מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קפהנגב16/04/2013
אני מנסה להבין האם אפשר לשתות קפה (נס או שחור) בהריון. התשובות ברשת חלוקות אשמח לקבל תשובה האם זה יכול לגרום נזק כלשהו במהלך ההפריה או ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קפה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/04/2013אינו יכול לדרום נזק בתהליך ההפריה או ההריון,יכול להאיץ את דופק הלב ולגרום פעימות מוקדמות היוצרות אי נוחות עצומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לאולקוסאיילת16/04/2013
שלום וחג שמח,
שאלה דחופה,
בת 28, עם גירוי יתר לאחר שאיבה (לא החזרנו עוברים, נוטלת דוסטינקס) ומאתמול אני עם התקף אולקוס,
האם מותר לקחת לוסק?
פשוט בהוראות של התרופה כתוב שאם מתכננים הריון אסור לקחת את התרופה ללא התייעצות עם רופא...
אשמח לתשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה לאולקוס - תגובה
פרופ` דוד בידר16/04/2013אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור בידר!
איילת16/04/2013וחג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג עצמאות שמח לכולם...דמעות זולגות16/04/2013
בתחילה רוצה לשבח את הרופאים המקסימים שמקדישים לנו את מלוא תשומת הלב ועוזרים לנו בכל שאלה ובעייה. כן ירבו רופאים כמוכם.
מאחלת חג עצמאות שמח לרופאים ולכל בנות הפורום ושהלוואי שבשנה הבאה אנחנו כבר נחבק תינוק ביד אחת ובשנייה את דגל ישראל.
בהצלחה בנות... ובשורות טובות בהקדם אמן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לך אמן אומן חג שמח !
ז'וזו16/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה נשמה
דמעות זולגות16/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמן, הלוואי ויתגשם!! חג עצמאות שמח!
א.ק.16/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' בידר, אפשר לפנות אליך בדוא'ל?משתוקקת לילד16/04/2013
אשמח לקבלת דוא'ל האישי שלך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי. מצאתי.
משתוקקת לילד16/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים לאחר ivf דחוףשולמית16/04/2013
שלום,
לפני 4 ימים עברתי החזרה והיום בבוקר קמתי עם כאבי בטן שלשולים שלא פוסקים ובחילות
אתמול חיסלתי חצי סיר של מרק עדשים האם יש קשר? והאם השלשולים מעידים שהטיפול כשל?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלשולים לאחר ivf דחוף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/04/2013שולמית כמובן שיתכנו שעלולים בעקבות גירוי שחלתי המופיע גם לאחר ההחזרה,אין לשלול שמרק העדשים טרם את תרומתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפני תחילת טיפולמקפי16/04/2013
בוקר טוב לכל הרופאים!
התבקשתי לקחת גלולות (מרסילון) לפני תחילת הזריקות עבור IVF.
אתמול שכחתי לקחת גלולה , קמתי בבוקר בבהלה וישר לקחתי.
האם נגרם נזק?
תודה רבה וחג עצמאות שמח
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפני תחילת טיפול - תגובה
פרופ` דוד בידר16/04/2013לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסג' לאיבר מינה של המטופלת ......משתוקקת לילד15/04/2013
שלום רב,
האם "מותר" לרופא לפני החדרת ספקולום - כביכול ע'מ "לרכך"
את המטופלת פסוקת הרגליים -
"לעשות מס'ז" לאיבר מינה ??? =
= תנועה מהירה של 3 סיבובים מעל הדגדגן ... (המטופלת מכוסה סטרילית) ...
למרות אולי התדהמה, אשמח לתשובה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסג' לאיבר מינה של המטופלת ...... - תגובה
פרופ` דוד בידר16/04/2013אין דבר כזה הנקרא מסג׳ גינקולוגי.
אני חושב שהרופא ״מרכך״ לעצמו ולא למטופלת.
גם לא הבנתי למה צריך להיות סטרילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.
