מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דימום 10 ימים אחרי שאיבהמיכל04/05/2013
שלום ,
אני 10 ימים אחרי שאיבה ללא החזרה .
במחזור הטיפולי לקחתי מנוגון ודקא .
הבוקר היה לי דימום שאני לא בטוחה שמחזור .
האם יכול להיות מחזור ככ מוקדם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום 10 ימים אחרי שאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/05/2013האפשרות הזו קיימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת אסטרופם ופרוגרסטרון יחדקרן03/05/2013
שלום,
אני שלושה ימים אחרי החזרה, לוקחת פעמיים אסטרופם ביום בנוסף שני אנדומטרין בבוקר ושניים בערב, וגסטון אחד בערב.
קראתי שנטילת אסטרופם יחד עם אנדומטרין וגסטון מפחית את יעילות ספיגת הפרוגרסטרון עד עכשיו לקחתי את האסטרופם ותמיכת הפרוגרסטרון באותן שעהאם צריך להפריד ביניהם וכמה זמן האם נגרם נזק מלקיחת שניהם יחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עלי?
קרן04/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי זה חשוב.למה דילגו עלי
קרן04/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לקיחת אסטרופם ופרוגרסטרון יחד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/05/2013אין כל בעיה עם לקיחה בו זמנית,גם בהליך הפיסיולוגי ההורמונים האלו מופרשים ביחד לאחר הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.נרגעתי
קרן04/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםנ03/05/2013
שלום
אני ארבעה ימים אחרי הזרעה וחשה כאבים בפטמות
האם זה נחשב לכאב נורמלי אחרי הזרעה או שאין קשר?!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו בבקשה
נ04/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאבים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/05/2013התופעה אפשרית אחרי הזרעה-זרע מכיל חומר הקרוי פרוסטגלנדין שיכול לעורר התכווצויות ברחם וגם יכול להשפיע על כלי הדם בשד ומכאן הלחץ בפטמות-להלן מאמר המצביע על תפקיד הפרוסטגלנדינים בקביעת בוונוס של כלי הדם בשד:
The local differential effect of prostacyclin, prostaglandin E2 and prostaglandin F2 alpha on mammary blood flow of lactating goats.
AuthorsNielsen MO, et al. Show all Journal
J Endocrinol. 1995 Jun;145(3):585-91.
Affiliation
Department of Anatomy and Physiology, Royal Veterinary and Agricultural University, Frederiksberg, Denmark.
Abstract
Mammary blood flow (MBF) and milk yield are closely related in dairy ruminants, but little is known about the regulation of MBF in vivo. The local effects on MBF of injections or continuous infusions into the mammary artery of prostaglandins (PG) or indomethacin (an inhibitor of prostaglandins) respectively, were investigated in surgically prepared conscious goats. Prostacyclin (PGI2) was found to be a potent stimulator of MBF which increased linearly over the dose range 50-1000 ng. PGE2 was almost as potent as PGI2 at low doses, but tachyphylaxis occurred at doses at and above 100 ng. The response to repeated injections of PGE2 quickly declined depending on the dose. PGF2 alpha had no effect on MBF. During infusion of indomethacin into the mammary artery MBF was reduced markedly, showing that endogenous mammary prostaglandins are involved in the regulation of vasodilatation. The results indicate that PGI2 (and to a lesser extent PGE2) has an important role in the local regulation of vascular tone in the mammary gland.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נ04/05/2013תודה על המענה המקצועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי ריריתלימור03/05/2013
האם קיימת השפעה לעובי רירית (מעל 10) בעקבות טיפול ארוך ואגרסיבי
על תהליך השרשה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובי רירית - תגובה
פרופ' שלמה משיח03/05/2013בודאי שיש חשיבות לעובי רירית אבל עובי של 10 ממ זה מעולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחידוד הנושא
לימור04/05/2013עובי הרירית היה בעת השאיבה 9.9 החזרת העוברים התקיימה 48 שעות לאחר מכן, מה שאומר שבעת ההחזרה הרירית היתה כבר מעל 10
האם זה מצב תקין להחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה וחידוד הנושא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2013מצב מעולה להחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםלימור03/05/2013
כשנה נמצאת בטיפולי IVF במהלכן עברתי מספר בדיקות
כגון היסטרוסקופיה, המטולוגיות, פיפל וכל הבדיקות השגרתיות
אך בדיקת צילום רחם מעולם לא התבקשתי לבצע?,
האם בדיקה מסוג זה נחוצה, או יכולה להעיד / לתרום היבט נוסף לאי הצלחה של הטיפולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ' שלמה משיח03/05/2013צילום רחם אינו חיוני לטיפול IVF אולם אחרי מספר כשלונות אני מבקש לבצע כי הוא מספק אינפורמציה בשני מישורים: 1. חלל הרחם (מחיצה? הידבקויות? ועוד) והחצוצרות: מצב של נוזל בחצוצרה/ות (הידרוסלפינקס) עלול למנוע השרשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם
לימור04/05/2013מי מוסמך לבצע צילום רחם? ואיפה מבצעים זאת?
