מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוקפאיםיאנה19/02/2013
שלום לרופאים נפלאים
לפני כשלוש שנים הריון ראשון מ IVF ראשון הריון תקין לידה רגילה.
נשארו לנו 9 מוקפאים בוצעו כבר 2 החזרות של 2 עוברים מוקפאים יפים ועדיין ללא הצלחה.
השאלה שלי אולי התמיכה לא מתאימה לי אולי צריך משהו נוסף או בכמות אחרת .
אני לוקחת 3 אסטרופן ו3 נרות אנדומטרין.
בעבר לקחתי תמיכה גסטון וכרגע אמרו שלמוקפאים אין צורך בגסטון רק נרות,
מה אתם חושבים שכדאי לעשות .
תודה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/02/2013הטיפול שאת מקבלת מקובל ויעיל ,יש להמשיך בטיפולים ונקווה שההצלחהקרובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות במקומות שוניםמישהי19/02/2013
מטעמי נוחות, יוצא שאני עושה חלק מהבדיקות באסותא וחלק במרפאות מכבי, והרבה פעמים נדמה לי שהמדידות קצת שונות.
האם זה הגיוני? האם זה תלוי במכשיר או בטכנאיות? ואם אכן יש סטיות של 1-2 מ"מ במדידות, האם זה קריטי להחלטות על הטיפול?
הרופא שלי מודע לכך שאני לא עושה את כל הבדיקות באותו מקום, ולא העיר על כך כלום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקות במקומות שונים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/02/2013מלבד הסטיות בין מודד זקיקים אחד למינהו בסדר גודל של1-2 מ״מ,יתכנו גם שינויים בין מכשיר למכשיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים - האם ההתקדמות נראית תקינה?פרופ` דוד בידר19/02/2013
שלום רב,
בטיפול IVF. לוקחת 6 מנופור ביום מהיום השלישי למחזור, ואתמול התחלתי להזריק גם צטרוטייד.
יום 8 למחזור, 17/2
ימין: 11, 11, 9 וקטנים
שמאל: 10, 9 וקטנים
פרוגרסטרון קטן מ-1
אסטרוגן 840
יום 10 למחזור, 19/2
ימין: 15, 11 וקטנים
שמאל: 12, 10 וקטנים
פרוגרסטרון קטן מ-1
אסטרוגן 2,300
קיבלתי הוראה להזריק עוד יומיים ולעשות שוב בדיקות בחמישי.
1. האם ההתקדמות נראית תקינה? האם הזקיקים לא גדלים לאט מדי?
2. אם זה נראה תקין - מתי להערכתם תהיה השאיבה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב זקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/02/2013חנה ההתקדמות תקינה תתמידי לפי הוראות הרופא-בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתמיכל19/02/2013
שלום, בעבר ביצעתי טיפולי IVF עקב בעיית זרע ובמקביל נקלטתי להיריון ספונטני ראשון תקין ולידה רגילה. לאחר הלידה שהוסת חזרה היא התחילה להופיע במחזורים של 23-25 ימים ובהתחלה מלווה בהפרשות חומות,לפני שהדימום מתחיל (בעבר הדימום בוסת היה מתחיל באותו יום ללא הפרשות מקדימות). שאלתי היא האם המחזורים הקצרים עכשיו ישפיעו על הביוץ (אני שומרת נידה וכנראה שאני מפספת את הביוץ) או שזה ישפיע בעתיד על טיפולי IFV נוספים שאעשה בעתיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
פרופ` דוד בידר19/02/2013צריך לעשות מעקב אחרי הביוץ במחזור הטבעי ואפשר לסדר את העניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת +
מיכל19/02/2013במחזור טבעי כלומר בקודמים שהיו לי לפני הלידה 28-30 ימים הביוץ היה ביום 14-16, אני אצטרך התערבות של כדורים לסדר את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת + - תגובה
פרופ` דוד בידר20/02/2013זאת נדע אחרי שנבצע ברור המחזור הטבעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון והחזרהשני19/02/2013
שלום לרופאים.
לקראת החזרת מוקפאים ובנתיים לוקחת 3 פעמים ביום אסטופרם + פעמיים ביום קרינון.
