מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תמיכה - אסטופרם - דחוףנועה27/02/2013
שלום לרופאים
אני יום 6 לאחר החזרה לוקחת 3 אסטופרם ביום והיום בבוקש שכחתי לקחת
מה לעשות האם זה קריטי והאם אפשר לקחת 2 ביחד?
אני מודאגת תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
נועה27/02/2013שזאת תמיכה לאחר החזרת מוקפאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה תודה
נועה27/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לרופאים זה חשוב לי שתענו תוד
נועה27/02/2013תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה - אסטופרם - דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר28/02/2013זה לא משנה ששכחת.
תמשיכי כאילו כבר לקחת את מה ששכחת.
לא יקרה כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברינטלי27/02/2013
היי...רציתי לדעת איך עושים חלבון עוברי לתאומים...שני שקים...ואיפה..תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
נטלי27/02/2013מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון עוברי - תגובה
פרופ` דוד בידר27/02/2013חלבון עוברי זוהי בדיקת דם בשבועות 16-18.
בתאומים היא לא כל כך אמינה אך אפשרי לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםא27/02/2013
שלום
אחרי שמקבלים כל כך הרבה הורמונים בהפריות, איך אפשר לנקות את הגוף
מההורמונים? אני בזמן הטיפולים כל יום שותה כוס של בירה לבנה. זה עוזר? מה עוד אפשר לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
פרופ` דוד בידר27/02/2013למה בירה לבנה ולא שחורה?
לא צריך לנקות שום דבר, ההורמונים לא נשארים בגוף והם מתנקים מעצמם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחחח פרופסור בידר אין עליך
שיר27/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריונות כימיים ומוקפאים שלא שרדו.כימי * 227/02/2013
שלום לרופאים,
אני בת 35, לאחר שני מחזורי ivf ששניהם הסתיימו בהריון כימי (בשניהם הבטא סביב ה-10).
במחזור הראשון: נשאבו 12 ביציות; הופרו 8; הוחזרו 2 ביום השני. 5 עוברים שהוקפאו לא שרדו ביום ההחזרה. בעוברים שהופרו לא היו שברים לחלוטין.
מחזור שני: נשאבו 13 ביציות; הופרו 8; הוחזרו 3 עוברים עם 4 תאים, ללא שברים ביום השני. 4 עוברים מקופאים. לחלק מהעוברים היו שברים ביום השני בערך של 10%- 15%, חלק מהעוברים א-סימטריים וחלק 0 תאים.
בשתי ההפריות חלק מהביציות הופרו ב-icsi וחלק באופן רגיל.
בשני הטיפולים הפרוטוקול כמעט זהה וכלל גונאל 150 ולאחר מס' ימים 2 מנופור+צטרוטייד ולפני השאיבה אוביטרל. בשני המקרים e2 לפני אוביטרל סביב 10,000.
בדיקות גנטיות תקינות (עדיין לא התקבלו תוצאות בדיקות קריוטיפ שביצענו). בבדיקות זרע היו בעבר ערכי מורפולוגיה של 3% ו-5% תקינים ובבדיקה האחרונה 14% תקינים.
אשמח לחוות דעתכם ממה נובעים שני ההריונות הכימיים והעובדה שהעוברים שהוקפאו לא שרדו? איזה בדיקות אתם ממליצים לעשות (קרישיות, הלוספרם וכו') ?
האם לעבור לפרוטוקול ארוך?
האם עדיף להקפיא ביום השלישי (עד היום הוקפאו ביום השני) ?
