מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היסטרוסקופיה ותלישת עור צוואר הרחם.משתוקקת לילד12/04/2013
שלום רב,
עברתי היום היסטרוסקופיה ע'י רופא בכיר, מדהים (!), לא יודעת מה קרה לו ... הבדיקה היתה זוועתית (!!!).
לפני שנים, אותו הרופא עשה לי היסטרוסקופיה שעברה בקלות,
מאז עברתי שוב היסטרו' לפני כשנתיים ושוב לפני כשנה והיה נסבל.
עברתי גם החזרת עוברים מ'ס פעמים ושוב רק לפני 3 חודשים והכול בסדר בפעולה ...(מלבד שעדיין הריון לא נקלט).
היום, הרופא הבכיר לא הצליח להתאים ספקולום (החליף 3 פעמים ספקולום) ... בסיום הבדיקה הוא התקשה לשחרר את "צביטת המכשיר ..." ויתכן מאוד, מאוד שתלש לי עור מצוואר הרחם (!), צרחתי ...
בסיום התנצלתי על הצרחות (הכאב פילח אותי) והוא ענה: "לא, אני הוא זה שמצטער".
לא היה לי נעים לשאול האם תלש לי עור (עברו שעות ואני מדממת למרות שנגמר לי המחזור (!) ... אבל - האחות הראתה לרופא "משהו" בסיום הבדיקה (אולי עור שלי על הספקולום ואולי ספקולום שבור שצבט אותי ...
בסיום (!) הרופא שאל אותי אם אני רוצה משהו נגד כאבים ...
אח'כ לא הרגשתי טוב והוא הזמין לי רופא (פנימאי) ששאל האם לפנות אותי למיון ...
מה היה שם ? בבקשה תשובה. אשמח להחכים. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה ותלישת עור צוואר הרחם. - תגובה
פרופ` דוד בידר12/04/2013רצוי תמיד שיהיה להיפך -רופא זוועתי ובדיקה מדהימה.
בכל אופן קשה לענות על השאלה שלך.
גם עם קרה משהוא על ידי המכשיר זה יסתדר ויתרפא בהמשך ללא בעיות.
אני תמיד אומר שצריכה להיות סיבה טובה לביצוע הפעולה.
בכל אופן מה שחשוב זה חלל הרחם.
בהמשך , נאמר עוד חודש, כשתבדקי נוכל לומר לך האם הכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצוב לי וכואב לי ....
משתוקקת לילד12/04/2013תודה לתשובתך. ברור כשמש שהמכשיר צבט את הרירית והרופא תלש ממני רירית.
בין אם זה בכניסה לנרתיק או במקום "מרוחק" יותר.
אחרת: הרופא לא היה מצטער, לא היה מציע נגד כאבים ולא היה מבהיל רופא פנימי שהגיע אלי תוך שניות.
כל הטראומות האלה גורמות לי לחשוב להרים ידיים ולוותר על האימהות (כמיהת חיי).
עצוב לי מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עצוב לי וכואב לי .... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/04/2013פציעות מהסוג המדובר שכיחות מאוד ומסתדרות תוך זמן קצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה.
משתוקקת לילד13/04/2013מייד לאחר מכן, שאלתי את הרופא: מה קרה? = (ידעתי את התשובה), ולמה זה קרה ?
הוא ענה: "בגלל יובש". אתם מבינים ? הנרתיק ה"זקן" שלי אשם ...
מוטב "לפעמים" להגיד את האמת ולא לנסות לטייח אותה בנסיון עלוב ואינפנטילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה. - תגובה
פרופ` דוד בידר13/04/2013אין יובש כי שמים חומר על המכשיר שגורם לכך שהמכשיר לא יחליק על נרתיק יבש, כמו שמן סיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור. לכן השקר של הרופא גדול יותר..
משתוקקת לילד13/04/2013פרופ' בידר, אוהבת את הכינות שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוך כמה זמן יש ריפוי הרקמה ?
משתוקקת לילד13/04/2013תוך כמה זמן יש ריפוי של הרקמה ואפשר לעשות אולטראסאונד תלת מימד,
(הכולל החדרה לנרתיק) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוך כמה זמן יש ריפוי הרקמה ? - תגובה
פרופ` דוד בידר13/04/2013מהר מאוד, תוך מספר עמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דמעות זולגות12/04/2013הי,
אני מבינה שעברת טראומה מהבדיקה האחרונה שעברת. אבל אני רוצה לשתף אותך ובסוף תחליטי לגבי השאלה האם לוותר על האימהות?