ביום חמישי תתבצע ההחזרה בעזרת ה'.
לפני ההחזרה צריך לקחת קרינון או שרק אחרי ההחזרה? ואם אחרי ההחזרה אז כמה זמן אחרי?
פשוט הרופא לא אמר לי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון והחזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר19/02/2013רוב הרופאים מעדיפים קרינון אחרי החזרה על מנת שלא יפריע בזמן ההחזרה.
לפי דעתי זה לא משנה.
היות ולא נתנו לך הוראה את יכולה אחרי החזרה לשים את הקרינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למחזור לא סדיר ושיעור יתראלה19/02/2013
אני בת 23 , רווקה, יש לי מחזור לא סדיר ושיעור יתר באזור הפנים.
רופאת נשים המליצה לי על גלולות אורטוציקלין לחצי שנה, אני מעולם לא השתמשתי בגלולות , ולכן רציתי לברר כמה דברים לגבי אורטו-ציקלין:
- איך זה משפיע על שיעור יתר בפנים ? האם יכול לגרום לנשירת שיער הקרקפת?
- האם מגביר הסיכון לגידולי שד או שחלות?
- איך יכול להשפיע על העור? האם יכול לגרום לכתמים בעור?
- חצי שנה זו נחשבת תקופה ארוכה או זה זמן סביר?
- האם יש גלולות מומלצות יותר (שמעתי על דיאנה, מה מומלץ יותר) ?
- איך זה יכול להשפיע על רמות שומנים בדם, כי לי יש היפרכולסטרולמיה משפחתית?
המון תודה
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גלולות למחזור לא סדיר ושיעור יתר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/02/2013אלה שלום ,לצורך העניין השימוש בדיאנה עשוי להניב תוצאות טובות יותר עקב העובדה שהגלולה מכילה גם חומר נוגד טסטוסטרון העשוי להוריד במידה משמעותית את שיעור היתר שלך ולא לגרום להתקרחות כפי שחששת,באשר לשאלת הכולסטרול שלך עלייך להתייעץ ברופאך באשר לכדאיות ההתוויה גם לאור העובדה שגלולות מעלות אתמרמת הכולסטרול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בדיאנה
ספיר20/02/2013אני יכולה להעיד מניסיון שבעקבות שיעור יתר והתפתחות מוקדמת התחלתי בגיל 17 שימוש בדיאנה בעקבות החלטה של האנדוקרינולוגית הבכירה שטיפלה בי וזה באמת שיפר משמעותית את השיעור - בהצלחה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שימוש בדיאנה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/02/2013בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עליי להיות מודאגת?שי19/02/2013
לפי החישוב שלי שבוע ארבע+5 להריון ואני פשוט לא מרגישה כלום!!!! לא כאבי בטן, לא בחילות, לא התכווצויות.. שום דבר חוץ מעייפות שגם ככה אני תמיד עייפה.
האם זה אמור להדאיג אותי? מתי מתחילות התופעות הנלוות? בפעם הקודמת שנקלטתי כבר מההתחלה היו לי התכווצויות של ממש ברחם אך ההריון הסתיים בשבוע 7.
אשמח לעזרתכם,
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם עליי להיות מודאגת? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2013המלצתי לא ל התייחס לתסמינים השונים הם לא מרמזים על כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן אחרי השתלה של מוקפאיםמיטל19/02/2013
מתבצעת ההשרשה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה זמן אחרי השתלה של מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2013תלוי ביום ההקפאה שלהם,למשל אם הם הוקפאו ביום 3 ההשתרשות תתרחש תוך שלושה ימים לאחר ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה בהמשך לתוצאותדורית19/02/2013
הי אני בשבוע 7 תודה לאל עם שני עוברים שהוחזרו.
היום קיבלתי את כל התוצאות:
ebv vca igg positive 39
ebv vca igm negative 10
ebv igg ebna positive 57
מה זה אומר?האם הכל תקיןו?האם זה אומר שנדבקתי בעבר מזמן ולא בזמן האחרון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלת הנשיקה בהמשך לתוצאות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2013להערכתי מדובר בהדבקה בעבר ולא בהדבקה טרייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאותנטלי19/02/2013
היי...אני בהריון בשבוע שמיני עם תאומים ובובלת מאד מהקאות בלתי פוסקות...התיעו לי לקחת תרופה בשם סיטרון....האם מותר לי להשתמש בתרופה זו ? אין סכנה להריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות - תגובה
פרופ` דוד בידר19/02/2013אני אישית לא אוהב את התרופה. יש לה תופעות לואי.