משתוקקת לילד16/04/2013פרופסור בידר יקר, כמובן שאין דבר כזה מסג' גניקולוגי.
הרופא מקשיח לעצמו, לא "מרכך".
הסטריליות היא לבדיקת הסטרוסקופיה.
הסטרוסקופיה שהסתיימה בתלישת רקמת/רירית צוואר הרחם !!!
מילה אודות הטראומה בהוצאת מכשיר "החד שן" הרופא לא כתב בדו'ח הסטרוסקופיה.
מזה מ'ס ימים אני בהתלבטות כיצד אני נוהגת ... אשמח ואודה לעיצה.
הלוואי וב"כנסים" הרפואיים - הרופאים היו לומדים להיות גם בני אדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעילה לתביעה.
משתוקקת לילד16/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסור שיקרו דברים כאלו ואסור לשתוק.
דמעות זולגות16/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקשיח לעצמו אך לא ראית את הקשחה? אה
ז'וזו16/04/2013היתה סטריךיות הבנתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט מזועזעת
שירה17/04/2013אין דין ואין דיין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לתנודות בטמפרטורות הגוףבילי15/04/2013
האם יש הסבר לתנודות חדות בטמפרטורה בין36.4. ל 37.4 באותו היום במספר מדידות שונות. ( לא שתיתי משהו חם ולא מדדתי אחרי מקלחת)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסבר לתנודות בטמפרטורות הגוף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/04/2013חום הגוף יכול להשתנות בטווח של 0.5-0.7 מעלות צלזיוס במשך היום וומושפע מאור וחושך,מצב עירנות או שינה,טמפרטורה סביבתית,זמני ארוחות,מצבי מתח,פעילות גופנית(במצבים אלו ניתן לזהות שינוי באחד או מספר הורמוני גוף שונים)
החום הנמוך ביותר הנקרא נדיר הוא בבוקר מיד עם היקיצה,חום זה גבוה יותר מייד לאחר הביוץ בשיעור של 0.5 מעלות צלזיוס בהשפעת הורמון הפרוגסטרון העולה לאחר הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה...
בילי16/04/2013האם גם בחום השחר הגיוני שיהיו כאלה תנודות אחרי הביוץ של 0.4 מעלה למעלה, למטה ושוב למעלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התשובה... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/04/2013יכולים להיות תנודות מסויימות המושפעות כאמור מסה״כ הגורמים המשפיעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. שאלה אחרונה של נודניקית ..
בילי16/04/2013האם לקרינון או אסטרופם השפעה על טמפרטורת הגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה. שאלה אחרונה של נודניקית .. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/04/2013קרינון כתכשיר פרוגסטרון משפיע על הטרמורגולטורים להעלאת החום הבסיסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות לאחר החזרת עוברים, יש בעיה?פרופ` דוד בידר15/04/2013
שלום,
ביום שבת עברתי החזרת עוברים ואני ממש סובלת מעצירות האם יש סיכון שאני לוחצת חזק ע"מ להוציא צואה סליחה על השאלה.
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עצירות לאחר החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/04/2013אין כל בעיה פרט לאי נוחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםדנה15/04/2013
אחרי שאיבה של 11 ביציות, נוצרו 9 הפריות אולם, למרות זאת הרופא שלי העדיף להחזיר 2 עוברים, החודש מלאו לי 39 , כשבעלי שאל אותו למה רק שני עוברים , אז הוא אמר שאני עדין צעירה. יש לציין שזה ivf שני שלי, אחרי שתי הפלות בשבוע 18 ושבוע 10 לצערי. בנוסף העוברים הנוספים כנראה לא ייקפאו דבר שמאד עיצבן אותי כי יש עוד שבעה עוברים אבל הם עדין קטנים ששאלתי את הלברונטית למה? אז הרופא שלי אמר שהוא מניח שיהיו מוקפאים ואמר ללבורנטית להמשיך לתת להם לגדול, בכל אופן השאלה שלי האם שיקול הדעת של הרופא להחזיר שתי עוברים טובים מאד כהגדרתו נכונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2013נכונה מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי שאיבהגליתה15/04/2013
הבנתי שמחזור מקבלים 14 יום אחרי הביוץ. ז"א שלמיטב הבנתי אם לא נכנסתי להריון אני צריכה לקבל 14 יום אחרי שאיבה (שהיא הרי ביום הביוץ המדויק) האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי שאיבה - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2013באופן כללי- כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקסמתזוןאני15/04/2013
אני נוטלת דקסמתזון לקראת שאיבה
שתיתי כוח יין אחת ורק לאחר מכן קראתי את עלון השימוש שם רשום שלא לשתות אלכוהול במהלך הטיפול.
