מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי הרגעה בטיפולי פוריותנופר27/04/2013
רציתי לדעת אם מותר לשתות קלונקס 0.5 כדורי הרגעה בטיפולי פוריות..? מכיוון שהכדורים הטיבעיים לא מועילים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי הרגעה בטיפולי פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2013בין יתר התוויות הנגד של התרופה הוא מצב של הריון והנקה-אסור ליטול את התרופה במקרים הבאים: רגישות יתר לבנזודיאזפינים, מחלת כבד, גלאוקומה עם זוית סגורה, הריון והנקה, דיכאון חמור, תסמונת דום נשימה בשינה, אלכוהוליזם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקאמישהי27/04/2013
שלום רב, רציתי לשאול
1. האם דקא 0.1, בפרוטוקול קצר, נחשב לדיכוי "כבד" יותר מצטרוטייד? האם הוא עלול להשפיע / לגרום בעיות גם במחזורים עוקבים? או שזה רק בדקקפטיל של 3.75?
2. האם יש בעיה לעשות פרוטוקול קצר של גונאל ודקא מיום 2 (פרוטוקול flare up) אחרי שבועיים של גלולות לצורך העלמת ציסטה?
3. האם יש בעיה בלקיחת גלולות לשבועיים לפני כל מחזור טיפול? האם זה עלול לפגוע ? או אולי דווקא להועיל כי זה "מאפס את המערכת"? אני מתחילה מחזור רביעי (ובע"ה אחרון) ובכל פעם היו לי ציסטות מהטיפול הקודם.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקא - תגובה
פרופ` דוד בידר28/04/20131 . דקה זה לא כבד ופחות מ 3.75
2 . גלולות זה בסדר.
3 . לא פוגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן התחתונהדנה27/04/2013
לאחר החזרת שני עוברים לפני שבועיים, בטא 260, לוקחת קרינון כתמיכה אולם מרגישה כאבים בבטן התחתונה האם זה נורמלי או שיש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן התחתונה - תגובה
פרופ` דוד בידר28/04/2013בשלב זה זה נראה נורמלי.
לאחר בדיקה חוזרת נראה אם ההריון מתקדם טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הפסקת הריון לצעריז'וזו27/04/2013
בשבוע 19 א.ס תקין אחרי שלושה שבועות מהפסקת ההריון מתי אני אמורה לקבל וסת ?א.ס הרירית יצא מאוד עבה הטכנאית אמרה מכוון שאני צאיכה לקבל אבל עדיים לא קבלתי ועבר שבוע מא.ס אני בלחץ מכוון שאני צריכה להתחיל שוב טיפול רק החזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי הפסקת הריון לצערי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2013בד"כ המחזור מגיע בין 5-6 שבועות מהפסקת ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות גונל ואוביטרלרונית27/04/2013
האם זריקות של גונל ואוביטרל עלולות לגרום לגירוי יתר שחלתי כתוצאה מעוררות השחלה ליצירת אסטרוגן?
מהם התופעות שעלולות להיווצר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקות גונל ואוביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2013תסמונת גירוי היתר השחלתי נגרמת ממתן תכשירים לגרימת ביוץ(גונל,פיוריגון,מנופור)וזריקת ה-HCG (אוביטרל)בעקבות הטיפול,קיימים מספר דרגות של התסמונת לפי חומרתה:
התסמונת בחומרתה הקלה שכיחה ב-23%-8% מהנשים המטופלות להשראת ביוץ, בחומרתה הבינונית ב-7%-1% מהמטופלות, ובחומרתה הקשה בפחות מ-2% מהמטופלות. התסמונת בדרך כלל קשה וממושכת יותר כאשר המחזור הטיפולי הצליח והמטופלת הרתה.:
בחומרה קלה: קיימים תפיחות ואי-נוחות של הבטן, עם או ללא בחילות, הקאות ו/או שלשולים והגדלת השחלות עד 5 ס"מ קוטר.
