מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דימומים ואולטרסאונדשי26/04/2013
בשל דימומים שהתחילו בשבוע 12 נאלצתי לעשות בערך כל 4 ימים אולטרסאונד. עכשיו יש לי סקירת מערכות וזה יצא שבהבדל של יומיים אני עושה אולטרסאונד
האם אנחנו מזיקים לעוברית שלנו??
בגלל הדימומים כל פעם בודקים דופק ולא בדיקה ארוכה, אבל הסקירה תהיה בדיקה ארוכה.
אשמח לדעתכם הכנה
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימומים ואולטרסאונד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2013בדיקות האולטרסאונד הרגילות הן קצרות ללא שום השפעה על העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיק רפואיילילי26/04/2013
שלום,
האם נהוג לציין בתיק הרפואי (בכתב יד ובכלל) את ערך ה- AMH כפי שנהוג עם ערכי ה- FSH, LH ונוספים או שמא נהוג להסתפק בתוצאת הבדיקה ולא לציינה בשום מקום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תיק רפואי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2013יש להתייחס לבדיקת ה-AMH כמו לכל שאר הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ' אשכנזי
ענת27/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםשי26/04/2013
אני לפני טיפול של החזרת מוקפאים. יש לי סימנים של לפני קבלת וסת (דימום קל בניגוב ) עשיתי היום בדיקת דם להורמונים :
LH-4.6, E2-134 , PROG-3.4
האם אני צריכה לחזור על הבדיקה שוב ביום ראשון או שאפשר להתחיל בטיפול להחזרת מוקפאים אסטרופם 3 פעמים ביום ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2013אפשר להתחיל את הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת ולחוצהלילי26/04/2013
שלום,
לאחרונה עברתי לפרוסקופיה במהלכה נכרתו אנדומטריומות מהשחלה, הופרדו הרבה מאוד הדבקויות ונכרתו נגעים רבים. מוגדרת אנדומטריוזיס קשה מאוד ומפושט. סובלת מבעיות בריאות רבות נוספות.
הרופא המנתח החליט על טיפול דיכוי של דקפפטיל וגלולות לחצי שנה לפחות. העניין הוא שאני אמורה להיכנס להליך שאיבת ביציות והקפאה שלהן ומפאת גילי (40 וקצת) ולאור מגבלות החוק נראה לי שמומלץ לעשות זאת כמה שיותר מהר. לא? כמו כן ראוי לציין - לאימי נתגלה בחודשים האחרונים סרטן ממאיר בשד.
האם בכלל יש מקום לטיפול הדיכוי בשלב זה ובתחשב בעובדה שההורמונים אותם אדרש להזריק בלאו הכי מלבים את האנדומטריוזיס? לא יותר נכון לסיים עם טיפולי הפוריות ואז לקחת את טיפול הדיכוי? מהן ההשלכות של האנדומטריוזיס ממנו אני סובלת וטיפולי הפוריות על הסבירות שלי ללקות בסרטן? (אציין שאימי אמורה לעבור בימים הקרובים בדיקות גנטיות).
תודה רבה, לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד אודה לתשובה
ילילי26/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מתלבטת ולחוצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2013המלצתי היא שיבוצע דיכוי למשך חודשיים שלושה ובהמשכו לבצע טיפול הפרייה ויצירת עוברים להחזרה ולנסות להרות-טיפול ייעודי במטרה להרות (גם עם מדובר בזרע מתרומה)זהו הסיכוי הריאלי שלך להיות אם וגם לפתור במידה רבה את בעיית האנדומטריוזיס,להערכתי כל טיפול אחר הוא בזבוז זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםנ26/04/2013
שלום
אני לקראת הזרעה שניה ביום החמישי למחזור התחלתי שימוש באקקלומין למשך 5 ימים כדור אחד כל יום
בדיקת דם של יום חמישי בבוקר
אסטרדיול 1220
lh 9.8
פרוגסטרון 1.7>
מה המשמעות האם זה ביוץ ? יש לי תור רק ביום ראשון ואני לא רוצה להפסיד גם החודש!!