כיצד זה יכול להשפיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקסמתזון - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2013לא ישפיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לפרופ' בידרא.15/04/2013
פרופ' בידר שלום,
מקריאה בפורום אני מבינה (ותקן אותי אם אני טועה) שאתה סבור שעדיף לבצע החזרה ביום השלישי וכן שאתה לא ממליץ לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית אלא בנסיבות מיוחדות.השאלות שלי הן:
1. מדוע קיימת עדיפות לבצע החזרה ביום השלישי על-פני היום השני, והאם מניסיונך הדבר העיד על תוצאות טובות יותר?
2. הם לדעתך רצף של שני הריונות כימיים (מסה"כ 2 החזרות, כאשר צילום רחם שבוצע בעבר היה תקין וכאשר לא קיימת היסטוריה של ניתוחים/גרידות) מצדיק לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית או שעדיף להסתפק בשלב זה בא.ס. תלת-מימד?
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2013לגבי היסטרוסקוםיה, אני לא ממליץ ותמיד עדיף אולטרה-סאונד תלת מימדי ביחוד שהצילום תקין.
לגבי העוברים , כאשר יש מספר הפריות אזי נהוג ביום ג לבחור את העובר היותר מתקדם.
עניתי על שאלה זו כי מישהיא כתבה שהרופא שלה מחזיר ביום 2 והיא בערב הולכת לאירוע, ואז לא הבנתי למה לא ביקשה ממנו לעשות אחרי עוד יום.
באופן כללי יש מקומות שגם מחזירים יום 4 או 5 אחרי השאיבה כדי לבחור עובר שהוא בהתפתחות הטובה יותר.
אפשר להחזיר אחרי יומיים עד חמישה ימים אחרי השאיבה, באופן כללי.
ברוב המחלקות בארץ כיום נהוג לההחזיר 3 ימים לאחר שאיבה .
במקומות לא מועטים מחזירים בלסטוציסט שזה עובר יום 5 מפותח..
כך שאם יש לך מסיבה ואת רוצה ללכת ללא חשש משתיה וריקודים תמיד אפשר להחזיר אחרי אותו ערב שאת לא רוצה הפסיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרידה-מה התהליך?קרן15/04/2013
לאחר ניתוח קיסרי (לפני 4 שנים). צריכה לעבור גרידה בשבוע 9 (לא נצפה עובר).
מבקשת להבין קצת על התהליך.
א. קוראת שיש דבר כזה שנקרא למינריה, ומתבצע לפני הגרידה עצמה? האם גם בשבוע 9? והאם יש משמעות שעברתי בעבר קיסרי?
ב. האם יש גם מהלך של גירוד הרחם? או רק השאיבה עצמה של תוכן הרחם?
ג. האם נכון, שכדאי להמשיך לנסות להיכנס להריון במחזור שאחרי? שהרחם פוריה יותר???
