מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם אני בהריון??שרון17/04/2013
שלום, אני ביום 9 לאחר החזאת עוברים קבועים בני חמישה ימים. לא יכולתי להתאפק ועשיתי בשיקת הריון ביתית, הבדיקה יצאה חיובית אבל הקו השני יצא הרבה יותר בהיר.
האם זה אומר שאני בהריון?
האם יש סיכוי שאני יעשה בדיקת בטא ביום ה 12 ואגלה תשובה שונה?
אשמח לתשובה מהירה...
תודה מראש, שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ככל הנראה בהיריון ממש צעיר
דמעות זולגות17/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי אפשר עדיין לדעת..
קרן18/04/2013אם קיבלת אוביטרל לפני 9 ימים או שאת מקבלת תמיכה של פרגניל, אז התוצאה לא בהכרח אמינה ויתכן שזה השפעה של התרופות.
בכל אופן, בהצלחה ומחזיקה לך אצבעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם אני בהריון?? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2013קודם כל עצם העובדה שיש אפשרות שאת אכן בהריון טובה לכשעצמה,כמובן בתנאי שלא קיבלת זריקת אוביטרל עד שבוע לפני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ אשכנזיענבל17/04/2013
אני יודעת שזה לא הפורום לשאלה הזאת אבל מאיזה גיל תינוק יכול לטוס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופ אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2013להערכתי מגיל 3חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמה בין כמות הזקיקים להורמוניםשאלונת17/04/2013
שלום, אני לקראת הזרעה ואתמול נצפו כ 15 זקיקים בכל צד, מתוכם 4 גדולים... היום רמת אסטרדיול 6900, האם ישנה התאמה בין כמות הזקיקים לבין התוצאה? האם יתכן שהזקיקים הקטנים מפרישים כמות כה רצינית של אסטרדיול?
אתמול הזרקתי דקאפפטיל בתור מבייץ במקום אוביטרל , האם עדיין קיים סיכוי לגירוי יתר?
איזו תמיכה מומלצת לאחר מתן דקא כמבייץ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמה בין כמות הזקיקים להורמונים - תגובה
פרופ' שלמה משיח17/04/2013אני מניח שיש לך רופא מטפל ותפקידו לתכנן לך את הטיפול. אין זה אתי מצידנו שנערב בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמובן, אבל אשמח לתשובה ברמה התאורטית
מירי17/04/2013הרופא טרם ראה את התוצאות, אשר קפצו באופן מאד משמעותי מיום ראשון. בכל אופן, אני מבקשת לשנות את הטיפול, אך אשמח להבין את המשמעות של הדברים. האם תוכל להסביר לי בנוגע לרמת ההורמונים של זקיק לא בשל? אני מפחדת שיש לי יותר זקיקים בשלים ממה שראינו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון 8אולי17/04/2013
שלום רב,
רציתי לשאול אם בבוקר ההחזרה של עוברים לאחר שאיבה (החזרה יום שלישי לאחר השאיבה) יש לקחת קרינון בבוקר שלפני ההחזרה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינון 8 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2013בבוקר ההחזרה יש להימנע מהחדרת ג׳ל או נרות להמשיך רק לאחר ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןנטלי17/04/2013
היי.. אני בהריון שבוע 15 ורציתי לדעת....אם במידה ולאם מתגלה בעיה לבבית זה מועבר לעובר ..? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2013לא ברור על איזה סוג של העברה את מדברת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקמירה מוקדמתנטלי17/04/2013
היי..אני בהריון עם תאומים ורציתי לדעת האם זה בסדר לעשות הסקירה בדיוק בשבוע 18 או שיש בעיה ? תודה ...זה התור שיש לי ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקמירה מוקדמת - תגובה
פרופ` דוד בידר17/04/2013אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על בדיקות דםנעם17/04/2013
בבדיקות דם שעשיתי היום יצאו שלוש חריגות:
leucocytes 12.9
platelets 518
neutrophils 8.6
אני אחרי הפריה רביעית
הריון נקלט, שבוע 7. עם גירוי יתר שחלתי די קשה, הייתי מאושפזת פעמיים.