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריונות כימיים ומוקפאים שלא שרדו. - תגובה
פרופ' שלמה משיח27/02/2013הריון כימי הוא הריון שבו יש רק בדיקת בטא חיובית ואח״כ יש ירידה, בטרם ניראה הריון בא. ס. הריון כימי הוא לרוב תולדה של עובר לא תקין. במקרה שלך הבטא היתה גבולית (10) ואפילו אין בה כדי חהגדיר הריון כימי. בכל מקרה הריון כימי אינו מקטין, ומנסיוני אפילו מגדיל, את הסיכוי להריון תקין. הייתי שוקל החלפת פרוטוקול הטיפול לפרוטוקול ארוך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריונות כימיים- המשך
כימי*227/02/2013תודה-רבה על התשובה.
לא ציינתי, שהבטא עלתה בפעם הראשונה (ביום ה-12 להחזרה) מ-10.9 כעבור יומיים ל-33 ולאחר מכן ירדה.
האם לאור זאת, אכן המדובר בהריון כימי?
האם קיימות בדיקות נוספות שאתם ממליצים לעשות (קרישיות, הלוספרם או בדיקות אחרות)? זאת גם לאור העובדה ש-5 מוקפאים באיכות טובה לא שרדו את ההפשרה.
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפצה - אודה על קבלת תשובה.
כימי * 228/02/2013בוקר טוב,
אודה על תשובתכם היות וחשוב לי לדעת אם היה לי הריון כימי או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריונות כימיים- המשך - תגובה
פרופ' שלמה משיח28/02/2013אז זה אומנם הריון כימי.
כדאי לבצע ברור קרישת יתר (תרומבופיליה) וכן היסטרוסקופיה לברור מצב הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריונות כימיים ומוקפאים שלא שרדוכימי*226/02/2013
שלום לרופאים,
בת 35, לאחר שני מחזורי ivf ששניהם הסתיימו בהריון כימי (בשניהם הבטא סביב ה-10).
במחזור הראשון: נשאבו 12 ביציות; הופרו 8; הוחזרו 2 ביום השני. 5 עוברים שהוקפאו לא שרדו ביום ההחזרה. בעוברים שהופרו לא היו שברים לחלוטין.
מחזור שני: נשאבו 13 ביציות; הופרו 8; הוחזרו 3 עוברים עם 4 תאים, ללא שברים ביום השני. 4 עוברים מקופאים. לחלק מהעוברים היו שברים ביום השני בערך של 10%- 15%, חלק מהעוברים א-סימטריים וחלק 0 תאים.
בשתי ההפריות חלק מהביציות הופרו ב-icsi וחלק באופן רגיל.
בשני הטיפולים הפרוטקול כמעט זהה וכלל גונאל 150 ולאחר מס' ימים 2מונופור+צטרוטייד ולפני השאיבה אוביטרל. בשני המקרים e2 לפני אוביטרל סביב 10,000.
בדיקות גנטיות תקינות (עדיין לא התקבלו תוצאות בדיקות קריוטיפ שביצענו). בבדיקות זרע היו בעבר ערכי מורפולוגיה של 3% ו-5% תקינים ובבדיקה האחרונה 14% תקינים.
אשמח לחוות דעתכם ממה נובעים שני ההריונות הכימיים והעובדה שהעוברים שהוקפאו לא שרדו? איזה בדיקות אתם ממליצים לעשות? האם לעבור לפרוטקול ארוך?
תודה-רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריונות כימיים ומוקפאים שלא שרדו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/02/2013בשלב זה יש לראות בהפלות הכימיות שלך גורם פרוגנוסטי טוב ולא כהפרעה מהותית באיכויות של הביציות הזרע או העוברים.
בשלב זה הייתי ממשיך טיפול נוסף ויתכן שהייתי משנה את הפרוטוקול כדי לנסות להגיע לאיכות הורמונלית טובה יותר,אחרי הכל הטיפול תמיד הוא נסיון וטעייה,יש לשקול גם מתן טיפול הומונלי תומך מסיבי יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לאחר גיל 42, רמת ההורמוניםמירה26/02/2013
משתנה דרסטית, בין חודש לחודש? או בין חצי שנה ראשונה, לסוף הגיל ?