הייתי ממליץ לפנות למיון לקבל עירוי עם תרופות מתאימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירה19/02/2013
הבנתי שמקובל לראות בערך מעל 10 כערך של אחרי ביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2013אם הכוונה היא לערך פרוגסטרון בננוגרמים התשובה חיובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שיר19/02/2013nmol/l זה ננוגרם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/02/2013לא ,אלו שתי אמות מידה שונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברשותכם יש עוד שאלה..עדנצ'ו 2819/02/2013
לפי הבטא אני מניחה שיש עובר 1 שנתפס (הוחזרו 2) העם השני אמור לצאת איך שהו בצורת דימום או פשוט יעלם לו וזהו? כי בהריון עם הבת שלי לפני 4 שנים גם הוחזרו 2 עוברים ורק הבת שלי נתפסה והתחלתי לדמם משבוע 5 בערך כאשר בשבוע 9 היה דימום חזק מאוד כמו ביום השני למחזור ממש חזק התמלא לי כול הפד אז לכחנו מונית ספיישל מהעיר שלנו לבאר שבע לסורוקה ושם בדקו ראו שהכול בסדר עם העובר יש דופק והכול תקין ולא הבינו מאיפה היה הדימום החזק..אחרי שבועיים הדימום נעלם לגמריי גם בניגוב לא היה..העם עליי לצפות גם עכשו לזה? בנתיים מאז ההחזרה אין כלום הכול נקי לא על המוליך של הנר (רק הלבן של הנר) ולא הכתמות..
ברשותכם יש עוד שאלה.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2013לא חייב להיות דימום אם נקלט רק עובר אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקותקרן19/02/2013
שלום לרופאים, אני בת 38, לפני טיפולים. (בעלי ואני מנסים תקופה ארוכה ללא הצלחה) צילום רחם תקין, קריוטיפ של שנינו תקין ובדיקת זרע תקינה.
להלן תוצאות של בדיקת דם מיום שלישי למחזור -
TSH - 2.3
Prolactin - 385
LH - 1.2
FSH - 6.8
Estradiol E2 - קטן מ 100 pmol/L
Progesterone - 2.8
Testosterone Total - קטן מ 1.5 nmol/L
DHEA-S - 4.64
האם הבדיקות תקינות? האם יש משהו בעייתי/חריג/גבולי?
תודה רבה לכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של בדיקות - תגובה
פרופ' שחר קול19/02/2013תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאותנטלי19/02/2013
היי...אני בהריון בשבוע שמיני עם תאומים וסובלת מהקאות מרובות וללא הפסקה...המליצו לי על כדור בשם סטרון...האם מותר לי לקחת את התרופה הזו? האם נוטלות אותה בדכ נשים בהריון עם תופעה כמו שלי תודה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות
נטלי19/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקאות - תגובה
פרופ` דוד בידר19/02/2013עניתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי שאיבה ?ספיר19/02/2013
18.2 - E2 1386
5.77 - PROG
13.5 - LH
שני זקיקים - אחד 15 ואחד 18
מזריקה בינתיים עדיין חצי מזרק דקקפטיל , 300 גונאל F ו 2 בקבוקונים מנופור .....
מתי אתם מעריכים שאיבה ? לאילו תוצאות רוצים להגיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי שאיבה ? - תגובה
פרופ' שחר קול19/02/201320.2 או 21.2
לציין: פרוגסטרון גבוה בהשוואה לרצוי. LH גבוה , ולא תואם טיפול באגוניסט כדקפפטיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה ...דר' קול ...
ספיר19/02/2013ומה זה אומר שהפרוגרסטרון והLH ..כמו שכתבת ?....
ויש לי שאלה נוספת....ההפריה אמורה להיות מזרע תורם....האם אפשר לשאוב לראות אם יש ביצית ואז להזמין את הזרע ? או שחייב להיות זרע במקום ....?
תודה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)