מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תרומת ביצית-מטען גנטיליאת03/03/2013
1.האם אפשרי להעביר את המטען הגנטי מהביצית שלי לביצית של תורמת צעירה על מנת שהילד יהיה ביולוגית שלי?
קראתי באינטרנט שזה נעשה בעבר? עושים כיום? אפשרי?
2. במידה ולא ניתן להעביר מטען גנטי, ולקחתי תרומת ביצית מחול, הילד צריך לעבור גיור? הרי ביצית של גויה בעצם לא יהודיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביצית-מטען גנטי - תגובה
פרופ' שלמה משיח03/03/2013ליאת בתשובה לשאלותיך.
1. אין כל אפשרות להעביר חומר גנטי. נעשו נסיונות כאלו והן לא צלחו.
2. הילד אינו צריך לעבור גיור כי לפי ההלכה היהודית האם היולדת היא הקובעת את דתו של הנולד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירה03/03/2013
שלום רב לרופאים הנחמדים,
האם יתכן שזקיק גדל בשלושה ימים - ביותר מ 9 מ"מ?
ומתי יהיה הביוץ - לפני הנתונים -
זקיק 23
אי2 - 1,246 pmo/l
פרוגסטרון - nml/l 5.5
תודה לכם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירוט
שירה03/03/2013הזקיק גדל בדיוק ב 9 מ"מ - בשלושה ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט - תגובה
פרופ' שלמה משיח03/03/2013קשה לי להתייחס לקצב הגדילה, בפרט שאיני יודע מי בצע את הבדיקות ומה רמת המיומנות שלה/ו. ייתכן כמובן טעות במדידה. כל שאני יכול לק'בוע הוא שאת ממש בביוץ או יום לפניו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. המשך שאלה
שירה03/03/2013זה בסדר שההחזרה נקבעה ליום חמישי?
עוברים בני שלושה ימים.
לא צריך לעשות עוד בדיקת דם? רק להתחיל פרוגסטרון ולהגיע ביום חמישי להחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובה בבקשה . תודה .
שיר03/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור משיח אודה לתשובתך
שיר03/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. המשך שאלה - תגובה
פרופ' שלמה משיח03/03/2013זו בהחלט הדרך שכולנו נוהגים בה. אין צורך בבדיקות נוספות עד ההחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופסור משיח.
שיר03/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פרוגרסטרון לאחר החזרהלילוש03/03/2013
היי לכולם. שבוע לאחר החזרה. היום ביצעתי בדיקת הורמונים מטופלת ב 2 נרות אנדומטירין ו 2 פרוגינובה. רציתי לברר האם אין שום יכולת ניבוי לבדיקת ההורמונים היום לגביי קליטת עובר?פרוגרסטרון נמוך או גבוה מעיד על קליטה? כמו כן בימים האחרונים יש לי מן כאבים כאלו כאילו הרחם נמשכת למטה. הריון קודם נגמר בקיסרי האם יש קשר או שזה קשור להשתרשות?כל השתרשות מלווה בכתם דמי?סורי על מיליון השאלות. מודה לכם מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת פרוגרסטרון לאחר החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/03/2013כמו תמיד ,המלצתי היא לא לסמוך על תסמינים קלינים או מעבדתיים המקדימים את בדיקת ההריון כסמנים פרוגנוסטים להריון או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי תזונה, Q10 ואבץמישהי03/03/2013
שלום רב,
רציתי לשאול האם ידועים לכם מחקרים מדעיים שמוכיחים את הטענות בדבר יכולתם של אבץ ו-Q10 לשפר את איכות הביציות ואת סיכויי ההצלחה של טיפולי פוריות בנשים בנות 40+? או שראיתם במרפאותיכם נשים שהתוספים האלה באמת עזרו להם?
כנ"ל לגבי הורדה של קמח לבן, סוכר וקפאין (הכל במינונים "רגילים") מהתפריט?
