מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוטוקול לנשים בגיל 40רוית18/04/2013
אני בת 40.5 + ילד בן 7 . עברתי טיפולים כארבע שנים בפרוטוקול קצר ובכל פעם היו 3-4 ביציות ועוברים יפים. בשנה האחרונה יש 2-3 ביציות והעוברים ממש לא משהו. יכול להיות שפרוטוקול ארוך יניב תוצאות טובות יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוטוקול לנשים בגיל 40 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/04/2013הבעיה היא לא בפרוטוקול אלה הגיל והרזרבה השחלתית,יחד עם זאת להמשיך לנסות כי קיים עדיין סיכוי מטוב להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך יודעים מה הרזרבה השחלתית?
מאיה21/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיון ראשוןרתם18/04/2013
עברתי 3 הזרעות החודש ,אחרונה בתאריך 7.4 בעקבות ספירת זרע נמוכה ומורפולוגיה לא תקינה בבדיקת הזרע של בעלי .. המחזור שלי מגיע כל 28 ימים התופעות הקדם וסתיות שונות מהרגיל (פחות גודש)...היום הייתי אמורה לקבל במקום זה יש לי דמם קליל ביותר בניגוב ומן רעד מציק בבטן התחתונה..עשיתי בדיקה ביתית אך התשובה שלילית...האם יכול לנבוע מנסיונות ההזרעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נסיון ראשון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/04/2013האפשרות הזו קיימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי החזה מתחילשי-לי18/04/2013
להשתנות, לגדול בהריון?<
מתי החזה מתחיל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/04/2013כבר מחודשי ההריון הראשונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהחודש הראשון? עוד לפני הבדיקה
שי-לי19/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מהחודש הראשון? עוד לפני הבדיקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/04/2013אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים לאחר ביוץנטלי18/04/2013
שלום רב
החודש נטלתי איקקלומין 2 כדורים ליום 50מג אתמול ושלשום ימים 17 ו 18 היה ביוץ היו שני זקיקים מובילים
היום בבוקר ביצעתי בדיקות דם:
Estradiol (E2) Urgent | pmol/l | *
663
Progesterone Urgent | nmol/l | *
1.7
LH Urgent | IU/L | *
12.8
1.האם התוצאות תקינות ומראות שהיה ביוץ עם שני זקיקים?
2.הפרוגסטרון לא נמוך מידיי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים לאחר ביוץ - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/04/2013ביוץ עדיין לא היה. אפשר להוסיף אוביטרל ולהשרות ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלת
נטלי18/04/2013איך יכול להיות שאתמול הייתי אצל הרופא והוא אמר שהיה כבר ביוץ?
אני מבולבלת ומבוהלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מבולבלת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/04/2013אני מצטרף להמלצתו של פרופ׳ משיח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Icsiרונה18/04/2013
שלום רב ,
אני בת 30 וכבר שנתיים מנסים להיכנס להריון ללא הצלחה. , אחרי בדיקות שעברנו אני ובעלו נאמר לנו שלבעלי יש בעיה רצינית לפי בדיקות הזרע ( ספירה נמוכה ובעיה מורפולוגית) הרופא האורולוג הפנה אותנו ישר להפריה של מיקרו מניפולציה ללא ואמר שזו הדרך היחידה להשגת הריון .
השאלה שלי עד כמה השיטה זו מוצלחת ??? מה הסיכויים של ההצלחה ??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Icsi - תגובה
פרופ' שחר קול18/04/2013השיטה מצויינת ונותנת סיכויים טובים מאוד להריון, בעיקר על רקע גילך הצעיר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
Icsi - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/04/2013הפרייה ע"י מיקרומניפולציה מסוג ICSI –
שיטה בה בוחר האמבריולוג זרע בודד ומחדיר אותו ישירות אל תוך הביצית באמצעות פיפטה עדינה תחת מיקרוסקופ.
מקובל להשתמש בשיטה זאת כאשר קיימת בעיית זרע חמורה (זרעים בודדים וחסרי תנועה),
ובמקרים ששיטת ההפריה הסטנדרטית לא הצליחה או במקרים של מיעוט ביציות (כדי להקטין את הסיכון שלא יהיו בכלל הפריות).
באמצעות שיטת ה- ICSI ניתן להתגבר על אי-פוריות שמקורה בגבר. כך לדוגמא ניתן להזריק זרע חסר תנועה, או אפילו להשתמש בזרעים בודדים שאותרו ישירות באשך או בבלוטת יותרת האשך במהלך ניתוח. ניתוח זה, יעשה לגברים שבנוזל הזרע שלהם לא נמצאו זרעים כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראששקד18/04/2013
הי אני בשבוע 16(מחר) עם תאומים תודה לאל. יש לי מזהכשבוע כאבי ראש באים והולכים יותר כאב ופחות כואב ברוב הזמן בחזית הראש כלומר במצח ליד העיניים ובשאר הזמן בכל הראש(גם מאחור).
אני מודאגת מזה מאוד אני שותה הרבה ככה שזה לא הסיבה.
מה יכולה להיות הסיבה?
ההמוגלובין שלי לפני שבוע היה 11.4 ולוקחת ברזל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
פרופ` דוד בידר18/04/2013כל סוגי המיגרנות וכאבי הראש יכולים להופיע או להתגבר בהריון.
אחרי שתלדי את התאומים יהיה לך יום יום כאבי ראש.
בכל אופן תמיד כדי לספר לרופא המטפל שיתרשם ויחליט האם לבצע ברור.
