי הכל תקין ואין כרגע כל סיבה שניראית לעין לאי יכולת להכנס להריון. הרופאים כרגע טוענים שזה כנראה eggfactor היות ואני בת 41.(יש לציין כי יש לי ילדה בת ארבע וחצי מהריון טבעי). היום חשבתי על סיבה נוספת שאולי יכולה לגרום לאי ההצלחה ורציתי לקבל את חוות דעתכם:
סוג הדם שלי הוא O מינוס והבת שנולדה סוג הדם שלה הוא B. במהלך ההריון וגם לאחר הלידה קבלתי זריקות אנטי-די. האם אולי בכל זאת הגוף שלי פיתח נוגדנים ולכן אני לא מצליחה להכנס להריון?
במהלך כל הטיפולים העובדה הזאת צויינה בפני הרופאים אך לא נאמר לי לבצע אף בדיקת דם על מנת ולבדוק את הסיפור.
אודה לקבלת חוות דעה וגם המלצה
בברכה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי הצלחה בעקבות סוג דם O מינוס - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2013אין קשר בין סוגי הדם לעניין ההצלחה בהפריה או לעניין הסיכויים להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי פרוגסטרוןאיילת04/05/2013
רציתי לשאול שאלה,
אני בחודש של החזרת מוקפאים (לאחר חודש של שאיבה בלי החזרה בגלל גירוי יתר), נוטלת 3 פרוגינובה ביום.
התחלתי ליטול פרוגינובה ביום שלישי למחזור, בהנחיית הרופא,
לאחר שבדיקות הדם והאולטראסאונד באותו היום הראו את התוצאות הבאות:
פרוג' - 5
אסטדריול - 140
מס' זקיקים בגודל 12-15 בכל שחלה.
האם פרוגסטרון 5 נחשב גבוה?
האם זה יכול לפגוע ברירית/השתרשות העוברים שיוחזרו?
תודה רבה ושבוע טוב,
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - דילגו עלי...
מישהי05/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערכי פרוגסטרון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2013בצעי בדיקת פרוגסטרון +עובי רירית רחם לאחר לפחות 10 ימי לקיחת ההורמונים זהו הערך הקובע של פרוגסטרון לפני הוספת תכשירי הפרוגסטרון להשלמת התהליך לקראת החזרת העוברים המוקפאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
איילת05/05/2013בהמשך לתשובתך,
ביום העשירי ללקיחת הפרוגינובה תוצאות הבדיקות הן:
פרוג - 4.5
אסטדריול -1000
רירית 7.2
האם תקין?
האם הפרוג' גבוה?
תודה רבה,
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2013תקין לחלוטין
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)