האם בסטייה חדה מאוד? כי יש נשים ששומרות על רמת Fsh זהה, אפילו שנתיים.
האם מישהי שהיתה רוב החיים צמחונית (למשל), יש לה סיכויים פחות "להתבלות" ולשמור על איכות ביציות טובה יותר? (כי שמעתי שבשר לא טוב לבריאות בכללי. מסרטן או משהו..ואפילו להפחית ממנו).
האם היריון מאוחר נחשב בין הגילאים 35 עד 40?
כי מ-40 זה כבר נחשב מאוחר מדי?
הרבה תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם לאחר גיל 42, רמת ההורמונים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/02/2013כבר מגיל 37 מתחילה הירידה ברזרבה השחלתית הגוברת במידה מהותית אחרי גיל 40,בנוסף לשינויים הגנטים המתחוללים בביציות ופוגמים בחומר הגנטי ומקטינים את פוטנציאל ההשתרשות והשרידות של ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסרוסקופיהלימור26/02/2013
שלום
עברתי אתמול היסטרוסקפיה ניתוחית קיבלתי כדורים פרוגילטון ההיתי רוצה לקבל הסבר על הכדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היסרוסקופיה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/02/2013הכדורים מהווים טיפול הורמונלי תחליפי כדי לעודד את רירית הרחם לתגובה הולמת בעקבות הטראומה הניתוחית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת זרעקטי26/02/2013
שלום,
אני ובעלי בשלב בירור פוריות. להלן התוצאות:
ריכוז תאי זרע : 23 מיליון למ"ל
ריכוז תאי זרע בזירמה: 34.5 מיליון
PH: 7.8
אחוז תנועה כללית : 60%, מהירה: 45%, בינונית: 15%
סה"כ תאי זרע בתנועה: 20.7
חיות: 50<
מורפולוגיה: 97%
צורות תקינות: 3%
צורות מורפולוגיות: 97%
ראש:58%
צוואר: 30%
זנב: 9%
אשמח לקבל הסבר על הבדיקה, בעיקר על המורפולוגיה (צורות תקינות), ואם ישנה בעיה אז ממה היא נובעת וכיצד מטפלים.
אודה לתשובתכם המהירה,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף...
קטי26/02/2013הנפח: 1.5 מ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דבר נוסף... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/02/2013בדיקת הזרע גבולית בעיקר בכל הנוגע למורפולוגיה של תאי הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לחזור על הבדיקה?
קטי27/02/2013בעלי אומר שכשעשה את הבדיקה היא נראתה לו שונה מבדר"כ.
האם כדאי לחזור עליה?
מה הכוונה גבולית? מה המשמעות של התוצאות ומהו המשך הטיפול במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה...
מורן28/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/02/2013בכל מקרה רצוי לבצע בדיקת זרע נוספת,לגבי גבוליות הבדיקה ,% תאי הזרע המינימלי בעל מופולוגיה תקינה לפי ארגון הבריאות העולמי הוא 4%,כדאי לפנות למומחה פריון להמשך בירור וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד ואגינלי ופיטריה בנרתיקבטסי26/02/2013
האם מותר אולטרסאונד ואגינלי למעקב הריון כשיש פיטריה בנרתיק???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד אציין שאני בשבוע 6 להריון
בטסי26/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד אציין שאני בשבוע 6 להריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/02/2013אין עם זה כל בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מתרומת ביציתז'וזו26/02/2013
התורמת בת 27 האם כדאי לי בכל זאת לעבור בדיקת מי שפיר? שקיפות הורפית יצאה תקינה בעוד שבועיים צריכה לעבור שקיפות מורחבת!ובכלל איזה בדיקות אתם מציעים עוד לעבור תודה אציים שאני בת 46 בריאה לחלוטין. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מתרומת ביצית - תגובה
פרופ` דוד בידר26/02/2013הולכים לפי גיל התורמת ואם כל הבדיקות תקינות אין צורך במי שפיר כי הסיכויי לבעיה נמוך.