לחילופין, האם נטילת תוספים יכולה לפגוע בתהליכי ההפריה הרפואיים? נטילה לא מבוקרת של אבץ ודומיו נראית לי גם בעלת פוטנציאל בעייתי, לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוספי תזונה, Q10 ואבץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/03/2013תוספות מזון שיש להם אפקט אנטיאוקסידנטי עוזרים במניעת האפקט השלילי המצטבר של מזהמים סביבתיים ואוכל לא בריא אולם אין ביכותם לשנות מהותית את מירקם הביציות ואיכותן,לא ידוע לי על אפקט טוקסי של תוספות מזון אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותחגית03/03/2013
1. ידוע שבעבר לפני 15 או 20 שנה, היו נשים שעל ידי טיפולים ילדו ילד ראשון בריא גם בגילאים 46-47. באותה תקופה גם לא היה נדיר לראות נשים שילדו לראשונה ללא טיפולים, ילד בריא בגילאים 44 - 45. כיום עדיין ניתן לראות לעיתים רחוקות אישה שיולדת ילד ראשון ללא טיפולים בגילאים 44-45, אך כבר לא רואים נשים שיולדות ילד ראשון לאחר טיפולים, בגילאים 46-47. מדוע זה קורה? הרי היום הטיפולים טובים יותר ממה שהיו לפני 15 שנה. היום הרפואה מתקדמת יותר. מדוע בנושא זה יש רגרסיה? האם הסיבה לכך היא רק העובדה שהנשים בגילאים אלה הן בשנים האחרונות פוריות הרבה פחות ממה שהיה בעבר?
2. מדוע ישנה ירידה ברמת הפוריות אצל האישה בשנים האחרונות? האם רק בגלל הטלפונים הסלולריים, המחשבים והאוכל שהוא פחות בריא?
3. מהו היום הגיל האחרון שבו אפשר ללדת ילד בריא עם טיפולים ובלי טיפולים? כלומר באיזה גיל מגיע "הקו האדום" שאחריו הסיכוי נחשב לסיכוי אפסי? (השאלה היא לגבי הגיל של הלידה ולא הגיל של ההריון).
אשמח לקבל תשובה ממספר רופאים. לסיום, ברצוני להודות לכם על עבודת הקודש שאתם עושים. בזכותכם נשים רבות מצליחות לממש את האימהות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מספר שאלות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/03/2013מיכל שלום
את טועה בהנחה שלך בקשר לעבר וההווה לגבי הסיכויים להרות,רק התופעה החמירה בשנים האחרונות עקב נטייתן של נשים לדחות את גיל הפריון,יחד עם זאת הטכנולוגיות הרפואיות החדדשות המשמשות כעזר לפריון התפתחו מאוד ויתכן והן יוצרות מראית עיין המטעה בימידה לא מבוטלת.
באשר לשאלת הפוריות והגיל להלן מספר עובדות:
בשל ירידה במספר הביציות הזמינות ובאיכותן, עם עליית גיל האישה פוחתים סיכוייה להיכנס להריון. הירידה בפוריות מתחילה מגיל 35 באופן איטי מאד, ומעבר לגיל 40 ישנה ירידה בולטת נוספת בשיעורי ההצלחה, אחרי גיל 45 ישנו היעדר כמעט מוחלט של הריונות. אצל הגבר, קיימת גם ירידה בפוריות עם הגיל , אך זו פחות בולטת.
נשים בשנות העשרים בעלות סיכוי טוב להריון כתוצאה מספר גדול יחסית של ביצים בשחלות שלהם.