בחומרה בינונית: מאפייניה, בנוסף לממצאים הקיימים בחומרה קלה ישנה עדות סונוגרפית לנוזל מיימת. שחלות מוגדלות עד 12 ס"מ בקוטרן.
בחומרה קשה:קיימים מיימת ניכרת, נוזל בחלל בית החזה, צמיגות-יתר של הדם (המטוקריט מעל 45%), מיעוט במתן שתן הפרעה בתפקודי כבד ובצקת כללית.
במצב של חומרה קריטית:קיימים מיימת מתוחה עם נוזל בבית החזה, צמיגות-יתר של הדם (המטוקריט מעל 55%) מיעוט במתן שתן המוביל לאי ספיקת כליות, קרישי דם, תסחיפים ותסמונת מצוקה נשימתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת דקפפטילא.27/04/2013
שלום,
האם במצב של משקל נמוך (44 ק"ג) נהוג להזריק בפרוטוקול ארוך זריקה מלאה של דקא 0.1 או שמסתפקים בחצי זריקה?
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת דקפפטיל - תגובה
פרופ` דוד בידר28/04/2013אפשר במינון זה או פחות, זה אותו הדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי שלב לוטאלי בעקבות אוביארלהדס27/04/2013
ב10.4 ביצעתי בדיקות ונצפו 3 זקיקים מובילים (בגודל 16-18 מ"מ) וכן אסטרדיול 1878 ופרו' 2.3
יום למחרת הזרקתי אוביטרל, יום לאחר מכן - 12.4- עברתי הזרעה.
יש לי שלב לוטאלי קבוע של 16 יום ולכן ציפיתי שאם התשובה תהא שלילית הרי שאקבל מחזור ביום ראשון ה 28.4.
להפתעתי המחזור שלי הקדים ביום והופיע הבוקר.
האם צפוי שינוי בשלב הלוטאלי בעקבות הזרקת אוביטרל?
אציין כי אין זו הפעם הראשונה שבה הזרקתי אותו ובעבר המחזור הופיע כתמיד- 16 יום לאחר הביוץ.
האם ייתכן שהביוץ פוספס ובעצם התרחש ב 11.4 (ביום שבו הזרקתי אוביטרל) ולא ב12.4 (כ36 שעות לאחר ההזרקה)? למרות שהבדיקות ב 10.4 לא הצביעו על ביוץ עצמוני קרוב...
תודה מראש,
הדס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אציין כי
הדס27/04/2013הטיפול החודש כלל הזרקת גונאל לגיוס זקיקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שינוי שלב לוטאלי בעקבות אוביארל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2013לעיתים לאחר הזרקת אוביטרל צפוי שלב לוטאלי ממושך יותר עקב פעילות עודפת של הגופיף הצהוב גם ללא הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' אשכנזי
הדס27/04/2013תודה על התגובה.
העניין הוא שאצלי השלב הלוטאלי לא התארך אלא התקצר... יש הסבר לכך?
האם זה מעיד במשהו על תגובת הגוף שלי לגונאל? או לשילוב של גונאל עם אוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2013מדובר בתגובה אינדיווידואלית לחודש הטיפולי הנוכחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות בהזרקהענת27/04/2013
בוקר טוב,
אם בטעות הזרקתי יותר מידי הורמונים (מנופור), האם יש לכך משמעות?
אני מתכוונת להזרקה שגויה של 2-4 אמפולות (לפחות) יותר משהייתי אמורה להזריק לפי הוראות הרופא.
תודה רבה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טעות בהזרקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2013למינון התרופתי ישנה חשיבות בגיוס מספר זקיקים,וככל שהמינון גבוה יותר מספר זה עולה,אולם מאחר והטעות נעשתה רק בהזרקה אחת יתכן שלדבר תהייה השפעה שולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' אשכנזי.
ענת27/04/2013ואם הטעות נעשתה במספר הזרקות. מהן ההשלכות?
