מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איחור ארוך במחזור. לא בהריון. עשיתיהילה06/05/2013
שלום רב,
יש לי איחור במחזור למעלה מ- 10 ימים. עשיתי בטא - שלילי, גם בדיקות ביתיות.
היום עשיתי E2 - יצא 456. פרוגסטרון - 60.2.
מה זה אומר?
במשך 4 חודרים עשיתי הזרעות עם גונל. עכשיו זה החודש השני שאני בלי תרופות ובלי כלום. עדיין עושה כל הבדיקות הנדרשות להפריה. בחודש שעבר המחזר בא רגיל, החודש -לא.
תודה מראש על התגובה,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור ארוך במחזור. לא בהריון. עשיתי - תגובה
פרופ` דוד בידר06/05/2013יש לחזור על הבדיקות כולל בדיקת דם להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן אדומהקרן06/05/2013
שלום לרופאים, אני בת 38 בשבוע 29 (הריון IVF) ובחודש האחרון שמתי לב שצבע הבטן נהיה אדמדם/שזוף/כהה (ולא חשפתי את הבטן לשמש, לא מורידה שערות או חומר כימי/קרמים - כלום!) יש קן/פס מאוד ברור מאוזן כשלוש אצבעות מעל הפופיק שממש מחלק את הבטן לשניים, מתחת לקו זה בצבע אדמם ומעל הקו זה צבעו הטבעי של עורי (בהיר)
(אני לא מתכוונת לפס חום אנכי מתחת לפופיק עד המפשעה, אלא בחלק העליון של הבטן והפס הוא מאוזן ולא רק הפס אדום אלא כל הבטן זה אדמדם כהה!!!) האם זה תקין? הורמונים? לחץ דם? או שחלילה יש סיבה לדאגה/בדיקה? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטן אדומה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/05/2013עושה רושם שזה תקין כתוצאה מגודש כל הדם והנימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Erythrocytesרותם06/05/2013
שלום
שבוע 31, בבדיקת שתן הערך הנל יצא 25. תרבית שלילית. מה המשמעות של החריגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Erythrocytes - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/05/2013אריטרוציטים הם תאי דם אדומים,מסיבה כלשהי קיימת הפרשה מיקרוסקופית דמית בשתן שלך ממקור הנרתיק או השתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מוזר-שאלהאפרת06/05/2013
שלום,
האם ייתכן שיש שחלה ימנית שכל פעם שיש בה זקיק מוביל הוא נמצא זקיק עכור שמבייץ מוקדם מידיי ואילו בכל US שהזקיק המוביל בצד שמאל הוא תקין וגודל יפה..
ייתכן ששחלה ימנית בעייתית או שאין כל קשר לדבר?
פשוט לפי מעקבים רואה שכל פעם שהזקיק הגדול הוא בצד ימין הוא מבייץ מוקדם מידיי ועכור ואילו כשבשמאל אז ביוץ לא מוקדם מידיי וגודל יפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משהו מוזר-שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/05/2013תופעה זו לא סבירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשהאפרת06/05/2013
שלום,
1. האם ייתכן שיהיה ביוץ ביום ה 8 למחזור? כ"כ מוקדם, האם יכולה להיות ביצית פוריה למרות שזה כל כך מוקדם?
2. האם ביצית שבייצה מזקיק של 17 מ"מ יכולה להיות טובה לקליטת הריון? 17 מ"מ זה לא קטן מידיי?
בבקשה ענו לי מה דעתכם בהקדם האפשרי,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף בבקשה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/05/2013קיימת אפשרות של ביוץ מוקדם גם ביום ה-8 ,וגם מזקיק שגודלו 17
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ מוקדם
אפרת06/05/2013בבקשה - מה לגבי השאלה השניה
2. האם ביצית שבייצה מזקיק של 17 מ"מ יכולה להיות טובה לקליטת הריון? 17 מ"מ זה לא קטן מידיי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה ממתינה לתשובה
אפרת06/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבקשה ממתינה לתשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבקשה ממתינה לתשובה - תגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/05/2013ביצית מזקיק בגודל 17 מ"מ עשויה להבשיל ולהיות מופרית ולהשתרש ולהביא להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבקשה ממתינה לתשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/05/2013אכן קיימת אפשרות לביצית שתופרה גם מזקיק כזה ושיתקבל הריון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוך למול קצרלימור06/05/2013
האם קיים הבדל משמעותי בין הפרוטוקול הארוך לקצר?,
האם יש לכך השפעה על טיב הביציות?, או על כמותן?, או על התהליך השרשה?