כמו כן אחוז גדול יותר של הביציות הינן גנטית נורמאליות. ביום היוולדה של האישה מצויים בשחלתה כל הביציות שיעמדו לרשותה במהלך חייה,עם התבגרותה השחללה מידלדלת בקצב הולך וגובר במספר הביציות כמוכן קיימת ירידה באיכות הגנטית של הביציות. זו הסיבה לקצב מוגבר של הפלות העולה עם הגיל, הפחתה בשיעור הפריון הכולל, וסיכוי מוגבר למומים מולדים כמו תסמונת דאון
שיעור הכניסה להריון מידי חודש של אישה בשנות העשרים הוא כ- 20-25זו הסיבה שלאחר שנה של נסיונות עליה לפנות לקבלת עזרה מרופא פריון. שיעור ההפלות הספונטניותאינו עולה על - 5-10%, והשכיחות של נורמליות גנטית כמו תסמונת דאון הוא בערך 1/1200. נשים בשנות השלושים שלהם חוות ירידה בפריון שלהם כך שיעור הכניסה להריון מידי חודש הינו כ- 15%.. הסיכון להפלה בגיל שלושים הוא כ-20%.
מספר בעיות שונות מאפיינות את היכולת להשיג הריון בגיל 35 ומעלה. יש ירידה ניכרת בשיעור הפריון החל מגיל 35 עד לרמה כ- 10% לחודש. הסיכון בהריון בגיל 35 ומעלה גבוה, מלבד העליה בשיעור ההפלות ישנה עליה גם בשכיחות שלפגמים גנטים בהריון. בגיל- 35, שיעור ההפלות הוא 25% והופכת הסיכון של תסמונת דאון בערך 1/350..
מעל גיל ארבעים ישנה ירידה חדה ביכולת של אישה להשיג הריון, שיעור הפריון מידי חודש הוא רק כ-
5%, וזאת עקב מספר נמוך מאוד של ביציות תקינות רגילה שנותרו בשחלות של אישה מעל גיל ארבעים.ואפילו בטיפולי הפריה חוץ גופית שיעור ההריונות אינו עובר את ה-10%,כמו כן נמצא ש- 90% ביציות של אשה הינםם חריגים גנטית בגיל זה. זה מסביר את הסיכון מוגבר הריון מעל גיל 40. שיעור ההפלה הוא 33%-50% בגיל 40. הריונות תקינים מבחינה גנטית עם שכיחות של 1/38* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה כתבת
זיוה03/03/2013ש"הטכנולוגיות הרפואיות החדשות המשמשות כעזר לפריון התפתחו מאוד ויתכן והן יוצרות מראית עיין המטעה ביידה לא מבוטלת.".
אני לא בטוחה שהבנתי את המשפט הנ"ל בצורה נכונה. האם התכוונת לומר שהיום בטיפולי פוריות עדיין אין יותר אחוזי הצלחה בגילאים מתקדמים לעומת הטיפולים שהיו לפני חמש עשרה שנה?
אתה גם כתבת "אחרי גיל 45 ישנו היעדר כמעט מוחלט של הריונות".
למה הכוונה היעדר כמעט מוחלט של הריונות? האם הריונות לאחר גיל 45 שמסתיימות בהצלחה ,הן רק של נשים ולדניות?
האם ידוע לך על מקרה של הריון ראשון בגיל 46 שהסתיים בהצלחה? האם למשל אצלך,היה בשנים האחרונות מקרה של הריון ראשון (מטיפולים) שהתחיל בערך ביום הולדת של גיל 46, והסתיים בהצלחה בלידה? אם לא היה מקרה כזה, האם היה אצלך בשנים האחרונות מקרה שבו אישה במחצית השנייה של גיל 45 הצליחה להיכנס להריון ראשון וללדת לאחר תשעה חודשים ילד בריא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אתה כתבת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/03/2013הטכנולוגיות הנוספות מאפשרות כניסה להריון באמצעות תרומת ביציות ואכן נתקבלו הריונות בגילאים מתקדמים מאוד ולא תמיד ניתנת האינפורמציה שמדובר מתרומת ביציות,דבר העלול להטעות כאילו ההריון נתקבל מביציותיה של האישה הבוגרת.
אכן הריונות ספונטנים או בעקבות טיפול הפריה רגילה הינם נדירים ביותר בקרב נשים מעל גיל 45.