מה משמעות החריגות? האם מדאיג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר על בדיקות דם - תגובה
פרופ` דוד בידר17/04/2013בהריון ליאוקוציטים מעט מוגברים וזה בסדר.
הטרומבוציטים מעט מוגברים ויש לחזור על הבדיקה
ניאו טרופיים בסדר.
אין שום בעיה בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל עוברים ושבוע הריוןנעם17/04/2013
שלום דוקטור,
עשיתי הבוקר אולטרדאונד (מצורף) ויש שני עוברים עם דופק.
אחרי הפריה שלישית. החזירו ארבעה עוברים.
לפי מחזור אחרון (25 לפברואר) אני בשבוע 7.2.
אבל העוברים קטנים יותר, המחשב הראה שהם שבוע 6 בערך.
האם זה מדאיג?
והאם זה שיש הבדל כלכך גדול בין העוברים (בגודל) הוא בעייתי?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל עוברים ושבוע הריון - תגובה
פרופ' שלמה משיח17/04/2013חישוב גיל ההריון לא לםי הוסת אלא לםי תאריך השאיבה או ההחזרה. החידוב הוא משבועייםצלני השאיבה נא מסרי את יום השאיבה ונחשב עבורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל הריון
נעם17/04/2013השאיבה היתה ב 12 למרץ וההחזרה ב 15 למרץ.
האם זה מסתדר עם הבדיקה?
מדוע עובר אחד כלכך קטן יותר? אולי השתרש אחרי הראשון? האם מדאיג?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' משיח, תשובתך?
נעם18/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופ' משיח, תשובתך? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2013לפי נתוני מועד ההחזרה את היום בשבוע 7 להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייה - נא לחזור אליגל17/04/2013
שלום רב,
לאחר הפרייה 3 נכנסתי להריון - לפי חישוב לפי מחזור אני מחר מתחילה שבוע 7 יש לי בחילות אבל בלי הקאות - וכאבים בבטן - שבוע הבא יש שלי אולטרסאונד ראשון.
אני קוראת כל הזמן בפורומים על בדיקות בלי דופק וזה מפחיד אותי ואני במתח עד הבדיקה.
האם בגלל שיש לי בחילות זה אומר שההריון תקין ויש עובר ?- אני כל כך פוחדת מחוסר דופק או רק שק הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרייה - נא לחזור אלי - תגובה
פרופ' שלמה משיח17/04/2013לצערי גם בחילות אינן מבטיחות. נקווה שבאולטראסאטנד בקרוב יראה דופק. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה מייד אחרי החזרהאני17/04/2013
בשבוע הבא מתוכננת לי שאיבה ויומיים לאחר מכן החזרת עוברים (כנראה ביום שלישי).
אני מעוניינת ליסוע לחו"ל (אירופה) ביום חמישי - כיומיים לאחר ההחזרה, אבל בשום פנים ואופן לא מוכנה לסכן את הטיפול הזה ואם יש סיכוי אפילו קל שזה יחבל בהשרשה אני אוותר על הנסיעה.
מה דעתכם? האם הטיסה, סחיבת מזוודות והשהות בחו"ל יכולה לסכן בצורה כלשהי את הסיכוי להריון? אפילו במעט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה מייד אחרי החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר17/04/2013יכולה לטוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור סיניאירנה16/04/2013
שלום רב
האים דיקור סיני עוזר ומגדיל הצלחה ב- IVF ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור סיני - תגובה
פרופ` דוד בידר17/04/2013בעיקרון לא, למרות שיש גם נתונים הממליצים לבצע דיקור סיני.
אין בכך שום חסרון, אך הרופאים, ברובם, לא שולחים מטופלות שלהם לדיקור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםעדי16/04/2013
שלום,
לאחר שאיבה קודמת נותרו לי שלושה בלסטוציטים. במהלך כל הבדיקות היה לי ברור שאני הולכת להחזיר את שלושתם. אתמול בהחזרה הרופא אמר לי שהוא הפשיר ומחזיר לי רק שניים כי שכשמדובר בבלסטוציסט הסיכויים גבוהים והוא מפחד מהריון מרובה עוברים. מדובר בטיפול רביעי שלי ואני בת 31.