מהו הפרמרטר המכריע בין ארוך לקצר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוטוקול ארוך למול קצר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/05/2013לימור שלום,אין כל יתרון לאחד הפרוטוקולים על פני הפרוטוקול האחר,באופן כללי ניתן לומר שמבחינת תגובה הפרוטוקול הקצר נוח יותר כשמדובר בנשים מבוגרות יותר,ונשים עם תגובה ירודה,הפרוטוקול הארוך יותר יעיל יותר במקרים של שחלות פוליציסטיות -למרות שבפרוטוקול זה שיעור גירויי היתר רב יותר במצבים אלו והדבר מחייב זהירות יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לימור06/05/2013תודה רבה על התגובה המעמיקה.
האם ה-41 זה נקרא מבוגר לפרוטוקול ארוך?,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן אחרי שאיבהלולה 2606/05/2013
שלום..
עברתי היום שאיבה בבוקר.. ואחר השאיבה היה לי דימום וכאבי בטן לא כך כך חזקים.. חזרתי הביתה הדימום כמעט נעצר אבל יש לי כא בבטן בצד שמאול.. הולך וחוזר כמו כאבי המחזור.. וגם יש לי התנפחות בבטן.. האם זה מסוכן??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי בטן אחרי שאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/05/2013דנה שלום ,כל מצב לאחר שאיבת ביציות עלול להתפתח למצב רגיש יותר ,לכן אם התופעות יתגברו ותחושי שאין הטבה כדאי לפנות לרופא המטפל בשאלה הזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן זרעעירית05/05/2013
האם ישנה חשיבות מתי בן הזוג נותן זרע להפריה חוץ גופית? כלומר האם זה משנה לעניין איכות הזרע שכבר כמה שבועות לא היתה שפיכת זרע (לא קיימנו יחסים)? או שרצוי שיתן זרע "טרי" יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן זרע - תגובה
פרופ' שלמה משיח05/05/2013כדאי מאד שתקופת ההימנעות לא תעלה על 3-4 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלה פוליציסטית וערכת ביוץקרינה05/05/2013
שלום. לפני כחודשיים בבדיקה שגרתית נצפתה שחלה פוליציסטית אחת. המחזור שלי סדיר כל 28 ימים. אני מנסה להיכנס להריון 3 חודשים ללא הצלחה ומקפידים לקיים יחסי מין בימים 12-14 כל יום. לאחר 3 חודשים ללא הצלחה החלטתי לרכוש בדיקת ביוץ של פארמה מדיק ובדקתי היום ה 12. בימים 12-14 הבדיקה הראתה פס חלש, ביום ה 15 הפס התחזק אך עדיין היה חלש מפס הביקורת , ביום ה 16 הפס היה חזק בצבע פס הביקורת וביום ה 17 הפס שוב נחלש. השאלה מה יכולה להיות הסיבה שנחלש? והאם הגיוני שבמחזור של 28 ימים יהיה ביוץ מאוחר מיום ה 14? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שחלה פוליציסטית וערכת ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2013בהחלט קיימת אפשרות של ביוץ מאוחר יותר,לכן עש מורך לבצע מעקב זקיקים בצמוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ערך הHCG בסדר? -ספיר05/05/2013
החזרה של 2 עוברים יפים מאד :-) ב22.4
בדיקת דם היום 5.5 - ערך HCG 722 -
האם הערך תקין ? ( האם HCG זה בטא ? )
מפחדת לשמוח לשווא .....בבקשה .....
ואם כן מה השלב הבא ? :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם ערך הHCG בסדר? - - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2013ערך מצוין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון??!!*אלה*05/05/2013
שלום לכל המומחים..שאלה: בדרך כלל אני מקבלת מחזור כל 27-28 יום מתחילת הווסת, היום זה כבר היום ה30 ועדיין לא קיבלתי.. הייתה לי בדיקת ביוץ בהית וסקרן אותי לדעת האם היא יכולה לנבא הריון, עשיתי ויצא 2 פסים חזקים, בערב קניתי בדיקת הריון ויצא פס אחד חזק ואחד חלש?..