תודה רבה על התגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צילום רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2013כל גניקולוג מוסמך לבצע צילום רחם,הבדיקה מבוצעת במכון רנטגן,בד"כ ללא הרדמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי השרשהלימור03/05/2013
האם קיים קשר בין כמות ההורמונים הגבוהה, (פרוטוקול ארוך אגרסיבי)
לבין תהליך השרשה של העוברים וסיכוי ההצלחה להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי השרשה - תגובה
פרופ' שלמה משיח03/05/2013ישנה טענה שכאשר רמת ההורמונים האסטרוגנים והפרוגסטרון גבוהים ואלו משפיעים ביתר על רירית הרחם-סיכויי ההשרשה נמוכים יותר. עם זאת זה לא נסיוני. בטיפולי מאות מקרים שהרו עם גרוי גבוה ואפילו גרוי יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקות בין טיפולי IVFלימור03/05/2013
בטיפול הIVF האחרון בפרוטוקול ארוך נשאבו 16 ביציות,הופרו עשר, הוחזרו שלוש.
אף אחת מהן לא שרדה והריון לא הצליח.
האם נחוצה הפסקה מבחינה רפואית בין סדרה לסדרה בטיפולי IVF לרחם בפרט או לחלקי הגוף בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקות בין טיפולי IVF - תגובה
פרופ' שלמה משיח03/05/2013אני ממליץ על הפסקה של חודש בין טיפול לטיפול. הפסקה של חודש מאפשרת לשחלות ל"התאושש" מהטיפול ההורמונלי ולציסטות (אם התפתחו) להעלם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת HALLO SPERMלימור03/05/2013
ערב טוב,
הם קיימת השפעה ישירה או עקיפה לתוצאות בדיקה זו במהלך כניסה להריון?.
במהלך טיפולי IVF כאשר עוברים המוגדרים כטובים מוחזרים לחלל הרחם, אך הריון לא נוצר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת HALLO SPERM - תגובה
פרופ' שלמה משיח03/05/2013בדיקת הלוספרם נותנת מושג על שברי DNA בתאי הזרע. ריבוי שברים יכול למנוע הריון או גם לגרום להפלות.
ניתן לבצע בדיקה זו באסותא השלום או בבנק הזרע "סופרם".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכהמיטל03/05/2013
היי
אני בשבוע 23
קיבלתי היום מהיד שלי מכה בבטן שמשכתי משהו. העוצמה היתה בינונית לא ממש כאב לי ואין לי שום סימנים. מרגישה תנועות עובר כמובן.
חוץ מסכנה להיפרדות שלייה יכול להיגרם לעובר נזקים כמו נזק מוחי וכו...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה - תגובה
פרופ' שלמה משיח03/05/2013הסיכון לנזק בגלל מכה הוא בעיקר הינתקות שליה. אם את מרגישה טוב ואין כאבים או דימום והעובר בתנוןעה אז יש להניח שהכל בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגובוריסשיר03/05/2013
גונל ולובריס זה יוצא אפקט פרוגובוריס? אני יכולה כמובן באישור של הרופאה שלי להחליף את שתי הזריקות של הגונל והלובריס
בזריקה אחת של פרוגובוריס?
תודה לכם רופאים שאתם עוזרים לנו כאן ובכלל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה איתי??
שיר03/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגובוריס - תגובה
פרופ` דוד בידר04/05/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפטומיםגלי03/05/2013
שלום עברתי החזרה של 2 טריים לפני 10 ימים אני לוקחת קרינו ויש לי שבוע הכתמות קלות והיום הפסיק לכאוב לי החזה ,
:( האם יש עוד סיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטומים - תגובה
פרופ' שלמה משיח03/05/2013הסיכוי אמנם מופחת אבל קיים עדיין. חכי לבדיקת הדם. צלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- co enzyme q-10אנונימית03/05/2013
בוקר טוב, רציתי לדעת אם הוא באמת משפר ריכוז זרע אצל גברים ובאיזה מינון ולאיזה תקופה הוא ניתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר co enzyme q-10 - תגובה
פרופ` דוד בידר04/05/2013לפי דעתי לא משפר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורכ צוואר הרחםטל03/05/2013
הי שבוע 18 תאומים תודה לאל אורכ צוואר בין 3.5 ל4 זה תקין?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אורכ צוואר הרחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2013בגבול התקין -יש להמשיך במעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין ואיחור בהגעת המחזורבת 4103/05/2013
שלום ד"ר, עברתי הזרעה לפני יותר משבועיים, לאחר ההזרעה קבלתי אנדומטרין פעמיים ביום בשל הגופיף הצהוב. אכן לא היו לי כתמים חומים כשבוע לפני המחזור. המחזור היה צריך להגיע לפני 3 ימים וטרם הגיע, אני כבר חשה מיחושים בשדיים וחשבתי שאולי זה הריון אולם בדיקה ביתית הבוקר היתה שלילית.
אני תוהה האם האנדומטרין יכול להשפיע על התוצאות, על איחור המחזור והאם להמשיך לקחת את הנרות למרות התוצאה השלילית, אני ממש מבולבלת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנדומטרין ואיחור בהגעת המחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2013מלבד הריון גם ההליך הטיפולי ההורמונלי והטיפול התמיכתי יכולים לעכב את המחזור מספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה ספורטיבית והריוןאינה03/05/2013
האם הליכה ספורטיבית יכולה להפריע לי בקליטה להריון? האם בימי ביוץ אני צריכה להפסיק את ההליכות? או שזה בכלל לא משפיע (אולי הזרעונים יוצאים החוצה בזמן המאמץ וכו')... תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הליכה ספורטיבית והריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2013הליכה ספורטיבית אם היא ללא מרכיב אירובי אינה בעייתית גם להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)