בכל אופן ההחלטה לבצעאו לא של מי השפיר היא שלך ואת צריכה להחליט כפי שמחליטה בת 27 שכל הבדיקות תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' בידר זה בזכותך ההריון!
ז'וזו27/02/2013אין כמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה - אפשר שאלה ...?
ספיר27/02/2013האם זו היתה תרומה ראשונה ? טסת לחו"ל או כאן ?
תודה :-) והאם את יודעת האם צריך לעשות בדיקות גנטיות יותר מקיפות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ספיר
ז'וזו04/03/2013עברתי בארץ את ההחזרה אצל פרופ' בידר שהוא בעיניי האחד ויחיד!!!!!! יש אפשרות לטוס אבל זה מיותר בכוון שהוא מביאי טריים לגבי בדיקות גנטיות במידה ויש לך בן זוג הוא צריך לעשות בהצלחה מותק !!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדכון ושאלהבאהבה26/02/2013
שלום לרופאים היקרים,
אתמול הייתי בביקור אצל הרופא שלי, בעקבות דימומים שמלווים אותי מיום 10 להחזרה.
היום אני בשבוע 5 (+5), ועדיין מדממת - בעיקר בניגוב ועל המוליך של הנרות, אך לעיתים גם בהפרשה שעל התחתונית.
הרופא ביצע א״ס וגינאלי, ומצא שק הריון וחלמון. עוד לא ניתן היה לראות עובר...
הוא אמר שהרחם והשק נראים יפה מאוד, ושהוא לא מוצא מקור לדימומים.
ההשערה שלו היתה, שמשום שהחזרנו עוברים מוקפאים, הגוף בעצם לא עבר ביוץ, וייתכן שהוא מגיב כך בגלל ה״בילבול״.
האם התשובה הזאת הגיונית?
האם עליי להסתפק בכך?
הוא לא הציע טיפול בדימומים. אמר שגם אם זה פחות נוח, עליי להיות סבלנית.
אם לומר את האמת, אני עדיין מודאגת, ותשובתו לא הצליחה להרגיע אותי.
אשמח לשמוע מהי תגובתכם בעניין.
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה ומחכה לתשובה
באהבה27/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה התייחסותכם
באהבה28/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבקשה התייחסותכם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/02/2013כל דמם בהריון חייב לזכות לבירור וטיפול,הייתי ממליץ בכל מקרה להגביר את התמיכה ההורמונלית התחליפית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
באהבה28/02/2013מה זאת אומרת להגביר את התמיכה התחליפית?
הגברנו אותה לשבוע, ואח״כ החזרנו למינון הרגיל (4 אנדומטרין + 2 אסטרופם).
מאז הבדיקה שהיתה ביום שני, הדימומים גברו - אבל בא״ס לא ראו סיבה לדימום!
היום הייתי אצל הרופא פעם נוספת בעקבות הגברה בדימומים, וראינו דופק.
הרופא עדיין לא מצא מקור לדמם, וגם לא מצא לנכון להגביר תמיכה.
קיבלתי שבוע מחלה כדי לנוח.
האם אתה מציע משהו נוסף?
האם כדאי לי לבקש חוות דעת של מומחה נוסף (אציין כי אני סומכת על הרופא שלי)?
פליזזזז, אשמח לקבל מענה מהיר.
אני לא רוצה לאבד את ההריון הזה!!!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/03/2013תמיכה בתכשירי פרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
באהבה01/03/2013המון תודה על ההתייחסות...
האם בעצם אתה מציע שאוסיף לתמיכה שאני מקבלת היום (4אנדומטרין + 2 אסטרופם), עוד נר של אנדומטרין? האם זה יספיק?
כי היה שבוע שבעקבות המלצתך ובהתייעצות עם הרופא, הגברנו תמיכה - הוספנו עוד נר אנדומטרין + עוד כדור אסטרופם.
