מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביוץ או הריון?אביטל27/02/2013
בס"ד
שלום וברכה!
אנו נשואים ארבע שנים וחצי ומנסים להרות.
היום הוא היום ה- 14 למחזור שלי (ממוצע ימי המחזור שלי הוא 30, המחזור שלי סדיר).
אתמול קיימנו יחסים והבוקר הרגשתי חולשה, כאבי ראש, בחילות ואף הקאתי בעבודה.
כשהגעתי הביתה, עשיתי בדיקת ביוץ והיא היתה חיובית. קראתי באיזה מקום שגם במקרה של הריון- בדיקת הביוץ יוצאת חיובית.
רציתי לשאול:
1. האם קיימת אפשרות שאני בהריון, בהתייחס לתחושות שהרגשתי הבוקר? אם כן, מתי כדאי לי לעשות את בדיקת ההיריון?
2. אם הבדיקה אכן מראה שאני לפני הביוץ, מתי כדאי לנו לקיים יחסים? כדאי היום או שעדיף לחכות למחר- כדי לשמור על איכות הזרע (כי בכל מקרה,כבר קיימנו יחסים אתמול)?
אשמח לתגובה בהקדם,
תודה רבה!
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ או הריון? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/02/2013שלום,לא הייתי ממליץ לסמוך על התסמינים שעברת,כדאי לקיים יחסים הלילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי תמיכות למינהם.דני27/02/2013
אני עוברת תהליך של IVF+PGD .ובכול טיפול שעשיתי הרופא מחליף לי תמיכות האם יש הבדל בין התמיכות למינהם יש תמיכה שנחשבת יותר טובה? למשל כעת אני משתמשת בגל קרינון 8%+זריקות גסטון פעם ביומיים.-האם זה מקובל ומספיק ?
תודה מראש על התשובה שבוע טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סוגי תמיכות למינהם. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/02/2013כל התמיכות טובות בתנאי שהתגובה האינדיווידואלית של המטופלת הינה טובה מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקהדנה27/02/2013
שלום רב,
אני מתכננת להפסיק עם הגלולות השבוע בכדי להכנס להריון. אני בת 30 עם עבר של הפרעות אכילה.
עשיתי בדיקת דם prolactin - התשובה שיצאה זה334.
רציתי לדעת האם התשובה היא בסדר? האם יש סיבה לדאגה?
תודה רבה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי בדיקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2013ערך הפרולקטין תקין,קרוב לודאי שהכל יהייה בסדר,איני רואה סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונאל F ומעקב זקיקיםקרן27/02/2013
מטופלת פעם ראשונה בגונאל-אפ, 112.5 החל מהיום החמישי למחזור.
ביום העשירי נצפו 7 זקיקים, האחד בגודל 18, והיתר 12-13.
ביום ה-12 (היום) נצפה זקיק בגודל 22, ויתר הזקיקים, לדברי הטכנאית - קטנים יותר (טכנאית פחות סבלנית....לא טרחה לציין במפורש גודלם וכמותם, כמו קודמתה).רירית 7.7.
נתבקשתי להזריק היום אוביטרל, ולבוא להזרעה מחר ומחרתים (החלטה שנתקבלה על ידי הרופא, אשר מול עיניו היתה גם תוצאת בדיקת הדם).
מנסה להבין -
א.האם בסופו של דבר יש רק זקיק אחד רלוונטי (המוביל?) האם הוא היחיד שממנו יכול להתקבל הריון והאם הזקיקים האחרים (הקטנים יותר כפי שציינה הטכנאית ולא פירטה את גודלם) לא רלוונטיים?
ב. האם המשמעות שהטיפול ההורמונלי לא הצליח והיה לחינם? (כלומר האם הסיכוי להריון הפעם, הוא כמו בחודש ללא נטילת הורמונים, בו יש רק זקיק אחד?)
ג. האם יש להסיק מכך משהו על התאמת הטיפול ההורמנלי בגונאל-אפ? אולי לא מתאים לי? במידה והפעם לא נצליח....האם יש לשקול טיפול אחר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא התייחסותכם היום! מודה!
