מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ג'קוזי או אמבטיה חמה בהריוןאני25/04/2013
שלום רב,
רציתי לדעת אם מותר להיכנס לאמבטיה חמה ו/או ג'קוזי בהריון?
אם כן, למשך כמה זמן מותר (כך שלא יזיק)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ג'קוזי או אמבטיה חמה בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/04/2013רצוי להימנע משניהם ולבצ מקלחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש דרך לצפות אם יהיה גירוי יתר?רחלי25/04/2013
מנסיוני בטיפולים קודמים, כמות הביציות לא קבעה. דווקא כשהיה 7-8 ביציות היה גירוי קשה.
הפעם רמת האסט' הכי נמוכה מכל הפעמים. (6,600 PMOL)
ויש לי 15 זקיקים.
כשהשאיבה עוד 4 ימים...
האם אני בסיכון לגירוי יתר?
זה תהליך שקורה פתאום ואי אפשר לדעת עליו לפני?
מה אפשר לקחת חוץ מדוסטינקס? (עשה לי נפילות בל"ד בצורה מוגזמת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש דרך לצפות אם יהיה גירוי יתר? - תגובה
פרופ' שלמה משיח25/04/2013יש הרבה שיטות לצפות גרוי יתר וגם למנוע אותו: ראשית גרוי יתר שכיח בנשים עם שחלות פוליציסטיות. שנית, במהלך הטיפול מספר בזקיקים המתפתחים (כולל הקטנים) ורמת ה-E2 נותנים הערכה טובה על הסיכון וכן אם היות מצבים של גרוי יתר בעבר. ניתן למנוע גרוי יתר בודאות על ידי שמוש בפרוטוקול צטרוטייד ולהשרות ביוץ בדקפפטיל במקום אוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עם עבר של גירויי יתר בכל הטיפול
רחלי25/04/2013בד"כ רמות האסט' גבוהות אצלי, וכמות הזקיקים גם היא.
הפעם אכן קיבלתי פרוטוקול קצר וצטרוטייד, שכבר עכשיו אני רואה את השפעתו לטובה באופן משמעותי.
אבל, רמות האסרטיול נכון להיום 6,600 PMOL,
והשאיבה עוד 4 ימים.
זה עשוי להגיע בהשוואה לטיפולים קודמים לסביבות 20,000.
אלא אם הצטרוטייד מחולל ממש ניסים..
הרופא לא מעוניין לתת לי דקפפטיל כמבייץ ולכן אני שואלת על טיפול מניעתי לאחר שאיבה. כדוגמת דוסטינקס. איזה עוד אפשרויות יש? או שאין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני עם עבר של גירויי יתר בכל הטיפול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/04/2013בתנאים אלו רצוי
1.מתן דוסטינקס מיום השאיבה
2.מתן מינון גבוה של פרוגסטרון
3.מתן צטרוטיד גם חאחר השאיבה
4.לשקול הקפאת עוברים ללא החזרה,לגדל עוברים לבלסטוציסטים ולהחזיר רק אחד כדי למנוע גירוי יתר שחלתי מאוחר בעקבות הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול מניעתי מאוחר.
רחלי25/04/2013גירויי היתר מגיעים לי כיומיים אחרי החזרת העוברים.
אני רוצה לקוות שהפעם יהיה איזה נס.
הרופא לא עידכן אותי על שום טיפול מניעתי שאקבל כי המצב נראה לו בינתיים סביר. (אני חדשה אצלו)
אם פתאום יומיים אחרי ההחזרה יתחיל גירוי רציני (עליה 7-9 ק"ג, שחלות פי 3-4 מהטבעי, המטוקריט בחריגה, כאבים וקושי בנשימה )
אוכל להתחיל מיד עם הדוסטינקס או שכבר לא תהיה לו השפעה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפול מניעתי מאוחר. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/04/2013לא יזיק שתיקחי דוסטינקס מיום השאיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיזיק גם יזיק... כבר הזיק...