בקרב ולדניות מוצאים לעיתים הריונות גם בגיל הגבוה מגיל 45,יתכן שהוולדנות גורמת לירידה בדילדול הביציות המתרחשת באופן רגיל בגילאים אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על
זיוה03/03/2013התשובה. עכשיו הבנתי את העניין הקשור לטכנולוגיות נוספות.
האם ישנה דרך לדעת האם מדובר בתרומת ביצית? אם אישה נקלטה להריון בסוף גיל 45 בטיפולים, וילדה לפני גיל 47 בן בריא, במשקל תקין בלידה רגילה (וגינלית), והבן דומה רק לבעלה בצורה בסיסית ביותר, מהו הסיכוי שאכן זה הבן הביולוגי של אימו? סיכוי אפסי?
האם זה נכון שהסיכוי להריון ראשון בגיל 46 שיביא ללידת ילד בריא, הוא נמוך יותר אצל אישה שעברה טיפולים ללא הצלחה בגילאי 44-45, לעומת אישה שרק מתחילה את הטיפולים בסוף גיל 45?
לפי ההגיון, אישה שלא הצליחה בטיפולים בגילאי 44-45, זה אומר שהביציות שלה מאד חלשות, ולכן הסיכוי שלה להגיע להריון בגיל 46 הוא אפסי. לעומת זאת אישה שמתחילה את הטיפולים קצת לפני גיל 46 לא ידוע עד כמה הביציות שלה חלשות, ולכן יש לה יותר סיכוי להגיע להריון וללידה. האם המחשבה ההגיונית הזאת נכונה גם מבחינה רפואית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הדוגמא
זיוה03/03/2013שהבאתי על אישה שנכנסה להריון בסוף גיל 45 מטיפולים, וילדה ילד בריא בלידה רגילה לפני גיל 47: שכחתי לציין שמדובר בהריון ראשון עבורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לגבי הדוגמא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/03/2013דנה שלום,תמיד יש אנגדוטות כאלו שהן מבחינת היוצא מהכלל המוכיח את הכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחלולי03/03/2013
היי יש לבעלי בעיה שנקראת אזוספרמיה.. הוא צריך לעבור ניתוח באשך... אני עדיין לא יודעת איזה בדיוק ניתוח.. איזה ניתוחים קיימים עם בעיה כזאת??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח - תגובה
פרופ` דוד בידר03/03/2013או שדוקרים את האשך ושואבים זרע או לוקחים ביופסיה, רקמת אשך על ידי חתך מהאשך עצמו, וזה כבר ניתוחון קטן ואז נתפשים זרע ברקמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ניתוח - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/03/2013הנייתוחים להפקת זרע מהאשך הינם שאיבת זרע ישירה מהאשך במצעות מחט שאיבה(ניתוח סגור)-TESA והאפשרות השנייה הינה ביופסיה של האשך והפקת הזרע מצינוריות האשך(ניתוח פתוח) TESE
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול טורדני וחזק בתחילת הריוןמיכל03/03/2013
בוקר טוב,
אני בשבוע 8 להריון וכבר במשך שבוע שיש לי שיעול ממש טורדני וחזק (של אלרגיה כנראה). לפעמים אני משתעלת כל כך חזק שאני מרגישה את שרירי הטן שלי נתפסים.