האם היה נכון להחזיר רק שניים? קראתי כאן בפורום שכן כדאי להחזיר ליותר גם בבלסטוציסטים והסיכויים הם בערך 10% לכו"א.
יש לציין שהוא אמר שהם עוברים יפים ששרדו את ההפשרה ב 100%.
כמו כן כמה ימים לאחר החזרה של בלסטויצטים ניתן לעשות בדיקת דם להריון.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2013עדי שלום,יש שני צדדים למטבע ,מצד אחד ניתן להחזיר במצבך גם שלושה עוברים מוקפאים(גם לפי דף העמדה לגבי מספר העוברים להחזרה)כדי להגדיל את סיכוייך להרות,ומצד שני קיים הסיכון של הריון מרובה עוברים במיוחד אם מדובר בהריון שלישיה.יתכן שדרך המלך במקרה זה היא להחזיר שני בלסטוציסטים כאמור מצויינים ששרדו במאה אחוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד מעקב ביוץstork16/04/2013
שלום
הנני רווקה ובסוף החודש אני מקווה לעבור הזרעה ראשונה בבנק הזרע באסף הרופא.
4 המחזורים האחרונים שלי היו: 28 יום, 28 יום, 27 יום ו 28 יום.
ביום ראשון קיבלתי מחזור, כך שהיום ה 14 אמור לצאת ביום שבת (אין הזרעות בשבת).
תכנית מעקב הזקיקים שניתנה לי טרם קבלת המחזור התיחסה למעקב זקיקים ביום ה 3 וביום ה 12-13 וניתן כבר מרשם לאוביטרל בו יעשה שימוש ברגע המתאים (הבנתי שנותנים כ 36 טרם ההזרעה).
אני חוששת ממצב בו יהיו ביוץ עצמוני ביום שבת והזרעה ביום ראשון תהיה מאוחרת מידי. האם לא כדאי להתחיל את המעקב ביום ה 11 (יום רביעי) כך שאם הבדיקות יראו מוכנות יהיה ניתן לקחת בערב אוביטרל ולבצע הזרעה ביום שישי בבוקר (היום ה 13)? או שזה מיותר ועדיף לעשות את הבדיקות ביום חמישי או שישי ולכוון להזרעה ביום ראשון? (כל מה שנאמר פה הוא בהנחה שתוצאות הבדיקות מאפשרות זאת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מועד מעקב ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2013ההנחות שלך אפשריות ,אולם מועדי הביקורת שנקבעו לך מצויינים ,גם אם תבייצי בשבת להזרעה ביום א יש ערך טיפולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH =6.35אירנה16/04/2013
שלום לכולם
אני לפני טיפולי IVF ועשיתי בדיקות דם ו- TSH=6.35 האם כדי שזה התאזן ולא להתחיל לפני ? בגלל העבר לא כל כך מוצלח 3 הפלות חוזרות , התחלתי בדיקור סיני האם זה עוזר בטיפולי IVF ? רהונות אצלי מחזיקות מעמד עד שבוע 7 ונופלות , אם דיקור יכול לעזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH =6.35 - תגובה
פרופ' שלמה משיח16/04/2013כמובן שעדיף לאזן את פעילות בלוטת בתריס לפני תחילת טיפול. עם זאת לא הייתי תולה את האשמה רק בבלוטת המגן ואני מציע ברור מקיף לסוגיית ההפלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא כל כך מבינה, אשמח להסברמתניה16/04/2013
אני לקראת שאיבה. קיבלתי זריקה להשראת ביוץ 36 שעות לפני. מה בעצם קורה בביוץ? האם בשאיבה נשאבות ביציות או רק הזקיקים? מה בעצם קורה לביצית אחרי השאיבה? מה התהליך שעוברת הביצית אחרי השאיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כל כך מבינה, אשמח להסבר - תגובה
פרופ` דוד בידר16/04/2013בתנך הזקיקים יש נוזל.
בעקבות האוביטרל ניתקת הביצית לנוזל הזקיק , והנוזל עם הביצית נשאבים למבחנה ואחר כך מוסיפים זרע לסביבת הביצית כדי שזו תופרה במבחנה.
למחרת מסתכלים אם הזרע הפרה הביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההסבר
מתניה16/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאתר לא פעיל
מתניה16/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)