רחלי25/04/2013בטיפול קודם לקחתי בפעם הראשונה דוסטינקס, הוא אומנם סייע בהפחתת תסמיני גירוי היתר, אבל גרם לי לנפילות פתאומיות שממש סיכנו אותי. אני בנאדם בריא בלי שום בעיות.
הייתי הולכת ופתאום נופלת. בלי סחרחורת מוקדמת ובלי שום התראה. לאחר בירור הבנתי שזה מהדוסטינקס שגורם לנפילות פתאומיות בלחץ הדם (זה מופיע כתופעת לוואי בגליון הרפואי של המוצר). שאצלי ברגיל הוא 90/50 מקסימום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יזיק גם יזיק... כבר הזיק... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/04/2013אפשר להתגבר על זה במעבר הדרגתי ממצב ישיבה או שכיבה למצב עמידה כמו בכל מצב של prostatic hypotension ,וזה בטח עדיף על גירוי יתר שחלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערבוב צטרו' ומנופור באותו מזרקשרה25/04/2013
האם אפשרי?
כלומר, לחסוך בדקירה, ולעשות באותה אמפולה של מים את כל האבקות יחד? 2 מנופור ו1 צטרו'.
בכל מקרה אני מזריקה אותם באותו זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערבוב צטרו' ומנופור באותו מזרק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/04/2013לא הייתי ממליץ בגלל אפשרות של אינטראקציה בין החומרים הפעילים בשתי התרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית דקה והחזרת עובריםפרופ` דוד בידר25/04/2013
שלום רב. הייתי אמורה לעבור החודש החזרת מוקפאים. אני נוטלת מזה 12 יום אסטרופם 2 מ"ג והיום באולטר' נצפתה רירית בעובי 3.5 מ'מ. השאלה האם מצדיק את ביטול הטיפול? האם אין סיכוי שהרירית תתעבה לעובי הדרוש?
בינתיים הטיפול בוטל (זו הפעם השניה). הטיפול שלפני כן בוטל כי הרירית הייתה 6 מ'מ ולקחתי פרוגינובה ומדבקות.
מה ניתן יהייה לעשות בטיפול הבא על מנת שהרירית תתעבה??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רירית דקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/04/2013ישנן מספר אפשרויות
1.לנסות החזרה במחזור טבעי
2.להתחיל במינון גבוה מההתחלה של פרוגינובה או אסטרופם
3.לבצע פיפל לפני הוסת הבאה
4.להוסף תכשירים המסייעים לרירית הרחם להתעבות-אספירין,ויטמין E ,ויאגרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני ישנה עוד דרך בנוסף לכתוב
טלי25/04/2013תעשי עיסוי לבטן מיום השלישי לוסת ישנן נשים שעושות את זה בחינם ולאכול סלק אדום גם עוזר לרירית בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני ישנה עוד דרך בנוסף לכתוב - תגובה
פרופ` דוד בידר25/04/2013מה הכוונהישנן נשים שעושותאת זה בחינם?