האם הדבר עלול לפגוע בתקינות ההריון? או להפריע לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול טורדני וחזק בתחילת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/03/2013הסיכוי ששיעול כזה יפגע בהריון צעיר נדירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pgdקרן03/03/2013
שלום רב. רציתי לדעת אם בדרך כלל לאחר שאיבה בטיפול pgd נותנים דוקסילין ופרדיזנון כדי למנוע מהגוף לדחות את העוברים לאחר ביופסיה של העוברים. כי אני עשיתי טיפול אחד ולא נתנו לי ושמעתי מבנות אחרות שעושות במקום אחר שכן נתנו להם. תודה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
pgd - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/03/2013אכן האפשרות של טיפול משולב אנטיביוטיקה וסטרואידים במקרה הנדון אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
קרן03/03/2013תודה על התשובה. רציתי לשאול מה המינון המקובל של התרופות או שזה משתנה מאחת לאחת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי זה מאוד חשוב לי
קרן03/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבקשה תענו לי זה מאוד חשוב לי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/03/2013את הדוקסילין לוקחים פעמיים ביום,ואת הפרדניזון יש לקחת במינון של 10 mg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ אשכנזי עוד דבר קטן
קרן03/03/2013מה המינון של הדוקסילין ואת הפרדינזון גם צריך לקחת פעמיים ביום? המון תודה
תודה רבה פרופ אשכנזי עוד דבר קטן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/03/2013את הפרידהיזון ניתן לקחת אחרי האוכל באופן חד פעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת ווסת אחרי טיפול ivfmaya02/03/2013
שלום
1. רציתי לדעת האם צריך לקבל מחזור בזמן, אחרי טיפול ivf שנכשל?
בטיפול הקודם קיבלת עוד לפני הזמן שלו.
2. קיבלתי מחזור ב 3/1 , זריקת דקפפטיל 23/1, מחזור 3/2 שאיבה 19/2 והחזרה 21/2
היום 2/3 עשיתי בדיקת הריון ביתית שאמרוה לזהות הריון 6 ימים לפני האיחור ויצאה שלילית. יש לי כאבי מחזור חזקים כבר 3 ימים, עם הכאב הזה ותוצאת הבדיקה השלילית אני צריכה לדעת כבר שההריון לא נקלט וזהו?
***אתמול הייתי אמורה לקבל מחזור.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת ווסת אחרי טיפול ivf - תגובה
ד''ר ישראל וגמן03/03/2013ודאי שצריך לקבל וסת לאחר שמחזור כשל. מציע לך לבצע בדיקה בדם עד 14 יום מההחזר במידה ולא תקבלי עד אז. מאחל לך שתשובת ההריון תהייה חיובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיבור של שתי חפיסת גלולותזוהר02/03/2013
שלום!
אני בת 21, לוקחת גלולות מזה כ5 שנים בגלל שחלה פוליציסטית. השאלה שלי היא כזאת: האם מותר לדלג על וסת ופשוט להמשיך לחבילת גלולות נוספת? האם זה כרוך בתופעות לוואי כלשהן? ביום שאני מקבלת את הווסת אני נבחנת בבחינה הפסיכומטרית וזה יפעל בטוח לרעתי, לכן זה הפתרון שעלה לראשי.
אשמח לייעוץ,
זוהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיבור של שתי חפיסת גלולות - תגובה
ד''ר ישראל וגמן03/03/2013את יכולה להמשיך בלקיחת גלולות ברצף ללא חשש אפילו עד גמר החבילה השניה וכן להפסיק מתי שנוח לך בעת לקיחת החבילה הנוספת. הצלחה בבחינה הפסיכומטרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתמודאגת02/03/2013
שלום
אני בהריון לאחר IVF
שבוע 13
יש שמועה שאומרת שאסור לצבוע שיער בהריון ולא ידעתי
צבעתי את השיער . והספיגה שלי חזקה בגלל שהשיער שלי שרוף
וגם נמרח לי צבע על המצח שיצא אחרי יום.
האם יש סכנה כלשהי לעובר?
ואם כן אז מה הסכנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מודאגת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/03/2013הסיכוי שהחומרים בצביעת השיער יגיעו לרמה טוקסית העלולה להזיק להריון הםאפסיים מה עוד שמרבית המחקרים שנערכו לגבי הסיכוי לפגיעה בעוברים לא נמצאה עלייה מדאיגה בשיעור הפגיעה בעוברים בעקבות צביעת שיער בזמן ההריון. למעשה רק חלק מזערי של הכימיקלים שבחומרי צביעת השיער אכן נספגים בגוף האישה.