האם זה יכול לסמל על הריון?!! זה פשוט לא נתפס לי אני מנסה כבר שנה להיקלט..:-/
אשמח לתשובה..:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון??!! - תגובה
פרופ' שלמה משיח05/05/2013בהחלט יכול לניות הריון. מציע לך לבצע בדיקת דם במעבדה לבטא- בדיקה אמינה בהרבה מהבדיקה הביתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אויטרילס.ע05/05/2013
ביום 18 מהמחזור קבלתי זריקה אויטריל אחרי 36 שעות עשיתי הזרעה השאלה שלי האם זה הגיוני לקבל מחזור אחרי 3 ימים מהזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת אויטריל - תגובה
פרופ' שלמה משיח05/05/2013בהחלט לא הגיוני אבל ייתכן שקבלת את האוביטרל בתיזמון לא נכון או שהדימום אינו וסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר לצבוע שיער לפני שאיבה?שירה05/05/2013
זה לא פוגע בביציות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר לצבוע שיער לפני שאיבה? - תגובה
פרופ' שלמה משיח05/05/2013לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מותר לצבוע??
מירי05/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אותי זה מעניין. מותר??
שיר05/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור שמותר
לי05/05/2013הכוונה בלא זה לשאלה בתוך ההודעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מותר לצבוע??
שיר06/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות שחורותטלי05/05/2013
שלום דר אני בשבוע 9 פלוס 4 ימים אחרי טיפול ivf אני לוקחת קליקסן כי יש לי פקטר 5 ולוקחת פריגניל 5000 לחיזוק הריון אתמול התחילו לי הפרשות חומות לא הרבה והיום הפכו ל שחורות ביום שישי עשיתי א.ס וברוך השם היה הכל תקין האם זה אומר שיש איזה בעה שזה יחליף לדימום חז וחלילה ? אני דברתי עם הרופא ואמר לי שזה יהיה בהריון ואני יותר מודאגת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות שחורות - תגובה
פרופ' שלמה משיח05/05/2013מאחרל ובא. ס. הכל בסדר, סיכויי ההפלה קטנים. הייתי מציע להגביר את התמיכה בתכשירי פרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה במנות זרע מסוג ICIאביבית05/05/2013
שלום וברכה, אני רוצה להזמין מנות זרע מחו"ל , מכיוון שמנות IUI מאוד יקרות ובבית החולים בישראל ההשבחה פוגמת באיכות הזרע (לפי מה ששמעתי),
האם ניתן לבצע הזרעה ICI ללא השבחה? האם זה מסוכן?
שמעתי שמועות שאחרי שמשביחים את הזרע בבית החולים חלק מהזרע ניפגם האם זה נכון?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה במנות זרע מסוג ICI - תגובה
פרופ' שלמה משיח05/05/2013לחלוטין לא נכון. ההשבחה מביאה לכך שניתן להזריק את הזרע לתוך הרחם ואינה פוגעת באיכות הזרע. אגב, זרע ל-IUI צריך להיות יותר איכותי מהזרע ל-IVF בבנק הזרע סופרם אנו מקפידים מאד על איכות הזרע לאחר הקפאה וגם לאחר השבחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפר' יקר אני חלילה לא דיברתי על בנק
אביבית05/05/2013הזרע סופרם,
התכוונתי לבנק ציבורי גדול שהיו שמועות שמנות זרע מחו"ל אחרי השבחה והפשרה איכותן ניפגמה ותאי הזרע הנעים היו 30-35%
וריכוזי התנועה היו 21 ולפי מה שקראתי זה נחשב לא תקין.
לכן שאלתי היתה אם ניתן לבצע הזרעה בזרע ICI על מנת לא לפגום בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפר' יקר אני חלילה לא דיברתי על בנק - תגובה
פרופ' שלמה משיח05/05/2013לא אין אפשרות לבצע הזרעה תוך רחמית ללא השבחה. ניתן רק להזריק את הזרע לאזור צואר הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)