????
תודה רבה ואשמח למענה מהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
פרופ` דוד בידר26/04/2013מה עם הזקיקים.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיקים
נ26/04/2013בבדיקת אולטראסאונד ביום שלישי נצפה זקיק בגודל 11
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיקים
נ26/04/2013אפשר מענה בבקשה
גודל זקיק ביום שלישי היה 11* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת דם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2013טרם בייצת ,כדאי לבצע גם אולטרסאונד כדי לראות מה גודלו של הזקיק הדומיננטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם - תגובה
פרופ` דוד בידר26/04/2013רק אחרי יום ראשון נראה מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי מחזור טיפולים שלא הצליחנטע26/04/2013
המחזור נגמר. האם יכולה להיות עדיין השפעת הורמונים על הגוף, החזה שלי גדול מהרגיל ...כמה זמן עובר עד שכל ההורמונים שלקחתי במהלך החודש האחרון יצאו מהגוף..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי מחזור טיפולים שלא הצליח - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2013תוך פרק זמן קצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים לאחר סיום טיפולאיילת25/04/2013
שלום,
אני היום ביום שלישי למחזור, לאחר חודש בו בוצעה שאיבה ולא הוחזרו עוברים עקב גירוי יתר (בעלת שחלות פוליציסטיות...).
ביצעתי היום בדיקות דם וא.ס שתוצאותיהן היו:
פרוגסטרון - 5
אסטרוגן - 140
רירית - 3 מ"מ
ובנוסף נמצאו בכל שחלה מספר זקיקים בגדלים 12-15.
אני אמורה להתחיל טיפול לקראת החזרה של מוקפאים (פרוגינובה, 3 פעמים ביום).
האם העובדה שנשארו זקיקים בשחלה יכולה להיות בעלת איזושהי השפעה או לפגוע בהצלחת הטיפול (הקלטות של המוקפאים)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
איילת26/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זקיקים לאחר סיום טיפול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2013לא תהייה לכך השפעה במחזור טיפול הורמונלי תחליפי להחזרת עוברים מוקפאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברה 5 מ"גליאן25/04/2013
לפני כשבועיים נטלתי כדורי פרוברה 5 מ"ג (למשך חמישה ימים פעמיים ביום, סהכ 10 כדורים) לפי מרשם רופא, כעבור ארבעה ימים מהנטילה האחרונה הופיע דימום כפי שהרופא אמר שאמור לקרות, דימום שנמשך ארבעה ימים, ברצוני לדעת האם מעתה ואילך הווסת יופיע באופן סדיר ללא צורך בסבב נוסף של כדורים או שעליי להמשיך ליטול כדורים על מנת שרירית הרחם תמשיך להעבות ושרמת ההורמון הנשי תעלה?(לפי מה שקראתי באינטרנט לכדורים יש תפקיד להעלת ההורמון הנשי ועיבויי רירית הרחם)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוברה 5 מ"ג - תגובה
פרופ` דוד בידר26/04/2013מטרת הפרוברה היה לגרום אך ורק לדימום ולא לגרום לכך שהמחזור החודשי שלך יסתדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרואידיםדנה25/04/2013
מדוע נרשם לי "פרנדינזון" כחלק מהפרוטוקול?
מה ההשפעה של הסטרואיד על הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרואידים - תגובה
פרופ` דוד בידר26/04/2013זה ניתן רק במקרים של עשית חלון במעטפת העובר או למצבים שלוקחים תא מהעובר
לבדיקה גנטית.