מה עם הסלק, גם חינם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחחחחחחחחח
שירה25/04/2013חינם זה טוב. תשתפי את כולנו :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחחחחח לא עם סלק
ז'וזו25/04/2013עם הידיים עיסוי כאילו בבטן בטוח לזה היא התכוונה !היי היי פרופ' בידר מזל שיש אותך זו הפעם המי יודע כמה שאנחנו כותבות את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הרופא אמור להציע לי
קרין26/04/2013האם הרופא אמור להציע לי את השימוש בוויטמין E וכדומה או שעליי להציע לו? כמה זמן לפני צריך לקחת את הויטמין E? האם אני יכולה לבקש גם מהרופא משפחה שירשום לי פשוט ויטמין E?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם הרופא אמור להציע לי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2013את יכולה לבקש מכל רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מין לאחר הזרעהשני25/04/2013
האם מומלץ לקיים יחסי מין ביום ההזרעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קיום יחסי מין לאחר הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/04/2013אין לכך ערך מוסף מבחינה טיפולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר שאיבהקרן25/04/2013
שלום. רציתי לשאול לגבי השאיבה שמתוכננת לי למחר. השאיבה אמורה להיות בערך בשבע או שמונה בבוקר ולאחר מכן יש לי ברית בשעה 12 בצהריים.האם אפשר ללכת אחרי שאיבה או שעדיף לנוח במיטה,כמובן שאני לא אנהג בעצמי ויש לי 15 זקיקים לשאיבה אם זה רלוונטי. תודה מראש קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר שאיבה - תגובה
פרופ` דוד בידר25/04/2013תלוי בהרגשתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזו שעה להזריקמירב24/04/2013
אני בפרוטוקול קצר אחרי 5 ימים צטרוטייד- הזרקתי בבוקר. מתחילה מחר מנופור (4), עדיף להזריק בבוקר או בערב???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזו שעה להזריק - תגובה
פרופ` דוד בידר25/04/2013לא מכיר פרוטקול כזה אך עדיף הזרקות אחרי הצהריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה מזריקים גונאל וגם צטרוטיידמירי24/04/2013
למה מזריקים גונאל וצטרוטייד בו זמנית? מה זה אמור לעשות? שאלתי השנייה: מתי מבצעים שאיבה ביום של הביוץ עצמו או כמה ימים לפני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מזריקים גונאל וגם צטרוטייד - תגובה
פרופ` דוד בידר24/04/2013לא חייבים ממש בו זמנית אך רצוי אחרי הצהריים סביב אותו הזמן.נגיד בין 4 ל 7.
מטרת הצטרוטיד היא למנוע ביוץ על ידי ההורמון שקיים במוח.
השאיבה נעשית 36 שעות לאחר אוביטרל.
הביוץ העצמוני קורה 36 לאחר עלית הורמון ה LH מהמוח.
אנחנו שואבים זמן קצר לפני שהביציות חורגות מה זקיקים בשחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת פרוטוקוליםמישהי24/04/2013
שלום רב,
אשמח להתייעץ איתכם לגבי שינוי פרוטוקול שהרופא שלי הציע.
עד עכשיו עשיתי רק פרוטוקולים קצרים "סטנדרטיים", שבהם הזרקתי גונאל או מנופור מתחילת המחזור, והוספנו צטרוטייד בהמשך לפי הזקיק המוביל. הפרוטוקול הזה הניב אצלי היריון ולידה ב-IVF ראשון בגיל 39, ועוד היריון שהסתיים לצערי בהפלה, בגיל 40. מאז ניסינו אותו עוד ארבע פעמים, בינתיים ללא עוד היריון. היו בכל פעם 4-6 ביציות, ואחוז הפריות די גבוה.
הרופא שלי הציע לנסות פרוטוקול קצר אחר, שבו מזריקים מיום 2 למחזור גונאל/מנופור ודקא, וממשיכים עם הדקא כל יום עד הסוף (בלי צטרוטייד, כמובן). לטענתו זה עשוי להניב יותר ביציות.
שאלותיי:
1. מה דעתכם על פרוטוקול כזה -- בכלל, ובגיל 41 בפרט?
2.אני בהחלט מעריכה את הניסיון לגוון, אבל מאחר שהפרוטוקול "הרגיל" הניב אצלי כבר שני היריונות בזמן קצר יחסית, אני תוהה אם בכלל נכון להחליף אותו, או להמשיך איתו עד ששוב יבוא העובר הנכון... אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה
אשמח לשמוע דעות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת פרוטוקולים - תגובה
פרופ' שלמה משיח24/04/2013כל מומחה פוריות מאמין בפרוטוקול "שלו".