בדרך כלל אין מה לדאוג וזה יחלוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ואנטיביוטיקהיובל18/04/2013
שלום,
ביום ראשון האחרון עשיתי הזרעה,
היום עשיתי משטח גרון בגלל כאבים בגרון. במידה ויצא חיובי לחיידק מה מומלץ לעשות?
איזו אנטיביוטיקה אפשר לקחת מבלי לסכן את ההריון הכל כך נכסף?...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה ואנטיביוטיקה - תגובה
פרופ` דוד בידר18/04/2013רצוי ממשפחת הפניצילינים , וזה בדרך כלל מה שנותנים ואין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ואסטרופםשני18/04/2013
אני נוטלת אסטרופם כבר יומיים לצורך החזרת עוברים 2 מג , 3 פעמים ביום. היום החלו לי כאבי בטן חזקים ושלשולים בלתי פוסקים. האם יש קשר? דבר נוסף- האם האסטרופם נספג במקרה כזה? ושאלה אחרונה- איזה תכשיר ללא מרשם רופא אפשר לקחת להטבת המצב של השלשול, שאינו מתנגש עם הפעולה של האסטרופם?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי בטן ואסטרופם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2013יתכנו כאבי בטן כתוצאה מלקיחת ההורמונים,ניתן לקחת אופטלגין בשתיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קרין18/04/2013האם השלשול גם נגרם מההורמונים והאם להמשיך הטיפול בהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/04/2013אפשרות זו נדירה יותר,תנסי כלכלה עוצרת ,ואם השילשולים ימשכו עלייך להיוועץ ברופאך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץסיון18/04/2013
בבקשה עזרה דחופה....
האם אני מבייצת וניתן לנסות להביא עובר, מה אומרים הערכים?
אסטרדיאול 1014.5
פרוגסטרון 6.25
LH 96.49
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2013את ממש לקראת ביוץ ב12-24 שעות הקרובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי לקיים יחסים להגדיל סיכוי היריון
סיון18/04/2013סליחה, אבל מתי כדאי לקיים יחסים ולהגדיל את הסיכוי להיריון.
אני אחרי שנתיים כושלות.
תודה מקרב לב, סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מתי לקיים יחסים להגדיל סיכוי היריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2013היום ומחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהעמית18/04/2013
בוקר טוב לרופאים,
אני עם צ'יסטה בשחלה שנגרמה עקב טיפול הורמונלי אחרון (לקראת הזרעה).
בשבועיים האחרונים לוקחת גלולות למניעת הריון כטיפול ב צ'יסטה. בימים האחרונים כבר לא מרגישה כאב יותר והשאלה שלי, איך אפשר לדעת חוץ מבדיקת א.ס שהציסטה נעלמה/התפוצצה?
לא אמור להופיע דימום?
יש לציין, שיש לי הפרשות צהובות
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציסטה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2013הדרך היחידה לבצע אולטרסאונד,אי הופעת תסמינים אינה מרמזת כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה המשך
עמית18/04/2013כן אבל אמור להיות דימום ברגע שהיא מתפוצצת או נעלמת?
שוב, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ציסטה המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/04/2013העלמות הציסטה אינה בהכרח מחווה בדימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציטקוק לאחר הריון באמצעות גונאל אףמעיין18/04/2013
כרגע בשבוע 10 , גודל הריון מתאים לשבוע 5 , היו שבועיים דימומים אך שק הריון עדיין לא נפלט גודלו 10 ממ , נאמר שעלי לגשת למיון לצורך טיפול בכדורי ציטקוק
האם יש דרך אחרת ?
האם הדבר דורש אשפוז ?
האם נעשה בבתי חולים פרטיים כגון אסותא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציטקוק לאחר הריון באמצעות גונאל אף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2013הטוב ביותר לבצע זאת בבקרת חדר מיון ולעיתים פליטת ההריון מהירה,אין צורך בשלב זה לפנות לטיפול פרטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מעיין18/04/2013כמה זמן לוקח ? האם מחייב אשפוז ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2013מחייב השגחה רפואית ,בד״כ ההפלה בטווח של מספר שעות בודדות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ושעלתאני18/04/2013
שלום רב,
אני בהריון שבוע 6+2
באתי במגע עם ילד חולה שעלת
בשמרד הבריאות המחוזי אמר לכל הכיתה שמי שבא במגע
לקבל אנטיביוטיקה למניעה (אזניל)
האם זה חייב???
אזניל טוב בהריון בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בטא גבוהה מידי?שלי18/04/2013
14 יום אחרי החזרה והבטא 870 האם זה גבוה מידי? יש לי לפעמים - בבטן תחתונה - הרגשה של דקירות (בשני הצדדים) זה לא נורא ומאוד כואב אבל זה קיים.
צריך לדאוג?
הוחזרו לי 2 עוברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא גבוהה מידי? - תגובה
פרופ` דוד בידר18/04/2013הבטא בסדר גמור ולא כל כך גבוה,אך יתכן גם תאומים.
הכאבים הם , בעיקר עקב שאיבה או עקב השפעת ההורמונים ואין מה לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לקיחת תמיכהשי-לי17/04/2013
כגון אסטרופם, קרינון וכו... מעכבת מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לקיחת תמיכה - תגובה
פרופ` דוד בידר18/04/2013איזה טיפול קיבלת?
אם זה היה שאיבה אז בדרך כלל זה לא מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ושעלתאני17/04/2013
שלום רב,
אני בהריון שבוע 6+2
באתי במגע עם ילד חולה שעלת
בשמרד הבריאות המחוזי אמר לכל הכיתה שמי שבא במגע
לקבל אנטיביוטיקה למניעה (אזניל)
האם זה חייב???
אזניל טוב בהריון בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)