עברתי טיפולי פוריות במשך ארבע שנים רצופות שהיו קשות ואפשר לומר קשות מאוד.. אם אני אתחיל לפרט הדף לא יספיק. אירוע אחד אני כן חייבת לספר ובאותה תקופה גם שיתפתי כאן בפורום את הבנות. במהלך שאיבת ביציות הרופא בטעות ניקב לי את חלל הרחם דבר אשר גרם לדימום רציני ביותר בתוך הבטן שכמעט הרג אותי. מחדר ניתוח של ivf הריצו אותי לחדר ניתוח המרכזי בבית החולים ושם עברתי ניתוח עם שלוש נקודות של פתיחה בבטן על מנת לשאוב את כל הדם שנוצר בבטן. ההמוגלובין שלי הגיע בינתיים ל- 6 והחיים שלי כמעט הלכו. קיבלתי גם 2 מנות דם בחדר ניתו ואז הוכנס לי באחד מהפתיחות כדור ניקוז שבמהלך כמה ימים דרכו יצא הדימום עד הסוף. לקח הרבה זמן להתאושש מהניתוח גם פיזית וגם נפשית.
בסופו של דבר אני חייבת לומר לך שאני החלטתי שאני לא נשברת... ולא מפסיקה את הטיפולים למרות החוויה הקשה שעברתי. אף אחד כולל הרופאים והאחיות לא האמינו שאני אמשיך בניסיונות להביא ילד לעולם. ואני הבראתי והמשכתי לנסות והיום אני חובקת תינוק בן שנה וחמישה חודשים מהמם מאלף בלי עין הרע ששווה את כל הניסיונות ואת כל מה שעברתי.
מה שאני רוצה לומר לך תהיהי חזקה ואל תוותרי. אנחנו עוברות יסורי גיהנום כדי ללדת ולהיות אמא אבל זה שווה את זה. מחזיקה לך אצבעות ותילחמי בכל הכוח- בסוף תיזכרי את מה שכתבתי לך זה שווה.... ב ה צ ל ח ה !!! מחזיקה אצבעות. ותעדכני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה יתכן לקבל מחזור שבוע אחריניבה12/04/2013
השאיבה? 5 ימים אחרי ההחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה יתכן לקבל מחזור שבוע אחרי - תגובה
פרופ' שחר קול12/04/2013"יתכן" - מונח בעייתי, שכן ברפואת הפריון הכל יתכן.
יש לברר הסיבה.
אולי בשל הפרוטוקול שקיבלת? צורת גרימת הביוץ? התמיכה?
אולי מקור הדימום אינו ברחם?
בקיצור - יש מקום לדיון עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לחום השחרשמר11/04/2013
מדוע יש למדוד את החום רק בבוקר? מה ההבדלים בעצם - אם חום הגוף גבוה יחסית הוא ישאר כזה גם בערב, לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לחום השחר - תגובה
פרופ` דוד בידר12/04/2013כיום לא נהוג לבדוק את החום.
עצם המילה שחר הייתה הכוונה לעשות בבוקר ,לסמן בדף ולבוא בבוקר להראות לרופא.
בלילה זה כבר לא היה מעניין אותו כמו בבוקר.
עקב עלית הפרוגסטרון , עקב הביוץ, חום הגוף ענתה סביב0.5 מעלות.
אם יש לך וסת סדיר זה מיותר.
היום בדיקות דם לאסטרוגן ופרוגסטרון יותר טובות , במיוחד אם הוסת לא סדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה בקשר לחום השחר
ניבה12/04/2013לבדיקת הריון ולא ביוץ. האם זה אמין? הכוונה האם אפשר להסתמך על בדיקה חום שמראה ירידה בימים בחום שבוע אחרי הביוץ שההריון אבוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד שאלה קטנה בקשר לחום השחר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/04/2013זו י בדיקה בעלת רגישות נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני שאלה נוספת
ברוריה12/04/2013האם חייבים לבדוק את החום במדחום מיוחד או מדחום רגיל מספיק. הרי הסטייה היא לא על אלפית המעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני שאלה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר13/04/2013מדחום רגיל,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוחייבים למדוד בבוקר?
ליאת13/04/2013אני מודדת למשל כמה פעמים וכל פעם הטמפרטורה משתנה 65.5-65.8 גם בבוקר בכמה מדידות רצופות ואח"כ במשך היום.
