מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם עליי להיות מודאגת?שי19/02/2013
לפי החישוב שלי שבוע ארבע+5 להריון ואני פשוט לא מרגישה כלום!!!! לא כאבי בטן, לא בחילות, לא התכווצויות.. שום דבר חוץ מעייפות שגם ככה אני תמיד עייפה.
האם זה אמור להדאיג אותי? מתי מתחילות התופעות הנלוות? בפעם הקודמת שנקלטתי כבר מההתחלה היו לי התכווצויות של ממש ברחם אך ההריון הסתיים בשבוע 7.
אשמח לעזרתכם,
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם עליי להיות מודאגת? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2013המלצתי לא ל התייחס לתסמינים השונים הם לא מרמזים על כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן אחרי השתלה של מוקפאיםמיטל19/02/2013
מתבצעת ההשרשה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה זמן אחרי השתלה של מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2013תלוי ביום ההקפאה שלהם,למשל אם הם הוקפאו ביום 3 ההשתרשות תתרחש תוך שלושה ימים לאחר ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה בהמשך לתוצאותדורית19/02/2013
הי אני בשבוע 7 תודה לאל עם שני עוברים שהוחזרו.
היום קיבלתי את כל התוצאות:
ebv vca igg positive 39
ebv vca igm negative 10
ebv igg ebna positive 57
מה זה אומר?האם הכל תקיןו?האם זה אומר שנדבקתי בעבר מזמן ולא בזמן האחרון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלת הנשיקה בהמשך לתוצאות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2013להערכתי מדובר בהדבקה בעבר ולא בהדבקה טרייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאותנטלי19/02/2013
היי...אני בהריון בשבוע שמיני עם תאומים ובובלת מאד מהקאות בלתי פוסקות...התיעו לי לקחת תרופה בשם סיטרון....האם מותר לי להשתמש בתרופה זו ? אין סכנה להריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות - תגובה
פרופ` דוד בידר19/02/2013אני אישית לא אוהב את התרופה. יש לה תופעות לואי.
הייתי ממליץ לפנות למיון לקבל עירוי עם תרופות מתאימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירה19/02/2013
הבנתי שמקובל לראות בערך מעל 10 כערך של אחרי ביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2013אם הכוונה היא לערך פרוגסטרון בננוגרמים התשובה חיובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שיר19/02/2013nmol/l זה ננוגרם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/02/2013לא ,אלו שתי אמות מידה שונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברשותכם יש עוד שאלה..עדנצ'ו 2819/02/2013
לפי הבטא אני מניחה שיש עובר 1 שנתפס (הוחזרו 2) העם השני אמור לצאת איך שהו בצורת דימום או פשוט יעלם לו וזהו? כי בהריון עם הבת שלי לפני 4 שנים גם הוחזרו 2 עוברים ורק הבת שלי נתפסה והתחלתי לדמם משבוע 5 בערך כאשר בשבוע 9 היה דימום חזק מאוד כמו ביום השני למחזור ממש חזק התמלא לי כול הפד אז לכחנו מונית ספיישל מהעיר שלנו לבאר שבע לסורוקה ושם בדקו ראו שהכול בסדר עם העובר יש דופק והכול תקין ולא הבינו מאיפה היה הדימום החזק..אחרי שבועיים הדימום נעלם לגמריי גם בניגוב לא היה..העם עליי לצפות גם עכשו לזה? בנתיים מאז ההחזרה אין כלום הכול נקי לא על המוליך של הנר (רק הלבן של הנר) ולא הכתמות..
ברשותכם יש עוד שאלה.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2013לא חייב להיות דימום אם נקלט רק עובר אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקותקרן19/02/2013
שלום לרופאים, אני בת 38, לפני טיפולים. (בעלי ואני מנסים תקופה ארוכה ללא הצלחה) צילום רחם תקין, קריוטיפ של שנינו תקין ובדיקת זרע תקינה.
להלן תוצאות של בדיקת דם מיום שלישי למחזור -
TSH - 2.3
Prolactin - 385
LH - 1.2
FSH - 6.8
Estradiol E2 - קטן מ 100 pmol/L
Progesterone - 2.8
Testosterone Total - קטן מ 1.5 nmol/L
DHEA-S - 4.64
האם הבדיקות תקינות? האם יש משהו בעייתי/חריג/גבולי?