המלצתי בכל מקרה לדחות את צביעת השיער לטרימסטר השני
\* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להיות הריון?קטי02/03/2013
היי,
לאחר 3 ימי איחור של מחזור (הוא תמיד מדויק!) הופיע דימום קל (חום ורוד), שנכון לעכשיו די פסק.
עשיתי בדיקת הריון ביתית שיצאה שלילית.
יש לציין שהדימום הופיע ביום ה-13 לאחר הביוץ (המחזור מגיע תמיד 11 יום לאחר הביוץ).
בשבוע האחרון סבלתי מכאבי גב איומים ומכאבי בטן חזקים שאינם מאפיינים מחזור, מעין התכווצויות חזקות.
האם יש סיכוי שזהו הריון? מתי כדאי לבצע שוב בדיקה?
הבנתי שיכול להיות דימום למרות הריון...
תודה,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם יכול להיות הריון? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/03/2013הסיכוי שמדובר בהריון קטן במיוחד לאחר בדיקת ההריון שביצעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי ivfנטלי02/03/2013
בת 41 נישואים ראשונים שני הריונות תקינים בגיל 20-30 שני ילדים , בנישואים שניים 2 הפלות שבוע 8 ו10 עקב אובדן דופק לאחר שכבר נצפה , הפלה בציטוטק , עדיין מנסים ולא הולך , השאלה היא האם הפרייה באה בחשבון ? האם יש לנו עוד סיכוי?
טיפולי ivf - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/03/2013כל האופציות פתוחות כמובן שיש לבצע גם בירור הנוגע להפלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור מדאיג בהגעת הוסת לאחר הארועיםיעלי02/03/2013
שלום לרופאים,
אני נמצאת בטיפולי IVF.
לפני כ- 36 יום - עברתי הריון כימי.
בסופו של ההריון הכימי עברתי דימום (וסת) שנמשך למעלה משבוע ימים.
1. ב- 3.2 נעשתה בדיקת בטא נוספת - ואכן, הבטא התאפסה.
2. בחודש האחרון לא עברתי טיפולי פוריות, היות וביצעתי בדיקת "פיפל" + היסטרוסקופיה אבחנתית.
לצערי, חלפו כ-36 יום מאז תחילת הדימום שאחרי ההריון הכימי ולא קיבלתי וסת מאז!
אני מאד מאד מודאגת.
א. בהתחשב בעובדה, שהמחזורים שלי נעים בין 25- 29 יום, אין זה מצב רגיל (מבחינתי) - שיהיה איחור רב כל כך.
ב. אני מודאגת לגביי העובדה, שמא בדיקת ה"פיפל" היא זו שגרמה לאיחור בקבלת הוסת (לאחר הבדיקה היה דימום קליל וקצרצר בלבד).
ג. במידה ואין קשר בין בדיקת ה"פיפל" לבין האיחור בווסת - מה הסיבה שהמחזור מאחר לאחר אותו הריון כימי?
האם סביר שהווסת תתאחר כל כך הרבה ימים??
מה ניתן לעשות בנדון?? אני מאד מאד מודאגת!
המון המון תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור מדאיג בהגעת הוסת לאחר הארועים - תגובה
ד''ר ישראל וגמן03/03/2013בדיקת פיפל אינה גורמת לאיחור
אם יש סיכוי שאת בהריון עשי בדיקת הריון ואם לא קיימת יחסי מין אזי חכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי שאלה קטנה..עדנצ'ו2802/03/2013
כידוע ביום ראשון האחרון נפל לי ההריון את זה ראיתי לפי הדימום שהיה עם קרישים למשך שלוש שעות וירידה דרסטית בבטא שליום למחורת..לאחר מכן היו לי הפרשות בצבע חום-שחור כזה עד אתמול ככה זה המשיך רק הפרשות בניגוב ומאתמול בערב כאבי בטן של מחזור ודימום שהיום הפך לממש דימום חזק כמו וסת ביום השני עם גושים מוזרים לאללה (יש לציין שאף פעם לא עברתי הפלה אז אין לי מושג איך זה ניראה) הגושים הם כמו מעטפת כזאת שקופה (לא קרישי דם) העם זה הוא ההריון שעדיין נופל ומשתנה מיום ליום בחוזר של דימום או שזהו המחזור שכבר הגיע כול כך מהר? נ.ב מצטערת על התיאורים שרשמתי..