אשמח פעם לקבל הסבר מתי צריך למדוד (ולמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוחייבים למדוד בבוקר? - תגובה
פרופ` דוד בידר13/04/2013פעם ביום.
אפשר גם בערב
להזכירך שזה מדד לא טוב כל כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לא אינטילגנטיתשיר11/04/2013
האם העוברים יכולים להיפלט עקב צחוק חזק ממש עד כאביי בטן? סליחה על השאלה. בל מה אני אעשה .. אני בלחץ .. תודה יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לא אינטילגנטית - תגובה
פרופ` דוד בידר12/04/2013אם תהיה בהריון נדע שלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחח נו ברצינות? באמת?
שיר12/04/2013או שהעוברים מוגנים טוב טוב ברחם ואולי אפילו צחקו גן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחח נו ברצינות? באמת? - תגובה
פרופ` דוד בידר12/04/2013באמת אף אחד לא בדק דבר כזה וגם קשה לבדוק האם צחוק כה חזק יגרום לפליטת עוברים.
אם העוברים כבר השתרשו , למשל אחרי יומיים שלושה מההחזרה אז לדעתי אין סיכויים שהעוברים יפלטו.
אם מדובר בצחוק חזק מיד אחרי החזרה או למחרת , גם כאן לא צריכים להיפלט.
אך העניין הזה לא ממש נבדק.
באופן הגיוני לא צריכים להיפלט.
לא ציינת מתי היה הצחוק החזק , כי יש לזה משמעות.
אם צחקת ממש לאחר ההחזרה באותו היום ויהיה הריון זה בטוח מחזק את דעתי שזה לא משפיע.
מקווה שתהיה בהריון אך אם לא לפעם הבא יש להימנע מצחוק חזק במיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור בידר. הצחוק היה
שיר12/04/2013יומיים אחרי ההחזרה. ממש לא ידעתי שזה יכול לגרום לכך. יומיים אחרי ההחזרה עדיין מהווה לכך שהם אולי נפלטו? הם לא עטופים שם ברחם ומוגנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל שיש אותך פרופ' בידר חחחחחח
ז'וזו12/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחח נכון אבל שיענה לי רגע חח
שיר12/04/2013חקתי יומיים אחרי ההחזרה אז זה לא סביר שהם ייפלטו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחח נכון אבל שיענה לי רגע חח - תגובה
פרופ` דוד בידר13/04/2013לא סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת לנצל את השרשור הזה לשאלה
מישהי14/04/2013שאלתי כאן בעבר לדעתכם על המלצת הרופא שלי למנוחה של כמה ימים אחרי החזרה (היעדרות מעבודה ומינימום מאמץ פיזי, כולל הליכה, גם אם לא שכיבה ממש במיטה), והיה קונצנזוס בקרב רופאי הפורום שזה מיותר, ושום דבר לא יכול לקרות לעוברים בשלב כזה מפעילות.
עכשיו אני קוראת את השרשור הזה ותוהה: אם יש לדברי פרופ' בידר סיכוי, אפילו קטן, שצחוק או שיעול חזק יגרמו לעוברים להיפלט החוצה, אולי בכל זאת יש היגיון במנוחה אחרי החזרה? אולי גם התכווצויות בעקבות הליכה או הרמת ילד קטן יכולות לגרום לעוברים להיפלט?
עוררתם בי שוב חשש....
ותודה רבה רבה על ההשקעה שלכם כאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת לנצל את השרשור הזה לשאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/04/2013לא כתבתי את זה.
היה מדובר בצחוק היסטרי.
מה שאנחנו מתכוונים זה להתנהג כרגיל.
צחוק עד כאבי בטן זה לא משהוא רגיל וגם לא להרים מקרר.
לא צריך מנוחה מיוחדת אלא להתנהג רגיל ולא לעשות דברים קיצוניים מיותרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. כך נהגתי הפעם
מישהי14/04/2013ונקווה לבשורות טובות בעוד שבוע, אמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכויים
לילי14/04/2013אז אם את מפחדת תשכבי כמו מומיה ותבהי בחלל במשך 6 ימים,ככה בטוח לא יקרה להם כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרום11/04/2013
שלום רב,
אני בת 38 עשיתי בדיקת FSH יצא 12.8
שאר הבדיקות תקינות.
הרופא אמר שהסיכוי להריון קלוש מאוד.
מה דעתכן?
מה הטיפול הראשוני שניתן לנסות??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/04/2013לא הייתי אומר שקלושים.
חסר פרטים כמו האם ילדת בעבר והאם ניסית להרות.