חן חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובהמשך לכך
ענת27/04/2013מהן השלכות הטעות במקרה שנעשתה מספר פעמים וכאשר מלכתחילה מינוני הזריקות היו מופרזים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ובהמשך לכך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2013צריך לראות אם לא צריך למתן את הטיפול העוקב כדי למנוע גירוי יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ' אשכנזי!
ענת27/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלונבהמירי26/04/2013
שלום. מה זה המינון של האלונבה? כמו גונל יומי במינון של 75? 150? 220? כמה המינון?
זה כמו גונל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלונבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2013אלונבה (corifollitropin alfa)- התרופה מכילה הורמון FSH סינתטי, כמו זה שמצוי בפיוריגון. המיוחד בתרופה זו שהיא בעלת השפעה ארוכת טווח, כך שזריקה אחת מקבילה להזרקה יומית של פיוריגון במשך שבוע. ייחוד נוסף של תרופה זו היא שהמינון המומלץ נקבע על פי משקל האישה.קיימים שני מינונים, הנקבעים לפי משקל האישה,כך שאישה השוקלת פחות מ-60 קילוגרם תקבל אלונבה במינון של 100 מיקרוגרם (מקביל ל-150 יחידות ליום של פיוריגון) בעוד שאישה השוקלת יותר מ-60 ק״ג צריכה לקבל אלונבה במינון גבוה יותר של 150 מיקרוגרם (מקביל ל-200 יחידות של פיוריגון ליום).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אסטרופם מדכא ביוץ?אביב אור26/04/2013
אני אמורה להתחיל לקחת אסטרופם לעיבוי הרירית .1. האם אני צריכה ליטול את הכדורים מהיום ה 1 של הוסת ? מתי אני אמורה להתחיל ליטול את האסטרופם?
2.האם אסטרופם מדכא ביוץ או רק דוחה אותו ? בכמה ימים הביוץ נדחה? כיד אוכל אם כך להכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם אסטרופם מדכא ביוץ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2013את האסטרופם רצוי להתחיל ביום השלישי של המחזור,העמסת אסרופם(אסטרוגן)עשויה לדחות את הביוץ,אולם משך הדחיה שונה אצל כל אישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור אשכנזימיכל26/04/2013
שלום ,
אני בת 42
ילדתי לפני שנה וחצי מהזרעה (שניה ) ,
FSH מלפני חודש =6 ונבדק גם הערך E2 והבנתי שתקין ( לא זוכרת כרגע את ערכו ) .
אני כבר שנה בטיפולי IVF ביצעתי כ- 5 טיפולים שלא צלחו .מתוכם פעם אחת של שאיבה טבעית שהסתיימה בהפרייה ועובר יפה אך לא בהיריון .
עוד 4 שאיבות עם הורמונים -בכל טיפול תמיד היו כ-6 זקיקים , נשאבו בין 6 ל- 3 ביציות ובין 5 ל- 2 הפריות תקינות עם עוברים יפים .
כל הזמן עם אותו פרוטוקול של מונופור וצטרוטייד .
החודש ( החלפתי רופא ) והוא ניסה לשנות לי לפרוטוקול עם דקא( קצר ) ומנופור ובתחילת החודש פרגובריס.
החודש לא התקדם כמו שצריך והתגובה שלי היתה איטית יחסית , התחלתי להגיב רק ביום ה- 12 ובסהכ 2 זקיקים .
אתמול נשאבו 2 ביציות והיום קיבלתי הודעה שאין הפריות .
אף פעם לא היה לי מצב כזה ,
האם יכול להיות נקודתי שהטיפול לא התאים לי ?
אני מאוד לחוצה מהתוצאה .
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לפרופסור אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2013הערכתי היא שהפרוטוקול שנקבע לא מתאים לך והאירוע היה נקודתי,יתכן שקופאת הנוכחי צריך לאמץ את הפרוטוקול הקודם שקיבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי דוקסיליןשני26/04/2013
שלום רב,
ביום שלישי היתה לי שאיבה וקיבלתי דוקסילין פעמיים ביום לחמישה ימים.