קרן27/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או תחילת מחזור?דפי27/02/2013
שלום לכולם
ביצעתי היזרת עוברים בתאריך 17/2 והיום קורה לי משהו ממש מוזר שמדאיג אותי
בשבוע שעבר ועד שלשום הייתי בעיקר תשושה והיום החלו לי כאבי מחזור והייתה לי הפרשה חומה בהירה מאוד בבוקר ובשעתיים האחרונות יש לי בחילות סחרחורות ותחושה לא נעימה בבטן. פניתי למרפאה בה אני מטופלת ואמרו לי להמשיך עם הטיפול התומך ושהיו דברים מעולם אז כרגע להמשיך הכל כרגיל.
השאלה האם זה הגיוני שהמחזור שלי יקדים ב4 ימים בעת טיפול הפריה כי אני מתוכננת לקבל רק ביום ראשון שני?
מצד שני האם זה הגיוני שיהיו כאבי מחזור חזקים והפרשות וזה לא יהיה מחזור?
בבקשה תעזרו לי יש לי סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי יש מקום לאופטימיות
שירה27/02/2013לפעמים זו השתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי יש מקום לאופטימיות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2013שירה המלצתתי מאז ומתמיד לא להתייחס לתסמינים השונים,לדאבוני הם אינם אינדיקציה להריון או חוסר הריון.
הקווה שהכל כשורה,דרך אגב הוסת בד״כ צפויה בין 12-14 יום מהזרקת האוביטרל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון או תחילת מחזור?
דפי27/02/2013שלום פרופסור ותודה על התייחסותך
קיבלתי זריקת אוביטרל אחרונה בתאריך 23.2 כחלק מהתמיכה האם משם אני צריכה לספור את הימים למחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי עוד לא עניתם לי
דפי28/02/2013רציתי לדעת ממתי עליי להתחיל לספור 14 יום
מהתאריך שקיבלתי אוביטרל לתמיכה ואו מהזריקה האחרונה לפני השאיבה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי יש מקום לאופטימיות - תגובה
פרופ` דוד בידר28/02/2013אף פעם זה לא השתרשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריהמיכל27/02/2013
שלום ,
שאבו לי אתמול 3 ביציות .
הודיעו לי היום שיש 2 הפריות תקינות ושהיתה הפריה נוספת שאינה תקינה .
מה זה אומר ?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה - תגובה
פרופ` דוד בידר27/02/2013שיש כנראה שני עוברים להחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה - אסטופרם - דחוףנועה27/02/2013
שלום לרופאים
אני יום 6 לאחר החזרה לוקחת 3 אסטופרם ביום והיום בבוקש שכחתי לקחת
מה לעשות האם זה קריטי והאם אפשר לקחת 2 ביחד?
אני מודאגת תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
נועה27/02/2013שזאת תמיכה לאחר החזרת מוקפאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה תודה
נועה27/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לרופאים זה חשוב לי שתענו תוד
נועה27/02/2013תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה - אסטופרם - דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר28/02/2013זה לא משנה ששכחת.
תמשיכי כאילו כבר לקחת את מה ששכחת.
לא יקרה כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברינטלי27/02/2013
היי...רציתי לדעת איך עושים חלבון עוברי לתאומים...שני שקים...ואיפה..תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
נטלי27/02/2013מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון עוברי - תגובה
פרופ` דוד בידר27/02/2013חלבון עוברי זוהי בדיקת דם בשבועות 16-18.
בתאומים היא לא כל כך אמינה אך אפשרי לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםא27/02/2013
שלום
אחרי שמקבלים כל כך הרבה הורמונים בהפריות, איך אפשר לנקות את הגוף
מההורמונים? אני בזמן הטיפולים כל יום שותה כוס של בירה לבנה. זה עוזר? מה עוד אפשר לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
פרופ` דוד בידר27/02/2013למה בירה לבנה ולא שחורה?
לא צריך לנקות שום דבר, ההורמונים לא נשארים בגוף והם מתנקים מעצמם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחחח פרופסור בידר אין עליך
שיר27/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריונות כימיים ומוקפאים שלא שרדו.כימי * 227/02/2013
שלום לרופאים,
אני בת 35, לאחר שני מחזורי ivf ששניהם הסתיימו בהריון כימי (בשניהם הבטא סביב ה-10).
במחזור הראשון: נשאבו 12 ביציות; הופרו 8; הוחזרו 2 ביום השני. 5 עוברים שהוקפאו לא שרדו ביום ההחזרה. בעוברים שהופרו לא היו שברים לחלוטין.