בכל אופן יש פרוטקול טיפולי למצבך ואת צריכה להתחיל לנסות.
השאלה האם ניסית טבעי או לא , האם מדובר בהזרעות וכו.
אם ניסית ולא הלך הטיפול הטוב ביותר זוהי הפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
רום12/04/2013הייתי בהריון 4 פעמים , ילדתי פעמיים.
הריון אחרון לפני 6 שנים וביצעתי הפלה
אני מנסה כחצי שנה להקלט טבעי
מה הטיפול הראשוני שניתן לעשות
והאם FSH12.8 הוא מאוד בעייתי?
אני בת 38 וחצי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי - תגובה
פרופ` דוד בידר13/04/2013הייתי מבצע צילום רחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/04/2013אמנם ה-FSH שלך בגבוה במקצת אול סיכוייך עדיין טובים להרות,יש להסות 2-3 מחזורי השריית ביוץ+ הזרעות,ובהמשך הפריה חוץ גופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםאני11/04/2013
שלום רב
מחזור אחרון 4.3 אחרי מחזור מסבב IVF שנכשל
איחור במחזור.. בטא... 2746
היום שבוע 5+3 הרופא ראה שק הריון בתוך הרחם...
בגודל 1 ס"מ לא אמר כלום על שק חלבון/קטוב עוברי וכו'
האם זה תקין?
פתאום התערער לי הביטחון שאולי הוא אמר 1 מ"מ... למרות ששאלתי מס' פעמים :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה דילגו עלי בטעות
מודאגת11/04/2013מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לרופאים - תגובה
פרופ` דוד בידר12/04/2013בשלב זה אי אפשר לומר שזה לא תקין.
אם את מרגישה תופעות של הריון אז זה מדד יותר טוב.
ואם כן ההריון צריך להיות תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה לחזור אליגל11/04/2013
שלום רב,
אני בשבוע 6 של הריון כבר 3 שבועות שיש לי כאבים כמו כאבי מחזור זה מופיע בבוקר ובמהלך היום ובעיקר שאני הולכת לישון.
היום נכנסתי לשבוע 6 ונפסקו לי הכאבים.
האם זה אומר משהוא? האם הכל בסדר?
אולטרסאונד ראשון אני עושה עוד שבוע וחצי.י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה לחזור אלי - תגובה
פרופ` דוד בידר11/04/2013זה לא אומר כלום, רק האולטרה-סאונד יראה אם הכל הסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף - הפלה טבעית או גרידהקרן11/04/2013
בת 41.5. אמא לילדה בת 4. ווסת אחרונה 16/2. שבוע 8.
באולטראסאונד מהיום, נצפה שק ללא עובר.
נטלתי עד כה אנדומטרין.
מתלבטת האם לחכות להפלה טבעית (מפסיקה את האנדומטרין כמובן, אולי בזכות הפסקת התמיכה תתבצע הפלה בקרוב) או לבצע ביום א גרידה.
הרופא שלי בעד גרידה.
כיון שרוצה הריון נוסף - חוששת מהגרידה.
האם שווה לתת צאנס נוסף? האם יש סיכון בהמתנה אם בסופו של דבר אבצע לאחריה גרידה? לדברי הרופא אין לדעת מתי זה יפול מעצמו ולא נכון לחכות. אשמח לשמוע עמדת הרופאים בפורום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי, אנא התייחסותכם הדחופה.
קרן12/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף דחוף - הפלה טבעית או גרידה - תגובה
פרופ' שחר קול12/04/2013אפשר לסיים ההריון עם ציטוטק, בלי גרידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם בשבוע 8?
קרן12/04/2013מבינה שעד שבוע 7 ניתן. הרופא שלי לא בעד....
אני מבולבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק?נעם11/04/2013
שלום דוקטור,
אתמול עשו לי אולטרסאונד, בשבוע 6 ויומיים ולא היה דופק.
ראו שני שקי הריון עם חלבון (חלמון?) עוברי.
האם זה מדאיג שלא היה דופק?
אחות אחת עשתה לי פרצוף מודאג שהרבה הריונות, כשהם תרינים, כבר רואים דופק בשבוע 6 או 6.5.
מצד שני אמרו לי שעד שבוע 8 אין לי מה לדאוג.
זה הריון ראשון שנקלט לנו אחרי שנה טיפולים אז כמובן שקל לי לדאוג...