אם זה ניתן כתוספת לטיפול אחר אין לו ערך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר
דנה26/04/2013כן עושים לי AHA כחלק מהפרוטוקול,
במה הפרנדינזון עוזר ואיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפל לפרופסור משיחשיר25/04/2013
כל כמה טיפולים מומלץ לעשות פיפל?? או שזה מספיק לכמה טיפולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיפל לפרופסור משיח - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2013מספיק לטיפול העוקב לביצוע הפיפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות עובריםיעל25/04/2013
שלום לרופאים
לפי נסיונכם, בתרומה כפולה (כלומר מדובר בצעירים שהוכיחו פוריות), כמה עוברים יפים יש מתוך 8 ביציות שהופרו?
אשמח אם מס' רופאים ישתפו אותי מנסיונם.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר26/04/2013בין 4-ל 5.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםשיר25/04/2013
ם הצילום רחם יצא תקין לחלוטין
יש צורך לעשות גם היסטרוסקופיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ` דוד בידר26/04/2013לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות FSH גבוהות ביום השלישי למחזוראילת25/04/2013
שלום,
אני בת 42. אם לשניים ללא קושי בכניסה להריונות קודמים.
מנסה להיכנס להריון בתמיכת מנופור ואויטרל. רמות FSH שנלקחו 3 ימים לאחר תחילת המחזור האחרון היו 80 כך שנאמר לי שאין טעם להתחיל טיפול זה. למרות זאת היתה עלייה ברמת האסטרוגן עם התפתחות זקיק עד 21 מ"מ ורירית 8 מ"מ 14 ימים לאחר תחילת המחזור.
ברצוני לשאול כיצד מתנהג הגוף כאשר רזרבת הביציות נמוכה? האם התהליך הוא פרוגרסיבי ללא פלוקטואציות או שיש אפשרות למחזורים בהם רמות FSH יהיו תקינות? במילים אחרות, האם יש טעם לנסות הריון ללא IVF או תרומת ביצית או שהמצב אבוד?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות FSH גבוהות ביום השלישי למחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר26/04/2013כאשר הFSH הוא כל כך גבוה אין טעם לטיפולים בכלל.
תרומת ביציות זה הטיפול הנכון אך לך יש כבר שני ילדים לכן את צריכה לשקול האם בכלל להתחיל בתהליכים אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל או פרגנילמירי25/04/2013
מה עדיף לקחת לתמיכה אחרי ההחזרה של העוברים?
הפרגניל נחשב חלש יותר מהאוביטרל תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל או פרגניל - תגובה
פרופ` דוד בידר26/04/2013את שניהם לא צריך לקחת אלא נרות או כדורי פרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל או פרגניל - תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר26/04/2013פרגניל ואוביטרל שניהם באותו חוזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?חן25/04/2013
אני שלושה שבועות אחרי הפלה ספטית בשבוע 12. שהסתיימה בגרידה
ומאז יש לי עצירויות לעיתים קרובות וכאב באגן למטה.-(האם יש קשר בין הדברים?)
ואתמול לאחר קיום יחסים (לראשונה לאחר ההפלה) יצאו הפרשות ירוקות
ואח"כ היה לי תחושת בעירה בנרתיק עד היום.
מפחדת שהדלקת עדיין ומתלבטת אם ניתן לקיים יחסים-שלא ידביק את בן זוגי..
ושאלה נוספת-האם ניתן לעשות היסטרסקופיה מיד לאחר המחזר הקרב לאתר הידבקויות?
ובתוך כמה זמן מותר לי לי לחזר לטיפולים ולנסות להרות שוב?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה-יש למישהו אולי תשובה?
חן26/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה לעשות? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2013קיימת אפשרות שבעקבות הטיפול האנטיביוטי המסיבי התפתחה פטריה בנרתיק ,לאחר קבלת המחזור כדאי לבצע בדיקת אולטרסאונד ולאחר מכן לשקול ביצוע היסטרוסקופיה לשלול הידבקויות,ובגמר הבירור ניתן לחזור לטיפול הפריוני בהתאם לתוצאות שיתקבלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)