מחזור שני: נשאבו 13 ביציות; הופרו 8; הוחזרו 3 עוברים עם 4 תאים, ללא שברים ביום השני. 4 עוברים מקופאים. לחלק מהעוברים היו שברים ביום השני בערך של 10%- 15%, חלק מהעוברים א-סימטריים וחלק 0 תאים.
בשתי ההפריות חלק מהביציות הופרו ב-icsi וחלק באופן רגיל.
בשני הטיפולים הפרוטוקול כמעט זהה וכלל גונאל 150 ולאחר מס' ימים 2 מנופור+צטרוטייד ולפני השאיבה אוביטרל. בשני המקרים e2 לפני אוביטרל סביב 10,000.
בדיקות גנטיות תקינות (עדיין לא התקבלו תוצאות בדיקות קריוטיפ שביצענו). בבדיקות זרע היו בעבר ערכי מורפולוגיה של 3% ו-5% תקינים ובבדיקה האחרונה 14% תקינים.
אשמח לחוות דעתכם ממה נובעים שני ההריונות הכימיים והעובדה שהעוברים שהוקפאו לא שרדו? איזה בדיקות אתם ממליצים לעשות (קרישיות, הלוספרם וכו') ?
האם לעבור לפרוטוקול ארוך?
האם עדיף להקפיא ביום השלישי (עד היום הוקפאו ביום השני) ?
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריונות כימיים ומוקפאים שלא שרדו. - תגובה
פרופ' שלמה משיח27/02/2013הריון כימי הוא הריון שבו יש רק בדיקת בטא חיובית ואח״כ יש ירידה, בטרם ניראה הריון בא. ס. הריון כימי הוא לרוב תולדה של עובר לא תקין. במקרה שלך הבטא היתה גבולית (10) ואפילו אין בה כדי חהגדיר הריון כימי. בכל מקרה הריון כימי אינו מקטין, ומנסיוני אפילו מגדיל, את הסיכוי להריון תקין. הייתי שוקל החלפת פרוטוקול הטיפול לפרוטוקול ארוך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריונות כימיים- המשך
כימי*227/02/2013תודה-רבה על התשובה.
לא ציינתי, שהבטא עלתה בפעם הראשונה (ביום ה-12 להחזרה) מ-10.9 כעבור יומיים ל-33 ולאחר מכן ירדה.
האם לאור זאת, אכן המדובר בהריון כימי?
האם קיימות בדיקות נוספות שאתם ממליצים לעשות (קרישיות, הלוספרם או בדיקות אחרות)? זאת גם לאור העובדה ש-5 מוקפאים באיכות טובה לא שרדו את ההפשרה.
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפצה - אודה על קבלת תשובה.
כימי * 228/02/2013בוקר טוב,
אודה על תשובתכם היות וחשוב לי לדעת אם היה לי הריון כימי או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריונות כימיים- המשך - תגובה
פרופ' שלמה משיח28/02/2013אז זה אומנם הריון כימי.
כדאי לבצע ברור קרישת יתר (תרומבופיליה) וכן היסטרוסקופיה לברור מצב הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריונות כימיים ומוקפאים שלא שרדוכימי*226/02/2013
שלום לרופאים,
בת 35, לאחר שני מחזורי ivf ששניהם הסתיימו בהריון כימי (בשניהם הבטא סביב ה-10).
במחזור הראשון: נשאבו 12 ביציות; הופרו 8; הוחזרו 2 ביום השני. 5 עוברים שהוקפאו לא שרדו ביום ההחזרה. בעוברים שהופרו לא היו שברים לחלוטין.
מחזור שני: נשאבו 13 ביציות; הופרו 8; הוחזרו 3 עוברים עם 4 תאים, ללא שברים ביום השני. 4 עוברים מקופאים. לחלק מהעוברים היו שברים ביום השני בערך של 10%- 15%, חלק מהעוברים א-סימטריים וחלק 0 תאים.
בשתי ההפריות חלק מהביציות הופרו ב-icsi וחלק באופן רגיל.
בשני הטיפולים הפרוטקול כמעט זהה וכלל גונאל 150 ולאחר מס' ימים 2מונופור+צטרוטייד ולפני השאיבה אוביטרל. בשני המקרים e2 לפני אוביטרל סביב 10,000.
בדיקות גנטיות תקינות (עדיין לא התקבלו תוצאות בדיקות קריוטיפ שביצענו). בבדיקות זרע היו בעבר ערכי מורפולוגיה של 3% ו-5% תקינים ובבדיקה האחרונה 14% תקינים.