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק? - תגובה
פרופ' שלמה משיח11/04/2013הזמן האופטימלי לראות דופק הוא שבוע 7 מלא. מציע לך לחזור על הא. ס. בעיד שבוע-10ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניה לבדיקותנועה11/04/2013
קיבלתי הפניה לבדיקות מעבדה לפני שאיבה , רציתי לדעת מתי צריך לבצע אותם באיזה יום של המחזור, ומה זה coombs indirect? כל כמה זמן צריך לחזור על הבדיקות האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה לבדיקות - תגובה
פרופ' שלמה משיח11/04/2013אלו בדיקות כלליות שצריך לבצע כחודש לפני השאיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לשעות הקרובות אם אפשריעל11/04/2013
שלום,
לפני שבוע התחלתי לקבל זריקות של גירוי השחלות לקראת שאיבה.
לצערי יש לי בעיה עם ההתחייבות של הקופ"ח ואנסה להסביר בקצרה.
עברתי טיפול והוקפאו 3 עוברים. עברתי החזרה של שניים שלא הצליחה.
נאמר לי שהעובר הנוסף באיכות ירודה (8 תאים אחרי שלושה ימים אני חושבת)
לכן התחלתי מחזור חדש של שאיבה.
הבעיה היא שבטופס לבקשת טיפולים חוזרים נכתב שיש 3 מוקפאים. ולכן לא אושר.
כעת העברתי מסמך המאשר את ההחזרה של שניים ומדווח על האיכות של השלישי.
אך תהיה אפשרות לשקול אישור מחדש רק ביום שלישי!!!
עליי לדעת האם להזריק היום או לא?
אוכל להזריק רק אם אדע שיש סיכוי שיאשרו!
האם ידוע לכם החוק של הקופ"ח במקרים כאלו?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה לשעות הקרובות אם אפשר - תגובה
פרופ' שלמה משיח11/04/2013לצערי איןמביכולתי להעריך את תגובת הקופה. לדעתי על רטפאך להרים טלפון לקופה -בהקדם ולשכנעם שאין טעם ללכת על עובר מוקפא באיכות ירודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שבוע מתחילותשמר11/04/2013
הפרשות בהריון? שלישי, רביעי או מאוחר יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
באיזה שבוע מתחילות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/04/2013בכל מהלך ההריון ישנה ריבוי הפרשה בגלל השינוי ב-PH של הנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהיוליה11/04/2013
שלום,
עשיתי החזרת עובר בלוציסט מוקפא בן 5 ימים ביום חמישי שעבר
היום, שבוע אחרי, עשיתי בדיקת בטא והייתה שלילית...
האם יש עדיין סיכוי?
מתי לעשות את הבדיקה שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובה
יוליה11/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי החזרה - תגובה
פרופ' שלמה משיח11/04/2013כדאי לחזור על הבדיקה 10ימים לאחר ההחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי מטרת הגלולות לפני סבב חדש?רחל11/04/2013
אנו בטיפולי פוריות בגלל בעיית זרע. היו הרבה טיפולים בעבר מוצלחים יותר ופחות. יש גם ילדה מכל זה. אך מעולם לא קיבלתי גלולות. אני אצל רופא חדש שהחליט לתת לי גלולות לפני פרוטוקול קצר.
1.מה מטרת הגלולות?
2. האם יש השלכות?
אני קוראת הרבה על שיבושים שזה עושה, והווסת שלי כמו שעון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי מטרת הגלולות לפני סבב חדש? - תגובה
פרופ` דוד בידר11/04/2013אפשר לעשות כך.
אולי הוא רוצה לתזמן לזמן נוח.
זה אפשרי.
מדוע הוא לא הסביר לך למה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל במקום אוביטרלשרה11/04/2013
יש לי שתי שאלות:
1. איזו סיבה יכולה להיות שרופא לא רוצה שאקח דקפפטיל במקום אוביטרל? (לביוץ) במהלך הפרוטוקול לא היה שימוש בדקפפטיל ואני סובלת מגירויי יתר קשים אחרי כל שאיבה.
2. האם יש קשר בין כמות הזקיקים לגירוי היתר? דוקא כששאבו לי 8 ביציות, (הכי מעט, לעומת 20+ בכל שאר הסבבים) היה לי גירוי יתר הכי קשה. אם כן, איך ניתן לצפות את דרגת הקושי של גירוי היתר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל במקום אוביטרל - תגובה
פרופ` דוד בידר11/04/2013את צריכה פרוטוקול עם ביוץ על ידי דקהפפטיל .
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)