שלום יש לי שאלה קטנה.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/03/2013כנראה שמדובר בקרישי דם,כדאי לבצע בדיקת ביטה על מנת לודא שלא נשארה כל רקמה הריונית בעקבות ההפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך..עוד משהו
עדנצ'ו2803/03/2013הבטאות שלי היו כאלה מתחילת ההריון 135 אחרי יומיים 279 אחרי עוד יומיים 649 אחרי 3 ימים 1312 ויום למחורת 474 וביום רביעי האחרון כבר 111 ...העם זה בסדר שלא נתנו לי שום תרופה כמו ציטוטק ולא אמרו להגיע לאולט' ולא כלום אמרו רק בעוד 3 שבועות להגיע לב.דם לבטא שהיא התאפסה? ועוד שאלה אני לפי הבנתי הבנתי שההפלה כניראה בגלל הפרוגסטרון הנמוך שהיה לי ההריון התחיל עם פרוג' 12.11 והסתיים עם 25 אז השאלה שלי היא למה הרופאים ביחידה לא נתנו לי זריקות פרוגסטרון עם ראו שיש בעיה איתו? כלומר זה ניראה כאילו זה שאני מטופלת בציבורי אז לא מזיז להם שם כלום? יעני עם אני לא יגיד להם על זריקה הם לא יגיעו למסכנה הזו לבד?
תודה על תשובתך..עוד משהו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/03/2013הפלה יכולה להתרחש מסיבות רבות רק אחת מהן הוא חוסר ייחסי בפרוגסטרון,במצב זה אני נוהג לתת תוספת פרוגסטרון בבחינת מקסימום זה יעזור ולעולם זה לא יזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי..תוד
עדנצ'ו2803/03/2013פשוט הכול היה בסדר עם הבטא היא הכפילה את עצמה יפה ושבוע שלם חייתי עם המחשבה שהנה יהיה עוד תינוק ואז ביום ראשון פשוט פיטעום כאבי גב תחתון ודימום משום מקום..לא עשיתי כלום שיוכל להזיק לא הרמתי כבד ולא כלום זה ממש כמו מכה נחת עליי בגלל זה אני מחפשת סיבות, כי אני רוצה להמשיך בטיפולים כאשר יעבור קצת זמן ורוצה לדעת להבא מה לעשות ומה לא או למה לשים לב יותר.. ועוד שאלה אחרונה להיום : אני בטיפולים האחרונים הייתה לי בעיה לאחר השאיבה בלחץ דם שצונח אחרי כול הרדמה כללית ושאני אומרת צונח זה בפעם אחרונה היה 44/26 משהו כזה אני הייתי במעקב בחדר התאוששות למשך שעתיים בטיפול האחרון ושמעתי את האחות אומרת שם " היא תמיד מגיעה עם בעיות לחץ דם כזה אני לא רוצה לחשוב מה יהיה בהרדמה הבאה שלה" מה עליי לעשות? לוותר על החלום להביא עוד ילד? אני מטופלת בציבורי ולקבוע טור לדבר עם הרופא שמטפל לי בתיק זה לחכות לפחות 3-4 חודשים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את שאלתי..
עדנצ'ו2805/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב מקפיצה
עדנצ'ו2807/03/2013אפשר תשובה בבקשה לגביי מה שסיפרתי שצונח לי הלחץ דם אחרי כול הרדמה כללית? העם לדעתכם כדאי להמשיך בטיפולים או לאור העובדה הזאת עדיף להפסיק? זה מסכן אותי?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)