לאחר שבוע, הרופא אמר שכדאי לחזור למינון הקודם.
מה אתה מציע לי לעשות כרגע?
כנראה שהרופא שלי לא ראה צורך להגביר את התמיכה, אבל אני אעשה כל מה שצריך כדי שההריון יצליח.
מאוד אודה לתשובתך :)
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/03/2013ניתן להוסיף זריקת פרוגסטרון(גסטון,פרוגסטרון ריטרד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור וסינרלזוהר26/02/2013
שלום..
מחזור אחרון שלי היה לפני 36 ימים, בד"כ המחזור נע בין 28-31.
אני לוקחת סינרל כבר שבועיים ויום..הכנה להחזרת מוקפאים.
ממה יכול לנבוע האיחור?
ומה המטרה בסופו של דבר ללקיחת הסינרל?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור וסינרל - תגובה
פרופ` דוד בידר26/02/2013מטרת הסינגל לדכא את הפרשת ההורמונים שלך על מנת שלא יפריעו לטיפול בזריקות.
האיחור יכול לנבוע או מביוץ מאוחר או מהריון.
14 יום אחרי ביוץ תגיעה הוסת אם אין הריון.
אם תעשי בדיקת אסטרוגן , פרוגסטרון ובטא תדעי בדיוק מה קורה או לחלופין לחכות עוד קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום השתרשרותעמית26/02/2013
שלום,
רציתי לדעת בבקשה איך נראה דימום השתרשרות? האם זה דומה למחזור? וכמה ימים אחרי הביוץ זה אמור להופיע? ולכמה ימים זה נשאר?
תודה וסורי על החפירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום השתרשרות - תגובה
פרופ` דוד בידר26/02/2013בדרך כלל באמצע החודש, באמצע המחזור החודשי, נגיד סביב יום 14 אם ש הפרשה דמית של יום או יומיים באופן קל מייחסים את זה להשתרשות אך לא בטוח שיש דבר כזה בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפותנטלי26/02/2013
היי.אני בהריון עם תאומים...שבוע תשיעי....שני שקים...הרופא שלי אמר שמאד מסוכן לבצע מי שפיר והמליץ על שקיפות עורפית מורחבת ובדיקת דם....אני בת 38.5....האם זה מספיק במקום מי שפיר? תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות - תגובה
פרופ` דוד בידר26/02/2013שקיפות לא מחסה את בדיקת מי השפיר אך אם כל הבדיקות וסקירת מערכות מוקדמת תקינה אפשר לא לבצע מי שפיר.
בכל אופן עקב גילך הבדיקה מומלצת ומי שיודע לעשות לתאומים זה לא כל כך קשה.
את חייבת להבין שגם אם כל הבדיקות תקינות עדיין יש סיכוי לתסמונת דאון.
יש היום שתי גישות -אחת לעשות ואחת להחליט לאחר בדיקת הסקירה המוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח באשךלולי26/02/2013
רציתי לשאול איפה מבצעים ניתוח באשך.. האם זה כרוך בתשלום? וממי לוקחים הפנניה וטפסים? כמה זמן לוקח הניתוח? האם אפשר לחזור לתפקוד מלא לאחר מכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח באשך - תגובה
פרופ` דוד בידר26/02/2013איזה ניתוח?
אם אתה מתכוון להוצאת זרע אזי זה הולך לטיפולי הפריה חוץ גופית ויש צורך התחייבות של קופת החוים.