אשמח לחוות דעתכם ממה נובעים שני ההריונות הכימיים והעובדה שהעוברים שהוקפאו לא שרדו? איזה בדיקות אתם ממליצים לעשות? האם לעבור לפרוטקול ארוך?
תודה-רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריונות כימיים ומוקפאים שלא שרדו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/02/2013בשלב זה יש לראות בהפלות הכימיות שלך גורם פרוגנוסטי טוב ולא כהפרעה מהותית באיכויות של הביציות הזרע או העוברים.
בשלב זה הייתי ממשיך טיפול נוסף ויתכן שהייתי משנה את הפרוטוקול כדי לנסות להגיע לאיכות הורמונלית טובה יותר,אחרי הכל הטיפול תמיד הוא נסיון וטעייה,יש לשקול גם מתן טיפול הומונלי תומך מסיבי יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לאחר גיל 42, רמת ההורמוניםמירה26/02/2013
משתנה דרסטית, בין חודש לחודש? או בין חצי שנה ראשונה, לסוף הגיל ?
האם בסטייה חדה מאוד? כי יש נשים ששומרות על רמת Fsh זהה, אפילו שנתיים.
האם מישהי שהיתה רוב החיים צמחונית (למשל), יש לה סיכויים פחות "להתבלות" ולשמור על איכות ביציות טובה יותר? (כי שמעתי שבשר לא טוב לבריאות בכללי. מסרטן או משהו..ואפילו להפחית ממנו).
האם היריון מאוחר נחשב בין הגילאים 35 עד 40?
כי מ-40 זה כבר נחשב מאוחר מדי?
הרבה תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם לאחר גיל 42, רמת ההורמונים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/02/2013כבר מגיל 37 מתחילה הירידה ברזרבה השחלתית הגוברת במידה מהותית אחרי גיל 40,בנוסף לשינויים הגנטים המתחוללים בביציות ופוגמים בחומר הגנטי ומקטינים את פוטנציאל ההשתרשות והשרידות של ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסרוסקופיהלימור26/02/2013
שלום
עברתי אתמול היסטרוסקפיה ניתוחית קיבלתי כדורים פרוגילטון ההיתי רוצה לקבל הסבר על הכדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היסרוסקופיה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/02/2013הכדורים מהווים טיפול הורמונלי תחליפי כדי לעודד את רירית הרחם לתגובה הולמת בעקבות הטראומה הניתוחית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת זרעקטי26/02/2013
שלום,
אני ובעלי בשלב בירור פוריות. להלן התוצאות:
ריכוז תאי זרע : 23 מיליון למ"ל
ריכוז תאי זרע בזירמה: 34.5 מיליון
PH: 7.8
אחוז תנועה כללית : 60%, מהירה: 45%, בינונית: 15%
סה"כ תאי זרע בתנועה: 20.7
חיות: 50<
מורפולוגיה: 97%
צורות תקינות: 3%
צורות מורפולוגיות: 97%
ראש:58%
צוואר: 30%
זנב: 9%
אשמח לקבל הסבר על הבדיקה, בעיקר על המורפולוגיה (צורות תקינות), ואם ישנה בעיה אז ממה היא נובעת וכיצד מטפלים.
אודה לתשובתכם המהירה,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף...
קטי26/02/2013הנפח: 1.5 מ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דבר נוסף... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/02/2013בדיקת הזרע גבולית בעיקר בכל הנוגע למורפולוגיה של תאי הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לחזור על הבדיקה?
קטי27/02/2013בעלי אומר שכשעשה את הבדיקה היא נראתה לו שונה מבדר"כ.
האם כדאי לחזור עליה?
מה הכוונה גבולית? מה המשמעות של התוצאות ומהו המשך הטיפול במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה...
מורן28/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/02/2013בכל מקרה רצוי לבצע בדיקת זרע נוספת,לגבי גבוליות הבדיקה ,% תאי הזרע המינימלי בעל מופולוגיה תקינה לפי ארגון הבריאות העולמי הוא 4%,כדאי לפנות למומחה פריון להמשך בירור וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד ואגינלי ופיטריה בנרתיקבטסי26/02/2013
האם מותר אולטרסאונד ואגינלי למעקב הריון כשיש פיטריה בנרתיק???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד אציין שאני בשבוע 6 להריון
בטסי26/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד אציין שאני בשבוע 6 להריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/02/2013אין עם זה כל בעיה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)