אני מאמין (וכך גם רבים בעולם), שהפרוטוקול הארוך עדיף, הן מבחינת מספר הביציות והן מבחינת איכותן. הרופא שלך מאמין בפרוטוקול הקצר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' משיח תודה, אשמח לעוד תגובות
מישהי25/04/2013אתה בעצמך אומר הרי שלכל רופא העדפות שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלת פרוטוקולים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/04/2013יש מקום בהחלט להסות פרוטוקול אחטרנטיבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר לגבי בדיקת היסטרוסקופיהאורח24/04/2013
עשתי היום בדיקת היסטרוקופיה ומצאו חלל הרחם במבנה קשתי/דו קרני
בסיס רחב לא מתאים לכריתה מה זה אומר לגבי והאם אני יכולה להכנס
להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אומר לגבי בדיקת היסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' שחר קול24/04/2013בוודאי שיכולה!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתן להשיגשיר24/04/2013
תרופה לובריס? אני בקופח כללית.
כמה עולה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן להשיג לובריס?
שירה25/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציתקרן24/04/2013
האם כשהתורמת הינה מתחת לגיל 30 והנתרמת מעל גיל 37 אין צורך בביצוע מי שפיר? (חוץ מכמובן אם יתר הבדיקות מצביעו על צורך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולכים לפי גיל התורמת לאורך כל
ז'וזו24/04/2013הבדיקות בהצלחה! עד כמה שאני יודעת גם אני עברתי תרומת ביצית ואת כל הבדיקות חישבו לפי גיל התורמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומת ביצית - תגובה
פרופ` דוד בידר24/04/2013צריך לדעת בדיוק את גיל התורמת על מנת שנוכל להגיד לך שבדיקות הסקר מתאימות לגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדן24/04/2013
שלום.אתמול עברתי שאיבת ביציות..בערב כשחזרתי הביתה התחלתי להרגיש כאבים מאוד חזקים בבטן (לא בבטן התחתונה),ואני מרגישה גם שהבטן שלי התנפחה מאוד.וגם כשאני נושמת מרגישה כאבים בחזה. במהלך השאיבה היה לי( דימום מהפורניקס)זה מה שרופא רשם במכתב.
אני קצץ לחוצה מהמצב,ותודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' שחר קול24/04/2013כאבי בטן ונפיחות מאוד שכיחים לאחר שאיבה, ולרוב חולפים ללא כל התערבות.
אבל אם מדובר בכאב מאוד חזק, יש להיוועץ עם היחידה המטפלת לגבי אפשרות של דימום תוך בטני, וכן גירוי יתר של השחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייחסות של המומחים כאן ל-FSH גבוהתמי424/04/2013
קראתי במספר הודעות בפורום שבנות ציינו כי יש להן FSH גבוה, כאשר חלק ציינו כי במעקב זקיקים רואים אצלן זקיקים ואף גדולים.
בחלק ניכר מהתשובות של המומחים בפורום הם ציינו כי עדיף לשואלת לפנות לתרומת ביצית.
רציתי לדעת למה?
גם אם אין הרבה ביציות, הרי שצריך רק אחת, לא?
או ש-FSH גבוה הוא סמן גם לאיכות הביציות ולא רק לכמות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייחסות של המומחים כאן ל-FSH גבוה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/04/2013גם לאיכות וגם לכמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
תמי425/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ICSI - אחרי 5 ימיםספיר24/04/2013
האם אפשר לאחר חמישה ימים לקיים יחסי מין או עדיף להמתין עוד?
האם ניתן לחזור להתאמן בחדר כושר ? ......אולי רק הליכון ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ICSI - אחרי 5 ימים - תגובה
פרופ` דוד בידר24/04/2013לאחר החזרה אנחנו ממליצים להימנע 4 ימים מקיום יחסים.
אחרי זה אפשר לעשות הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי מחזור אם לא הושרש
ספיר28/04/2013אם אני ממשיכה את הפרוגינובה והנרות ולא תהיה השרשה האם אקבל מחזור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
ספיר28/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי מחזור אם לא הושרש - תגובה
פרופ` דוד בידר29/04/2013אם זה לאחר שאיבה יבוא וסת.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)