אם זה ניתוח אחר כמו קשירת ורידים זי הרופא הממליץ על הניתוח צריך לכוון אותך למקום הניתוח ולהפנותך לביטוח שלך לקבלת החזרי תשלום או התחייבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
לולי26/02/2013יש בעיה של אזוספרמיה... היה רשום בבדיקת זרע.. שלאחר סינכרוז לא נמצאו תאי זרע.. והוא צריך לעבור ניתוח להוצאת זרע באשך.. איך זה עובד? האם זה כרוך בתשלום? איפה מבצעים את זה ?? והאם ד"ר מדג'אר יכול לבצע את זה.. בעלי מבוטח מכבי רגיל..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עניתם לי
לולי27/02/2013שאלתי שאלה אתמול ועניתם לי ואז שאלתי שוב שאלה ולא הייתה התייחסות... אפשר בבשקה תשובה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח וטיפולים
לולי26/02/2013והאם כדי לעבור ניתוח להוצאת זרע.. צריכים לעבור טיפולי פוריות מההתחלה ועד הסוף? האם זה לא יכול להתחיל ולהסתיים בניתוח? איך הפוצדורה הולכת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח וטיפולים - תגובה
פרופ` דוד בידר27/02/2013צריך לשות הפריה חוץ גופית ובזמן שאיבת הביציות מוצאים זרע מהאשך וזה ממומן על ידי הקופה.
הרופא שעושה את ההפריה צריך לסדר לכם את הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפריה וניתוח
לולי27/02/2013תודה על התשובה. . אז ממה שאני מבינה הניתוח להוצאת זרע לא כרוכה בתשלום.
אבל הרופא שעושה את ההפריה זה לא אותו רופא שבעלי הולך אליו כדי לבצע את הניתוח!
.
אז מה אני צריכה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפריה וניתוח - תגובה
פרופ` דוד בידר27/02/2013הרופא שעושה את ההפריה צריך לדאוג לתיאום הטיפול כך שבעלך יעבור הוצאת זרע כשמוציאים ביציות.
הרופא נשים המטפל חייב לדאוג לכל הפעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה..
לולי28/02/2013תודה על התשובה..
יש לבעלי תור לד"ר מד'גר שבוע הבא (יום חמישי) הפנו אותו אליו בכדי שהוא יראה את 2 הבדיקות זרע שהוא עשה .. ואז שהוא יקבע את טיפול ההמשך.. הבעיה של בעלי היא אזוספרמיה ואנחנו לא יודעים אם זה חסימתי או לא.. במידה וכן הוא יצטרך לעבור ניתוח להוצאת זרע מהאשך..
אני עשיתי בדיקות ואצלי הכל תקין ברוך השם:)
אחרי שניהיה אצל המומחה אנחנו צריכים לחזור לרופא פיריון להמשך בירור והוא יכיד לנו מה לעשות..??? או שאני צריכה גם ללכת לרופא נשים..??
רק את זה לא הבנתי.. מי נותן לנו את ההפניה ואת המשך הטיפול? הרופא פיריון? מי קובע לנו תור לניתוח במידה וצריך???
הכל אצל אותו רופא פיריון או שזה מתחלק???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לא עניתם לי וזה ממש דחוף
לולי28/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על ההתערבות...
שרית28/02/2013אבל תבקשי גם "חיפוש זרע בשתן" לפני כל הניתוחים למניהם. לנו לא הציעו את זה עד שלא ביקשנו. העבירו את בעלי גם שאיבת זרע מהאשך וגם ביופסיה מהאשך (2 סוגי הניתוחים) והתוצאות היו לא טובות להפריות. בסוף, ביקשתי חיפוש זרע בשתן (שאריות של זרע נפלטות לשתן גם אם אין שפיכת זרע בכלל!!!) וברוך ה' ברוך ה', מצאו, השתמשו, הפרו, היה הריון ויש ילד ואפילו הקפיאו כמה מנות. אז במקום שתעברו הכל, קודם תבקשי את זה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על ההתערבות... - תגובה
פרופ` דוד בידר28/02/2013זה לא נכון מה שאת כותבת.
לא צריך שום חיפוש בשתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה.. - תגובה
פרופ` דוד בידר28/02/2013צריכה להיות אצל רופא המבצע הפריה חוץ גופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)