תודה רבה לכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של בדיקות - תגובה
פרופ' שחר קול19/02/2013תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאותנטלי19/02/2013
היי...אני בהריון בשבוע שמיני עם תאומים וסובלת מהקאות מרובות וללא הפסקה...המליצו לי על כדור בשם סטרון...האם מותר לי לקחת את התרופה הזו? האם נוטלות אותה בדכ נשים בהריון עם תופעה כמו שלי תודה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות
נטלי19/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקאות - תגובה
פרופ` דוד בידר19/02/2013עניתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי שאיבה ?ספיר19/02/2013
18.2 - E2 1386
5.77 - PROG
13.5 - LH
שני זקיקים - אחד 15 ואחד 18
מזריקה בינתיים עדיין חצי מזרק דקקפטיל , 300 גונאל F ו 2 בקבוקונים מנופור .....
מתי אתם מעריכים שאיבה ? לאילו תוצאות רוצים להגיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי שאיבה ? - תגובה
פרופ' שחר קול19/02/201320.2 או 21.2
לציין: פרוגסטרון גבוה בהשוואה לרצוי. LH גבוה , ולא תואם טיפול באגוניסט כדקפפטיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה ...דר' קול ...
ספיר19/02/2013ומה זה אומר שהפרוגרסטרון והLH ..כמו שכתבת ?....
ויש לי שאלה נוספת....ההפריה אמורה להיות מזרע תורם....האם אפשר לשאוב לראות אם יש ביצית ואז להזמין את הזרע ? או שחייב להיות זרע במקום ....?
תודה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם אחרי ההחזרהליאור19/02/2013
נבדקתי הבוקר 11 ימים אחרי ההחזרה, ביום ה- 12 (העוברים הוחזרו ביום ה- 3).
בטא 77.
פרוגסטרון גדול מ- 190.
אסטרוגן 2500.
האם הבטא לא נמוכה מדי?
האם יש מה להסיק משאר התוצאות לגבי תקינות ההריון?
האם הגיוני שהאסטרוגן נמוך מזה שהיה לפני השאיבה? הוא לא אמור רק להמשיך ולעלות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם אחרי ההחזרה - תגובה
פרופ' שחר קול19/02/20131. לא
2. הכל נראה טוב, אך לא ניתן להסיק מסקנות לגבי תקינות ההריון.
3. כן.
הכל דבש...הסירי דאגות, בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל בעירוי לורידשירה19/02/2013
שלום,
אני לקראת טיפולים לכניסה להריון ובספירת דם נמצא כי מאגרי הברזל ריקים כמעט (3)
ההמוגלובין 12.5.
הרופא נתן לי וונופר ברזל לוריד למספר שבועות.
האם החומרים בוונופר או בכלל לא עלולים להשפיע לרעה אם אקלט להריון?
או שכדאי קודם למלא מיצבורים וכהמאגרים מלאים להתחיל בטיפולים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל בעירוי לוריד - תגובה
פרופ` דוד בידר19/02/2013לא ישפיעו לרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוראופלסמהאורלי19/02/2013
שלום רב,
אני ובעלי נמצאים בטיפולי פוריות מספר שנים,עושים איקסי.לאחרונה עשינו בדיקת ותרבית זרע אצל פרופ בר טוב,שמעבר להמלצה לעשות מיון זרע בהפריה הבאה נמצאה תרבית חיובית לחיידק אוראופלסמה.ההמלצה שקיבלנו לקחת אנטיביוטיקה ל-10 ימים ולבדוק שוב.הבנו שזה עלול להשפיע על הפוריות והפלות חוזרות.
שאלותי:1
1.האםם אכן חיידק זה מסוכן ויכול להשפיע על הפוריות ,קליטה,והפלות?
2.האם יכולה להיות טעות בבדיקה?האם לבדוק שוב?האם אפשר לבדוק בבדיקת דם או שזה חיידק שנמצא רק בזרע?
2.האם סביר להניח שגם אני נדבקתי?וכדאי לקחת גם לי לקחת אנטיביוטיקה?או שרצוי שאבדוק ובהתאם לכך אקח?
יש לציין שלשנינו אין סימפטומים.
ושמעולם לא לקחתי אנטיביוטיקהואיני רוצה לקחת סתם.
אשמח לחוות דעתכם הכנה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוראופלסמה
אורלי19/02/2013תודה רבה רבה על התגובה המהירה,
שאלה-האם גם אני צריכה לקחת אנטיביוטיקה?
מה עדיף שאקח בכל מקרה או לוודא אם יש לי?
שוב תודה
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוראופלסמה
אורלי19/02/2013שואלת שוב-האם גם אני צריכה לקחת אנטיביוטיקה או לעשות ראשית בדיקה?
תודה
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אוראופלסמה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/02/2013לטעמי כדאי שתבצעי בדיקה לשלול חשיפה שלך לחיידק ולשקול טיפול בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לפרופסור אשכנזי ושאלה
אורלי20/02/2013מי בודק נוכחות אוראופלסמה?