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרידה-מה התהליך? - תגובה
פרופ' שלמה משיח15/04/2013קימות שתי שיטות לריקון הרחם מהריון שאינו מתפתח: 1. לתת תרופה הגורמת להתכווצויות הרחם ופליטת ההריון. שיטה זו נעשית מקובלת יותר ויותר אולם אני מעדיף את השיטה השניה: הכנסת למינריה (אצות בעלות יכולת של ספיגת נוזלים ובכך הרחבה איטית ויותר פיזיולוגית של צוואר הרחם) ואח״כ שאיבת ההריון. במקום למינריה ניתן להישתמש בציטוטק המכווץ ומרחיב ות צוואר הרחם. יש לעשות בקורת באם הרחם ריק על ידי גרידה קלה וא. ס. הסבה להעדפת השיטה השניה היא היות ובראשונה יש מקרים רבים של הישארות שליה-שארית המצריכה גרידה מאוחרת או הוצאה באמצעות היסטרוסקופיה ובגלל זה סיכון יתר להידבקויות תוך רחמיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם חייבים למינריה לפני גרידה?
קרן16/04/2013תודה פרופ' משיח על תגובתך.
המשך שאלה -
קבענו למחר גרידה.
אני קוראת באינטרנט שאת הלמניריה, מבצעים כיום יומיים לפני הגרידה.
הרופא שלי זימן אותי ישירות לגרידה, כאמור מחר בבוקר!
האם יבצע לי הלמיניריה מיד לפני הגרידה? או שניתן לדלג על שלב זה?
כאמור אני בשבוע 8.5. כיצד ייתכן שזימן ישירות לגרידה??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם חייבים למינריה לפני גרידה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/04/2013הלמינריה מקלה על התהליך וחוסכת הרחבה בהרדמה שהיא יותר טראומטית.
סכל מקרה ניתן לבצע את הפעולה גם ללא החדרת למעמקיה לפני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהול-מתחיל לי דימום!!!
מיכל16/04/2013כאמור שבוע 8, יש לי תור למחר בבוקר לגרידה כיון שלא נצפה עובר.
עכשיו מתחילה לי הכתמה חומה, כמו לפני ווסת.....עדיין מעט מאוד אך מקוה ומניחה שלקראת דימום והפלה טבעית.אני כמובן מעדיפה לחכות להפלה טבעית, ומבחינתי הצעד הנכון - לחכות ולא ללכת מחר לגרידה,
להיות מחר אצל רופא, לבצע אולטראסאונד ולהחליט איתו על ההמשך.
לוקחת בחשבון שעדיין אצטרך גרידה, אך רוצה לתת צאנס לגוף להתנקות לבד.
א. נא תגובתכם הדחופה מה לעשות.האם זה באמת מצביע על תחילתה של הפלה טבעית.
ב. האם יש משהו מיוחד שעלי להיערך ללילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהול-מתחיל לי דימום!!! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2013קרן שלום ,עלייך להמתין ולראות מה יקרה עד מחר ,בכל מקרה יש לפנות לרופא מחר כדי לשקול את כל האופציות שנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררות מהרדמה אחרי שאיבהשרה15/04/2013
לחץ הדם שלי נמוך יחסית באופן קבוע גם בזמן פעילות. 90/50
כבר פעמיים שאני מתעוררת מהרדמה אחרי שאיבה וההתעוררות מלווה בפרכוסים ואז שואלים אותי אם יש לי חלילה אפילפסיה...
באחד המקרים גם איבדתי הכרה.
למרות בירורים ופגישות מקדימות עם רופא מרדים, החלק הזה הוא המפחיד ביותר בכל הטיפול. ולא ניתן לשאוב לי ללא הרדמה כי אני מגיעה ללמעלה מ20 זקיקים..
שאלותי,
האם זה בגלל שלחץ הדם צונח בזמן ההרדמה? ראיתי כשהתעוררתי 70/40.
או שאני צריכה לערוך בירור רפואי נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעוררות מהרדמה אחרי שאיבה - תגובה
פרופ' שלמה משיח15/04/2013הפירכוסים הם, קרוב. לודאי, בגלל חומר ההרדמה. תודיעי מראש למרדים כדי שישקול החלפתו.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)