הקופסה נשארה בשמש כשלוש שעות והיתה חמה מאוד.
הרופא אמר לי שלא צריכה להיות בעיה עם התרופה ונטלתי את התרופה עד להיום (יום שישי).
בעלון התרופה כתוב תחת כותרת אזהרות שאם התרופה נחשפה לחום זה עלול לגרום נזק כלייתי ותופעות חמורות אחרות.
בנוסף מזה כמה ימים שאני נוטלת את התרופה אני מרגישה לחצים בחזה בעלון כתוב שמדובר בתופעה המחייבת התייחסות מיוחדת.
השאלה שלי היא איך אדע אם נטלתי תרופה מקולקלת שגרמה לי נזק כלייתי או נזק חמור אחר?? אני דואגת וחייבת לדעת שהכל בסדר גם לאור הלחצים שיש לי בחזה
מי יכול לתת לי תשובות היום יום שישי האם ללכת למיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדורי דוקסילין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2013אין דרך לברר אם התרופה היתה יעילה,אולם אין הדבר מונע ממך אם קיימים תסמינים לפנות לביקורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיבוי הריריתרונית26/04/2013
כיצד מתחילים הטיפולים לעיבוי הרירית כדי לא " לפוצץ " את הגוף סתם בהורמונים? בכדורים כגון פרוגינובה או גם בזריקות של גונל או אוביטרל?
למה מיועדות הזריקות הללו? רופא רשם לי מרשם הכולל אותם כי הוא טען שהאסטרופם ידכא לי את הביוץ.
האם אפשר רק במינון גבוה יותר של כדורים?(אין בעיית ייצור זקיקים ו או ביוץ)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עיבוי הרירית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2013מטרת הרופא שלך ליזום טיפול משולב בתכשיר המכיל אסטרוגן ובו זמנית לעורר את השחלה שלך לתגובה הגורמת גם היא לעליית האסטרוגן האנדוגני(הפנימי)שלך וביחד להשפיע על עיבוי רירית הרחם שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץאירן26/04/2013
שלום רב,
בת 24 בעבר היסטוריה של כריתת שחלה לאחר תסביב כפול. צילום רחם תקין. מחזור לאחר הפסקת שימוש בגלולות תקין למעט בחודש האחרון שהתגלתה ציסטה מסוג גופיף צהוב ולאחר נטילת פרומוליט למשך 5 ימים קיבלתי מחזור. הרופא הפנה אותי למעקב זקיקים בכדי לראות מתי אבייץ. ביום ה14 הרירית הייתה 6 וזקיקים מרובים,ביום ה22 (היום) למחזור התוצאות היו רירית 10.3 והזקיק הגדול ביותר 11 מ"מ.כמו כן צויין שהשחלה במרקם פוליציסטי. יש לציין שבשאר המחזורים לאחר הפסקת הגלולות משך המחזור הוא 34 ימים והביוץ בפעמיים האחרונות התרחש ביום ה24. האם לא בייצתי החודש?האם עדיין יש סיכוי לבייץ?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2013אי אפשר להשיב על שאלה זו בודאות,כדאי לבצע בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון על מנת לבסס הבחנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיטל26/04/2013
היי
אני ביום ה-12 להחזרה לוקחת תמיכה של אנדמוטרין 3 פעמים ביום ,מקפידה לשתות הרבה מים.
בימים האחרונים התחילו לי כאבים בבטן התחתונה שהולכים וחוזרים , ממה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מיטל26/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2013כל האפשריות קיימות -לקראת וסת,השתרשות והריון,סתם תחושות אדניות בעקבות שאיבה והחזרה ואיפול הורמונלי תחליפי בקרוב תדעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2013במידה והתופעות יתגברו יש מקום לשקול ביצוע אולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיט26/04/2013ממה זה יכול לנבוע?
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2013כל האפשריות קיימות -לקראת וסת,השתרשות והריון,סתם תחושות אדניות בעקבות שאיבה והחזרה ואיפול הורמונלי תחליפי בקרוב תדעי
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)