רופא נשים?
או גם אפשרות רופאת משפחה?
ואיזה בדיקה?
שוב ,תודה רבה
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה לפרופסור אשכנזי ושאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/02/2013ניתן לבצע משטח וגינלי לתרבית ספיציפית,ניתן לקבל משטח ולבצע בדיקת DNA של החידק,בדיקת דם תגלה טיטר נוגדנים ותעיד על חשיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותשירה19/02/2013
שלום לרופאים,
אני ללא הורמונים ומחזירה עוברים מוקפאים פעם ראשונה ומקווה שגם אחרונה.
הפרוגסטרון - 4
האסטרדיול - 222
הזקיק המוביל - 11
האם הביוץ קרוב?
הפרוגסטרון לא גבוה מידי? על כמה הוא צריך להיות לפני ביוץ?
אני מבייצת לא סדיר וגם מאוחר.
תודה לכם שאתם משקיעים מזמנכם בשבילנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2013שלום,הנתונים מצביעים על כך שאת לפני ביוץ ,חיזרי על הבדיקות בעוד יומיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור אשכנזי. שאלה נוספת
שירה19/02/2013אבל הזקיק בגודל 11 אז איך לפני ביוץ? תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה פרופסור אשכנזי. שאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2013זקיק טרום ביוצי אמור להיות בגודל 20-23 מ״מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך. אז אני מבינה שאין התאמה
שירה19/02/2013בין הערכים? כי הזקיק קטן והפרוגסטרון מתקרב לביוץ.
מה אתה מציע? הביוץ לא יוכל להרחש ללא שהזקיק יגיע לגודל 20 ומעלה?
מפחדת לפספס את הביוץ ואת ההחזרה.
תודה תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה לך. אז אני מבינה שאין התאמה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2013בצעי בדיקה חוזרת כל יומיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ או ציסטה?תמי419/02/2013
שלום,
הרופא שלי בחופשה ולכן שואלת כאן. בת 38 עם ילד אחד.
מעקב זקיקים (ללא טיפולים/ הורמונים) :
יום 11 - רירית 6, זקיק 15 - ללא נוזל בדאגלס
יום 14 - רירית 8.4 זקיק 21, מעט נוזל בדאגלס
יום 15 - רירית 8.9 זקיק 24, מעט נוזל בדאגלס
יום 16 - רירית 9.9 זקיק 25, מעט נוזל בדאגלס - היום בבוקר
בכל הימים נרשם כי הרירית סדירה.
1. האם זה ביוץ או ציסטה? כלומר האם בגודל כזה יש בכלל סיכוי לביוץ?
2. מה זה מעיד שיש מעט נוזל בדוגלס כבר כמה ימים (בהתחלה לא היה)?
3. האם ללכת מחר עוד פעם למעקב?
4. במידה וזו ציסטה, מה הטיפול?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ או ציסטה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2013להערכתי מדובר בביוץ ביום 14-15,ולאחר מכן נצפה גופיף צהוב בעל מבנה ציסטי עד גודל של 25 מ״מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המשמעות?
תמי419/02/2013תודה.
מה המשמעות של זה?
יש סיכוי של כניסה להריון? יש טעם לקיים יחסי מין היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה המשמעות? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2013המשמעות היא שאת לאחר ביוץ,קיום יחסים חשוב גם כשהוא לא רק במטרה להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה תודה!! ואפילו גרמת לי לצחוק
תמי419/02/2013:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריגינובהא19/02/2013
שלום
אמורה להתחיל טיפול IVF. אמרו לי להתחיל לקחת כדורי פריגינובה שבוע לפני התחלת המחזור לעיבוי הרירית. לצערי שכחתי לקחת אותם והיום התחיל המחזור. ביום שני לוסת אמורה להתחיל להזריק את ההורמונים.
יש לי בעיה של רירית רחם דקה אחרי גרידה שעברתי לפני 5 חודשים. בסביבות 5 מ"מ בביוץ.
הבנתי שגרם אחרי החזרת עוברים אפשר לקחת פריגינובה.
האם כדאי לדחות את ה - IVF לחודש הבא ולקחת פריגינובה שבוע לפני הוסת, או שזה לא
קריטי ובמחוזר הזה אני יכולה להתחיל IVF ובהחזרת העוברים לקחת פריגינובה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פריגינובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2013ניתן להתחיל בתוספת של הפרוגינובה גם עתה עם קבלת המחזור בחפיפה עם הטיפול ההורמונלי,כמו כן ניתן להוסיף תכשירים נוספים שמיועדים לעיבוי הרירית כמו ויטמיןE,אספירין,ויאגרה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)